Şimdi Ara

Sakal Çıkmaması Sorununa Altın Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
89.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler merhaba. DonanimHaber.Com, benim derdimin en çok ama en dağınık şekilde irdelendiği yer.

Ben 27 yaşında ve sakalları çok geç ve ince bir hattan çıkan birisiyim. Sakallarımın yaşıtlarım gibi çıkmaması, yaşımı küçük gösteriyor ve zaman zaman sıkıntılar yaratıyor.

Sakın "kardeş napacaksın ya sakalı" tarzı yazmayın beyler. Özellikle "yaşım 11 ama ayı gibi sakalım çıkıyor" yazısını hiç yazmayın, bıktım böylesine sorumsuzlardan. hele ki birisi kalkıp da "askerde çıkar" filan derse, onu Allah'a havale ederim, yaşım 27 arkadaşlar, tekrarlıyorum.

Hastaneye de gittim. testosteron hormonu testlerim de normal çıktı. Sadece hipotiroid şüphesi var, o kadar.

özel mesajla ulaşabilen ulaşsın diyeceğim ama özellikle buradan yazarsanız memnun olurum. Çünkü ben cep telefonumu vermediğimden özel mesaj gönderemiyorum.

Arkadaşlar denenmiş ve başarı alınmış şeyler varsa yazın, lütfen sallamayın.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakal Çıkmaması Sorununa Altın Öneriler

Erkekler için sakal, önemli bir maskülenlik sembolüdür. Ancak bazı erkekler, genetik veya hormonal faktörlerden dolayı istenen sakal yoğunluğuna erişemeyebilir. Sakal çıkmaması sorunu yaşayan erkeklere yol göstermek için aşağıdaki altın öneriler sunulmaktadır:

• Sağlıklı Beslen: Sakal büyümesi için gerekli proteinleri ve vitaminleri almalısın. Et, balık, yumurta, süt ürünleri ve sebzeler gibi besinler, sakal büyümesini destekleyen besin öğeleri açısından zengindir.

• Düzenli Uyku: Uyku sırasında vücudun büyüme hormonu salgılar. Bu hormon, saç ve sakal büyümesi de dahil olmak üzere vücudun onarım ve yenilenme süreçlerinde rol oynar.

• Stresten Kaçın: Kronik stres, sakal büyümesini olumsuz etkileyebilir. Stres yönetimi tekniklerini uygulamak ve rahatlamaya zaman ayırmak önemlidir.

• Testosteron Seviyelerini Kontrol Ettir: Düşük testosteron seviyeleri sakal büyümesini engelleyebilir. Eğer sakalın yeterli şekilde çıkmıyorsa, testosteron seviyelerini kontrol ettirmelisin.

• Genetik Faktörleri Göz Önünde Bulundur: Sakal büyümesi büyük ölçüde genetik faktörlerden etkilenir. Ailende sakalı geç çıkan veya hiç olmayan kişiler varsa, sen de benzer bir durumla karşılaşabilirsin.

• Sabırlı Ol: Sakal büyümesi zaman alır. Ergenlik çağından sonra sakalın tam olarak çıkması genellikle yıllar sürebilir. 30 yaşından sonra bile sakal çıkması mümkündür.

• Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki önerileri uyguladığın halde sakalın hala çıkmıyorsa, bir dermatoloğa veya endokrinologa danışmalısın. Altta yatan herhangi bir sağlık sorununu belirleyip tedavi edebilirler.

Genetik faktörleri kontrol edemesen de sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek, stres yönetim tekniklerini uygulayarak ve gerekirse profesyonel yardım alarak sakal büyümeni destekleyebilirsin. Sabırlı ve azimli olursan, zamana yayılarak da olsa, istediğin sakal yoğunluğuna ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • jiletle kes.sonra sarımsak sür. 2 günde 1 yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67

jiletle kes.sonra sarımsak sür. 2 günde 1 yap.

Sarımsak bu sıcak havada kokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67

jiletle kes.sonra sarımsak sür. 2 günde 1 yap.
    Kocakarı yöntemlerin geçersek, saç çıkarmaya yarayan Minoxili sakal için kullananları görmüştüm.
    Yaş 27 epey geç sayılır, doktorun tavsiyeleri işe yaramadıysa başka bir yöntemin işe yarayacağını sanmıyorum.
    Araştırma hastanesine gidip muayene olursan sorunu detaylı inceleyebilirler. Özel hastaneler para tuzağı pek ilgilenmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Kocakarı yöntemlerin geçersek, saç çıkarmaya yarayan Minoxili sakal için kullananları görmüştüm.
    Yaş 27 epey geç sayılır, doktorun tavsiyeleri işe yaramadıysa başka bir yöntemin işe yarayacağını sanmıyorum.
    Araştırma hastanesine gidip muayene olursan sorunu detaylı inceleyebilirler. Özel hastaneler para tuzağı pek ilgilenmezler.

Alıntıları Göster
    Off nasıl çıkmaz arkadaşım benim 17 sakal çok çıkmasada bıyığı 1 ay bıraksam pala diyolar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Benimde çıkmıyor. Sadece çene üzerinde ve bıyıklarda var. Hiçte dert edinmiyorum. Keşke hiç çıkmasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

Benimde çıkmıyor. Sadece çene üzerinde ve bıyıklarda var. Hiçte dert edinmiyorum. Keşke hiç çıkmasa.

aynen benimde böyle.. ve aynen katılıorum.. hiç dert etmiorum, keşke hiç çıkmasa.. (yaş 21)
  • quote:

Orijinalden alıntı: visibleghost

quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

aynen benimde böyle.. ve aynen katılıorum.. hiç dert etmiorum, keşke hiç çıkmasa.. (yaş 21)

Alıntıları Göster
    Valla dostum sakal çıksa ne yapacaksın bu işin çözümü git bi devlet kurumunda işe gir zaten sakallı çalıştırmazlar seni günlük traş olursun 27 yaşındasın ama Askere gittinmi gitmedinmi yazmamışsın eğer gitmediysen sakal çıkmadığı için çok mutlu olursun adamlar sabah traş oluyodu öğlen sakalı çıkıyodu ben askerde çok rahat ettim ne az ne çok sakalımla seninde bu olayı bu kadar büyütmemeni tavsiye ederim canına bedenine yazık ya

• quote:

Orijinalden alıntı: GradropFuat

Beyler merhaba. DonanimHaber.Com, benim derdimin en çok ama en dağınık şekilde irdelendiği yer.

Ben 27 yaşında ve sakalları çok geç ve ince bir hattan çıkan birisiyim. Sakallarımın yaşıtlarım gibi çıkmaması, yaşımı küçük gösteriyor ve zaman zaman sıkıntılar yaratıyor.

Sakın "kardeş napacaksın ya sakalı" tarzı yazmayın beyler. Özellikle "yaşım 11 ama ayı gibi sakalım çıkıyor" yazısını hiç yazmayın, bıktım böylesine sorumsuzlardan. hele ki birisi kalkıp da "askerde çıkar" filan derse, onu Allah'a havale ederim, yaşım 27 arkadaşlar, tekrarlıyorum.

Hastaneye de gittim. testosteron hormonu testlerim de normal çıktı. Sadece hipotiroid şüphesi var, o kadar.

özel mesajla ulaşabilen ulaşsın diyeceğim ama özellikle buradan yazarsanız memnun olurum. Çünkü ben cep telefonumu vermediğimden özel mesaj gönderemiyorum.

Arkadaşlar denenmiş ve başarı alınmış şeyler varsa yazın, lütfen sallamayın.

senin bu yazını başka bi siteden hatırlıyorum minoxidin kullanıyodun sonuç alamadın mı peki..

• quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

Valla dostum sakal çıksa ne yapacaksın bu işin çözümü git bi devlet kurumunda işe gir zaten sakallı çalıştırmazlar seni günlük traş olursun 27 yaşındasın ama Askere gittinmi gitmedinmi yazmamışsın eğer gitmediysen sakal çıkmadığı için çok mutlu olursun adamlar sabah traş oluyodu öğlen sakalı çıkıyodu ben askerde çok rahat ettim ne az ne çok sakalımla seninde bu olayı bu kadar büyütmemeni tavsiye ederim canına bedenine yazık ya

Alıntıları Göster
    bu saate kadar çıkmadıysa öyle sarımsakla falan çıkartamazsın.
    testosteron da yeterli ise demek ki yüzünde yeterli kıl folikülü yok

aynı yollardan bi arkadaşım geçmişti
    hormon testleri falan yaptırdı hiç bişey çare etmeyince gitti sakal ektirdi.
    çok başarılı bi görüntü olmadığını söyleyebilirim
    ama köse birini tatmin eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

bu saate kadar çıkmadıysa öyle sarımsakla falan çıkartamazsın.
    testosteron da yeterli ise demek ki yüzünde yeterli kıl folikülü yok

aynı yollardan bi arkadaşım geçmişti
    hormon testleri falan yaptırdı hiç bişey çare etmeyince gitti sakal ektirdi.
    çok başarılı bi görüntü olmadığını söyleyebilirim
    ama köse birini tatmin eder.

Alıntıları Göster
    Genetik muhababet bırak, o yaşa kadar neyse odur zaten.Oyle mutlu olmaya bak iyi tarafından bak

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

Genetik muhababet bırak, o yaşa kadar neyse odur zaten.Oyle mutlu olmaya bak iyi tarafından bak

Alıntıları Göster
    bioksin tüplerden sür işe yarıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

bioksin tüplerden sür işe yarıyo

Alıntıları Göster
    Yaş 20.Sakal namına zerre birşey yok.Bırak çıkar falan demeyin insanın canını sıkıyor.

Peki bu minoxil in yan etkisi var mı?minoxidil diye birşey de vardı galiba?Ciddi ciddi kullanmayı düşünüyorum.%2 ve %5 lik vardı yanlış hatırlamıyorsam?Fiyatları nedir?
    Kullananlar yorum yaparsa çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müşkilpesend

Yaş 20.Sakal namına zerre birşey yok.Bırak çıkar falan demeyin insanın canını sıkıyor.

Peki bu minoxil in yan etkisi var mı?minoxidil diye birşey de vardı galiba?Ciddi ciddi kullanmayı düşünüyorum.%2 ve %5 lik vardı yanlış hatırlamıyorsam?Fiyatları nedir?
    Kullananlar yorum yaparsa çok iyi olur.

Alıntıları Göster
    Minoxil kullanın çıkarıyor %2 lik bayanlar için olan %5 lik erkekler için olan 4 ayda kabasakal olursunuz ben kullanıyorum şuan 1,5 ay oldu baya fark var 53 tl fiyatı var eczanelerde ben botanikecza.com dan aldım 6 kutu 199 tl kargo bedava ve manikür seti filan hediye veriyor yani çok uygun tavsiye ederim

• quote:

Minoxil kullanın çıkarıyor %2 lik bayanlar için olan %5 lik erkekler için olan 4 ayda kabasakal olursunuz ben kullanıyorum şuan 1,5 ay oldu baya fark var 53 tl fiyatı var eczanelerde ben botanikecza.com dan aldım 6 kutu 199 tl kargo bedava ve manikür seti filan hediye veriyor yani çok uygun tavsiye ederim

Bende cuma namazından sonra aldım eczaneden.52 liraydı 50 liraya aldım.
    5 püskürtme falan diyor ama ben sakal bölgelerine 2şer defa sıktım.
    Bakalım , faydasını görürsem yazarım yine.
    İçindeki kağıtta kafa derisinden başka yere kullanmayın diyor ama hiç onu dinlemedim.

İlk defa sıktım şu an biraz kaşıntı var etkisini gösterir inşaallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıkçaSorulanSorular

quote:

İçindeki kağıtta kafa derisinden başka yere kullanmayın diyor ama hiç onu dinlemedim.

sonuç alırsan yazarsan tekrar buraya sevinirim çünkü bende 20 olcam yanlarda yok daha benimde ne kadar kötü bişey erkek için ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyo38 -- 18 Haziran 2010; 14:37:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

quote:

quote:

sonuç alırsan yazarsan tekrar buraya sevinirim çünkü bende 20 olcam yanlarda yok daha benimde ne kadar kötü bişey erkek için ya

Yazarım inşaallah.Kötü birşey tabii.Burada bazı arkadaşlar çıkmasın boşver falan diyor ama insan kötü hissediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Müşkilpesend

quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

quote:

quote:

Yazarım inşaallah.Kötü birşey tabii.Burada bazı arkadaşlar çıkmasın boşver falan diyor ama insan kötü hissediyor.

Alıntıları Göster
    Çıkarıyor çıkarıyor görüceksiniz.Kafa derisinden başka yere sürmeyin diyor çünkü millet içmeye bile kalkısıyor gider burnuna eline sürer maymun olur kıl istediğiniz her yere sürebilirsiniz.

• quote:

quote:

Arkadaşım keşke araştırsaydın sen eczane satış fiyatından almışın aşağıdaki sitede teki 25 tl ye geliyor bunların sahtesi çok ama indirimde şu an 3 al 2 öde kampanyalı olanda var ama ilki daha ucuz özellikle saç için aylık kullanması gerekenler için iyi fırsat...

http://www.hepsibulvarda.com.tr/?mode=products&opr=sub&mainId=58&subId=557&marka=ROGAN&price=

• quote:

Orijinalden alıntı: completely

quote:

quote:

Arkadaşım keşke araştırsaydın sen eczane satış fiyatından almışın aşağıdaki sitede teki 25 tl ye geliyor bunların sahtesi çok ama indirimde şu an 3 al 2 öde kampanyalı olanda var ama ilki daha ucuz özellikle saç için aylık kullanması gerekenler için iyi fırsat...

http://www.hepsibulvarda.com.tr/?mode=products&opr=sub&mainId=58&subId=557&marka=ROGAN&price=

Alıntıları Göster
    Bende bugün sabah gittim doktora daha öncede gittim tabi bir sürü tetkik yapıldı kan alırken kolum delik deşik oldu hatta.

Hormonlar normal seviyede çıktı ama benimde çıkmıyor. Çenemde biraz var. Bıyıklar hafif var kenarlarda yok. Ve çok seyrek.

Bazıları bırakın falan çıkmasın demiş ama insan kendinin erkek olduğunu farkedemiyor ya. Cidden önemli bir problem bence erkekte sakal çıkmaması. Birde dalga geçmiyorlar mı iyice mahvediyor insanı.

Gerçi tıpta onca çaresiz, ölümle sonuçlanabilecek birçok hastalık varken bunu dert etmek mantıksız ama insan yinede kendini alakoyamıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.