Şimdi Ara

İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
18
Favori
5.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Glorious_

Hem İstanbul'da hem de İzmir'de yaşamış biri olarak söylüyorum :) Türkiye'nin hiç bir şehrinde imkanlar İstanbul'daki kadar yoktur, hiç bir şehir İstanbul kadar güzel değildir. Karşılaştırılmaz ,ama bu şehri sağolsun yobazlar, krolar mahvettiler. Yaşamak için kesinlikle İzmir'i tercih ederim. İzmir insanı daha rahat ve daha hoşgörüşlü. İstanbul'un krolarını ve yobazlarını atın ya da öldürün gitsin işe yaramazları :) yerleştirin oraya İzmir insanlarını alın size dünyanın en güzel şehri :) biraz fantazi oldu ama :)

Alıntıları Göster
    İzmir

• quote:

Orijinalden alıntı: Moonstarr

bir maddede benden.

Kemeraltına sakin tek başımıza girmeyin ! 'kardeşim kot lazım mi ? Kardeşim ayakkabı bakıyorsun sanırım ? Biladerim bak sana bi tisört göstericem' gibi seslenmelerle hiç farkında olmadan, kolunuza giren , ayağınızından çeken, enseden kavrayan, genç dinamik esnaf abiler görebilirirsiniz. Bu yüzden ondanlan sıyrılmak için yanınızda sizi çekebilecek biri olsun !
    İzmire küçük diyenler genelde üniversite öğrencileri...

Ben 45 dakikada Çeşmede oluyorum bildiğin semt gibi.

Adam öğrenci kenkartla geziyor vay efendim İzmir küçük...

Kuşadası 1.5 saat.(Normal hız ile)

Gümüldür, Ürkmez, Özdere bunlar çok yakın yerler.

Kayak için Bozdağ var ve yol üstünde Gölcük gibi bir doğa harikası var.(Maksimum 2 saat)

1100 metre yükseklikle yeşilliğin tam ortasında bir göl.

Kamp için mükemmel bir yer ve balık tutma imkanı var.

İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir

İstanbulda semtler arası bu kadar zaman alıyor.

İzmire küçük diyen insanın gezme kültürü Cafe/Bar yada eğlence merkezleri muhtemelen.

Zamanında öğrenci iken 2 bin liraya LPG'li Ford Taunus almıştık arkadaşla.

Ortak yakıtla gitmediğimiz yer kalmamıştı.

İzmire gelip tüm hayatınızı Alsancak-Bornova arasında geçirirseniz sıkılırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: FuK

36

Alıntıları Göster
    topu topu bu kadar maddemi şimdi yazdırma new yorku rahat 2000 madde yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

AKP'li intihar komandoları gelmiş.

Güzeldi.. Adamların izmirle alıp veremedikleri var Kimden kazık yemişlerse zamanında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

İzmir

Alıntıları Göster
    Yazılanların hepsi abartı, doğma büyüme İzmir'liyim size söyleyeceğim tek bir gerçek var her yer yabani, insanlık diye bir şey bilmeyen kürtlerle dolu. Eminim doğu ülkelerinde bile bu kadar kürt yoktur. Size tek tavsiyem fazla ara sokaklara falan girmeyin olabildiğince merkezden gitmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troponin

Yazılanların hepsi abartı, doğma büyüme İzmir'liyim size söyleyeceğim tek bir gerçek var her yer yabani, insanlık diye bir şey bilmeyen kürtlerle dolu. Eminim doğu ülkelerinde bile bu kadar kürt yoktur. Size tek tavsiyem fazla ara sokaklara falan girmeyin olabildiğince merkezden gitmeye çalışın.

Alıntıları Göster
    Yakın zamanda İzmir'e gideceğim bakalım göreceğiz söylenenler kadar var mı yok mu.. Ayrıca kız arkadaşla gezerken yanında erkek varken bile bakabilecek hödüklere denk gelmem inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

AKP'li intihar komandoları gelmiş.

Güzeldi.. Adamların izmirle alıp veremedikleri var Kimden kazık yemişlerse zamanında..

ne AKP'li ne CHP'li nede MHP'lyim lakin izmirlilierin çoğu chp li olduğu için önüne gelen gençlerin fikirlerini değiştiyorlar gördüm ve şahit oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıvan Ç

4-Bu sehirde -ozellikle Istanbul'dan geldiyseniz- insanlar birine carptiklarinda ozur diler, genelde sabahlari 'gunaydin', aksamlari 'iyi aksamlar', gun genelindeyse 'iyi gunler' diyerek guleryuz gosterirler. 'Tesekkur ederim' de en cok duyacaginiz kelime gruplarindan biridir.

Bizim burda genel Tepti ''Hayırdır laaaee''
    istanbul resmen barbar işgaline ugramış durumda insandan çok insani hayvan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: enivicivotmi

Bunu yazmak için girmiştim. PKK yandaşı Kürt milliyetçileri çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukko

istanbul resmen barbar işgaline ugramış durumda insandan çok insani hayvan var

Alıntıları Göster
    Herkes İzmir'e laf etmiş, ama belediye bütçesiyle devletin bütçesi bir olmuyor. Devletin İzmir'e yatırım yapmadığını herkes biliyor. İzmir ne İstanbul ne de Ankara gibi koyunlarla dolu olmadığı için devlet tabii ki yatırım yapmaz.
  • quote:

4-Bu sehirde -ozellikle Istanbul'dan geldiyseniz- insanlar birine carptiklarinda ozur diler, genelde sabahlari 'gunaydin', aksamlari 'iyi aksamlar', gun genelindeyse 'iyi gunler' diyerek guleryuz gosterirler. 'Tesekkur ederim' de en cok duyacaginiz kelime gruplarindan biridir.

Rehber güzelde, bostanlı sahiline hiç gitmemiş arkadaş galiba. Bende ekleteyim;

68- Bostanlı sahiline gidip kokoreç veya balık ekmek yiyin seyyardan.
  • İzmir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnzcr

36 güzel olmuş
    Çoğu yalan belediye faktörü çok önemli bir de aldığı göçler yüzünden her yerde kekolar var
  • quote:

1- Karşıyakanın renkleri kırmızı-yeşil 'in kırmızıyı bayraktan yeşili islamdan aldıklarını söylerler karşıyaka çarşı cad. yerdeki parke taşlarını bu renklerle döşerler kutsal sayıdıkları renklere basarlar nasıl bir kafadır anlayamadım.

2- En fuzuli dandik şeyin bile reklamını yaparlar örnek: Arabaya led döşettim bilader.. Herşey gösteriş aracı olabilir. (Herkes bir değildir)

3- Felaket izmir milliyetçiliği yapılır ''diğer şehirlerde yaşayamam ben'' gibi..

4- Diğer şehirlerde yaşayamamaya dayanak olarak ''Deniz var izmirde'' denir. Denizden ekmeğini mi kazanıyorsun? Hergün denize mi giriyorsun???

5- Gündoğdu meydanında toplanıp cumhuriyetçi Atatürkçü geçinilir.. Bayrakları kaldırıma serip üstüne oturulur (çok örneğini gördüm) Meydana gidenlerin %85 i chpli görevliler ve tanıdıklarıdır. Birbirlerine ''biz de geldik'' demek için gidilir..

6- Kendilerinde olmayanı kötüleyen insan çoktur. Fesatlık - fitne aşırıdır.

7- Ego - kendini beğenmişlik çok yüksek dozda hergün alınır.

8- Bir muhabbete izmirli kadınların hemfikir olduğu görüş: Askerler kıyıda en güzel yerleri kapmışlar.... Asker çorak toprağa gider orayı orman yapar bkz: Ankara.. bkz: Islah edilmiş deniz kıyıları.

9- İzmirin kızlarının dışı güzeldir. İçleri ya boştur ya şeytanlıkla doludur. Kendisine köpeklik yapmayacak erkeğe ...mezler.

10- Çoğu izmirden kafalarını dışarı uzatmadığı halde (çoğu yerde deniz görmemiş insan yaşıyor) diğer şehirleri kendilerinden soyutlarlar.

11- Tanımadıkları insanlara karşı mesafesizdirler. Önce bu sıcakkanlılıkla karıştırılır. Ancak beraber oturulan bir ortamdan çıkışta ya hesap ödetilmek istenir. Yada eve arabayla bırakılmak. bkz: menfaatçilik. ''bu davranışı akıllı olmakla açıklayan var''

12- İşletmeciliği bilmez dükkat batırır müşteri kaçırırlar. 3 liraya dandik çayı kakalamaya çalışır mazeret olarak bu dükkana kira vergi veriyorum denir. ''Banane senin verginden''

13- Ne olduklarını kabul edenlerle de karşılaştım. İzmirlilerin menfaatçi ve egosu yüksek olduğunu söyleyenleri de gördüm. Akıllı insanlar da var izmirde yamuk da.. Heryerde olduğu gibi..

(ne akp liyim ne chp li siyasetten de devamlı açılan izmir konularından da hiç hazzetmem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFCEFA2F8 -- 2 Eylül 2012; 21:44:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BFCEFA2F8

1- Karşıyakanın renkleri kırmızı-yeşil 'in kırmızıyı bayraktan yeşili islamdan aldıklarını söylerler karşıyaka çarşı cad. yerdeki parke taşlarını bu renklerle döşerler kutsal sayıdıkları renklere basarlar nasıl bir kafadır anlayamadım.

2- En fuzuli dandik şeyin bile reklamını yaparlar örnek: Arabaya led döşettim bilader.. Herşey gösteriş aracı olabilir. (Herkes bir değildir)

3- Felaket izmir milliyetçiliği yapılır ''diğer şehirlerde yaşayamam ben'' gibi..

4- Diğer şehirlerde yaşayamamaya dayanak olarak ''Deniz var izmirde'' denir. Denizden ekmeğini mi kazanıyorsun? Hergün denize mi giriyorsun???

5- Gündoğdu meydanında toplanıp cumhuriyetçi Atatürkçü geçinilir.. Bayrakları kaldırıma serip üstüne oturulur (çok örneğini gördüm) Meydana gidenlerin %85 i chpli görevliler ve tanıdıklarıdır. Birbirlerine ''biz de geldik'' demek için gidilir..

6- Kendilerinde olmayanı kötüleyen insan çoktur. Fesatlık - fitne aşırıdır.

7- Ego - kendini beğenmişlik çok yüksek dozda hergün alınır.

8- Bir muhabbete izmirli kadınların hemfikir olduğu görüş: Askerler kıyıda en güzel yerleri kapmışlar.... Asker çorak toprağa gider orayı orman yapar bkz: Ankara.. bkz: Islah edilmiş deniz kıyıları.

9- İzmirin kızlarının dışı güzeldir. İçleri ya boştur ya şeytanlıkla doludur. Kendisine köpeklik yapmayacak erkeğe ...mezler.

10- Çoğu izmirden kafalarını dışarı uzatmadığı halde (çoğu yerde deniz görmemiş insan yaşıyor) diğer şehirleri kendilerinden soyutlarlar.

11- Tanımadıkları insanlara karşı mesafesizdirler. Önce bu sıcakkanlılıkla karıştırılır. Ancak beraber oturulan bir ortamdan çıkışta ya hesap ödetilmek istenir. Yada eve arabayla bırakılmak. bkz: menfaatçilik. ''bu davranışı akıllı olmakla açıklayan var''

12- İşletmeciliği bilmez dükkat batırır müşteri kaçırırlar. 3 liraya dandik çayı kakalamaya çalışır mazeret olarak bu dükkana kira vergi veriyorum denir. ''Banane senin verginden''

13- Ne olduklarını kabul edenlerle de karşılaştım. İzmirlilerin menfaatçi ve egosu yüksek olduğunu söyleyenleri de gördüm. Akıllı insanlar da var izmirde yamuk da.. Heryerde olduğu gibi..

(ne akp liyim ne chp li siyasetten de devamlı açılan izmir konularından da hiç hazzetmem)

Alıntıları Göster
    İzmiri seviyorum. Aksaray dan İzmire gittim 5 yıl orada okudum. Malesef baştakiler İzmir i sevmediği için pek yatırım yapılmıyor.

Birde bazı İzmirliler (hepsi değil) dışardan gelenleri küçük görebiliyorki onlarıda sallamazsanız güzel şehirdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Milkshakeli Süt

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Orijinalden alıntı: Milkshakeli Süt

Evet hocam alıntı olduğu bellide düzelteyim istedim.İzmirin içinde düzgün kumru yemek isteyen Balçovada Kumrucu Şevki şubesi var oraya gitsin,en iyisini yemek isterim dersen Çeşmeye gitmek lazım yani İzmirde her kumrucu gerçek kumru yapmıyor malesef,öf be canım çekti şimdi şöyle olcaktı bitane
     İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir

Kumrunun gerçeği sahtesi değilde tazesi ve bayat olanı var diyelim ona.

Çoğu yerin kumru ekmeği sabahtan yada 1 önceki günden kalma oluyor ve ekmek kadar verim alınamıyor. Yoksa iç malzemesi alayında aynı , karışık sandwich.

Hocam kumruda ekmek çok önemli,iyi firmalar nohut mayasıyla yapılmış ekmek kullanırlar,normal firmalar bu ekmekten kullanmıyor.

Resmini koyduğun kumru gerçek değil.Gerçek kumruda sosis olmaz.Sucuk, salam gerçek olur.Kilosu 5 liralık olanlardan konulmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: benisecbeni

Daha eklemek lazım buna

İstanbul trafiğinin t si olamasa bile trafik vardır özellikle is çıkışı ve dönüşü İnönü caddesi ve alsancakta. Cumartesi pazar ise gaziemir tarafına yola çıkmayın optimum yüzünden 1.30 saat arabada oturursunuz.

Yola kovayla su döksen trafik olur.

Yollar, kaldırımlar pislik ve çöp icinde. Medeniyiz diyen izmirliler sokağa kentkart fişini atar, çöpünü atar, tükürür.

Asfaltlar rezalet. Cogu semtin yolları koy yolundan farksız.

1 milyon kisinin yaşadığı Hatay semtinin trafiğini çeken İnönü caddesinde(gidiş 1,5 dönüş 1,5 şerit) 1 şerite arabalar park eder, otobüs durakları da boş kalmaz, kimse de ceza kesmez, arabaları çekmez. Yoldan 2 araba geçemez.

Körfez ve kordon leş gibidir. Çimlerde oturan üstün ve mükemmel! İzmir halkı çöpünü 5 metre uzaktaki çöp bidonuna atmak yerine ya çimlerde bırakır ya da denize atar.

Kordon ve özellikle Konak tarafındaki gulcu, tavsanci, fotoğrafçı, dilenci vb. Asalak insanlardan dolayı rahat rahat gezemezsiniz. Kibarca reddedince bile kufur edenlerine sahit oldum.

Sehrin en islek caddesi olan kibris sehitleri caddesinde her aksam yolları kokorecci köfteci ve seyyar satıcılar işgal eder, it kopuk rahatsız eder, her aksam adam bicaklanir, bu caddede genelde hiç polis olmaz sansa denk gelirse o polis de arkasına bakmadan kaçar.

En büyük sanatsal etkinlik Kıbrıs sehitlerindeki müzisyen ve pandomimciler ile uç boyutlu sinemalardir.

Guzelyali gibi sehirin icinde olan bir yerde bile ara sokaklarda gündüz vakti gasp edilebilirsiniz.

İzmirin kızlarının normal turk kızından tek farkı ortalamadan daha bakımlı olmaları. İstiklal caddesine çıkan biri izmirin yüzüne bakmaz.

Kemeraltinda kot pantolon satan satıcılar insanı delirtir.

Mega koy lakabını bana kalırsa istanbuldan daha çok hak eder. Gürültü yapıyor diye izbana Kaya atanlar dahi vardır.

Her sene kaldırım yapılır. Ama sadece Alsancak taraflarına. Hatay taraflarında insanlar genelde yoldan yürümek zorunda kalır.

19 yıldır gözlemlediğim ve su an içn aklıma gelen kötü özellikler bunlar aklıma geldikçe eklerim.

hatayda mı oturuyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Powerless

quote:

Orijinalden alıntı: benisecbeni

Daha eklemek lazım buna

İstanbul trafiğinin t si olamasa bile trafik vardır özellikle is çıkışı ve dönüşü İnönü caddesi ve alsancakta. Cumartesi pazar ise gaziemir tarafına yola çıkmayın optimum yüzünden 1.30 saat arabada oturursunuz.

Yola kovayla su döksen trafik olur.

Yollar, kaldırımlar pislik ve çöp icinde. Medeniyiz diyen izmirliler sokağa kentkart fişini atar, çöpünü atar, tükürür.

Asfaltlar rezalet. Cogu semtin yolları koy yolundan farksız.

1 milyon kisinin yaşadığı Hatay semtinin trafiğini çeken İnönü caddesinde(gidiş 1,5 dönüş 1,5 şerit) 1 şerite arabalar park eder, otobüs durakları da boş kalmaz, kimse de ceza kesmez, arabaları çekmez. Yoldan 2 araba geçemez.

Körfez ve kordon leş gibidir. Çimlerde oturan üstün ve mükemmel! İzmir halkı çöpünü 5 metre uzaktaki çöp bidonuna atmak yerine ya çimlerde bırakır ya da denize atar.

Kordon ve özellikle Konak tarafındaki gulcu, tavsanci, fotoğrafçı, dilenci vb. Asalak insanlardan dolayı rahat rahat gezemezsiniz. Kibarca reddedince bile kufur edenlerine sahit oldum.

Sehrin en islek caddesi olan kibris sehitleri caddesinde her aksam yolları kokorecci köfteci ve seyyar satıcılar işgal eder, it kopuk rahatsız eder, her aksam adam bicaklanir, bu caddede genelde hiç polis olmaz sansa denk gelirse o polis de arkasına bakmadan kaçar.

En büyük sanatsal etkinlik Kıbrıs sehitlerindeki müzisyen ve pandomimciler ile uç boyutlu sinemalardir.

Guzelyali gibi sehirin icinde olan bir yerde bile ara sokaklarda gündüz vakti gasp edilebilirsiniz.

İzmirin kızlarının normal turk kızından tek farkı ortalamadan daha bakımlı olmaları. İstiklal caddesine çıkan biri izmirin yüzüne bakmaz.

Kemeraltinda kot pantolon satan satıcılar insanı delirtir.

Mega koy lakabını bana kalırsa istanbuldan daha çok hak eder. Gürültü yapıyor diye izbana Kaya atanlar dahi vardır.

Her sene kaldırım yapılır. Ama sadece Alsancak taraflarına. Hatay taraflarında insanlar genelde yoldan yürümek zorunda kalır.

19 yıldır gözlemlediğim ve su an içn aklıma gelen kötü özellikler bunlar aklıma geldikçe eklerim.

hatayda mı oturuyorsun ?

bazen

• quote:

Orijinalden alıntı: eternity

Bir maddede ben ekleyeyim;ki en önemlisidir.otobuste kesinlikle telefonla konuşmayın bir anda bütün otobusteki amca ve teyzeler üstünüze çullanır,vatan haini yobaz ilan edilirsiniz.ayrica otobüste 40 yaş üstü herkese yer verin,yine vatan haini olmanız an meselesidir..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.