Şimdi Ara

Japonca (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
11
Favori
15.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    One-chan daha yakın yaş aralığı
    Nii-san, Oni-san büyük abiler
    Oni-chan yakın abiler için.

Bunlar hitap şekilleri tabii ki, keli anlamları başkadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

Japonların müthüş şaşırma efekti,özellikle kenshin kullandığında çok bir müthüş olmakta

Japonca

ORO!?

Kopuyorum buna ya
    Arkadaşımızın dediği Kenshin'in o "hasssss..." anlamında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panzer_ -- 21 Nisan 2009; 14:21:52 >

• Bu arada "gomen ne" vvar sanırım "üzgünüm" anlamında,ama biz arkadaşımızın konusunu katletmiş bulunuyoruz.
  • ''minna'' millet,herkes gibi anlamda kullanılıyor birde o vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Espâda

sugoe,suggeee: harika,müthiş

bunu luffy yaparsa aşırı güzel oluo

• japonca dersi verebilecek biri varmı
  • kusura bakmayın iş,güçten kısa zamanda ekleyemedim yeni yazıları;

olumsuz hal,geçmiş zaman, sözlük hali,emir çekimi,-te hai ve -ta hali eklenmiştir.

Yukarıda sorulmuş, evet kanojo biraz havada kalmış iki örnekle anlatmaya çalışayım ;

Ör: Kanojo ga imasu ka ? (=Kız arkadaşın var mı?)
    Kinoo no kanojo kimasu ka? (=Dünkü kız geldi mi?)

tarzında cümleler oluşturulur, daha çok görülen veya ortak bilinen şahıs için kanojo kullanılır.

Aile bağları ilgili de birkaç bilgi vereyim.

O-too-san ve O-kaa-san başın daki 'o' harfleri saygı belirtmek için konmaktadır, örneğin para için de konur (=O-kane)
    kibarlaştırmak istedikleri kelimenin başına -o harfi konur.

O-kaa-san: anne
    haha-sadece kendi annesi için başkasınınkinden bahsederken kullanılmaz.
    O-too-san:Baba
    Chichi: Sadece kendi babası başkasının babasından bahsederken kullanılmaz.
    O-nee-san,nee-san,aneki,nee-chan: abla, aneki biraz erkeksi ablalar için kullanılır.
    O-nii-san,nii-san,aniki,nii-chan:abi, reis abiler için kullanılır.

• Ore tachi wa dare datto omotte yagaru!
    ve
    Abaya Dachiko'yu unutmayalım. En önemli iki kelime öbekçiğidir japoncadaki! D:

Bir de birşeyler ekleyeyim de...

Mavi - aoi - ao
    Kırmızı - aka - akai
    Yeşil - Midori ( Midori no Hibi'yi izlemeyi unutmayın )
    Sarı - Kiiro
    Siyah - Kuroi ( Kuroshitsuji'yi de izleyin )
    Beyaz - Shiroi
    Kahverengi - Chairo
    Pembe - momoiro
    Mor - Murasaki
    Turuncu - daidairo - ( orenji-iro )
    Gri - Haiiro

--

Karada - vücut
    Atama - Kafa
    Kami - saç ( Gin iro no Kami no Agito... Hoş bir yapıt özellikle müzikleri ile )
    Kao - yüz
    Hirai - alın
    Me - göz ( Megane - gözlük )
    Hana - burun ( naga hana = usop )
    Mimi - kulak ( hatsu mimi - hiç duymadım- bilmiyorum gibi birşey kulağıma hiç gelmedi hesabı / Hatsukoi limited bölüm 2 dakika 4,5 civarı Saki söylemekte)
    Kuchi - ağız ( bununla ilgili bir-iki kelime daha var ama... D: )
    kuchibiru - dudak
    ude - kol
    kubi - boyun
    te - el
    yubi - parmak ( yubisaki ; parmak ucu / Zoku natsume yuujinchou açılış şarkısı )
    mune - göğüs ( hatta Withcblade'de murosaki isimli karakter ana karaktere göğüslerinin büyüklüğü yüzünden isim olarak masa mune diye seslenmekte... )
    Onaka - mide ( onaka suita - acıktım / one piece etc.)
    Senaka - sırt
    ashi - bacak
    hiza - diz

... devam eder.

• Fiil kipleri , soru oluşturma ve kelimeleri ayrıca kudasai kullanımı eklenmiştir.
  • BLooD_eLF güzel şeyler ekliyor fakat onun altı biraz geyik muhabbetine dönmüş, animelerden duyduklarınızı yazmazsanız iyi olur arkadaşlar çünkü o animeleri hepimiz izliyoruz, o kadarını hepimiz biliyoruz.

Bende bir ara dilbilgisi olarak bir kaç ekleme yapabilirim, ayrıca sorular varsa bildiğimiz kadarı ile cevaplayalım arkadaşlar, konu daha yararlı olsun yoksa oni-chan oba-san bunlarla Japonca olmaz
  • Şu cümleyi Japoncaya çevirebilir misiniz? Naruto Kizuna'nın bitiş şarkısında geçiyor:

Yağmur yoksa, gökkuşağı da olmaz.
  • aslında nasıl söylendiğine bağlı ama, herhalde

''Ame ga nakereba, niji mo nain da''

şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum.
  • çok güzel bir çalışma olmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLooD_eLF

aslında nasıl söylendiğine bağlı ama, herhalde

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLooD_eLF

aslında nasıl söylendiğine bağlı ama, herhalde

Japon arkadaşım onayladı tebrikler

Su an Japonya'dayım yakında donecegım.

Ufak bir bilgi olsun bu romaji japonya'da hic bi ise yaramıyor arkadaslar yani sureklı hiragana katakana kanji. 3 ü kullanıılıyor. ingilizce, romajiden daha cok kullanılıyor hatta :D hatta kanji siz de bisey yazmıyolar. diyecegim odurki hiragana ve katagana ogrenmekte gec kalmayın hergun 1-2 ogrenebildiginiz kadar ogrenin yoksa bu romaji bilgisi bi hic. bu alfabeler kolay da degıl. bilen arkadaslar ısın puf noktalarını anlatırsa faydalanalım hatta beraber ogrenelım. bende ilgileniyorum japonca ile. burada bi kac turk gördum biz ogrendık kolay dediler. bu arada hic anime izlememis biri olarak yakında animeye baslicam japonca icin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arielortega77 -- 14 Mayıs 2009; 9:16:20 >

• Kana o kadar zor değilde, Kanji kasıyor epey. Ezber işi ama, ezberi kuvvetli olan daha rahat öğrenir. Yolda evde okulda işte sürekli ezber yapan biri yapabilir, net üzerinden olacak gibi bir şey değil pek.

Birde burda zaten Romaji çalışmıyoruz, Romaji konuşma kalıplarını biz okuyupta anlayalım diye yoksa hayatımda oturup romaji yazan japon görmedim.
  • dattebayo neydi? Naruto çok kullanıyodu unuttum. Onun detone sesi hâla kulağımda çınlıyor dattebayooo diye. Datte : Ama demekti galiba Birde Naruto'nun "ano sa ano sa.." larına bayılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 21 Mayıs 2009; 7:19:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

dattebayo neydi? Naruto çok kullanıyodu unuttum. Onun detone sesi hâla kulağımda çınlıyor dattebayooo diye. Datte : Ama demekti galiba Birde Naruto'nun "ano sa ano sa.." larına bayılıyorum.

dattebayo "mutluyum, neşeliyim" gibi çevrilebilir, nitekim ingilizceye çevrilince "i'm gay" oluyor ama mutluyum anlamindaki gay.

• japonca dublajlı izlemek daha çok hoşuma gider; niye bilmiyorum ama animelerim hep dual dublajxD

arigato..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RoyalFlush

quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

dattebayo neydi? Naruto çok kullanıyodu unuttum. Onun detone sesi hâla kulağımda çınlıyor dattebayooo diye. Datte : Ama demekti galiba Birde Naruto'nun "ano sa ano sa.." larına bayılıyorum.

dattebayo "mutluyum, neşeliyim" gibi çevrilebilir, nitekim ingilizceye çevrilince "i'm gay" oluyor ama mutluyum anlamindaki gay.

Bazen dattebayo'yu kelimelerle birleştiriyor.
    Bu arada Law of Ueki izlerken gördüm. Adam "nigerenaittebayo" diyordu. Birden kaldım. Herhangi bir gönderme yok çünkü öyle bir anime değil. Sanırım diyenler var öyle.

Ohannes bölüm devam ediyoru bu sefer adam "gücün gerçekten berbat-dattebayoo" dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windsurf -- 21 Mayıs 2009; 21:56:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.