Şimdi Ara

Ssangyong actyon sport kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
20.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ssangyong actyon sport modeli aracı almak istiyorum bu arac hakkında baya bir araştırma yaptım ama pek bişey öğrenemedim çevremdede kullanan yok. Sorucağım soruları lütfen aracı kullanan ve bilenler yazsın benim için 2. el piyasası önemli değil arabanın motor ömrü gidişatı çekişi konforu önemli şeklinide ben beğendim beğenmeyen olur eyvallah şimdi sorularım şunlar

    Bu aracın iki çeşit motoru var sxdi ve xdi arasındaki farkı ne
    Bu araçta turbo varmı
    Yakıt tüketimi ne durumda
    konforu nasıl
    çekişi ve ataklığı nasıl
    yıllık vergisi 4*2 lerin ne kadar
    bakımı çok masraflımı ve aldığımda keşke almasaydım dedirtirmi ? konfor ve motor ömrü bakımından 2. el satışı önemli değil

    LÜTFEN KULLANAN ABİLERİM YADA KARDEŞLERİM YORUM YAPSIN ARACIN YANINDAN BİLE GEÇMEYENLER YORUM YAPMASIN. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasatura54 -- 4 Nisan 2018; 21:49:35 >



  • Up
  • sanyong kim
  • up
  • Actyon Sports değil ama onun yeni kasası Korando Sports kullanıyorum, altyapı olarak biraz benzer araçlar olduğu için bazı konularda yardımcı olabilirim.

    Sorularınıza cevap olarak,
    SXDI ve XDI arası farkı bilmiyorum çünkü bizim kasada sadece e-XDI var.

    Araçta turbo var tabii ki, muhtemelen sizdeki de Garrett marka olmak üzere, turbo dizel 2000cc araç.

    Yakıt tüketimi şanzıman türü, çekiş sistemi, lastik ve kullanıma bağlı olarak çok değişken olduğu için birşey diyemem ancak şehir içi 10lt/100km altını unutun, mevcut fiyatta 50-55 kuruş yapar kilometre başına. Nihayetinde 2 ton ağırlığında bir araç, ara hızlanmaları da iyi olduğu için genelde kullanan kişiler biraz performanslı kullanıyor, cidden sakin kullanırsanız ancak öyle düşürürsünüz yakıtı.

    Araç konfor olarak pickup sınıfı içinde en iyilerden birisidir çünkü arkada makas yok, helezon yay var, konfor olarak suv konforuna eşit diyebiliriz. Yüksek hızlar haricinde içeriye rüzgar sesi almaz, motor sesi hemen hemen hiç almaz. 2 litre dizel motorun sesini içerden duymazsınız bile.

    Actyon Sports sanırım 140hp civarındaydı, çekişi kasasına ve aracın ağırlığına göre bence tatmin edici olur, hantal bir araç kesinlikle değildir.

    4x2 olursa yıllık MTV'si 935TL'dir. 4x4 olursa Arazi Taşıtı olarak geçeceği için otomobil gibi vergilendirilir, ayrıca model yılına göre hesaplamak gerekir.

    Bakımı çok masraflı değil bence, ama 2.el alacağınıza göre temiz ve düzgün kullanılmış, bakımları düzenli yapılmış bir araç almanızda fayda var.
    Ayrıca klasik ekspertiz merkezleri bu araçlardan pek anlamaz, Ssangyong yetkili servisine götürüp detaylıca baktırıp almanızı tavsiye ederim.

    Actyon Sports'ların belirli bir model altı tavsiye edilmiyordu, hangi yıl emin değilim ama ufak bi teknik makyaj yaşadı o araç, araştırmanızda fayda var.
    Otomatik vites alacaksanız tahmini 120-150bin km'de şanzıman revizyonu isteyecektir, tork konvertörü de buna dahil. Temiz ve düzgün yakıt kullanılması önemli, enjektörleri pahalıdır, 4 enjektörü 10bin TL yapar herhalde. O yüzden hor kullanmış kafasına göre mazot basmış kullanıcılardan almanızı tavsiye etmem.

    Vaktiniz olduğunda gidip Ssangyong servisine danışsanız aslında onlar da size yardımcı olur.




  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Manuel almayı düşünüyorum sizin dediğiniz problemde 2009 öncesinde varmış baktığım kadarıyla 102 bin kilometrede çok güzel birtane buldum onu yakından görmeye gideceğim tekrar teşekürler.
  • 2010 Yılından beri Ssangyong Actyon Sports kullanıyorum,

    Konfor olarak C sınıfı üstü bir araç pick up olarak değerlendirilmesi yanlış SUT sınıfı Sport-Utility Trucks -SPOR AMAÇLI KAMYONET olarak geçer.Cadillac bile bu sınıfta araç çıkarmıştır araştırabilirsiniz..

    Ssangyong yetkili servisinde 70 bin bakımını 2 hafta önce yaptırdım 580 TL tuttu..

    Bu araç ile ilgili bir çok yazım var forumda arayıp bulabilirsiniz..çok uzatmayacağım..

    Bir otomobil hatta otomobilden de konforludur,kamyonet gibi yük taşır,bir arazi taşıtı kadar olmasada zorlu yollar için müsaittir..

    Böyle bir aracın sıfırı en az 150 BİN TL..!
  • f-a-t-i-h kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar biz otomotik vites ssangyong actyon sports almayı düşünüyoruz ama parçalarının pahalı olduğunu söyledi bir arkadaş kafamıza takıldı bilen varsa yazabilir mi ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamay_irfan

    Merhaba arkadaşlar biz otomotik vites ssangyong actyon sports almayı düşünüyoruz ama parçalarının pahalı olduğunu söyledi bir arkadaş kafamıza takıldı bilen varsa yazabilir mi ??
    https://www.otomobilyedekparcalari.com/kategori/sungyany#labels=164-2

    Merhaba Şu sayfayı bir inceleyin derim 2008-2010 arası otomatikler de kronik problem var bilginiz olsun..Onun dışında çok iyi araç
  • Merhaba bodrumdan İstanbul'a gelip 2008 4*2 almayi düşünüyorum km 140 binde düz vites alacağım sizden ricam bu yili baz alırsak yedek parça ve bakım masrafları beni üzer mi cevaplarsaniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2011 actyon sport aracım var arka bağaj döşemesinde bulunan plastik dubellerden nereden bulabilirim yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.