Şimdi Ara

Jason Bourne vs John Wick

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazır John Wick'in 4. filmi gündemdeyken böyle bir versus gerekiyordu kanımca.


    şimdi ben büyük bir keanu reeves hayranıyım ve john wick karakterini de çok severim. amma velakin jason bourne başka bir seviyedir. hatta bi keresinde bir yerde şöyle bir yazı okumuştum;


    biri çarpışmada sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor, saklandığınız zaman duruyorsa o john wicktir. kaçın ve canınızı kurtarın. eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o jason bourne'dur. merak etmeyin o sizi bulur 

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • John Wick'in evrenine baktığımız zaman aslında tamamen soyutlanmış, fantastikleşmiş olduğunu görürüz. Daha çok dış dünyaya ait bir mit gibi işlenir. Zaten ismi Jonathan, Tanrı'dan bir hediye anlamına geliyor. Ayakları yere basan bir karakterden öte mucizeleri gerçekleştirme peşinde koşan çok sürreal bir varlık. Zaten normal bir adamın o kadar kişi arasından sıyrılması akıl kârı değil. Aksiyon olsa bile suspension of disbelief kavramına da aykırı.


    Jason Bourne ise tamamen bu dünyadan. Geçmişi, içinde bulunduğu kimlik bunalımı ve sıkıntıları tam olarak bizlere uygun şekilde işlenir. Kaldı ki JW alet kullanımında başarılıyken Bourne yakın dövüşte de inanılmaz iyidir. Ben ayakları yere basan ve bu dünya yaşamına yatkın tiplemeleri sevdiğim için Bourne benim için daha özeldir.

  • Jason Bourne yahu... Keanu agabeyimizi cok severiz ama Matt Damon babamız çok farklı. The Devil's Advocate desen eyvallah derim. Jason Bourne serisi bence çok özel.

  • Arttırıyor ve Punisher reis diyorum. Frank Castle hem John Wick i hemde çok sevsemde Jason Bourne yi çiğ çiğ yer.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 3 Nisan 2023; 17:51:44 >
  • Jason Bourne daha ciddi, görece daha organik bie karakter ve film serisi sunuyor. JW Fast and Furious son filmlerinden olmaya daha yatkın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KonsolMania kullanıcısına yanıt

    Punisher iyidir ama hangi Punisher. Ben Thomas Jane'in canlandırdığı Punisher'ı tek geçerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam bende Jon Bernthal ı tek geçerim. Bana göre role cuk diye oturmuş. Ve harika oynuyor. Oynamayı geçtim karakteri yaşıyor sanki.

  • Realist filmsever olarak tabi ki de Jason Bourne..

  • Equalizer diyorum bende. 2 filmide güzel.


    Aksiyon açısından, john wicke yaklaşacak film yok sanırım şuanda. Özellikle son filmden sonra.


    Burda kıyaslama bence senaryo girer. John wickde senaryo yok. John wick karakterinin film boyunca 20 cümlesi bile yok bence.


    Bourneda hikaye derinliği var en azından. Equalizer da keza öyle.

  • John Wick ile Jason Bourne'un özellikleri aynıyken Bourne, aynı zamanda uzman casus olarak da geçer. O yüzden Bourne diyorum.

  • John Wick ile Punisher kıyaslanabilir. Bourne aynı kulvarda değil.

  • Bourne serisi elbette. Devam edilmesinide isterdim ama bitirdiler sanırım artık.

  • Bourne serisi daha ciddi ve daha realistik. Daha gerilimli, daha gizemli ve ayakları yere daha çok basıyor. Buna mukabil JW serisi neredeyse dümdüz süper fantastik patlayıcı aksiyon. Daha sıcak. Daha uçuk. Daha sıcak kanlı ve daha cıvık. Bence durmaksızın aksiyon sekansları ve istismar kurbanı olmuş çelik gibi bir ana karakter paralellikleri haricinde çok alakasızlar. İki seriden de farklı tatlar alırsın. Beğenip beğenmeme meselesi sübjektiftir. Bourne da, JW de kendi kulvarlarında oldukça kaliteli, iyi imal edilmiş yapımlardır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • film olarak,

    3. sınıf abd tipi aksiyon filmlerinin iyi halini izlemek isteyenler jason,

    üst düzey saf aksiyon ve teknik açıdan mükemmel sahne görmek isteyenler jw der.

    zaten "arka sokaklar" tipi hareketli ve sürekli zoom in-out yapan kamera kullanımından jason'un jw'den düşük kaldığı rahat anlaşılıyor.


    hikaye derinliği diyenler de sanırsın kurtlar vadisi gladio'dan falan bahsediyorlar :D


    jw evrenine baktığımız zaman son derece gerçekçi, ayakları yere basan ve gerçeğe yakın hikaye ve sahneler oldugunu görüyoruz. dinden ve felsefeden referans alan hikayelere sahip karakterler + olaylar; gerçek dünyada, gerçek mekanlarda ve gerçekçi sahnelerde kendine yer buluyor. hatta adamlar seriyi, kuralları çerçevesinde, daha tutarlı ve gerçekçi yapmak için her sahneyi büyük özenle hazırlamışlar. bir yumrukla bayılan birileri yok mesela.


    mesela jason'da yer alan klişelerden biri olan, 30 tane ekranın karşısında her olayı görüp asıl adama bilgi veren ve her anı görebilen kişiler jw'de yok.


    olay mantıksız, abartı veya gerçek dışı sahne yazmaksa jason için 1 paragraf yazarım kafadan.





  • Jason Bourne

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jason Bourne filmleri daha güzeldi, John Wick aşırı fantezi aksiyon bir seri bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Nisan 2023; 21:8:0 >
  • KonsolMania kullanıcısına yanıt
    Bourne ikisinşde çiğ çip yer. Ancak konu başlığı jason bourne ve John Wick olunca başkasını araya katmasak iyi olur. Linux forumları gibi oluyır. Adam ekran kartını debian’da nasıl tanıtırım yazıyor, her taraftan farklı bir distro teklifi geliyor. Onun gibi olmasın 😎

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.