Şimdi Ara

Ivy- Bridge gpu Performans İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakında donanım haber detaylı bir inceleme yapacak ama biz yine techpowerup'ın yaptığı incelemeye bakalım

    http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_3770K_Ivy_Bridge_GPU/1.html

    bence intele çamur atma devri geride kaldı

    çok aşırı oyuncuyum diyen insan gider sağlam masaüstü toplar yada biraz daha yüksek bütçeli harici gpu'lu notebook alır



    _____________________________
  • Performansı kötü bence gt 520'den iyi olmalıydı en azından.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultra_storm

    Performansı kötü bence gt 520'den iyi olmalıydı en azından.

    Bir önceki nesile göre büyük sıçrama var. intel bu işe yeni yeni ağırlık koyuyor. Haswell de büyük işler başaracaklarını düşünüyorum.
    _____________________________
    Battelefield: mcagatay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultra_storm

    Performansı kötü bence gt 520'den iyi olmalıydı en azından.

    Bir önceki nesile göre büyük sıçrama var. intel bu işe yeni yeni ağırlık koyuyor. Haswell de büyük işler başaracaklarını düşünüyorum.

    Haswell asıl bomba olacak bu ara seri işlemciler.
    _____________________________
  • ben broadwell'e kadar donanım değiştirmeyi/almayı düşünmüyorum

    chipset işlemciye dahili olacak 14nm üretim süreci daha ddr4 desteği deniliyor

    bekliyoruz 3 sene sonra göreceğiz umarım
    _____________________________
  • hd4000 masaüstünde işe yaramaz, anca ve belki notebooklarda. 3850/3870'ye ne kadar yaklaşmış diye göstermek için yüksek çözünürlükte AA ile aralarındaki farka bak süper olmuş demek saçma bi yaklaşım. Desteklemediği özellikler yada sorun çıkardığı durumlar var. SB'den %50 daha hızlı iyi iş mi ewt, SB de işe yaramazdı bu da işe yaramaz. Önemli olan olaya nereden bakıldığı, tutup i7 alıp bunun ekran kartıyla oyun oynamyayı düşünen yoktur. Yok hesap mesap işleri için hızlı bi ofis bilgisayarı gibi durum vardır, düşük ayarlarda bi el atayım dersin olur mu olur niye olmasın. İşe yarayacağı esas yer notebooklardır, ama IB cpu'ların fiyatı düşünülürse harci GPU olmadan ne kadar tasarruf edilir ilginç olur. Dahası mutlaka uygun fiyatlı harici gpu lu notebooklar mutlaka olacaktır bolca ki zaten talep var. Onun dışında her ne amaçla olursa olsn i7 alan mutlaka temiz bi ekran kartı olur ki taaaaa en baştaki soruya geri dönlüyor, GPU'suz i5 i7 olsun az daha ucuz olsun, 3820 gibi. Yada hybrid crossfire gibi bi imkan olsa iyisinden, dahili harici gpu temiz bi şekilde kullanılsın çok daha iyi performans versin AMD'deki gibi. Çoğu durumda i5 i7 de GPU'nun yaptığı tek şey fazladan masrafa neden olmak. i3'de uygun fiyata hd4000 olsa idi daha mantıklı olrdu, htpc için i3 tercih etmek isteyenler çoğalır, zaten ofis pc benzeri şeyler için de kullanılıyo(bi de GPU'suz i5 i7, ama eski hikaye bunlar).

    Öncekine göre gelişme mi ewt, ama SB kötüydü, Ib de kötü, zaten beklenti önemli olan. Neye göre kötü 1680x1050'ye göre 1080p göre. 1080p nedir, ya TV yada masaüstü monitör. burda millet 3-5fps nin hesabı için birbibine giriyo, gelmişiz 1080 de iGPU'dan bahsediyoz, olsa ne olur olmasa ne olur % kaçlık alana hitap eder.

    AMD'de de Trinity'nin GPU ve grafik kapasitesi A8 3850/3870'e göre baya baya yüksek olucak, ne anladık bu işten? IB ile Trinity arasında kol gibi GPU farkı olacak yine, yine en baştaki karmaşa devam edecek. CPU güçsüz diye trinity almak istenmeyecek, i7 alınınca da laf edicek yer olsun diye gpu'suna laf edicez, bende gtx680 var banan ne dahili gpu'dan denilecek, aynı ortam devam yine.
    _____________________________
    Mess With us, and you will feel
    A Pain so true yet so unreal




  • bir AMD fusion değil
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    hd4000 masaüstünde işe yaramaz, anca ve belki notebooklarda. 3850/3870'ye ne kadar yaklaşmış diye göstermek için yüksek çözünürlükte AA ile aralarındaki farka bak süper olmuş demek saçma bi yaklaşım. Desteklemediği özellikler yada sorun çıkardığı durumlar var. SB'den %50 daha hızlı iyi iş mi ewt, SB de işe yaramazdı bu da işe yaramaz. Önemli olan olaya nereden bakıldığı, tutup i7 alıp bunun ekran kartıyla oyun oynamyayı düşünen yoktur. Yok hesap mesap işleri için hızlı bi ofis bilgisayarı gibi durum vardır, düşük ayarlarda bi el atayım dersin olur mu olur niye olmasın. İşe yarayacağı esas yer notebooklardır, ama IB cpu'ların fiyatı düşünülürse harci GPU olmadan ne kadar tasarruf edilir ilginç olur. Dahası mutlaka uygun fiyatlı harici gpu lu notebooklar mutlaka olacaktır bolca ki zaten talep var. Onun dışında her ne amaçla olursa olsn i7 alan mutlaka temiz bi ekran kartı olur ki taaaaa en baştaki soruya geri dönlüyor, GPU'suz i5 i7 olsun az daha ucuz olsun, 3820 gibi. Yada hybrid crossfire gibi bi imkan olsa iyisinden, dahili harici gpu temiz bi şekilde kullanılsın çok daha iyi performans versin AMD'deki gibi. Çoğu durumda i5 i7 de GPU'nun yaptığı tek şey fazladan masrafa neden olmak. i3'de uygun fiyata hd4000 olsa idi daha mantıklı olrdu, htpc için i3 tercih etmek isteyenler çoğalır, zaten ofis pc benzeri şeyler için de kullanılıyo(bi de GPU'suz i5 i7, ama eski hikaye bunlar).

    Öncekine göre gelişme mi ewt, ama SB kötüydü, Ib de kötü, zaten beklenti önemli olan. Neye göre kötü 1680x1050'ye göre 1080p göre. 1080p nedir, ya TV yada masaüstü monitör. burda millet 3-5fps nin hesabı için birbibine giriyo, gelmişiz 1080 de iGPU'dan bahsediyoz, olsa ne olur olmasa ne olur % kaçlık alana hitap eder.

    AMD'de de Trinity'nin GPU ve grafik kapasitesi A8 3850/3870'e göre baya baya yüksek olucak, ne anladık bu işten? IB ile Trinity arasında kol gibi GPU farkı olacak yine, yine en baştaki karmaşa devam edecek. CPU güçsüz diye trinity almak istenmeyecek, i7 alınınca da laf edicek yer olsun diye gpu'suna laf edicez, bende gtx680 var banan ne dahili gpu'dan denilecek, aynı ortam devam yine.





    arkadaşım iyi güzel yazmışsın ama şu "EWT" gözüme çok battı, lütfen Türkçemizi doğru kullanalım

    söylediğine gelince, Intel'İn stratejisi bu o diğerlerine göre çöp sayılabilecek grafik birimlerini işlemci içine entegre ederek satmaya çalışıyor

    hatta bir ara intel ekran kartı satışlarında 1. yada 2. olmuştu haberi vardı yanlış hatırlamıyorsam

    görünürdü fiziksel olarak ekran kartı yok ama işlemci içine gömerek hem işlemci hem ekran kartı satıyor

    bunun hitap edeceği kesim fazla oyun oynayamayan yada yüksek çözünürlük ve detay takıntısı olmayanlar için

    AMD olayına gelirsek, aldığımız hiçbir şey 4.4lük değil mutlaka birinin bir yeri eksik oluyor
    _____________________________




  • DAhili gpu ların hitap edebileceği kesim çok çok dar. i5 i7 alanın ne için aldığı bellidir, hatta i3 bile katabilirsin buna. Bunları alan yanına mutlaka temiz bi ekran kartı alır. Dediğim gibi yüksek performanslı ofis/işlem dışında özel bi ihale para yeme durumu yoksa kimse düşük hacimli işler için i5 i7 gibi şeyler almaz. Anca böyle durumlarda ekran kartı olmayan sadece dahili gpu ile çalışan son derece dar kapsamlı kullanıcı grubuna yarar(yada işte hazır pc üreticilerin). Düzgün oyun oynamak için illaki takıntılı olmaya gerek yok, akıl var nizam var bi şekilde monitörün çözünürlüğünden düşük çözünürlüklerde oyun oynarken veya ayarların düşük olduğundaki yüksek oranda kalite kaybının farkına vardıktan sonra insanın içini yer durur bu. 18.5 monitörde 1366x768'de veya yine benzeri şekilde notebookda yine her şart altında yeterince tatmin edici değil performansı. Forumdaki herkezin BF3 ultra detay 1920 de 60fps min hedefleyerek yorum yaptığını herkezin aklında bu olduğunu insanları buna zorladığını düşünmeyin. Hayatında adventure oyunu oynamamış adamın, tavsiye isteyenin gerçekte ne istediğini bilmeden direk o işlemciye bu ekrn kartından aşağası kurtarmaz diyip insanları yönlendiren bi sürü de insan var.

    Benim vurguladığım 2 şey var, önceki nesillerden daha hızlı belirgin bi ilerleme yapmış yapmış. Buna ilave olarak OpenCL direct compute açısından oldukça gelmişmiş ve bi nebze bu programlarda işe yarar hale mi gelecek ewt.

    Diğer taraftan ise ezilen mazlumu savunur gibi artık çamur atma devri geride kaldı gibisinden yaklaşımlar ise çok yannış. Çok aşırı oyuncuyum diyecekler zaten hi-end pazarı oluşturanlar. Dahili GPUların hedef kitlesi sadece giriş seviyesi olanlar. Orta segmente dahili GPUların yanına yaklaşacak gücü yok. Oyun için i5 i7 alıp da ben öylesine oyun oynucam harici ekran kartına gerek yok demek zaten saçmalığın daniskası. O zman sistem zaten düşük beklenti ile de olsa oyun için alınmamış demektir, yukarılarda yazdıklarım gibi. Anca hazır pc, performanslı iş ofis makinası amaçlıdır ki esas lazım olan sadece CPU'dur güçlü cpu lazımdır yanına idare edicek bi ekran kartı yerine de dahili gpu ile idare edilsin denilerek tasarruf yapılmaya çalışılmıştır. En ucuz i5, 2320dir, buna da 100tl civarında anakart koy 500TL civarında paraya CPU+anakart alıyorsun. IB versiyonu da bu civarlarda olsun. Bu kadar para verdiğin sistem az da olsa işe yarar bi ekran kartı takılsın kim istemez? Adam gibi rahat rahat oyun oyna en azından 200TL civaırnda bi ekran kartı tak oooo ne biçim farketti de.

    İşlemci fiyatı ucuz olsa neyse, düşük modellerinde, 700TL lik CPU'da değilde 200TLlik CPU'da bu grafik performansı verse neyse. Yukarıdaki örnekteki i5 yerine i3+harici ekran kartı olsa arada performans ve görsellik olarak dünyanın farkını yaratacak. Zaten dediğim gibi bu ayarda i5 i7 CPU alıp ekran kartı alınmadığı durumlar özel durumlar olur anca, hazır pc, ihaleli alınmış pc vs. gibi.

    Performansın artışında en çok etkisi bulunan zaten GPU'ya özel 8mb L3 cache.
    _____________________________
    Mess With us, and you will feel
    A Pain so true yet so unreal




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.