Bildirim
Ivy Bridge yüksek sıcaklık değerlerinin sebebinin TIM olduğu kanıtlandı (4. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: baris_655
peki şimdi 3570k yı satıp 2500k mantıklı olurmu sizce?
Yok ya fıstık gibi işlemci rahat rahat kullanın. Soğutma uzmanının dediği gibi voltajı kökleyip 5GHz çalıştırma amacınız yoksa sorun edilecek bir durum yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dovahkiin
quote:
Yok ya fıstık gibi işlemci rahat rahat kullanın. Soğutma uzmanının dediği gibi voltajı kökleyip 5GHz çalıştırma amacınız yoksa sorun edilecek bir durum yok.
teşekkürler. -
quote:
quote:
Yok ya fıstık gibi işlemci rahat rahat kullanın. Soğutma uzmanının dediği gibi voltajı kökleyip 5GHz çalıştırma amacınız yoksa sorun edilecek bir durum yok.
Aynen öyle -
quote:
quote:
Biraz fazla takılıyoruz sanki... -
Arkadaslar sırf bu sıcaklık yuzunden metal plakayı komple sokup dırek cekırdege sogutucuyu takmak ıstıyorum.
Kullandıgım cpu 3770k ve sogutucu olarak ta thermalrıght sılver arrow sb-e kullanıyorum ve cpu 4.6ghz den sonra asırı voltaj ıstıyor ve sıcaklıklar 95c yı buluyor.
Rıske gırmek kaydıyla;
1- Metal plakayı sokup cekırdek ustundekı macunu temızleyıp ac mx4 surup sonra tekrar metal plakayı yapıstırmak mı dogru olur?
2- Cekırdek ustundekı macunu temızleyıp ac mx4 surerek metal plakayı kullanmadan mı dırek ustune sogutucuyu takmak dogru olur?
Yardımlarınızı beklıyorum -
Risk fazla yok aslında. Bir çok kişi yapıyor bunu. Türkiyede pek yapan yok ama.. Jiletle veya maket bıçağıyla işlemciyi açtıktan sonra dandik macunu temizlersiniz, mx4'ü sürersiniz. Çekirdeğe ait olan plakayı işlemci soketine koyarsınız ve daha sonra üsttekini de koyarsınız. Üsttekini bence koyun. İlk çıkarırken siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış oluyor iki plaka. Siz bunu açtıktan sonra yapamazsınız ve çekirdeğe zarar gelmemesi için de bu üst plaka önemli. Direktte koyulabilir mantıken. Ancak üst plaka da metal olduğu için ısı iletimi yine iyi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
Risk fazla yok aslında. Bir çok kişi yapıyor bunu. Türkiyede pek yapan yok ama.. Jiletle veya maket bıçağıyla işlemciyi açtıktan sonra dandik macunu temizlersiniz, mx4'ü sürersiniz. Çekirdeğe ait olan plakayı işlemci soketine koyarsınız ve daha sonra üsttekini de koyarsınız. Üsttekini bence koyun. İlk çıkarırken siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış oluyor iki plaka. Siz bunu açtıktan sonra yapamazsınız ve çekirdeğe zarar gelmemesi için de bu üst plaka önemli. Direktte koyulabilir mantıken. Ancak üst plaka da metal olduğu için ısı iletimi yine iyi olur.
Dostum gercekten guzel bır acıklama yapmıssın tesekkur ederım.
Fakat bır sorum daha var metal plakayı cıkarttıktan sonra tekrar yapıstırmak ıstesem sıyah sılıkon mu kullanıcam?Metal plaka ıle cekırdek plakasını yapısık tutan o sıyah yapıstırıcıyı nereden temın edebılırım bılgın var mı?
-
Orayı hiç kurcalama bence. Dediğim gibi yap sadece. Çekirdeğin üstündeki Macun yapışır zaten üst plakaya. Daha sonra tekrar aç kapa yapman gerekebilir.
Yapıştırmaya çalışırken de daha kötü hale getirme ihtimalin var. O siyah silikon satılıyor plastik bir çubuk halinde. Tabancası var onun ısıyla eritiyor silikonu ve sürebiliyorsun. Kullanmışlığım var öyle bir şey ancak direkt olarak aynı malzememi bilemem. Bence hiç tekrar yapıştırma. -
Allah allah bu 3770K da bişeylik var abi o zaman, çünki bende 3570K var 4.5 ghz'e overclocklu 1.2v çekirdek voltajı var prime 95 testinde maximum 1 ay öncesine kadar aldığım değer 80 derece oda maximum genel olarak 77 78 de dolaşıyo bf 3 crysis 2 gibi oyunlarda maximum 69 70 görmüşlüğüm var o sıralar havalarda daha sıcaktı bide yeni o.c yapmıştım o yüzden dikkat etmiştim.
Soğutucu h80 2 tane akasa viper takılı son hızda çalışıyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 8 Eylül 2012; 15:03:38 > -
quote:
Orijinalden alıntı: DUKES
quote:
Risk fazla yok aslında. Bir çok kişi yapıyor bunu. Türkiyede pek yapan yok ama.. Jiletle veya maket bıçağıyla işlemciyi açtıktan sonra dandik macunu temizlersiniz, mx4'ü sürersiniz. Çekirdeğe ait olan plakayı işlemci soketine koyarsınız ve daha sonra üsttekini de koyarsınız. Üsttekini bence koyun. İlk çıkarırken siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış oluyor iki plaka. Siz bunu açtıktan sonra yapamazsınız ve çekirdeğe zarar gelmemesi için de bu üst plaka önemli. Direktte koyulabilir mantıken. Ancak üst plaka da metal olduğu için ısı iletimi yine iyi olur.
Fakat bır sorum daha var metal plakayı cıkarttıktan sonra tekrar yapıstırmak ıstesem sıyah sılıkon mu kullanıcam?Metal plaka ıle cekırdek plakasını yapısık tutan o sıyah yapıstırıcıyı nereden temın edebılırım bılgın var mı?
O metal plakayı zımparalarsan daha da düşer sıcaklıklar i7 920lerde bunu yapıp sıcaklıkları düşürenler vardı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Poyri!!!
quote:
quote:
O metal plakayı zımparalarsan daha da düşer sıcaklıklar i7 920lerde bunu yapıp sıcaklıkları düşürenler vardı.
Evet poyri dostum onu biliyorum.CPU LAPPİNG diye gecıyor.5-7c sıcaklık dususu saglıyormus orjınalıne gore
Ama ıslemcıyı ıkıncı el satmaya kalktıgımda alan adam bu ne dıyecek bıde satılacak mı orasıda var
-
Sadece zımparalamakla 5-7 derece oynaması çok enteresan. O plakayı bakır olan bir taneyle değiştirince o değerler görülebilir ancak sadece zımparayla bile öyle oluyosa süper. -
quote:
Arkadaslar sırf bu sıcaklık yuzunden metal plakayı komple sokup dırek cekırdege sogutucuyu takmak ıstıyorum.
Kullandıgım cpu 3770k ve sogutucu olarak ta thermalrıght sılver arrow sb-e kullanıyorum ve cpu 4.6ghz den sonra asırı voltaj ıstıyor ve sıcaklıklar 95c yı buluyor.
Rıske gırmek kaydıyla;
1- Metal plakayı sokup cekırdek ustundekı macunu temızleyıp ac mx4 surup sonra tekrar metal plakayı yapıstırmak mı dogru olur?
2- Cekırdek ustundekı macunu temızleyıp ac mx4 surerek metal plakayı kullanmadan mı dırek ustune sogutucuyu takmak dogru olur?
Yardımlarınızı beklıyorum
Hocam ben de 3570k'ya yapmayı düşünüyorum. Bu yöntemi denediniz mi? Risk çok değil gibi ama..
Noctua soğutucu var işlemci 60-65 c'lere geliyor ama sıcaklık soğutucuya iletilemiyor. Soğutucu 30-35c.Bu da ivy'lerde kullanılan termal macundan kaynaklı kesin.
Bunu bilmiyorken de böyle bir şeyden şüphelenmiştim zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 26 Şubat 2013; 13:15:07 >
-
acaba bu işlemi yapsammı diye düşünmüyor değilim artık.
mx4 ve gelid dışında hangi macunu önerirsiniz ? -
Mx 4 ıle bır deneyın hocam mX4 dememın nedenı 8 yıl ozellıgını kaybetmıyor ıbaresı varya o acıdan bole seyler zırt bırt yapmaya gelmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 1 Nisan 2013; 11:53:20 > -
Birde ordakı slıkon acaba Akvaryumcuların kullandıgı cam yapıştırma sılıkonumu sıcak sılıkonmu
Sıcak slıkon olsa ışlemcı ısındıgında erıyıp akabılır sıcak sılıkon ısım geregı kullandıgım bışey ısınınca sıkıntı cıkarır gıbı gelıyor bırde o kenar bolge ısınırmı o var tabı ısınır gıbı gelıyor bana
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 1 Nisan 2013; 11:54:17 > -
arkadaşlar konu başında ivy bridgelerdeki ısınma sorunundan dolayı revizyon olması gerektiğinden falan bahsedilmiş.
peki şu an piyasaya sürülen işlemcilerde de aynı şey mevcut mu?
i5 3570k almak niyetindeyim o yüzden soruyorum. -
arkadaşlar elimde 2 tane makina var i5 2500 her ikiside stok fan ile çalısıyor full %100 yük altına alıyorum saatler boyunca 50 dereceyi geçmiyor sadece CPU sıcaklıgı çekirdeklerde 55-60 arasında gidip geliyor kasalar gigabyte gz-x2 sadece bitane arkada fan var başka yok sizce bu değerler doğrumu. -
quote:
Orijinalden alıntı: Can_R6
arkadaşlar elimde 2 tane makina var i5 2500 her ikiside stok fan ile çalısıyor full %100 yük altına alıyorum saatler boyunca 50 dereceyi geçmiyor sadece CPU sıcaklıgı çekirdeklerde 55-60 arasında gidip geliyor kasalar gigabyte gz-x2 sadece bitane arkada fan var başka yok sizce bu değerler doğrumu.
%100 yük altında 50-60 arasında gidip geliyorsa bence şahane,hiç bir sıkıntı yok.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X