Şimdi Ara

Jack London - Martin Eden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Olan, yalnızca doğru değil, ama olabileceklerin en iyisidir.Bir şeyin varlığı onun var olmaya uygunluğunun yeterli bir kanıtıdır; dikkat et, ortalama bir insanın bilinçsizce inandığı gibi yalnızca şimdiki koşullarda değil, tüm koşullarda var olmak ! Onları böyle bir şeye inandıran kuşkusuz onların cahilliğidir."

Kitap bir Dünya Klasiği olmanın ötesinde apayrı bir yöne de sahip.Macera, kurgu, felsefe, aşk, bilim, kişisel gelişim türlerinde gösterilebilir.Kitap o kadar çok yönlü ki adeta bir "Kılavuz".
    Şu ana kadar okuduğum kitaplar arasında rahatlıkla en iyilerden biri diyebiliyorum.Kitabı almam da yine bu forum sayesinde oldu ve iyiki de araştırma yapmışım diyorum.
    Martin'in (ana karakter) yaptığı her şey, hayatındaki her yenilik beni apayrı dünyalara götürdü.Okumayan arkadaşlara kısa bir özet yapayım.
    Martin Eden 20 yaşlarında bir denizcidir.Hayatı boyunca gemilerde çalışmış, dünyanın pek çok yerine gitmiştir.Iri ve kaslı bir yapıya sahip, sağlıklı bir vücudu vardır.Biraz da serseridir aslında.Kavgalar, içki, tek gecelik ilişkiler hayatında fazlaca yer kaplamaktadir.Bir gün San Francisco'ya geldiğinde bir kavga görür ve 3 kişinin arasında kalmış genç bir adamı kurtarır.Kurtardığı adamın adı Arthur'dur ve Arthur zengin bir ailenin çocuğudur.Martin'e teşekkür etmek için onu yemeğe davet eder...

Ve o geceden sonra Martin'in hayatı baştan sona değişir.Buradan sonrasını söylemek istemiyorum biraz merak oluşsun ve bu şahane eser daha fazla okura ulaşabilsin.Eğer illa ki özetine ulaşmak istiyorum diyorsanız buyrunhttp://miniurl.es/5f
    Kitabı okumaya başladığınızda önce meraklanacak daha sonraları bu merak bir tutkuya dönüşecek.Mümkünse kitabın 400 sayfalık olanlarından alın.Daha kalıcı ve doyurucu olur.
    Son olarak eklemek istediğim bir kaç şey var ;
    Kitap sadece kitap olmakla kalmıyor ve bir beyin okuyucuya dönüşüyor kimi zaman.Martin'in başından geçen olaylar kalp ritminizi, düşünce akışınızı, hayata karşı bakışınızı değiştirecek(kimi zaman)
    Kitabı okuyan başka arkadaşlarım var ise onların da görüşlerini paylasmalarini dilerim.

Hepinize İyi Okumalar !

• Vay be !
    Kimse okumadı mı ?
    Veya meraklanmadı mı ?
  • çok güzel bi kitap hatta okudugum kitaplar içinde en sevdiğim diyebilirim
  • lise yıllarımda Türkçe hocamız okumamız için aldırmıştı..

belkide tek kötü alışkanlıgım okumayı sevmiyorum..
  • Jack Londonın çok güzel kitapları var.Ademden Önce,Vahşetin Çağrısı ...
  • Jack London iyi bir yazar ama gel görki ırkçılığı meşhurdur.Üstüne üstlük hem beyaz ırkın üstünlüğünü savunup hemde sosyalist olmakla ,birbirine zıt bu iki ayrı görüşün bir arada olduğu bir görüş karışımına sahiptir.
  • bu kitabı okuyalı bi 10 sene olmuştur heralde...o zaman çok begenmiştim...şimdi tekrar okumalıyım yorum yapabilmem için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Jack London iyi bir yazar ama gel görki ırkçılığı meşhurdur.Üstüne üstlük hem beyaz ırkın üstünlüğünü savunup hemde sosyalist olmakla ,birbirine zıt bu iki ayrı görüşün bir arada olduğu bir görüş karışımına sahiptir.

Haklısın.Martin Eden'de de bu sosyalist yön kendini açıkça ortaya koyuyor
  • Ben okudum bu kitabı, Jack London en sevdiğim yazarlardan biri,neredeyse tüm kitaplarını okudum.Konusu ve içeriği çok güzeldi.Hatta birazda kendimi buldum kitapta.Yalnız sonu kötü bitiyor
  • jack london gerçekten iyi bir yazar gerçekten..özellikle betimlemeleri çok iyidir. Ama bu kitabını okumadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahkahaçiçeği

Ben okudum bu kitabı, Jack London en sevdiğim yazarlardan biri,neredeyse tüm kitaplarını okudum.Konusu ve içeriği çok güzeldi.Hatta birazda kendimi buldum kitapta.Yalnız sonu kötü bitiyor

evt ya
  • sonunu bilerek okuduğum için pek sarmadı ama güzel kitap..
  • Jack London'nun başyapıtı,yarı otobiyografik bir kitap.Eğer kitabı okuduysanız başka bir yarı otobiyografik kitabı olan john Barleycorn u da okumanız tavsiye ederim.Martin Eden ine eklemeler ve tamamlamalar var.
  • yaw geçen writing vizesinde bu adamın yaşam öyküsü çıktı. neden okulu bıraktı diye bi soru vardı. kendi cümlelerinizle açıklayın fln... vay be
  • bana ağır geldiydi ruth gibi kız bırakılır mı hiç o en sonunda gemide yaptığı şey de etkilemişti beni
    spoilerı bulamadım
  • Kitabı 1 ay önce almıştım yakında okumaya başlayacağım. Kitap hakkında duyduklarım olumlu yönde.
  • bende aldım kitabı en kısa zamanda başlayacağım.
  • Kitabını daha önce okudum.

Hiç de ilgili şekilde olmadı bu
  • Horrt

Ben de çok güzel olduğunu duydum Martin Eden'ın. Hangi yayınevinden okusam diye düşünürken İletişim'in yeni çevirisine rastladım. Forumda hiç bahsedilmemiş, haber vereyim dedim. Umarım yazarın diğer kitaplarını da çevirirler.

quote:

Jack London, Martin Eden’da yarı-otobiyografik bir roman kurgular ve yazar olabilmek için hayatını ortaya koyan ve başına gelen tüm trajedilere rağmen bu yoldan asla dönmeyen Martin’in şaşırtıcı hikâyesini anlatır.
    Martin’in yazarlık macerası Ruth’a olan aşkıyla başlar. Önceleri, yalnızca iyi bir eğitim almış, ailesi toplumun üst sınıfından olan Ruth’un aklında ve kalbinde bir yer edinebilmek için okumaya ve öğrenmeye başlar; ama sonra Martin’in entelektüel bilgisi Ruth’un ve onun ait olduğu dünyanın ötesine açılır. Martin işçi sınıfını keşfeder ve yazarlık serüveni, San Francisco işçi sınıfının içinden yükselir.
    Yazar olmaya karar verdiği andan itibaren bitmek tükenmek bilmeyen bir azimle yazar ve yazdıklarını yayıncılara gönderir. Martin, yanıt olarak yalnızca tekrar ve tekrar reddedildiğini bildiren mektuplar alır. Asla pes etmez, inancını yitirmez ve Jack London, kahramanı Martin’e romanın sonunda bu azmin hakkını verecek bir sürpriz ve beklenmedik bir final hazırlar.

Martin, bir maceraperest ve aksiyon adamıydı, bunu becerebilen pek fazla yazar da yoktur.

GEORGE ORWELL

http://www.iletisim.com.tr/kitap/martin-eden-1586.aspx

• Ben şuan 40.sayfadayım.Spoileri de yedim sayafaya girince arkadaşlar sağolsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.