Şimdi Ara

İzmir- Yunanistan- Bulgaristan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın forum üyeleri. Aracımız Berlingo 2004 hiç sevilmeyen tutulmayan 1,9 dizel. Bayram tatilinde nasipse bu güzergahta gidip gelmeyi düşünüyoruz. Aracı yeni aldık sayılır. Bende acemi sayılırım. Yaklaşık 8 aydır ehliyetim var ( öncesinden mahalle arası sürmüşlüğüm pratiğim çok yani ). Şimdi benim birkaç sorum var sizlere izninizle sırayla başlıyorum.

Turbosuz atmosferik bir dizel aracı nasıl kullanmalıyım (2750d=100 3000d=110 km h yapıyor) Amacım düz yolda değil rampalarda vs baymadan çokta yormadan. atıyorum 4. vites 3500 4000 devir bu araca çok mu gelir ?

Bu güzergah için tavsiye ediceğiniz yollar varsa nelerdir ?

Yeşil sigortadan başka yapmam gereken herhangi bir şey var mı ?

Güzergah 620 630 km civarı ve mecburi duruşlarım dışında nerelerde kaç saatte bir mola vermeliyim ? (plana göre ayvalık çanakkale ipsala gibi yerler mecburi duruş yerimiz )

Yola çıkmadan neleri kontrol ediyim? ( yağ su yedek lastik havası dışında )

Varsa fikir ve görüşlerinizi almak isterim.

Araçta 3 yetişkin 1 Lise çağında çocuk 2 yaşında bir bebek bulunucak. Bebek olunca bagaj malum.

2 şoför gidicez babam ve ben. Benim ehliyetim yeni tip babamın eski yunan ve bg de ben kullanıcam.

• Bildiğim kadarına cevap vereyim, aracı yurtdışına çıkarmak için yeşil sigorta dışında bir şey yapmanıza gerek yok.
    Yeşil kart ile ilgili ufak bi bilgi vereyim gitmeden yaptırın gümrükte fazla ücret ödersiniz (Bulgaristan uzerinden yapıyorlar,1 aylık 50 euro-İpsala sınır kapısında 15 günü 220TL binek için ticaride fiyat artıyor)
    Yunanistanda hangi şehire gideceksiniz bulgaristanda hangi şehire ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkaleden öncesini bilmiyorum ama Gelibolu da Çanakkale Edirne sınırı arasında bi yokuş var. Sonra Keşan a kadar salınıp oradan Yunanistan yoluna giriyorsunuz zaten. Yeşil Sigorta varsa sıkıntı yok. Ayrıca araba senin üstüne değilse vekaletname yaptırmanız gerekiyor.Yoksa Türkiyeden çıkaramazsın arabayı. Yunanistanda Alexandrapouli de durun mola verin. Sonra otoyolda devam edince Komotini gelecek oranın içine girmeden bi tabela sizi Makaza sınır kapısına götürüyor. Sonra Kırcaali ye varıyorsunuz. Tam rotanızı bilmediğim için ben böyle söyleyeyim dedim. Biz Kırcaaliden Plovdiv tarafına gidiyoruz genelde.
  • Yunanistanda ve Bulgaristanda farlar açik gitmeyi unutmayin. Turkiye ve Yunanistanda yollar guzel. Fakat Yunanistanda Komotiniden sonra yollar tek seride duşuyor. Bulgaristanin cogu yerinde de yollar gidiş geliş seklinde. Aracinizi gozonune alirsak sollamalar sikinti yaratacak. Bir de yerlesim birimlerine girerken belirtilen hiz sinirlarina mutlaka uyun. Ha bir de bulgaristanda ilk benzinlikte vinetka almayi unutmayin.

Aracınıza yeşil sigorta yaptırmalısınız. Ehliyetiniz yeni ehliyet ise sorun yok ama değilse beynelmilel ehliyet alma durumundasınız. Bulgaristan'da vignette almak zorundasınız. Para birimi Levadır ona göre gitmeden çevirin. Ya da Türkiye'de Euro yapın Bulgaristan'da Leva'ya çevirirsiniz.

İzmir'den Aliağa-Ayvalık-Altınoluk-Küçükkuyu-Ezine-Çanakkale-Gelibolu-Keşan-İpsala ya da Pazarkule güzergahında gideceksiniz. Küçükkuyu, Ezine arası tek geliş tek gidiş bir yol ve bayağı dik bir yokuş çıkıyorsunuz 15-20km kadar. Güzergahta sizi tek zorlayacak yer burası. Bir arkadaş Gelibolu-Keşan arasını söylemiş; yol 3 şerit orada baktınız araç zorlanıyor sağ şeritten yavaş yavaş devam edersiniz herhangi bir tehlike olmaz. Geçişinizi Çanakkale'den Eceabat'a gerçekleştirirseniz herhangi bir yoğunluğa da katılmazsınız.

Şu an gurbetçi akını olduğu için her kapı tıklım tıklım dolu. Geçiş süreleri en düşük 4-5 saat. Size tavsiyem Pazartesi ya da Salı günü kapıda olacak gibi ayarlamanız yine dolu olacaktır ama süreyi 45-50 dakikaya düşürecektir. Kapı seçimi size ait; Pazarkule eskiden çok bilinmiyordu tek gişe vardı hemen geçiyorduk. Şimdi biliniyor daha çok sıra oluyor.

Devamını size göre şekillendirelim çünkü nereleri görmek istiyorsunuz bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macaristan'da üniversite
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan göçmeniyiz. Amacımız bayram ziyareti yapıcaz. Far, araç sahibi ile sigorta meselesini biliyorum ve hallettim.

Aracın bakımı yeni yapıldı ama çıkmadan genel bikontrol yapıcam.

Gidiceğimiz şehir Kırcaali. Aracın sınırlarını az çok biliyorum. Zaten 80 100 arası sakin sakin tatlı tatlı gideriz.

Merak ettiğim yol durumuydu bi arkadaş hafifte olsa anşatmış saolsun, benim için yeterlidir bu kadarı

Ha unutmadan birde yunanistan içinde vinetka tarzı birşeye ihtiyaç duyuluyor mu ?

Teşekkürler iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: woltka

Bulgaristan göçmeniyiz. Amacımız bayram ziyareti yapıcaz. Far, araç sahibi ile sigorta meselesini biliyorum ve hallettim.

Gidiceğimiz şehir Kırcaali. Aracın sınırlarını az çok biliyorum. Zaten 80 100 arası sakin sakin tatlı tatlı gideriz.

Merak ettiğim yol durumuydu bi arkadaş hafifte olsa anşatmış saolsun, benim için yeterlidir bu kadarı

Ha unutmadan birde yunanistan içinde vinetka tarzı birşeye ihtiyaç duyuluyor mu ?

Yunanistan'da vinyete gerek yok hocam. Bulgaristan'da çok sıkı aramalar yapılıyor. Yanınızda 2 paket sigara harici girmemeye dikkat edin. Hayırlı yolculuklar şimdiden.

• Otobüslerle giderken normalde bulgar hşç arama yapmaz. Bagaj kapağını açmadan geçtiğimiz çok olur ama arabayı tam bilmiyorum en son 12 sene önce gittik araçla

• Ben 3 gün once geldim Bulgaristan'dan girişte arama yapmadılar. Çıkışta zaten aramıyorlar.

Otoban ikiye bölünmüş yol şeklinde fakat Kırcaali'ye döndüğünüzde yol ayrılmış değil ve nispeten dar. Araçlarda o yollara göre oldukça hızlı gidiyor, dikkatli olun.

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

Çanakkaleden öncesini bilmiyorum ama Gelibolu da Çanakkale Edirne sınırı arasında bi yokuş var. Sonra Keşan a kadar salınıp oradan Yunanistan yoluna giriyorsunuz zaten. Yeşil Sigorta varsa sıkıntı yok. Ayrıca araba senin üstüne değilse vekaletname yaptırmanız gerekiyor.Yoksa Türkiyeden çıkaramazsın arabayı. Yunanistanda Alexandrapouli de durun mola verin. Sonra otoyolda devam edince Komotini gelecek oranın içine girmeden bi tabela sizi Makaza sınır kapısına götürüyor. Sonra Kırcaali ye varıyorsunuz. Tam rotanızı bilmediğim için ben böyle söyleyeyim dedim. Biz Kırcaaliden Plovdiv tarafına gidiyoruz genelde.

Konuya meraktan girdim mesajınızı okudum. Hanımın ataları kircali li. Oralara ir gitmek istiyoruz ama gözümüz kesmiyor. Araba ile gidelim dedik arkadaşlar bulgar polisini n rüşvet de bur dunya.markasi olduğundan falan bahsetti. Siz oralara sık gidip geliyor iseniz o önerileriniz var mı bu konuda. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurs79

quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

Çanakkaleden öncesini bilmiyorum ama Gelibolu da Çanakkale Edirne sınırı arasında bi yokuş var. Sonra Keşan a kadar salınıp oradan Yunanistan yoluna giriyorsunuz zaten. Yeşil Sigorta varsa sıkıntı yok. Ayrıca araba senin üstüne değilse vekaletname yaptırmanız gerekiyor.Yoksa Türkiyeden çıkaramazsın arabayı. Yunanistanda Alexandrapouli de durun mola verin. Sonra otoyolda devam edince Komotini gelecek oranın içine girmeden bi tabela sizi Makaza sınır kapısına götürüyor. Sonra Kırcaali ye varıyorsunuz. Tam rotanızı bilmediğim için ben böyle söyleyeyim dedim. Biz Kırcaaliden Plovdiv tarafına gidiyoruz genelde.

Konuya meraktan girdim mesajınızı okudum. Hanımın ataları kircali li. Oralara ir gitmek istiyoruz ama gözümüz kesmiyor. Araba ile gidelim dedik arkadaşlar bulgar polisini n rüşvet de bur dunya.markasi olduğundan falan bahsetti. Siz oralara sık gidip geliyor iseniz o önerileriniz var mı bu konuda. Şimdiden teşekkür ederim.

Nereden gitmeyi düşünüyorsunuz? İzmir tarafı mı İstanbul tarafı mı?

• ozgurs79 O kullanıcısına yanıt
    Rüşvet muhabbeti bizim türklerin alıştırmasıyla olmuş bir olay polisinden sağlığına her alanda geçerli bir durum. 10 20 leva sıkıştırsanız 20 40 tl gibi karşılığı var, salıveririler. Ben her sene gidip gelirim ama araçla değil otobüsle gider orda kşralarım 70 tl gibi bir fiyattan başlar günlük. Arabayla gidiceksenizde polis gibi faktörleri göze almalısınız. Ama çok korkutcak bir yanı yok.

• quote:

Yunanistanda vinetka yok ama en son giderken Komotiniden önce otoyol gişesi yapıyorlardı sanırım. Giderken 5-10 euro yanınıza alın belki hazırdır para isterler.

• Bulgariar gümrükte Türklerden çorba istiyormuş doğru mu

• quote:

Arabada bilmiyomda otobüste kek kaşık şeker filan vermeden salmıyolar. Sırf bu yüzden şoförler ve muavinler çok sövüyo. Gerçi türkte istiyo bunlarıda orası ayrı mesele

Bizim millet ikram yapmayı sever, tahminen bunu ilk, alın çorba kek çikolata yeyin diyen bir dayı başlattı. ogün bugündür adamlar herkesten bekliyor sanırım bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 27 Ağustos 2017; 16:33:46 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.