Şimdi Ara

Jaguar s type kullananlar önerir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Jaguar s type 2.5 benzin+lpg 2004 model otomatik kasa almayı düşünüyorum.Geçen hafta bmw 520 e39 96-97 kasa bakıyordum ve 2-3 araç kullandıktan sonra yol tutuşu,motor sesi vs. harikaydı(motorları yapılmış temizdi) ama makyajları,jantları,angel far vs derken aile olarak bineceğim bir araç olmadığına karar verdim.Aklım kalmadı değil.
    Bu hafta bütçeyi aşarak 2.5 motor jaguarı almaya karar verdim.Vergi+sigortasını,yedek parça konularını aştım.Yani bmw’de de olumsuz durumda yedek parça,motoru vs yoracaktı beni.Satarken zorlanacağımı da biliyorum.Piyasa arabalarında da gözüm yok.Kullanan arkadaşlar var ise olumlu olumsuz yönlerini paylaşabilirlerse sevinirim.Teşekkürler.



  • defalarca kullanma şansı buldum. kısa kısa da olsa hayatımdan 50 ye yakın s type geçti. görüşlerimi söyleyeyim:

    2.5 gibi değil de 2.0 bir mondeo gibi gidiyor. o ingiliz göstergeleri hiç güven ve segmentinin havasını vermiyor.

    ''İngiliz arabasının altında yağ yoksa motorunda da yağ yoktur. ''

    50 taneden 25 inin motor arıza lambası yanıyor.

    herşeyi bilgisayar kontrollü beynine dokunabilicek ben bir usta tanımadım. izmir ve kayserideki birçok acar ustayı tanırım.

    absürt arabalar derseniz sahibi olduğum birkaç araçla absürtlük sınırlarını aşan biriyim. alfa volvo ve cr-z ile geçti yıllarım.

    48 bin lirayı çöpe atıyorsunuz bunu çok net söylüyorum. 2.5 motoru 1.8 bmw ezer geçer emin olabilirsiniz.

    sizi mutlu edecek 3 lü saab - volvo- mercedes s ve bulabilirseniz subaru legacy.

    bunlar sizi mutlu edebilecek otomobiller.

    yerinizde olsam madem masrafı ustayı kafadan sildiniz alın bi tane s 320 w140 mercedes bakın keyfinize. alın bir t5 volvo en azından yakıtı daha mutlu eder. alın bir subaru legacy. 4 çekeriyle ve sorunsuzluğuyla mutlu eder.

    şu kadar söyleyeyim. absürt araba kullanan arkadaşlarım beni arar almak ister misin diye ama jaguar en en son alınacak arabadır.

    şçyle yapın dediğimi anlayacaksınız. bi galeriye gidin ve bende bi s type var 2.5 sıkıştım elden çıkaracağım deyin. 150 bin km de kazası boyası da yok deyin. 30 bin liradan fazla verirler mi ya da almaya yeltenirler mi bile bakın.

    umraım fikrinizi değiştirebilirim.

    saygılar.
    kepcerkan k kullanıcısına yanıt
    K kepcerkan demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    nickim. Neden almayayım? Bu aracı kullandınız mı veya bir arkadaşınızda mı vardı? Olumsuz yönlerini yazma şansınız var ise benim için daha açıklayıcı olacak.
    Araç hakkında değil de, Türkiye hakkında bir yorum yapayım; Bulunduğunuz şehrin en işlek caddesinin kenarında durup 1 saat yola baktığınızda göremediğiniz hiçbir aracı satın almayın. O şehirde ne parçasını ne de ustasını bulabilirsiniz.
    Ben çok baktım bu tür araçlara, hiç alamadım ama, bir yara gibi sol yanıma işledi bu durum :). Artık emekli olduğumda mı alırım, bir çılgınlık yapıp yarın mı alırım bilmem ama büyük ağır, kült ve hepsinden önemlisi beğendiğim ama o yıllarda alması benim için rüya olan bir modeli alıp tıpkı 20 yıl önceki hevesle arabaya özendiğim gibi özeneceğim, dönüp dönüp tekrar tekrar bakacağım bir araç alma niyetim var.
    Bizim hikaye: 15 yıl kadar önceydi tüm birikimim 7 serisi bir BMW ye yatırmama ramak kalmıştı (araçta 10 yaşında falandı galiba 300.000 km de tamamen servis bakımlı bir makine) evdekiler vazgeçirdiler, aslında birşeye karar vermişsem kimse kolay kolay vazgeçiremez ama aracı sormaya gittiğim borusan ustası yapma gözüm maaşlı adam bu arabayı yürütemez keyif alacam diye çile çekersin alma diyince soğumuştum.

    Neyse uzatmayayım, sizde de aynı yara açıldıysa alıp hanyayı konyayı görmeden :) bu sevda kolay kolay geçmiyor, belki bir süre yatışıyor ama sonra yine başlıyor.
    Bir bakıyorsunuz f sgementi araçlara bakıyorsunuz, birde bakmışsınız lüks cipler içinde geziyorsunuz, bir bakmışsınız Amerikanlar bir bakmışsınız İngilizler :).

    İşte bu savrulmalar içinde her daim incelediğim modellerden birisidir s type, bana göre ilerleyen süreçte klasik jaguar yaftasını yiyebilecek son jaguarlarda bunlar, o yüzden koleksiyon yapıyor olsam garajımda mutlaka bir tane olsun isterim.

    Geçen senede bir tanesi için ciddi ciddi pazarlık yapmıştım 60.000 liradan ilana çıkarmışlardı 2. sahibinden 150.000 de benzinli otomatik (2.5) 1 ay sonra 55.000 e düşürdüler, aradım konuştum bir hanımefendideydi sahibi, bence ederinin 50.000 tl olduğunu bu fiyatı kabul ederse aracı görmek koşuluyla araca talip olduğumu söyledim, oda kabul edemeyeceğini söyledi.
    3 ay daha araç ilanda kaldı 52.000 tl ye düşürdüler ve muhtemelende 50.000 tl ye satıldı.
    Bence bu araçlardan alacaksanız bulunduğunuz yerde jaguar özel servisi veya ustası varsa alın yoksa hiç yanaşmayın. Hatta sadece bulunduğunu bilmeniz yetmez gidin ustayla tanışın haline tavrına bakın (artık insanlarla konuşunca hakkında bir kanaat oluşturacak tecrübeye ulaştık) Benim bulunduğum şehirde yoktu ancak ben bu aracı günlük kullanmak için değil tamamen keyfine alacaktım dolaysıyla arıza durumunda acelemiz olmayacaktı ama siz günlük taşıt mantığıyla kullanacaksanız mutlaka ustası olan bir şehirdeyseniz bu aracı değerlendirin derim.
    Ve bu tür bir araç alacak olursanız elden ele gezmiş yıpranmış bir aracı fiyatı daha ucuz diye kesinlikle tercih etmeyin sonra daha fazlası sizden mutlaka çıkar.
    Konu başlığında aracı kullananlar önerirmi yazmışsınız ben hiç kullanmadım bizimkisi platonik aşk :) o yüzden sadece kendi hislerimi aksettirdim.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Bu yorumlar benim için gayet tatmin edici oldu.Bir aksilik olmazsa bu aracı 100% almakta karta kıldım.Ben her zaman büyük hayaller kuran bir insan değilim ama içimdeki çocuğu dinlerim kimi zaman.

    Bankada şube müdürlüğünü bırakmıştım 5 sene önce, akrabalar dahil deli misin dediler bu maaş bırakılır mı dediler,hayallerimin peşinden giderek küçük şehire taşındım otelde çalışmaya başladım.Tekde gelmedim çoluk çocuk.Eski hayatım olsa A ve B noktasından her gününü işten eve,evden işe giden bir a sosyal biri olarak kalacaktım.Şimdi eskiye göre maaşım düşük yaşadığım şehre göre giderimde düşük.Ama yaşam kalitem arttı para değil yaşam kalitem arttı:)

    Paramı her zaman biriktiririm ve şuan elimdeki mevcut parayı da bu tip araca vermek istiyorum.

    Yazdan beri bir arkadaşımın arabasını kullanıyordum araç gaz kesti geçen gün 6 gün sanayide kaldı 6.500₺ benim olmayan aracın motoruna para harcadım.Kendi jaguarım olsaydı 10.000₺ harcasaydım daha iyiydi.Çok sinir oldum.

    O yüzden uzun lafın kısası hayatta hepimiz sahil kesimi bir yerde yaşamak huzurlu yaşamak ister ama ilk adımı atamaz.İlk adımı attıktan sonra bırakda ne olacağına görerek yaşa hayal ederek yaşama.Bu araç 48.000₺, motorunda ağır bir sorun çıktı diyelim onun için daha fazla çalışırım.Ama karakterli bir arabaya binerim.Mustang,infinity fx35 ve jaguar benim için hayaldi.İnşallah jaguardan başlarız.İzmirde bir abimizde temiz bir araba buldum haftaya gidip bakacağım.Temiz değilse dediğiniz gibi vardır bir hikmeti diyip bakınmaya devam edeceğim.

    Teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için.Hepimiz hayallerimize yaklaşırız umarım.

    Tabi şuan hiçbirimiz maalesef kullanmadı bu aracı sürüş keyfi hakkında hiçbirimiz yorum yapamıyoruz maalesef.

    Kısmet olmazsa bmw 5.20 i e39-e34 bakacağız eski kasa:)
    quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    Haftaya izmir’e gideceğim bakmaya,inanın kullanmadım.İlk arabayla bağ benim için çok önemli.Eğerki tamam bu araba dersem üstüne ne masraf çıkartırsa çıkartsın,o artık benim hayatımın bir yerinde bir parçası olacak.Eğerki memnun kalmazsam bu hayalden vazgeçip diğer önerilen eski kasa üst sınıf model araçlara bakacağım.Teşekkürler.
    Temiz Bmw e39 bulma ihtimaliniz,temiz Jaguar S Type bulma ihtimalinizden;cebinizdeki para dahilinde normal şartlar altında daha zor bunu da belirtelim

    Bahsi geçen e39'ların çoğu kıdemli apaçi ya da nargile kekolayzırları ellerinde harap olmuş durumdalar.

    Otomobil sektöründe Türkiye çapında iş yapan ve bilinen bir abim,çok çok temiz e39 5 serisini, birgün eşi trafikte aracı kullanırken trafikte kazaya sebebiyet verircesine diğer sürücülerden taciz yiyince;bu böyle gitmez dedi ve elinden çıkardı.

    Maalesef Bmw modellerinin kullanıcı portöföyü ve bakış açıları oldukça değişti.Sosyo-kültürel çıkarımlar yapmak zor olmasa gerek,ancak üstte değindiğim örnek gibi kurunun yanında yaş da yanıyor.

    Ben de e39 serilerini sevsem de sırf bu yüzden bulaşmam,ha garajınız ve koleksiyon amacınız olsa temiz bir tane alıp konur ve ara ara binilir ama sizin aradığınız bu değil.
  • Kardeş zevkli birine benziyon yapma.
  • nickim. Neden almayayım? Bu aracı kullandınız mı veya bir arkadaşınızda mı vardı? Olumsuz yönlerini yazma şansınız var ise benim için daha açıklayıcı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kepcerkan -- 25 Aralık 2018; 11:30:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    nickim. Neden almayayım? Bu aracı kullandınız mı veya bir arkadaşınızda mı vardı? Olumsuz yönlerini yazma şansınız var ise benim için daha açıklayıcı olacak.
    Araç hakkında değil de, Türkiye hakkında bir yorum yapayım; Bulunduğunuz şehrin en işlek caddesinin kenarında durup 1 saat yola baktığınızda göremediğiniz hiçbir aracı satın almayın. O şehirde ne parçasını ne de ustasını bulabilirsiniz.
  • Bu gerçekten doğru yorumdu,piyasası hiç yok.Satışından zarar edeceğimi de biliyorum maales:( Ama almadan hemen satmayı düşünürüz hep:):)

    piyasa arabası almakta istemiyorum,bana alman arabası gibi güven versin istiyorum.47.000₺ e bulabildiğim bu konforu başka araba da bulmam zor gibi.Ben ilk arabam peugeot 207’yi düşük fiyat tutmama rağmen 3 ayda sattım.Bunu da herhalde 1 yılda ancak satırım veya bayiye 7.000₺ düşüğüne takasa gider.Kafam çok karıştı açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    Bu gerçekten doğru yorumdu,piyasası hiç yok.Satışından zarar edeceğimi de biliyorum maales:( Ama almadan hemen satmayı düşünürüz hep:):)

    piyasa arabası almakta istemiyorum,bana alman arabası gibi güven versin istiyorum.47.000₺ e bulabildiğim bu konforu başka araba da bulmam zor gibi.Ben ilk arabam peugeot 207’yi düşük fiyat tutmama rağmen 3 ayda sattım.Bunu da herhalde 1 yılda ancak satırım veya bayiye 7.000₺ düşüğüne takasa gider.Kafam çok karıştı açıkçası
    Ben satma konusunu hiç umursamıyorum. Ama en küçük arızada kendisinden nefret ettirecek çok araç sahibi oldum. Bu nedenle, belki saçma gelecek ama Türkiye standartlarında Megane bile toplam faydada S Type gibi bir konfor abidesinden üstün olabilir.




  • Ben çok baktım bu tür araçlara, hiç alamadım ama, bir yara gibi sol yanıma işledi bu durum :). Artık emekli olduğumda mı alırım, bir çılgınlık yapıp yarın mı alırım bilmem ama büyük ağır, kült ve hepsinden önemlisi beğendiğim ama o yıllarda alması benim için rüya olan bir modeli alıp tıpkı 20 yıl önceki hevesle arabaya özendiğim gibi özeneceğim, dönüp dönüp tekrar tekrar bakacağım bir araç alma niyetim var.
    Bizim hikaye: 15 yıl kadar önceydi tüm birikimim 7 serisi bir BMW ye yatırmama ramak kalmıştı (araçta 10 yaşında falandı galiba 300.000 km de tamamen servis bakımlı bir makine) evdekiler vazgeçirdiler, aslında birşeye karar vermişsem kimse kolay kolay vazgeçiremez ama aracı sormaya gittiğim borusan ustası yapma gözüm maaşlı adam bu arabayı yürütemez keyif alacam diye çile çekersin alma diyince soğumuştum.

    Neyse uzatmayayım, sizde de aynı yara açıldıysa alıp hanyayı konyayı görmeden :) bu sevda kolay kolay geçmiyor, belki bir süre yatışıyor ama sonra yine başlıyor.
    Bir bakıyorsunuz f sgementi araçlara bakıyorsunuz, birde bakmışsınız lüks cipler içinde geziyorsunuz, bir bakmışsınız Amerikanlar bir bakmışsınız İngilizler :).

    İşte bu savrulmalar içinde her daim incelediğim modellerden birisidir s type, bana göre ilerleyen süreçte klasik jaguar yaftasını yiyebilecek son jaguarlarda bunlar, o yüzden koleksiyon yapıyor olsam garajımda mutlaka bir tane olsun isterim.

    Geçen senede bir tanesi için ciddi ciddi pazarlık yapmıştım 60.000 liradan ilana çıkarmışlardı 2. sahibinden 150.000 de benzinli otomatik (2.5) 1 ay sonra 55.000 e düşürdüler, aradım konuştum bir hanımefendideydi sahibi, bence ederinin 50.000 tl olduğunu bu fiyatı kabul ederse aracı görmek koşuluyla araca talip olduğumu söyledim, oda kabul edemeyeceğini söyledi.
    3 ay daha araç ilanda kaldı 52.000 tl ye düşürdüler ve muhtemelende 50.000 tl ye satıldı.
    Bence bu araçlardan alacaksanız bulunduğunuz yerde jaguar özel servisi veya ustası varsa alın yoksa hiç yanaşmayın. Hatta sadece bulunduğunu bilmeniz yetmez gidin ustayla tanışın haline tavrına bakın (artık insanlarla konuşunca hakkında bir kanaat oluşturacak tecrübeye ulaştık) Benim bulunduğum şehirde yoktu ancak ben bu aracı günlük kullanmak için değil tamamen keyfine alacaktım dolaysıyla arıza durumunda acelemiz olmayacaktı ama siz günlük taşıt mantığıyla kullanacaksanız mutlaka ustası olan bir şehirdeyseniz bu aracı değerlendirin derim.
    Ve bu tür bir araç alacak olursanız elden ele gezmiş yıpranmış bir aracı fiyatı daha ucuz diye kesinlikle tercih etmeyin sonra daha fazlası sizden mutlaka çıkar.
    Konu başlığında aracı kullananlar önerirmi yazmışsınız ben hiç kullanmadım bizimkisi platonik aşk :) o yüzden sadece kendi hislerimi aksettirdim.
    Hakkınızda hayırlısı olsun.




  • Yakın arkadaşımın eski patronunda vardı bu araç, kaç yıl oldu oradan ayrılalı arkadaşım hala anlatıyor. Konuyu takip edeceğim benim de dikkatimi çekiyor bu siyah kedicikler.
  • kepcerkan K kullanıcısına yanıt
    Hocam olay sadece piyasası tutulması kar zarar degil biz zaten zarar etmeyi goze aliyoruz ancak gercekten bu aracla sanayiye girdiginizde tüm esnaf oğlun düğününü yaptım gözuyle bakacaktir.

    Parca konusu ayri dunya anlayacak usta bulmak mesele onu memlin etmek ekonomik olarak ayri mesele

    Keske boyle olmasa ancak durum bu bende bos zamanlarimda hobi olarak lincoln falan bakiyorum sizede sadece bakmanizi tavsiye ederim
  • Bu yorumlar benim için gayet tatmin edici oldu.Bir aksilik olmazsa bu aracı 100% almakta karta kıldım.Ben her zaman büyük hayaller kuran bir insan değilim ama içimdeki çocuğu dinlerim kimi zaman.

    Bankada şube müdürlüğünü bırakmıştım 5 sene önce, akrabalar dahil deli misin dediler bu maaş bırakılır mı dediler,hayallerimin peşinden giderek küçük şehire taşındım otelde çalışmaya başladım.Tekde gelmedim çoluk çocuk.Eski hayatım olsa A ve B noktasından her gününü işten eve,evden işe giden bir a sosyal biri olarak kalacaktım.Şimdi eskiye göre maaşım düşük yaşadığım şehre göre giderimde düşük.Ama yaşam kalitem arttı para değil yaşam kalitem arttı:)

    Paramı her zaman biriktiririm ve şuan elimdeki mevcut parayı da bu tip araca vermek istiyorum.

    Yazdan beri bir arkadaşımın arabasını kullanıyordum araç gaz kesti geçen gün 6 gün sanayide kaldı 6.500₺ benim olmayan aracın motoruna para harcadım.Kendi jaguarım olsaydı 10.000₺ harcasaydım daha iyiydi.Çok sinir oldum.

    O yüzden uzun lafın kısası hayatta hepimiz sahil kesimi bir yerde yaşamak huzurlu yaşamak ister ama ilk adımı atamaz.İlk adımı attıktan sonra bırakda ne olacağına görerek yaşa hayal ederek yaşama.Bu araç 48.000₺, motorunda ağır bir sorun çıktı diyelim onun için daha fazla çalışırım.Ama karakterli bir arabaya binerim.Mustang,infinity fx35 ve jaguar benim için hayaldi.İnşallah jaguardan başlarız.İzmirde bir abimizde temiz bir araba buldum haftaya gidip bakacağım.Temiz değilse dediğiniz gibi vardır bir hikmeti diyip bakınmaya devam edeceğim.

    Teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için.Hepimiz hayallerimize yaklaşırız umarım.

    Tabi şuan hiçbirimiz maalesef kullanmadı bu aracı sürüş keyfi hakkında hiçbirimiz yorum yapamıyoruz maalesef.

    Kısmet olmazsa bmw 5.20 i e39-e34 bakacağız eski kasa:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    Bu yorumlar benim için gayet tatmin edici oldu.Bir aksilik olmazsa bu aracı 100% almakta karta kıldım.Ben her zaman büyük hayaller kuran bir insan değilim ama içimdeki çocuğu dinlerim kimi zaman.

    Bankada şube müdürlüğünü bırakmıştım 5 sene önce, akrabalar dahil deli misin dediler bu maaş bırakılır mı dediler,hayallerimin peşinden giderek küçük şehire taşındım otelde çalışmaya başladım.Tekde gelmedim çoluk çocuk.Eski hayatım olsa A ve B noktasından her gününü işten eve,evden işe giden bir a sosyal biri olarak kalacaktım.Şimdi eskiye göre maaşım düşük yaşadığım şehre göre giderimde düşük.Ama yaşam kalitem arttı para değil yaşam kalitem arttı:)

    Paramı her zaman biriktiririm ve şuan elimdeki mevcut parayı da bu tip araca vermek istiyorum.

    Yazdan beri bir arkadaşımın arabasını kullanıyordum araç gaz kesti geçen gün 6 gün sanayide kaldı 6.500₺ benim olmayan aracın motoruna para harcadım.Kendi jaguarım olsaydı 10.000₺ harcasaydım daha iyiydi.Çok sinir oldum.

    O yüzden uzun lafın kısası hayatta hepimiz sahil kesimi bir yerde yaşamak huzurlu yaşamak ister ama ilk adımı atamaz.İlk adımı attıktan sonra bırakda ne olacağına görerek yaşa hayal ederek yaşama.Bu araç 48.000₺, motorunda ağır bir sorun çıktı diyelim onun için daha fazla çalışırım.Ama karakterli bir arabaya binerim.Mustang,infinity fx35 ve jaguar benim için hayaldi.İnşallah jaguardan başlarız.İzmirde bir abimizde temiz bir araba buldum haftaya gidip bakacağım.Temiz değilse dediğiniz gibi vardır bir hikmeti diyip bakınmaya devam edeceğim.

    Teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için.Hepimiz hayallerimize yaklaşırız umarım.

    Tabi şuan hiçbirimiz maalesef kullanmadı bu aracı sürüş keyfi hakkında hiçbirimiz yorum yapamıyoruz maalesef.

    Kısmet olmazsa bmw 5.20 i e39-e34 bakacağız eski kasa:)
    Valla idolümsünüz.

    Hayata bakışımız benzer ama o radikal adımı atacak yürek anlamında aramızda ciddi fark var. Bende hep işi gücü bırakıp sevdiğim şeylerle uğraşmak istemişimdir hatta belki de herkes bunu ister ama o ilk adımı hiçbirzaman atamaz, siz atmışsınız.

    Tebrikler,




  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Estrafurullah.36 yaşındayım,60 yaşıma geldiğimde pişmanlıklarım çok olmasın istiyordum hepsi bu.Yani bu genç adamın aldığı kararlar ileride ihtiyar adamın yaşamının nerede devam edeceğine yüzünün gülüp gülmediğini değiştirecekti.İmkanlar dahilinde her şey tabi.Hayatımda en iyi aldığım karar küçük sahil ilçelesine taşınmak oldu.Darısı herkesin başına.Bekleriz kardeşim hepinizi.Gelin turşu kurarız,ormanda mantar ve odun toplarız,ateş yakarız,balığa gideriz.Konu arabadan nerelere geldi:):)

    Bi şu arabaya bineni bulamadık:):)

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?




  • defalarca kullanma şansı buldum. kısa kısa da olsa hayatımdan 50 ye yakın s type geçti. görüşlerimi söyleyeyim:

    2.5 gibi değil de 2.0 bir mondeo gibi gidiyor. o ingiliz göstergeleri hiç güven ve segmentinin havasını vermiyor.

    ''İngiliz arabasının altında yağ yoksa motorunda da yağ yoktur. ''

    50 taneden 25 inin motor arıza lambası yanıyor.

    herşeyi bilgisayar kontrollü beynine dokunabilicek ben bir usta tanımadım. izmir ve kayserideki birçok acar ustayı tanırım.

    absürt arabalar derseniz sahibi olduğum birkaç araçla absürtlük sınırlarını aşan biriyim. alfa volvo ve cr-z ile geçti yıllarım.

    48 bin lirayı çöpe atıyorsunuz bunu çok net söylüyorum. 2.5 motoru 1.8 bmw ezer geçer emin olabilirsiniz.

    sizi mutlu edecek 3 lü saab - volvo- mercedes s ve bulabilirseniz subaru legacy.

    bunlar sizi mutlu edebilecek otomobiller.

    yerinizde olsam madem masrafı ustayı kafadan sildiniz alın bi tane s 320 w140 mercedes bakın keyfinize. alın bir t5 volvo en azından yakıtı daha mutlu eder. alın bir subaru legacy. 4 çekeriyle ve sorunsuzluğuyla mutlu eder.

    şu kadar söyleyeyim. absürt araba kullanan arkadaşlarım beni arar almak ister misin diye ama jaguar en en son alınacak arabadır.

    şçyle yapın dediğimi anlayacaksınız. bi galeriye gidin ve bende bi s type var 2.5 sıkıştım elden çıkaracağım deyin. 150 bin km de kazası boyası da yok deyin. 30 bin liradan fazla verirler mi ya da almaya yeltenirler mi bile bakın.

    umraım fikrinizi değiştirebilirim.

    saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Araç hakkında değil de, Türkiye hakkında bir yorum yapayım; Bulunduğunuz şehrin en işlek caddesinin kenarında durup 1 saat yola baktığınızda göremediğiniz hiçbir aracı satın almayın. O şehirde ne parçasını ne de ustasını bulabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Hocam imzamı atarım bu yoruma, ağzınıza sağlık
  • Ben de bir ara niyetlemiştim S type için.

    2005 model ve fabrika çıkışı Sport donanım olan 2.7 dizel,tampon detayları ve bazı ekstraları bulunan tipi 4.2 R serisini andıran bir araç vardı rengi siyah ve içi bej olan,orijinal navigasyonlu,onu yıllar önce almak üzereydim ama araya ufak nüanslar girdi ve bir türlü kısmet olmadı,ben alamadıktan sonra araç birkaç el değiştirdi ve en sonunda Kayseri olması lazım orada pert oldu,daha sonra yapıldı ve şu an İstanbul'da sanırım satılıkta;güzelim aracın kaderi kötü oldu.

    Genelde lpg takılan araçlarda motor arıza lambaları ve paralelinde şanzuman sorunları pekala olabiliyor,ilk çıkan orijinal S Type'lar ingiltere'de daha makbuller ve değerli kabul ediliyorlar;daha sonra teknik ve kozmetik değişimler geçirdi araç,ilk üretim bandındaki elektriksel ve şanzuman kaynaklı bazı teknik aksaklıklar giderildi.

    Bakımları düzgün yapılmış ve geçmişi ortada olan,çok el değiştirmemiş benzinli bir Jaguar'ın alelade bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum.Servis olarak Ankara Şaşmaz Kasva servis İstanbul Ortaklar ya da İzmir Özgörkey var artık hangisi sizin için uygunsa düzenli gidersiniz,kaporta ve trim parçaları için ikinci el bir parça döngüsü her daim mevcut bir şekilde çoğu bulunuyor.Sizin için işin en önemli ayağı mekanik kısım olacaktır.

    Bunu uzun yıllardır Mercedes,Alfa Romeo gibi araçlarla haşır neşir,uğraşmayı seven,mekanik bilgisi ve muhakeme gücü az çok olan,yurtdışından sıfır ya da çıkma nice parça getirmiş birisi olarak belirtiyorum.Keyif alacağınız bir araç için hayallerinizi ötelemeyin,illa öcü değil her marka ya da model.Ancak acele de etmeyin.İçinize sinen aracı alın.Bir marka ya da modelde çıkan sorunlar genelleme yapılıp tu kaka da ilan edilemez doğal olarak.

    Ha içinize sinmezse bulduğunuz araçlar farklı marka/model arayışlarına girersiniz.

    Forumda uzun yıllardır Jaguar parçacısı olan bir üye vardı,o da S Type sahibi idi,keşke konuya dahil olsa,en güzel bilgiyi o verir size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 25 Aralık 2018; 21:57:49 >




  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Arabanın üstüne toprak attık.Bu bilgiler için teşekkür ederim.Ben hız yapmayacağım.bmw 520i bakarkenhız konusunda beni teşvik etmesinden korkuyordum.Yazdığınız 4 aracada bakacağım ama gönlüm maalesef bu arabada kalacak.Galeri arama fikrini en kısa zamanda yapacağım bakalım makas aralığı ne kadar.Eski kasa 520i önerir misiniz peki ??
  • faho kullanıcısına yanıt
    Haftaya izmir’e gideceğim bakmaya,inanın kullanmadım.İlk arabayla bağ benim için çok önemli.Eğerki tamam bu araba dersem üstüne ne masraf çıkartırsa çıkartsın,o artık benim hayatımın bir yerinde bir parçası olacak.Eğerki memnun kalmazsam bu hayalden vazgeçip diğer önerilen eski kasa üst sınıf model araçlara bakacağım.Teşekkürler.
  • kepcerkan K kullanıcısına yanıt
    47000₺’ye alacağınız s-type’a galeri max 18000₺ verir.



    İsterseniz almadan önce bir kaç galeri gezin.



    Ben de jaguar xj’ciyim ama elim cebime gitmiyor. ( 95-00 modelleri )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    Haftaya izmir’e gideceğim bakmaya,inanın kullanmadım.İlk arabayla bağ benim için çok önemli.Eğerki tamam bu araba dersem üstüne ne masraf çıkartırsa çıkartsın,o artık benim hayatımın bir yerinde bir parçası olacak.Eğerki memnun kalmazsam bu hayalden vazgeçip diğer önerilen eski kasa üst sınıf model araçlara bakacağım.Teşekkürler.
    Temiz Bmw e39 bulma ihtimaliniz,temiz Jaguar S Type bulma ihtimalinizden;cebinizdeki para dahilinde normal şartlar altında daha zor bunu da belirtelim

    Bahsi geçen e39'ların çoğu kıdemli apaçi ya da nargile kekolayzırları ellerinde harap olmuş durumdalar.

    Otomobil sektöründe Türkiye çapında iş yapan ve bilinen bir abim,çok çok temiz e39 5 serisini, birgün eşi trafikte aracı kullanırken trafikte kazaya sebebiyet verircesine diğer sürücülerden taciz yiyince;bu böyle gitmez dedi ve elinden çıkardı.

    Maalesef Bmw modellerinin kullanıcı portöföyü ve bakış açıları oldukça değişti.Sosyo-kültürel çıkarımlar yapmak zor olmasa gerek,ancak üstte değindiğim örnek gibi kurunun yanında yaş da yanıyor.

    Ben de e39 serilerini sevsem de sırf bu yüzden bulaşmam,ha garajınız ve koleksiyon amacınız olsa temiz bir tane alıp konur ve ara ara binilir ama sizin aradığınız bu değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepcerkan

    Estrafurullah.36 yaşındayım,60 yaşıma geldiğimde pişmanlıklarım çok olmasın istiyordum hepsi bu.Yani bu genç adamın aldığı kararlar ileride ihtiyar adamın yaşamının nerede devam edeceğine yüzünün gülüp gülmediğini değiştirecekti.İmkanlar dahilinde her şey tabi.Hayatımda en iyi aldığım karar küçük sahil ilçelesine taşınmak oldu.Darısı herkesin başına.Bekleriz kardeşim hepinizi.Gelin turşu kurarız,ormanda mantar ve odun toplarız,ateş yakarız,balığa gideriz.Konu arabadan nerelere geldi:):)

    Bi şu arabaya bineni bulamadık:):)

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?

    Jaguar s type kullananlar önerir mi?
    Bizde tren kaçtı hocam, her geçen yıl o ilk adımı atacak cesaretin daha fazla kırılmasına yol açıyor. Bazı kararlar yolun yarısını geçmeden daha kolay alınabiliyor (kararın kolay olduğunu söylemiyorum zira ben yolun yarısından öncede alamadım) yolun yarısını geçince ise çok daha zor.

    Son olarak yukarıda bu aracı araç olarak kullanan bir arkadaşımız yorum yapmış, internet ortamında bu araçlar için yazılmış türkçe her satırı okumuşumdur desem yalan olmaz. Söylediklerinde de haklıdır belki, bir çokta alternatif ortaya koymuş her birisi kendi açısından bu araçtan üstündür belkide (kullanmadığım için bir şey diyemem) ama tarz ve tasarım anlamında (bu nokta göreceli) hiçbirisi bir s type bir xj değildir benim gözümde.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.