Şimdi Ara

Akü Şarj Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peugeot 208 aracın 1 hafta önce aküsünü değiştirdim, değişimden sonra akü ölçüldüğünde fazla şarj ettiği söylendi. Yanlış hatırlamıyorsam şarj değeri 18.8 civarındaydı. Farları açtığımda değer 18.4 lere geriledi. Dinamodan olabileceği söylendi. Herhangi bir sorun oluşturur mu diye sorduğumda fazla şarj ettiği için 3-4 ayda bir aküye su eklemek gerekebilir denildi.

Böyle bir problem yaşayan var mı, dinamonun tamiri mi gereklidir? Şimdiden teşekkür ederim.

• 14.4'leri duydum ama 18'leri hiç duymamıştım

tesisata Ecu'ya kadar zarar verir...acil gösterin aracı

BPGA (battery protection and management unit)

Yetkili servis değişim ücreti 1.5-2 saat işçilik + parça 2024 şartlarında fiyat alınması gerekir...

Akü Şarj Problemi

Akü Şarj Problemi

• Hocam sizdekine benzer bir durum bendede var (araç 208) normal şarj ediyor ama ara ara yüksek akım değeri vermiş …Benim dinamo revizyonlu bundan kaynaklı dedi usta…Kafasına göre arıza kodu yazıyo araç (bazen ekranda yakıyor bazen yakmıyor) farklı bir arıza için gittiğimde söylediler bu durum tam düzelsin istiyorsan dinamo değişmeli dediler(anlattığına göre revizyon sağlıklı olmuyormuş bu akıllı dinamo dedi) (servis 28.000₺ dedi dinamo için) böyle olunca akım dengesizliği olduğundan herhangi bir arıza ışığını yakabilir dedi oradaki usta. Peugeot da uzmanlaşmış bir ustaya gidin hocam fikrini alın ona göre bakarsınız duruma…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı yarım kontak yapın, kaloriferi, farları, radyoyu her şeyi 20-25 dk çalıştırın.

Keşke benim aracımda şarjlı köklese de rahat rahat yarım kontak yapabilsem. O arabayı ve dinamoyu istiyorum.

• Hocam merhaba aynı araba aynı hatayı bugun bende aldım fakat sonra kendi kendine kayboldu ne yapmaliyim sizce?

• infinite kullanıcısına yanıt

Evet birçok yere zarar verebileceği söylendi, fazla zaman geçmeden bi bakayım. Teşekkür ederim hocam

• toyota16 T kullanıcısına yanıt

Araç 7 yıldır bende hocam, benim dinamonun revizyonlu olduğunu sanmıyorum ama tamamen düzelmesini istiyorum, çünkü midemi bulandırdı bu durum. Yetkili servis mi mantıklıdır özel servis mi bilemedim, ama haklısınız Peugeot ustasının bakmasında fayda var. Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    15 yıl önce açıldı
    Akü şarj sorunsalı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guest-EC8695C07 G kullanıcısına yanıt

Hocam her şeyin fazlası zarar Akü Şarj Problemi 

• prokaryot16 P kullanıcısına yanıt

Hocam bende herhangi bir uyarı vermemişti, eski akümü değiştirip yeni aküyü taktıktan sonra elektrikçi ölçüm yapalım dedi, ölçtü ve o şekilde ortaya çıktı. Ama ara ara ön far, arka far, sinyallerin ampulleri kesiyordu, ben bundan olabileceğini düşünüyorum. Siz de iyi bir oto elektrik ustasına gösterin derim.

• Dinamo değişimini oto elektrikçilerde yapabilir. Bence yetkiliye gerek yok bu işlem için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 12 Ekim 2024; 23:20:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne yetkilisi hocam ya. Parçayı alacaksın oto elektrikçi takacak. Ben anlamıyorum bu forumdaki "yetkili servis de yetkili servis" mantığını. Utanmasalar koltuk kılıfındaki delik için bile yetkili servise git yazacaklar. Bilmeyenlere yazayım döşemeciye (oto iç döşemeci) gidin.

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Farklı sıkıntılar çıkarmadan değiştirmeyi düşünüyorum. teşekkür ederim

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

2015 model araç için yetkili servise gerek yok zaten hak veriyorum hocam. Oto elektrikçilere bile iş yaptırmak beceri istiyor artık, bugün git şimdi gel mantığı. Uzun sürer, 1 tam günümüzü alır gibi bahaneler.. Teşekkür ederim, kısa zamanda halletmeye calısacağım

• Parol. kullanıcısına yanıt

İnşallah çözersiniz problemi hocam. Bu konuya da güncelleme yazın lütfen durum ile ilgili.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Tabiki, çözdüğüm an gelişmeleri yazacağım hocam. Teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için.

• Parol. kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.