Şimdi Ara

Ivy Bridge yüksek sıcaklık değerlerinin sebebinin TIM olduğu kanıtlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Padisahim sen cok yasa sagol varol Intel
    bir de hala koru korune intel intel diye millet avukatiymis gibi savunuyor firmayi
  • İşte böyle yeni çıkan ürünleri aceleci davranıp almamak gerekiyor adamların hatası yüzünden alanların elinde patladı gerek varmıydı boyle bi şeye yazık...
  • Japonların bunu ispatlaması çok iyi oldu. Revizyon gelene kadar upgrade yapmayacağım
  • Bana göre bunun tek kanıtladığı şey daha iyi termal macun kullanabilecekleri o kadar. Başka termal macun ile denemeler yapanlar da var prolimatech pk1 gibi, onların elde ettiği bi fark yaratmadığı. Aralarındaki fark stok fan ile iyi bi fan arasındaki fark gibi aynen. Maliyet odaklı hareket edildiğinden, extreme versiyon gibi bişey dışında farklı bi yapıya geçileceğini kendi adıma düşünmem. 4.5ghz üstünde kullanmaya meraklı bence azınlık bir kısım için farklı üretime gidilmeyeceğini düşüyorum. Sonuçta ortada üretim hatası gibi bişey yok. Sanki içine macun koymamışlar ondan ısınıyor gibi muamele yapmaya gerekyok, ortada hatalı sorunlu bişey yok çünkü. İsterlerse daha farklı macun ile farklı bi revizyon/versiyon çıkartırlar, üretici/maliyet açısından baksanız siz yapar mısınız? IB ile, insanların SB'den sistemlerini yükseltmeyecekleri nasıl önceden belli idiyse, bu da onun gibi bence. Ancak çok ısınıyor vs. gibi şeyler imaj olarak zarar verdiği düşünülürse çıkartılır, yoksa 3-5 kuruş da olsa maliyet daha öncelikli bence.

http://www.eteknix.com/news/ivy-bridge-heat-problems-remain-even-after-ihs-removal/

• Yahu revizyon değişince kaliteli macunla geleceğini nereden çıkardınız? Zaten maliyetten kısmak için yapılmış bir olay.
    Bazıları da hemen inteli kullanıcı düşmanı, beceriksiz sınıfına koymuş. Çok beğendiğiniz amd adam akıllı rakip olabilseydi de intel de çitayı yüksek tutsaydı o zaman.
  • İki damla macundan artacak paraya tamah etmeseler gerek.
    Büyük ihtimalle gözden kaçırdılar diye tahmin ediyorum.
    O yüzden en iyisi yeni çıkan bir ürüne hemen saldırmayıp biraz suların durulmasını beklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 14 Mayıs 2012; 21:01:43 >
  • Intelin yaptığı bir hatadan ötürü değil kar marjını yükseltmek için yapılan bir hareket.İlk seri işlemcilerin yeni nesil olmasından dolayı her halükarda satılacağını bilen intel daha fazla kar elde etmek için maliyeti düşüren bu yönteme başvurdu.Yıllarca araştırma yapıyorsun 22nm üretim yapıyorsun 3d transistör teknolojisini geliştiriyorsun yeni nesil bir işlemci çıkarıyorsun ama hataya düşüp farketmeyip özel yapıştırma yöntemi kullanmayıp termal pasta kullanıp sıcaklığın yüksek olduğunu fark etmiyorsun.Böyle bir ihtimal olması mümkün mü sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 14 Mayıs 2012; 16:10:30 >
  • Umarım bu maliyet odaklı alınan karar mobil işlemciler için kullanılmamıştır,gerçi mobil işlemcilerde koruyucu plaka kullanılmıyordu sanırım:)
  • Yeni nesil diyaloglarımız

A: İntel al bak intel iyidir.
    B: Abi bana intel deme.
    A: Neden?
    B: İntel ısınıyor.

Edit: Rakip firma bekleneni veremeyince hemen kullanıcıyı kandırmaya çalışan firmayı hala savunmakta çok ayrı bir olaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoGKaTa -- 14 Mayıs 2012; 20:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Intelin yaptığı bir hatadan ötürü değil kar marjını yükseltmek için yapılan bir hareket.İlk seri işlemcilerin yeni nesil olmasından dolayı her halükarda satılacağını bilen intel daha fazla kar elde etmek için maliyeti düşüren bu yönteme başvurdu.Yıllarca araştırma yapıyorsun 22nm üretim yapıyorsun 3d transistör teknolojisini geliştiriyorsun yeni nesil bir işlemci çıkarıyorsun ama hataya düşüp farketmeyip özel yapıştırma yöntemi kullanmayıp termal pasta kullanıp sıcaklığın yüksek olduğunu fark etmiyorsun.Böyle bir ihtimal olması mümkün mü sizce?

Hala böyle olduğunu düşünen insanlar var. Adamlar ufacık yüzeye 1.4 milyar transistör sıkıştırıyo bunu mu düşünemeyecek? Biraz geniş düşünmek lazım..

• Şu revizyon INTEL tarafından onaylansa da öyle alsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Çok enteresan ve basit bir hata mı desem, ahmaklık mı desem, ne desem acaba?

Tek hata yapan AMD olmuyormuş demek ki!

Eee heralde,Ivy çok konuşuldu ama bekleneni veremedi maalesef.Şimdi kozu kullanma sırası AMD'de ve FX2'ler Phenom II'ler gibi iyi bir işlemci olacaktır.

yaptığın şu tespit bütün gece gülmemi sağlayacak sanırım. burada oc yapanları ilgilendiriyor bu mevzu. onun dışında stok ivy mevcut bütün amdleri zaten yerle bir edip eziyor geçiyor. beklenen neydi ki neyi versin ? i5 2500k dünya üzerindeki her işleme yeterken daha ney bekliyordu insanlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

Orijinalden alıntı: lapry

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Çok enteresan ve basit bir hata mı desem, ahmaklık mı desem, ne desem acaba?

Tek hata yapan AMD olmuyormuş demek ki!

Eee heralde,Ivy çok konuşuldu ama bekleneni veremedi maalesef.Şimdi kozu kullanma sırası AMD'de ve FX2'ler Phenom II'ler gibi iyi bir işlemci olacaktır.

yaptığın şu tespit bütün gece gülmemi sağlayacak sanırım. burada oc yapanları ilgilendiriyor bu mevzu. onun dışında stok ivy mevcut bütün amdleri zaten yerle bir edip eziyor geçiyor. beklenen neydi ki neyi versin ? i5 2500k dünya üzerindeki her işleme yeterken daha ney bekliyordu insanlar ?

intel fan boy detected

• Fanboylukla alakası yok herkes işlemciyi oc yaparak kullanmıyor bu söylemde de bir sorun göremiyorum. Overclock yapılsa bile 4.5 ghz gibi bir ocyi rahatlıkla veriyor Ivy Bridge. Ortada sıcaklık dışında kötü bir faktör yok ve performans olarak kazanım ise daha önce vurgulandığı üzere Ivy Bridge'de söz konusu.

Stok değerlerde işlemci kullanacaklar ya da 4.5 ghz üstü overclock gereksinimi duymayacaklar için performans bazında Ivy Bridge tabi ki en iyi işlemcileri sunuyor bizlere. Amd'nin bu düzeyde bir işlemcisi yok, esas fanboyluk bu söylemi ve gerçek faktörleri görmeyip Amd'ye buradan ekmek çıkar diye düşünmekte. Amd hala birkaç nesil geride ve saf performans olarak Intel ile yarışabilecek konumda değil. Aksini savunmak saçma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 15 Mayıs 2012; 0:44:54 >
  • oc yapmayacaksa ne diye masaüstü alıyor o zaman
  • Broadwell mimarisine kadar bizim takozla devam
    tabi bizi yarı yolda bırakmazsa

parası olup Ivy Bridge alacaklara ayıp etti Intel
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

Broadwell mimarisine kadar bizim takozla devam
    tabi bizi yarı yolda bırakmazsa

parası olup Ivy Bridge alacaklara ayıp etti Intel

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Fanboylukla alakası yok herkes işlemciyi oc yaparak kullanmıyor bu söylemde de bir sorun göremiyorum. Overclock yapılsa bile 4.5 ghz gibi bir ocyi rahatlıkla veriyor Ivy Bridge. Ortada sıcaklık dışında kötü bir faktör yok ve performans olarak kazanım ise daha önce vurgulandığı üzere Ivy Bridge'de söz konusu.

Stok değerlerde işlemci kullanacaklar ya da 4.5 ghz üstü overclock gereksinimi duymayacaklar için performans bazında Ivy Bridge tabi ki en iyi işlemcileri sunuyor bizlere. Amd'nin bu düzeyde bir işlemcisi yok, esas fanboyluk bu söylemi ve gerçek faktörleri görmeyip Amd'ye buradan ekmek çıkar diye düşünmekte. Amd hala birkaç nesil geride ve saf performans olarak Intel ile yarışabilecek konumda değil. Aksini savunmak saçma olur.

Dostum bu yapmış olduğun açıklamada benim ömrüm boyunca gülmeme sebep olacak inan.Dünya üzerindeki tüm elektronik aletlerin belli ısı derecelerinde çalışmaları gerektiği ve bu derecelerin üstünde oluşacak sıcaklıklarda stabilizasyon ve kullanım ömürlerinde yıpranmaya neden olacağını bu foruma giripte bilmeyen varsa onu şöyle dışarı alalım.Kaldı ki bahsettiğimiz ürün işlemci burada çok fazla teknik detaya girmeyeceğim zaten girsem de ona da söyleyecek bi şey bulursun tahmin ediyorum.Çeşitli zamanlarda hem AMD hem INTEL kullanmış biriyim bu seri işlemci üzerine kurulu bir pc toplamayı düşünürken adamlar sırf 3 kuruş için lehim kullanmak yerine dünyadaki en dandik termal macun ile işlemciyi piyasaya sürdüler yani şark kurnazlığı yaptılar.

Şimdi 400-500 tl verip alacağım bir işlemci için ister AMD olsun ister INTEL adamların yaptığı bu durum kabullenilebilir öyle mi?Bir de madem işlemciyi OC yaparak kullanmıyor herkes ne halt etmeye çarpanı açık işlemci yapıyorlar ben parasını verip çarpanı açık işlemci alıcam ne o OC yapmıyıcam bu söylediğinin Allah aşkına mantıkla bağdaşan tek bir harfi var mı?Bir de şu var AMD'nin salt performans olarak daha geride olması INTEL'in istediği gibi at koşturacağı anlamına mı geliyor ben senin yazından bunu çıkardım "AMD salt performans olarak kötü e INTEL performans olarak iyi olduğuna göre 3 kuruşluk oyunlara girip bizi istediği gibi evirip çevirebilir bunun hiç bi sakıncası yok".

Parasını verip 1.6 yerine 2.0 araba alıcam ne oldu fabrikasyon hatası yüzünden aynı hızlara ulaşıcam.Hayır neyin yalakalığı bu Türk insanında anlamıyorum oturmuş adamları savunan yazı yazıyosun bi de aferin güzel kardeşim aferin bize her şey müstehak.Biraz sert olduysa da özür dilerim ama yanlış bi tutum bu ben bunu bilir bunu söylerim.Saygılar.

• yiyin birbirinizi, ben çatır çatır kullanıyorum valla ısı mısı hikaye bana işlemci çok hızlı dostlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

Yeni nesil diyaloglarımız

A: İntel al bak intel iyidir.
    B: Abi bana intel deme.
    A: Neden?
    B: İntel ısınıyor.

Edit: Rakip firma bekleneni veremeyince hemen kullanıcıyı kandırmaya çalışan firmayı hala savunmakta çok ayrı bir olaymış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.