Şimdi Ara

J.Carmack : Oyun oynamak artık anti-sosyallik değil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • J Carmack, kendisininde eskiden anti-sosyal programcı olarak bu sıfatı hakettiğini söyleyen Carmack, geçmişe şöyle bir baktığımda ve şimdi yaşananları gördüğümde artık oyun oynamanın insanlar tarafından anti-sosyallik olarak karşılanmadığı ve rahat rahat oyun oynuyorum diyebilir hale geldiğimizi gördüğünü söyledi. "Günümüzde kadınlarında oldukça fazla sayıda oyuncu çıkarmasında bunun etkisinin büyük olduğu bir gerçek. Artık eşiniz, sevgiliniz ya da bir kız arkadaşınızla oyun oynamak hayal değil. Çünkü onların da ilgisini çekecek oyunlar piyasada fazlasıyla bulunuyor. Hatta istediğimizden daha fazla" diyerek konuşmasını noktalayan Carmack, söylediklerinde aslında oldukça haklı. Siz ne düşünüyorsunuz ?

http://www.merlininkazani.com/JCarmack_Oyun_oynamak_artik_antisosyallik_degil-haber-40706p1.html

• cocuk gibi oyun mu oynanir falan diyenlerde var ya, acaip ayar oluyorum, nasil bi zihniyete sahip boyle insanlar merak ediyorum dogrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TexasLee_16

cocuk gibi oyun mu oynanir falan diyenlerde var ya, acaip ayar oluyorum, nasil bi zihniyete sahip boyle insanlar merak ediyorum dogrusu.

Cehaletden ötürü...
  • Anti-sosyallik bence,sokağa çıkıp gerçek arkadaşlar bulacağına oyun oynamak.
  • eskidendi oyun oynayanlara uzaylı gözüyle bakmak.

artık oyunlar daha casual dediğimiz basite indirgendi, daha çok eğlencelik şeyler yapılıyor. nerde eski rpgler falan. :p

bir de herkes ucundan da olsa oyun oynuyor. en basitinden flash oyunlar, facebook, farmville falan.
  • Oyun oynamak asla anti sosyallik değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geralt the Witcher
    Anti-sosyallik bence,sokağa çıkıp gerçek arkadaşlar bulacağına oyun oynamak.

Sokakta mı yatalım anti sosyal olmayalım diye :) Şaka bir yana ara sıra evde arkadaşlarla pes - fifa partisi vermek güzel oluyor. Multi yüzyüze ve beraber olunca daha zevkli hale geliyor. Ama bütün gün oyun oynayıp tek arkadaşı psn yada live listesinde hiç görmediği kişilerse o adamda bir sorun var demektir. Dengeyi iyi tutturmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, şöyle bir gerçek var.

Oyun bağımlılığı.

Ciddi ciddi literatürlere girmiş bu rahatsızlık, anti sosyalliği birlikte getiriyor.

Her yaşta oyun oynanabilir, mesele bunu bağımlılık haline getirmemek.

Gerçi anti sosyallik kavramı da tartışılır oldu, online oyunlarla birlikte.

Neticede online oyun oynayan bir kişi, yine o oyunu oynayan diğer kişilerle sosyalleşiyor.

Ancak yaratılışımız ve bedenimiz itibari ile, yaşam şeklimizin mutlaka gerçek hayatın, doğanın ve gerçek insanların içinde olması gerekiyor.

Aksi takdirde bedensel - psikolojik sağlık sorunları ortaya çıkıyor.

En basit örneği kilo almak, depresif-sinirli bir ruh hali içinde olmak gibi.

Netice olarak, dengeyi kurmak şart.
  • quote:

cocuk gibi oyun mu oynanir falan diyenlerde var ya, acaip ayar oluyorum, nasil bi zihniyete sahip boyle insanlar merak ediyorum dogrusu.

Akşam duman altı bir kahvede batak, okey oynaman lazım çocuk musun ?

Arabesk toplumuz biz, hepimiz acı çekmeliyiz . Belli bir yaştan büyükler içn konuşursam; Büyük çoğunlukla bizim toplum eğlenmeyi kendine yakıştıramıyor, bildiğim kadarıyla çoğu eğlenecek rahatlıkta büyüyemedi çünkü. Türkiye'de nufusun çoğunluğu 80'li yılların bir kısmı ve öncesi gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda büyük güçlükler çekti malesef. Seni oyun oynarken keyifli görenler haliyle çocuk musun ne anlıyorsun bunlardan noktasına getiriyor olayı. Çünkü öyle büyüyememişler.

Düşünce, yetiştirilme tarzımdan dolayı ben de başka bir çok konuda bu kafadayım aslında, fakat yanlış.

O oyunu denemek, ne olduğunu anlamaya çalışmak kolay değil böyle büyümüş insanlar için. O yüzden hoş görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 13 Nisan 2011; 15:52:22 >

• C64'ten beri her daim oyun oymayı sevmişimdir özellikle psx'de sabahı ettiğim zamanlar olmuştur. Fakat kışın akşamları evdeyken bu zamanı değerlendiririm genelde, yani sosyal olmak sevdiklerimle vakit geçirmek her zaman birinci planda gelmiştir.
  • bir oyun bağımlısı olarak diyorum bence asosyallik kurtulabilsem keşke
  • Özellikle eski nesil daha doğrusu anne-baba yada o nesilin pek sıcak bakmaması doğal sonuçta onların deviri ve bizim devirimiz çok farklı bizden sonrasıda daha farklı olacak. Biz çocuğumuz falan oyun oynadığında o gözle bakmayacağız çünkü teknoloji çağında büyüdük ve o deviri yaşadık bize göre normal.

Onların zamanında yetişmiş olsak belki bizde o eleştirdiğimiz düşünceye sahip olacaktık.
  • Benim günlük programım şöyle
    Normal arkadaşlarla gez dolaş futbol voleybol oyna 1-2 saat.
    Sonra bir 1-2 saatte ps3 teki arkadaşlarımla oyun oynarım.
  • PC ve PS başında geçirdiğim zamanı TV karşısında geçirsem inan kimse bişey demez.Ama tam tersi olunca "Ne anlıyon şundan , eşşek kadar herif oldun hala oyun peşindesin , kalk gez dışarı çık..." bunlar hala duyduğum şeyler Antisosyallikle bir alakası olduğunu sanmıyorum.Kaldiki tek başıma oyun oynamam
  • Beşiktaşlılık nasıl bişeyse , oyun oynamakta ona benzer bişey Anlayamaz kimse bu aşkı
  • Oyun gibisi var mı,özellikle ps3te.Zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsun.
  • 20 yıldır oyun oynuyorum bu sevdanın adı varmı bilmiyorum ama bir adı varda bu antisosyallikse ben antisosyal olmaktan çok mutluyum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethan Winters -- 13 Nisan 2011; 19:00:55 >
  • Oyun oynamak günümüzde moda olan hobilerden biridir...Tabi ki gün içinde sadece oyun oynanmaz..Ailenle sohbet edersin..Dışarıda arkadaşlarınla vakit geçirirsin, otomobil kullanırsın, keyfinin istediği şeyleri yaparsın..Sonra da eve gelip sevdiğin bir oyunu süreyi ,çok da abartmadan, oynarsın...Özellikle gündüz yayınlanan abuk sabuk tv programlarını izlemektense oyun oynamak daha mantıklı...Çocuk gibi oyun oynuyor diyenler, ps3 e veya xbox 360 a genel olarak''atari'' diyen ve oyunların hala river raid, pac man seviyesinde olduğunu sanan cahil tiplerdir...Sonuç olarak oyun oynamak sizi mutlu ediyorsa başkasına hesap vermek zorunda değilsiniz...Keyfinize bakın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

Cehaletden ötürü...

• Kahvehanede oturup duman altında pişpirik oynasak bundan adam olmaz derler evde oturup çayımızı kahvemizi alıp ps3 ün basına geçsek eşşek kadar oldu hala nelerle ugrasıyor oluruz günümüz yetişkinleri neden hala boş bogaz konusurlar anlamıs degilim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.