Şimdi Ara

ASRock, H310 Anakart İçin 8 Çekirdekli Intel CPU Desteğini Doğruladı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Temmuz 2018; 13:11:33 >

• 1. ben ateist değilim
    2. İntel sizi bugüne kadar ağlattı son dakikada destekleyeceğini açıkladı. Hepinizin ödü kopuyordu hiçbirşey içinde söz vermedi. Biz AM4 aldığımızdan beridir 7nm ye kadar kullanacağımızı zaten biliyorduk. Önümüzdeki yıl 1700x i sökerim 7nm cpu yu takarım. Sizde bizim yaptıklarımızı hayal edersiniz
  • Oh be z370 maximus x heroya sahip olan biri olarak içim rahatladı o zaman z390 da 16 çekirdek göreceğiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Desteklemesi güzelde h310 u bazı h310 anakartlarda i7 8700 tam besleyemiyordu işlemci tam performans ta çalışmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASRock, H310 Anakart İçin 8 Çekirdekli Intel CPU Desteğini Doğruladı !

http://www.unpc.co.kr/bbs/board.php?bo_table=co_news&wr_id=3901

5ghz 8c/16t 9900k ? hell yea!

z270 in günahı neydi be! Ulan adam bu anakartı nasıl kıyıpta çöpe atacak?

ASRock, H310 Anakart İçin 8 Çekirdekli Intel CPU Desteğini Doğruladı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Temmuz 2018; 20:3:44 >

• Hani 3xx serisi chipset ömrünü doldurmak üzereydi?

Not: Fanboy olduğunuz için değil herkese utanmadan yalan söylediğiniz için mentionladım bu sefer

Biz ısrarla "Sandy Bridge serisinden beri chipsetler 2 nesil cpu destekledi,3xx serisi de 9xxx'i destekleyecek" dediğimizde yaw he he deyip bir çok kişiye yalan söylediniz ve belki adamlar sırf bu sebepten dolayı Intel alacaksa AMD aldı. Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız.

@vamp: Ateist olduğunu biliyorum o yüzden lafımı ahlaki açıdan değerlendir.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hangi chipsetlerde çalışacak hocam ? Bu aralar takip edemedim buraları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam her zamanki gibi haklı çıktık. AMD fanboyları özellikle Z390 harici 8 çekirdek desteği yok dedi adamlar H310'a bile destek verdiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 1800x için anakart
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Hani 3xx serisi chipset ömrünü doldurmak üzereydi?

Not: Fanboy olduğunuz için değil herkese utanmadan yalan söylediğiniz için mentionladım bu sefer

Biz ısrarla "Sandy Bridge serisinden beri chipsetler 2 nesil cpu destekledi,3xx serisi de 9xxx'i destekleyecek" dediğimizde yaw he he deyip bir çok kişiye yalan söylediniz ve belki adamlar sırf bu sebepten dolayı Intel alacaksa AMD aldı. Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız.

1. ben ateist değilim
    2. İntel sizi bugüne kadar ağlattı son dakikada destekleyeceğini açıkladı. Hepinizin ödü kopuyordu hiçbirşey içinde söz vermedi. Biz AM4 aldığımızdan beridir 7nm ye kadar kullanacağımızı zaten biliyorduk. Önümüzdeki yıl 1700x i sökerim 7nm cpu yu takarım. Sizde bizim yaptıklarımızı hayal edersiniz

• Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=133679397

"370 platformuyla uyumlu olmazsa ( ki temelde uyumludur aslinda) hic bir esprisi yok. "

Kimseyi de intel yerine ryzen almak konusunda ikna etmeye calismam zaten. Genele yazarim.

Amoeba kilikli, seni bloklamadan once sana son mesajim olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 27 Temmuz 2018; 21:7:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    1. Ben atheistim

2. Entry board'a 8/16 destegi epey komik bisey. Hani diyorum amd intel yuksek pazarda 28-32 cekirdek seklinde sidik yarisina giristiklerinde, misal amd anakartlarda 32 cekirdegi ancak stok seklinde kullanabilecegini yazdim. Hani fanboyu'm ya, bazen kendimi unuttup amd'yi elestiriyorum

Bu anakartta 8/16 islemcisi oc'yi birak stok halinde kullanildiginda turbo boost'nu da bi erişsin, en kisa zamanda o anakarti emekliye ayirir. Hani kimsenin ust seviye islemciyle entry anakart alacagi yok ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

1. Ben atheistim

2. Entry board'a 8/16 destegi epey komik bisey. Hani diyorum amd intel yuksek pazarda 28-32 cekirdek seklinde sidik yarisina giristiklerinde, misal amd anakartlarda 32 cekirdegi ancak stok seklinde kullanabilecegini yazdim. Hani fanboyu'm ya, bazen kendimi unuttup amd'yi elestiriyorum

Bu anakartta 8/16 islemcisi oc'yi birak stok halinde kullanildiginda turbo boost'nu da bi erişsin, en kisa zamanda o anakarti emekliye ayirir. Hani kimsenin ust seviye islemciyle entry anakart alacagi yok ya.
    AMD tarafına 16/32 işlemci 3.5-4.0ghz arasında gelse herkes bayram eder. Öte yandan dediğiniz gibi h310 daha i7 8700de tökezliyor. 8/16 ile ancak stock hızda devam eder.

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Senin gibi birinin beni bloklaması benim için büyük bir şereftir

Hehe yavaş hocam, daha oyun gelistiriciler 8/16 islemcilere yeteri sayida destek vermiyorlar, 16/32 biraz abarti olur, biraz da maliyetli (anakart, sogutucu vesaire). Lakin masaustu ust seviyesi ilginc tuketiciye sahip, rgb'nin yayginlasmasi gibi, gosteris, yani alacak cok cikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Hehe yavaş hocam, daha oyun gelistiriciler 8/16 islemcilere yeteri sayida destek vermiyorlar, 16/32 biraz abarti olur, biraz da maliyetli (anakart, sogutucu vesaire). Lakin masaustu ust seviyesi ilginc tuketiciye sahip, rgb'nin yayginlasmasi gibi, gosteris, yani alacak cok cikar.
    Üretim teknolojisi ile ilgili çekirdek dizilimi. Bakalım önümüze ne çıkartacaklar. ben yine çekirdekleri arttıracaklarını düşünüyorum. İnteli zorda bırakmak için herşeyi yapıyorlar. Yeni threadripper ile intelin x299 ailesini resmen yok edecekler. Aynı tutumu sıradan masaüstü kullanıcıları içinde yapacaklarını düşünüyorum

• Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Ben alacağımı almışım, daha fazlası lazım olana kadar da pek umrumda değil ne olduğu. Fanboylar da bir birilerini yiyip dursunlar, hiiiç umrumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

AMD tarafına 16/32 işlemci 3.5-4.0ghz arasında gelse herkes bayram eder. Öte yandan dediğiniz gibi h310 daha i7 8700de tökezliyor. 8/16 ile ancak stock hızda devam eder.

Alıntıları Göster
    https://www.youtube.com/watch?v=v48X154gU44

yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    intel'i zor durumda bırakmak (daha doğrusu pay kapmak için) ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. Üretim avantajı (maliyet ve ileriki 7nm) AMD'de olunca Intel'i zor dönemleri bekliyor, bizi de güzel günler. Kabylake'den hemen sonra nasıl intel tek nesilde (adı 9xxx olsa da aynı nesil) iki katına çıkardı çekirdekleri hep birlikte izliyoruz.

İntel 10nm'yi zamanında başarmış, bugünlere de biraz olgunlaştırmış olsaydılar, masaüstünde ve belki de HEDT pazarında hem şimdi hem de 2019 için çok farklı bir tablo görürdük.

@yolyordam35 Stock hızlar, Vamp'in dediği de bu zaten. Maşallah min 1% fps'lerde bile her teste hepsi aynı sonucu çıkarmış. Daha üst bir ekran kartıyla sonuçlar nasıl olurdu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 27 Temmuz 2018; 22:54:37 >
  • quote:

Hani 3xx serisi chipset ömrünü doldurmak üzereydi?

Marttan beri girmediğim altforuma böyle güzel çağrılmak mutluluk verici.

İşin garibi GPU hakkında anasayfa haberlerinde tartışırken de bir anda AMD düşmanı oluyorum.

Tamamen Mac'e geçiyorum artık, rahat bırakın beni.

Bu arada öteki mesajda çağırdığın donanımcı bile Intel saçmalamaya başlamış demeye başladı haberin olsun.

Bonus: ateist, belirtmek ne alakaysa.

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Bonusa cevap: Ateist adamın doğal olarak Allah korkusu olmayacağı için ona anlayacağı dilden anlatmam lazımdı. Ki yanlış anlaşılma olmuş arkadaş ateist değilmiş.

İntel fanboyu olmadığım için kim ne yapmış umrumda değil yalan söylemediği sürece. Ben de 9xxx konusunda Intel'i eleştirdim 9700K olması gereken CPU'yu 9900K olarak iteliyor diye. Zamanında nightsniffer "3xx serisi chipsetler 9xxx serisi ile uyumlu olacak" dese o mesajımda onunda mentionlardım.

Bu arada burayı terk etmenize sevindim ne yalan söyleyeyim. Güle güle hocam

• quote:

Bonusa cevap: Ateist adamın doğal olarak Allah korkusu olmayacağı için ona anlayacağı dilden anlatmam lazımdı. Ki yanlış anlaşılma olmuş arkadaş ateist değilmiş.

İntel fanboyu olmadığım için kim ne yapmış umrumda değil yalan söylemediği sürece. Ben de 9xxx konusunda Intel'i eleştirdim 9700K olması gereken CPU'yu 9900K olarak iteliyor diye. Zamanında nightsniffer "3xx serisi chipsetler 9xxx serisi ile uyumlu olacak" dese o mesajımda onunda mentionlardım.

Bu arada burayı terk etmenize sevindim ne yalan söyleyeyim. Güle güle hocam
    4.5 aydır girmediğim bölüme bak Intel destek veriyor diye mention atan kişi fanboy olmayıp da ben fanboy oluyorsam söyleyecek sözüm yok.

Ben doğrudan 9000 serisi işlemciler 300 serisi anakartlarda çalışmayacak demedim hiçbir zaman, çekirdek artırımı gelirse 8000 serisinde çekirdek artırdık, bu yüzden 100 ve 200 serisine destek yok dediklerinden dolayı aynısını yapabileceklerini söyledim, ki ortada hiçbir bilgi yokken elimizdeki geçmişe dönük bilgiye dayanarak yapılan bu çıkarım hiç de mantıksız değil.

Amd 2020ye kadar destek veriyorum derken hiçbir bilgi olmayan intel tarafını upgrade yaparsınız diye önermek pek mantıklı değil.

Merak etmeyin önemli olay olursa uğrarım yine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.