Şimdi Ara

******İzmir mi İstanbul mu******

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul'u seviyorum,İstanbul suadiye dogumluyum, bütün hayatım suadiye,cağaloğlu,heybeliada üçgeninde geçti.Üniversite dahil okul hayatım İstanbul'da geçti.İstanbul'u hep sevicem ,yahu beni yetiştiren topraklar burası.Ama gelin görün ki İzmir merakı başladı gidiyor.

Gideyim İzmir de kendime bir iş bulayım yerleşeyim diye hayal ediyorum.

bu noktada Özellikle İzmir li arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
    1-İzmir'de bir aile aylık ne kadara geçinir? örneğin İstanbul'da 1 kilo domates 2,5 milyon lira.
    2-İzmir'de iş ortamı nasıldır.hareketli midir?
    3-İzmir'de kültür,tarih ve sanat merkezleri var mıdır?Örneğin öğrenciyken habire Topkapı ,dolmabahçe,Arkeoloji Müzesi ,ya da Akm'de bir konsere gider o günü gayet kaliteli bir zamanla doldururdum.
    4-İzmir'de mesela gecenin 3ünde sokakta gayet güvenli dolaşabilir misiniz?
    5-Kışları nasıldır İzmir'de?

liste uzadıkça uzar. Bu arada memleketimin her yanı harikulade bence ,örneğin Yozgat'ta askerliğimi yaptım kime Yozgat desem ıy mıy yapıor ,halbuki ben oraya gittiğimde şehrin cok küçük olmasına rağmen,keşfedilecek cok yerini buldum.Yahu şehirde hitit kalıntıları var,bir kaplıcaları var ki süper,sorgun denilen ilçesinde hititlerden de önce medeniyet kurmuş toplumların kalıntıları var.Bizim bu Anadolu'nun her köşesinin bir hikayesi bir kimlği var zaten.Dolayısıyla her yerinde yaşarım bu memleketin ,ancak izmiri hiç bilmiyorum.hep teğet geçtim izmirden.

Şimdi de kalkıp İstanbul'dan İzmire göç edersem , garip bir İstanbul klonuyla karsılaşmak istemiyorum,bir karakteristiği var mı İzmir'in?

Memleketin her yanından siz sayın arkadasların görüşlerini bekliyorum.Mardin'li,Gaziantep'li ne bilim Artvin'li
    arkadaşlar örneğin kendi yörelerinden bahsetsinler.

hepinize bu zor günlerimizde esenlik ve refah dilerim.saygılarımla.

• eskiden bir deyim vardı izmirli bir aile istanbulda aynı standartta yaşamak isterse 2 katı gelire sahip olması lazım diye , ancak bu oran şu an ne kadar değişti bilemem ama yinede izmir istanbuldan daha ekonomiktir.
    ancak eğlence hayatını çok seviyorsan tabiki izmir istanbul kadar hareketli değil, ama daha sakin ,iklim olarak daha iyi , ayrıca etrafındaki cennetleri düşünürsek( çeşme,urla, kuşadası,foça, kordonu ,sahil şeridi daha bir sürü güzellikleri) vede izmirde iyi bir işin varsa kesinlikle izmir tercih edilir. ben izmirde yaşıyorum babam ve kardeşim istabulda yaşıyor , bazen gidiyoruz o zaman izmirin kıymetini anlıyoruz, ancak önemli olan günümüzde güzellikten çok nerede daha çok para kazanılr mantığı olduğu için güzellik ve sakinlik kavramları arka planda kalıyor.

• 1=kardes zaten yıyecek seylerı cok cok fark etmez yanı ızmırde daha ucuza bulabılırsın

2=İzmir iş konusunda ıstanbul kadar degıldır ama ondan eksık kalmaz sonucta ıstanbul en buyuk sehır bazı artılarıo olacak

3=Tabıkı var ama istanbul kadar olmasını bekleme orasının sonmucta koklu bı tarıhı var

4=Dostum zaten sen bunu istanbulda rahat yapıyorsan bravo sana ızmırde yanı cok arka semtlerde oturmıcaksan bı sorun olmaz cıkar rahat rahat gezersın hele yazın hııııççç broblem deel cunku butun ınssanlar o saatte dolasıyo oluyo

5=kıslar ılık ve yagıslı yazları kurak ve sıcaktır

saka bı yana dedıgım gıbı ole cok zorluk cekmezsın kısın sonucta hava pek sogumaz kar buz derdı yok

• en yaşalınacak yerlerden birisi izmir

istanbul falan laçka oldu iyice emin ol
  • sorular
    1-İzmir'de bir aile aylık ne kadara geçinir? örneğin İstanbul'da 1 kilo domates 2,5 milyon lira.
    2-İzmir'de iş ortamı nasıldır.hareketli midir?
    3-İzmir'de kültür,tarih ve sanat merkezleri var mıdır?Örneğin öğrenciyken habire Topkapı ,dolmabahçe,Arkeoloji Müzesi ,ya da Akm'de bir konsere gider o günü gayet kaliteli bir zamanla doldururdum.
    4-İzmir'de mesela gecenin 3ünde sokakta gayet güvenli dolaşabilir misiniz?
    5-Kışları nasıldır İzmir'de?

cevaplar
    1-izmirde degil türkiyede bır aıle aylık 1000 ytlye zor gecınıyor ama kasarsan yasarsın
    2-istanbul gibi degıl ama farklı iş kollarında eleman acıgı fazla organızede falan işçi alımı yapan fabrıka sayısı cok var
    3-olmazmı kardesım bır suru gezıcek yer var tarıh sanat gezılecek yerler cooookkk bı tek ıstanbulda yok yanı
    4-gecenın 3unde nerde guvenle yuruyorsunkı ızmırde yurucen var ama bazı yerler bornov sokagı mesela translarla gayet guzel yuruyusler yaparsın
    5-kıslar serın ve yagmurları yazları kurak ve sıcak bır ıklım gorulur

ama yasanır gel kardesım gel ızmıre gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ameofonte -- 5 Ağustos 2006; 12:45:19 >

• Askerliği izmirde yaptım. Akrabalarda vardı epeyce gezme fırsatım oldu.. iklim olarak gerçekten harika bir şehir. pahalı olduğu söylenemez... ama büyükşehire yakışmayan bir şehir planması var, vapurla konak meydanına bakınca çok şey belli oluyor... güzelim konak meydanı var bir yanda hilton ama hemen gerisindede gecekondular başlamış... ayrıca kürtler şehri istila etmiş. şimdi ırkçılıkla falan suçlanabilirim ama burda demek istediğim şehrin içine etmişler sağolsunlar.
  • hocam izmirde oturan birisi olarak soyleyeiblirim ki ; İZMİR gerek iklimi gerek turistik yerlere yakınklığı ile süper bir şehir.evet izmir eski yerleşim yeridir.gecekondu sayısı çok fazla..kekolar da gittikçe arttı
    Ancak sahil kısmı herzaman süperdir.göztepe de oturan biri olaraksahil 50mt yakınımda canın mı sıkıldı çok mu sıcak git sahilde yürüyüş yap...havası izmirin gerçekten mükemmeldir.ama İSTANBUL en çok merak ettigim şehirlerden ilkidir...hiç gitmedim bakalım ekim gibi gezmeye gidicez ... İST. da harika bir şehir ama ucuzluk yaşam vs.. dersen elbetteki İZMİR.ama zengin olanlar için elbetteki İST. harika....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli_TR -- 5 Ağustos 2006; 12:54:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankara
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Ankara

YAPMA DOSTUM ANKARA ÜNİV.DE 3 SENE OKUDUM...berbat şehir geizlecek hiçbir yeri yok...ÇANKAYADA OTURDUM..KIZILAY BAHÇELİ BAŞKA NERESİ VAR TUNALI HİLMİ BAŞKAA ... YOK İŞTE:)) AYRICA ÇOK PAHALI BİR ŞEHİR...
    HERKESİN kendi memleketi güzeldir oan bişi diyemem ama gelgelelim objektif olursak ANKARA iğrençççç

• ama bi laf vardır..İstanbul'un ...rağını yiyen bida başka yere gidemez diye hatırlatiim dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: goztepeli_TR

quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Ankara

YAPMA DOSTUM ANKARA ÜNİV.DE 3 SENE OKUDUM...berbat şehir geizlecek hiçbir yeri yok...ÇANKAYADA OTURDUM..KIZILAY BAHÇELİ BAŞKA NERESİ VAR TUNALI HİLMİ BAŞKAA ... YOK İŞTE:)) AYRICA ÇOK PAHALI BİR ŞEHİR...
    HERKESİN kendi memleketi güzeldir oan bişi diyemem ama gelgelelim objektif olursak ANKARA iğrençççç

yok yaw laf olsun die dedim...Gezmeyi tozmayı sevenin Ankara da işi olmaz fakat ne İzmir de nede İstanbul da Ankara da warolan düzenin yarısı yok.Çok düzenli bir şehir fakat yazı ayrı bi pis kışı ayrı bi pis..
    En güzel yer ERZİNCAN dır bu arada

• quote:

Orjinalden alıntı: uzerme jr.

ama bi laf vardır..İstanbul'un ...rağını yiyen bida başka yere gidemez diye hatırlatiim dedim

YOK BABA GELMEKTEN VAZGEÇTİM....

• aynı sorun bende de vardı, izmir mi istanbyul mu diye
    izmiri seçtim, asla pişman değilim
    2 şehirde de yaşamış biriyim, iyi bilirim.
    uzun uzun yorum yazmak zor geliyor ama yaşamak için izmir (nokta)
  • Tabiki ANKARA

• gel sen karşıyaka'ya izmir'in yaşanılıcak en güzel yeridir.gece 3'te gezmek mi istiyosun git sahile mis gibi otur gez.karşıyaka çarşıya gidersin.tarihi kiliseler var.bazı evler var ama ne yazık ki çoğu kurtulamamış.yerlerine apartman yapılmış.iş ortamını bilemem ama yaşanıcak ve gezilecek biyerdir.türkiyenin en yaşanılacak yeri izmir.izmir'in de karşıyaka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

gel sen karşıyaka'ya izmir'in yaşanılıcak en güzel yeridir.gece 3'te gezmek mi istiyosun git sahile mis gibi otur gez.karşıyaka çarşıya gidersin.tarihi kiliseler var.bazı evler var ama ne yazık ki çoğu kurtulamamış.yerlerine apartman yapılmış.iş ortamını bilemem ama yaşanıcak ve gezilecek biyerdir.türkiyenin en yaşanılacak yeri izmir.izmir'in de karşıyaka.

+1 ..gel izmire süper biyerdir,benim çogu İstanbullu arkadaşım izmirde yaşama planları yapıyor.ortamını güzel yaparsan yaşanacak şehir!
  • domates nerde 2,5 ytl
    Kıçımızdan atmayalım
    en kral domatesi ben 1 ytl ye alıyorum
    hatta dün pazarda 500 bin liraya bile vardı ve kaliteliydi
    ararsan ucuzunu da bulursun
    ama tabi bahsettiğinden anlıyorum ki paran çok suadiye de heybeli ada da asgari ücretli oturamaz
    Tabi ya gidin istanbuldan
    İstanbul İstanbulluya kalsın
    temizlensin daha yaşanır hale gelsin
    bu ne yaaaa
    türkiyenin 4 te 1 i istanbulda
    Sonra istanbul suçlu neymiş pismiş yaşanmazmış
    gidin hadi herkes memleketine
  • quote:

Orjinalden alıntı: morchine

domates nerde 2,5 ytl
    Kıçımızdan atmayalım
    ama tabi bahsettiğinden anlıyorum ki paran çok suadiye de heybeli ada da asgari ücretli oturamaz
    bu ne yaaaa

HOCAM NE BU ÖFKE BU CELAL ...AL İSTANBUL SENİN OLSUN KIZMA YETER Kİ...

• quote:

Orjinalden alıntı: morchine

domates nerde 2,5 ytl
    Kıçımızdan atmayalım
    bu ne yaaaa

şimdi

Birader bu kızgınlığın bu nezaketsizliğin neden bilmiyorum ancak uslubun hoş değil.Hangi konuda olursa olsun ,hangi platformda olursa olsun çevremizdeki insanlarla iletişim kurarken biraz ağzımıza ,sözlerimize dikkat etmek gerekir değil mi? Kimin kim olduğu,ne kadar sorunsuzca ileri gidebileceği pek kestirilemiyor değil mi?
    Belli ki siz de İstanbul'un sıkıntılarından hayıflanır olmuşsunuz.Benim domatesi örnek vererek ifade etmeye çalıştığım şey ,fiyatların İstanbul halkına double yansıtıldığı.Üstelik Domatesin Kilosunu Kışın bir görün bahsettiğim seviyelerde.Bununla beraber ben bugün İstanbul da 6 Ytl'ye et satılan yerler biliyorum ki kasapta ki fiyatı 18 Ytl.
    "İstanbul'a neden göç geliyor ,neden bu kadar kalabalık diye" de hayıflanmakta haklı sebeblerin olduğu anlaşılıyor.
    Ancak bunun yüksek bir devlet politikası olabileceği düşüncesini gözardı etmemek lazım.
    Ankara diye salıkta bulunan arkadaşlara gelince.Ankara çok garip bir yer,hem küçük hem pahalı,hem de yolda yürüyen ya bürokrat ya da siyasetçi ahbabı "sen benim kim oldugumu biliyor musun?" tripli bir ton insancık"asıl sen kendini biliyor musun!!!! tövbe tövbe"Ankara out yani.
    İstanbul da nerde yaşadığım nerde çalıştıgımı en yukarıda söyledim.
    İktisatta temel bir kural vardır ZENGİNLİK=KİŞİNİN ÇALIŞMA ÇABASI gerisi hikaye.malın mülküyetin hikaye
    bir ayaktan düştün mü elinin altından neler gider travma halinde seyredersin.Kapalıçarşıda temiz 60 kilo altını hanları hamamları olan bir ahbab vardı,bir düştü ve öyle kaldı...

Son söz olarak vaktini esirgemeyip burada cevap yazan arkadaşlara ,hepinize teşekkür ederim.
    saygılarımla.

• izmir çok kürt ve gecekondu doldu.
    o yüzden artık pek bir cazibesi kalmadı.
    bence istanbuldan kurtulmak isteyenler daha bakir keşfedilmemiş ve içine edilmemiş illere yönelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 6 Ağustos 2006; 2:11:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.