Şimdi Ara

İyi karpuz nasıl seçilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • içi kıpkırmızı ve lezzetli bir karpuz nasıl seçilir?



  • kestirerek
  • Eline alırsın,bir elinin üstüne koyarsın,diğeriyle tokat atarsın.Eğer vurduğunda tok geliyorsa iyi,olmuştur.Ayrıca kıçınada bakılarak anlaşılır.

     İyi karpuz nasıl seçilir?


    Şu fotoda bize dönük olan tarafından bahsediyorum,eğer karpuz olmuşsa orası içeri doğru olur.Bi'şeye benzetirdim ama neyse benzetmeyeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 13 Temmuz 2009; 18:01:26 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BlackEdition

    Eline alırsın,bir elinin üstüne koyarsın,diğeriyle tokat atarsın.Eğer vurduğunda tok geliyorsa iyi,olmuştur.Ayrıca kıçınada bakılarak anlaşılır.

     İyi karpuz nasıl seçilir?


    Şu fotoda bize dönük olan tarafından bahsediyorum,eğer karpuz olmuşsa orası içeri doğru olur.Bi'şeye benzetirdim ama neyse benzetmeyeyim


    resimdeki karpuzlar, marketlerde oldukça irileri satılıyor. ben yalnız yaşayan bir adamım bana büyük olur diye küçük karpuz almak istedim ve

     İyi karpuz nasıl seçilir?

    bunu aldım.
    biraz pahalı olan bu karpuzlar hayatımda yediğim en lezzetli karpuz ve kıpkırmızı içi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Korkmazz -- 13 Temmuz 2009; 18:06:26 >




  • Kimisi Tok sesi çıkaracak, kimisi Tak sesi çıkaracak diyor. Hangisi doğru?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: schumacher01

    Kimisi Tok sesi çıkaracak, kimisi Tak sesi çıkaracak diyor. Hangisi doğru?

    Tok sesi çıkan karpuz suludur iyidir
  • Karpuzun iyisini bulmak zor değildir.Küçük veya büyük önemli değil.Öncelikle tamamen yeşil karpuzları tercih etmemenizi öneririm.Çünkü karpuzun yere bakan tarafı genelde sarımtrak bir renkte olmalıdır ve bu güneş almadığı,uygun zamanda toplandığının belirtisidir.Arkadaşın basettiği gibi arka bölümü biraz içeri doğru olacak ve vurduğunuzda "tok" sesi gelecek.Zaten karpuzcudan alıyorsanız örnek kesmeyi kabul ederse bıçağı ilk soktuğunda kendiliğinden yarılır ve bu da tazeliğini gösterir
    Aldığınız karpuz genelde ekvatoral bölgelerde yetişir ve çekirdeksiz olarak üretilir bu yüzden fiyatları daha pahalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vurdugun zmn ses ekolu geliyorsa derinden geliyorsa olmştur
  • hangi kavun karpuzdan bahsediyoruz onu bi bilelimde
  • Aklınızda bulunsun, erken çıkan karpuzlardan kesinlikle almayın ! İster tok ses gelsin, ister kıpkırmızı olsun.

    Çünkü erken karpuzlar hem büyük olur hem de kabak köküne aşılanır. Kabak büyük bir bitki olduğu için karpuzu kabağın köküne aşılıyorlar ve karpuz hem büyük oluyor hemde çok çabuk büyüyerek pazarlarda, manavlarda yerlerini alıyor
  • şamarladıgın zaman gup gup edecek.. tik tik tin tin ve bunun gibi bilimum sesler cıkıyorsa uzak dur... ama gup gup dub dub dum tıss ederse süperdir...
  • Biri seskaydı yapıp yayınlasın ne olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jeasme
    Aldığınız karpuz genelde ekvatoral bölgelerde yetişir ve çekirdeksiz olarak üretilir bu yüzden fiyatları daha pahalıdır.


    normalde çekirdeklidirde çekirdeksiz mi geliyor bize.
  • karpuzu tokatladığın zaman akustik bir ses gelmesi lazım.
  • babannem diyoki eskiden sarı karpuz vardı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

    quote:

    Orjinalden alıntı: Jeasme
    Aldığınız karpuz genelde ekvatoral bölgelerde yetişir ve çekirdeksiz olarak üretilir bu yüzden fiyatları daha pahalıdır.


    normalde çekirdeklidirde çekirdeksiz mi geliyor bize.

    2 türü var aslında.Genelde demiştim gördüğünüz gibi.Çekirdeksiz olanları Arap ülkelerinde 5 yıldızlı otellerde servis edilen türleridir
    Bizim ülkemize gelen ise çekirdekli olanıdır




  • vurduğun zaman dıptıs dıptıs etmesi lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    vurduğun zaman dıptıs dıptıs etmesi lazım



    Bass mı yoksa tiz mi ağırlıklı olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heyoguzhan

    babannem diyoki eskiden sarı karpuz vardı

    Ben hatırlıyorum, küçükken tarlada bir kaç kere denk gelmişti. İçi beyaz ile sarı arasında bir renk oluyor ama tadını hatırlamıyorum. Muhtemelen aynıydı. Karpuza vurunca tok ses çıkacak vede marketlerden alınan karpuzların çoğu tarladan ham toplanıyor ve taşıma sırasında güneşe maruz kalmaktan dolayı oluyor bu yüzden büyük bir kısmının tadı yok. Marketlerden alacaksanız büyük akrpuz alın, onlar tatlı olur, küçüklerin yolda olma olasığı çok yüksek olduğu için büyük kısmının tadı yoktur. Tarlada ise karpusun olup olmaması, karpuzu köküne bağlayan dalın hemen yanında sarmaşık olur (kulağı denir), eğer o tamamen kurumuşsa karpuz olmuştur.




  • büyük karpuz çoğu zaman tatlı ve iyi çıkar. ufak karpuzların nasıl çıkacağı belli olmuyor. Ancak sesinden ve sapından anlayabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.