Şimdi Ara

İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
18
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 Senedir İzmir'de yaşıyorum..
    Doğu illerden aldığı göç ile artık yozlaşmanın zirvelerinde,laf atılma potansiyeli yüksek.
    Yatırım falan da yok,şu bahsettiğiniz İzmir 2002 2003 gibi öldü,yaşanacak yer arayan arkadaşlarıma söylüyorum.
    Türkiye'den çıkmanız lazım ilk önce :)
  • diyarbakirda dogdum buyudum ve ardindan izmire tasindik..alismak zor oldu ama 15 yil oldu dile kolay koskoca 15 yil .zaman akip gecmis valla.izmire gelince gercekten guzel yer . cogu yerini gezdim hatta tamer karadaglinin KUMRU yedigi isyerine gittim orda kumru yedim.gercekten cok guzeldi..izmirin herseyi meshur bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

69 - İzmir belediyesi sayesinde kocaman bir köydür.

Konu kilit.
  • En az 10 yıldır bu yazı internette dolaşıyor. Zaten 62. maddeden anlarsınız. Piriştina 2004'de öldü.Maddeler çocukça. Bin kişiyle anket yapılmamış, tek taraflı görüşler sonuçta.
    Bir 10 senelik kendimce güncelleme yapayım :

68-Artık tüm kilit yerler kürtlerde.Otoparklar,Büfeler,korsan kitap,kaçak tütün,sigara ve çay,yerel marketlerin tamamına yakını,garajdaki,havaalanındaki lokantalar,dolmuş,taksi durağı,plakası vs.. Sıcak paranın aktığı ve kolay paranın olduğu heryer ve alan...
    69-Çarşıda zorla kot,mendil,çiçek satmaya çalışanlar genellikle doğulular yada çingenelerdir.Konak çarşı artık eskisi gibi kalabalık olmadığı için bir bakıma mecburiyettendir.
    70-Belediyelere açılan iptal davalarının sayı bakımından hiç bir ilde eşi benzeri yoktur.Rekordur.
    71-Kentkart 1999'dan beri kullanılmaktadır.Otobüsler moderndir ama ulaşım eziyettir.İş saatlerinde balık istifi evinize gidersiniz.
    72-Kolay kolay çöp atacak varil bulamazsınız.Çünkü geceden hepsi çalınır haftada bir yenilenir.Trafik tabelaları ve evimin sokak kapısıda dahil.Metaller gider...
    73-Çiğdeme çekirdek demen hiç farketmez.Marketlerde zeytin,karpuz yada kayısı çekirdeği yoktur.Ne istediğin anlaşılır.
    74-Spor denince akla ilk futbol gelmez.Basketbol ve yüzme gelir...
    Daha eklenir...

• quote:

Orijinalden alıntı: zarzana123

8-Simit yoktur. Gevrek vardir. Cekirdek yoktur. Cigdem vardir.

Aha bu madde yüzünden İzmirliler gözümde bir tuhaf, bir değişik gözüküyor. Gevrek ne la
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKELETER

quote:

Aha bu madde yüzünden İzmirliler gözümde bir tuhaf, bir değişik gözüküyor. Gevrek ne la

Çiğdeme çiğdem denir, çekirdek karpuzun içindedir”
    “Domata domat denir, domates bir ispanyol hanımefendisidir”
    “Gevreğe gevrek denir, simit yüzmeyi bilmeyenler içindir”
    “Kumruya kumru denir, kanatları peynirdendir”

• quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

quote:

quote:

Çiğdeme çiğdem denir, çekirdek karpuzun içindedir”
    “Domata domat denir, domates bir ispanyol hanımefendisidir”
    “Gevreğe gevrek denir, simit yüzmeyi bilmeyenler içindir”
    “Kumruya kumru denir, kanatları peynirdendir”

Peki

• "Alsancak Cami'nin onundeki duraktan otobuse binmeyin. Bir durak onceye gidin. Oturarak gidersiniz."

Bence bu yazdıklarının içinde en mantıklısı bu!
    Dershane zamanı sık sık yapardık. :D
    Off özlücem bu şehri. Üniversite için Ankara'ya gitmek insana koyuyor.

Bu arada uzun zamandır o tarafa gitmediğim için haberim yok. Telefirik açıldı mı? En son tadilattaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moonstar1907

ayrıca tribün görmek istiyorsanız karşıyaka değil göztepe maçına gidin. Bundan 4 sene önce Amatör ligdeyken bile en az 20 bin kişiye oynuyordu. Önemli maçlarda 50bin çok rahat oluyor. Ayrıca hitap ettiği kitle genelde genç kısım ama yaşlı bayan ve erkekler oldukça fazladır. Her yıl kuruluş yıllarını kutlarlar, ben fenerbahceliyim daha böyle bi kutlama görmedim. Özellikle bu seneki mükemmeldi göztepe yalı sahili boyunca meşale yakıldı. Googleden bakabilirsiniz.

amatör ligde seyirci rekoru Aydınspor 1923e aittir

• Denilmiş ki İzmir'de iş yok. Evet, ama maalesef işsizlik sadece İzmir'in sorunu değil. Bursa, İstanbul,... hatta küçük şehirlerde bile işsizlik uçmuş durumda.
  • 67 maddeyi de okudum ve tam bir yobaz ve tek tipci zihniyeti hakim.
    Sizden de böyle bir şey beklendirdi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playumb -- 10 Eylül 2012; 10:57:52 >
  • quote:

quote:

Hocam valla Bende bilmiyorum ben alinti yaptim sadece ama herkes tasliyor anlamadim heralde izmir eskiden boyledir

• İzmirliyim %90'ı sallama yazının
  • quote:

quote:

quote:

Hocam valla Bende bilmiyorum ben alinti yaptim sadece ama herkes tasliyor anlamadim heralde izmir eskiden boyledir

İstanbul'da simitciler sokakta Gevrek Simit diye bagiriyor. İzmir'de Gevrek diye bagiriyorlar. Bunu neden bu kadar buyultuyorsunuz ki?
    Arkadasin soylemek istedigi İzmirde simit olup olmamasi degil. İzmirde ki firinlardada simit var. Sadece İzmir halki simit degil gevrek seviyor. Aradaki farka gelirsek gevrek simite gore daha citirdir. Sebebi de sanirsam disina surulen pekmezden kaynaklaniyor.
    Her ilin kendine gore agiz ve siveleri vardir. Bunu konuyu bu kadar buyultmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

İzmirliyim %90'ı sallama yazının

Katiliyorum. Arkadas biraz abartmis ama 50. maddeye laf yok.

• İzmir'i gerçekten anlamak isteyenlere Yılmaz Özdil'in bu köşe yazısını okumasını tavsiye ederim.
    İzmir Baharı (11 Ağustos 2012)
    www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21204871.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: Milkshakeli Süt

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Evet hocam alıntı olduğu bellide düzelteyim istedim.İzmirin içinde düzgün kumru yemek isteyen Balçovada Kumrucu Şevki şubesi var oraya gitsin,en iyisini yemek isterim dersen Çeşmeye gitmek lazım yani İzmirde her kumrucu gerçek kumru yapmıyor malesef,öf be canım çekti şimdi şöyle olcaktı bitane
     İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir

Kumrunun gerçeği sahtesi değilde tazesi ve bayat olanı var diyelim ona.

Çoğu yerin kumru ekmeği sabahtan yada 1 önceki günden kalma oluyor ve ekmek kadar verim alınamıyor. Yoksa iç malzemesi alayında aynı , karışık sandwich.

Hocam kumruda ekmek çok önemli,iyi firmalar nohut mayasıyla yapılmış ekmek kullanırlar,normal firmalar bu ekmekten kullanmıyor.

Resmini koyduğun kumru gerçek değil.Gerçek kumruda sosis olmaz.Sucuk, salam gerçek olur.Kilosu 5 liralık olanlardan konulmaz.

Biliyorum hocam,aradığım kumru resmini bulamadığım için bunu koydum yoksa gerçek kumruyu yediysen bilirsin çeşmede ya Kumrucu Erol(en iyi yapan burasıdır) ya da Şevki den yenir,onun haricinde yalan dolan

• görecez bakalım bu sene.hayatımda ilk defa gidebildim.geçen hafta kayıt için.gitmeden önce izmir hakkında tek bildiğim şey dağlar denize dik

göztepeli karşıyakalı altaylı bucalı arkadaşlar gezdirir herhalde beni demi

ben futbol maçlarına kesin giderim diyordum ama karşıyaka basketbol takımını unutmuşum.eskişehirde basketbol pek olmadığı için takip etmeye çalışacağım izmirde.zaten gözgöz ksk derbisini kesinlikle kaçırmam bu sene.ama izmir hakkında beklentimi yüksek tuttum galiba gezemedim daha ama çok sevmedim izmiri.otogardan bornovaya gittim biraz küçük parkta takıldım o kadar.otogardan şehrin görüntüsü iğrenç bumu izmir dedim.umarım diğer semtleri güzeldir.eskişehirden gidince biraz değişik bir hava oldu bende farklı bi şehir ama şu anda gördüğüm yerleri eskişehirin güzelliğinin yanına yaklaşamaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Evet hocam alıntı olduğu bellide düzelteyim istedim.İzmirin içinde düzgün kumru yemek isteyen Balçovada Kumrucu Şevki şubesi var oraya gitsin,en iyisini yemek isterim dersen Çeşmeye gitmek lazım yani İzmirde her kumrucu gerçek kumru yapmıyor malesef,öf be canım çekti şimdi şöyle olcaktı bitane
     İzmir'e Yeni Gelecekler İçin 68 Madde de İzmir

Kumrunun gerçeği sahtesi değilde tazesi ve bayat olanı var diyelim ona.

Çoğu yerin kumru ekmeği sabahtan yada 1 önceki günden kalma oluyor ve ekmek kadar verim alınamıyor. Yoksa iç malzemesi alayında aynı , karışık sandwich.

Hocam kumruda ekmek çok önemli,iyi firmalar nohut mayasıyla yapılmış ekmek kullanırlar,normal firmalar bu ekmekten kullanmıyor.

Resmini koyduğun kumru gerçek değil.Gerçek kumruda sosis olmaz.Sucuk, salam gerçek olur.Kilosu 5 liralık olanlardan konulmaz.

Biliyorum hocam,aradığım kumru resmini bulamadığım için bunu koydum yoksa gerçek kumruyu yediysen bilirsin çeşmede ya Kumrucu Erol(en iyi yapan burasıdır) ya da Şevki den yenir,onun haricinde yalan dolan

Kumruyu icat eden kumrucu hüseyindir.Şevki ve diğerleri sonradan bu işe girdi.Hepsinin küçük büfe halindeki dükkanlarını hatırlarım.Hüseyin para meraklısı olmadığından işi umursamadı diğerleri büyüdü gitti.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.