Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
21
Favori
85.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDİT 2022: merhalar arkadaşlar, Üniden mezun olalı neredeyse 4 yıla ulaştı. Tahmin edebileceğiniz gibi sektör de çok hızlı değişti bu süre zarfında. Ben girdiğimde 21k ile alan bölüm 7.5klara düşmüş durumda. İtü Türkiyede var olan 2 uzay mühendisliğinden biriyken, şimdi onlarca uzay mühendisliği açılmış durumda. Doğal olarak da artık özellikle akademi kısmına çok hakim olamıyorum. Aşağıda yazdığım konularda da güncelliğini yitirmiş kısımlar olabilir. Affola. Sizleri yanlış yönlendirme ek adına konuya artık eskisi kadar aktif bakmayacağım. Yine de elimden geldiğince özelden mesaj atan arkadaşlara cevap yazmaya çalışacağım.
    Herkesin dilediği gibi bir öğretim ve iş hayatı olması dileğiyle.

    -----------------


    Merhabalar,

    Ben 4. sınıf uzay mühendisliği öğrencisiyim. Bu bölümü, forumdan bana yardımcı olan arkadaşlar sayesinde seçmiştim. Şimdi ise yavaş yavaş sonuna doğru yaklaşmaktayım lisans hayatımın. Buraya gelmem de bu forumun katkısı olduğuna inanmam sebebiyle, yeni girecek arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Bu sebeple bu konuyu açmış bulunmaktayım.

    Öncelikle başlıca aklınıza takıldığını tahmin ettiğim soruları cevaplamaya çalışacağım.

    Bölüm 100% İngilizce'dir. Bu durum zor olan bölümü biraz daha zor hale getirmektedir. 100% İngilizce eğitime rağmen mezun olunca uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarını (TOEFL, IELTS) istediğimiz notla vermek kolay olmamaktadır. Bunun sebebi verilen İngilizce eğitim çok yeterli olmaması. Ancak verilen İngilizce eğitimi dersleri anlamanız adına yeterlidir bu konuda endişe etmenize gerek yok.

    Uzay mühendisliği ve Uçak mühendisliğinin iki kardeş bölüm olduğunu söyleyebilirim. Ufak tefek farklılıklar vardır aralarında. Uçak mühendisliğinin çalıştığı her alanda, uzay mühendisleri de çalışabilmektedir. Bu sebeple uzay alanındaki bir kaç projede çalışıyor olmaz iseniz büyük ihtimalle uçak mühendisleri ile birlikte çalışacaksınız.

    Bölümün iş olanakları sanıldığı gibi zayıf değildir. (İhtiyaç olunan mühendis sayısı)/(Mezun) oranı havacılık sektöründe yüksek olması sebebiyle, iş konusunda şu dönemde gözünüzün arkada kalmasına gerek yoktur. Ancak çalışacağınız sektör çok büyük ihtimalle savunma sanayi veya sivil havacılık olacaktır. Bunu unutmamanız gerekmekte. Dileğiniz daha farklı bir çalışma alanı ise bu bölümü pek tavsiye etmemekteyim.

    Bu iki çalışma alanında da maaşlar ortalama mühendisliklere göre daha dolgundur. Şirketler bunun karşılığında da lisans hayatınızda kendinizi geliştirmenizi beklerler. Bunu sadece ortalama olarak düşünmeyin. Öğreneceğiniz programlar, diller, projerler, raporlar, stajlar hepsi CV'nizde önemli yer tutacaktır.

    Savunma sanayi veya sivil havacılık konusunda çalışmak, bu bölüm için çok zor değildir, ama kendinizi geliştirmeden de buralara girmeyi beklememelisiniz. Aksi durumda ikincil dallarda iş arayarak, daha düşük maaşlarla, daha küçük şirketleri kabul etmek zorunda kalacaksınızdır.

    Ortalama, lisans hayatında önemli bir yere sahiptir. Savunma sanayide çalışacaksanız veya bir hocadan referans almak isterseniz ilk soracağı şeylerden biri ortalamanız olacaktır. Şirketlerin eskisi kadar 3.0/4.0 gibi kaygıları olmasa da iyi bir ortalama öğrenciden beklenir. Ama bölüm ITU'nun en zor bölümlerinden biri olması sebebiyle bu ortalamaya ulaşmak çok da kolay olmayacaktır. O yüzden sıkı bir çalışma istenir öğrenciden. Bu sıkı çalışmayı yapamayacak arkadaşların bu bölüme girmesini tavsiye etmemekteyim. Çünkü bir yerden sonra okul uzayınca insanda bitkinlik oluyor. Çalışma hevesinin kırıldığı görünüyor. Bu da mezun olma sürecini gittikçe uzatıyor. Bundan ötürü de okuldan ve bölümden soğumaya başlıyor insanlar. Bu sebeple ben bu bölümü sadece havacılık konusunda idealist, ve bu konuda gerekli özveriyi verecek insanlara tavsiye ediyorum.

    İdealist olmak için de mezun olunca ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor tabiki. Ortalama veya ortalamanın üstü bir öğrenci iseniz bahsettiğim gibi iki ana sektörde çalışacaksınız büyük bir ihtimalle. Bunlar savunma sanayi veya sivil havacılık.

    Savunma Sanayi: TAI, TEI, ASELASAN, HAVELSAN, ROKETSAN, Tubitak-Sage, Baykar. Başlıca çalışılacak şirketler bunlardır savunma sanayide. Hocalarımız genelde başarılı öğrencileri bu alana yönlendirmektedir. Savunma Sanayi şirketleri genelde başlangıçta maddi olarak yüksek bir teklif ortaya koyarlar. Ve mühendislik adına derste gördüklerini daha çok hayatta kullanmana olanak sağlarlar. Şuan özellikle TAI şirket olarak hacimlerini çok büyütmekteler. Bu sebeple mezunların büyük kısmı TAI'ye yönelmektedir. Buradaki çalışma alanları; uçak yapımı, helikopter dizaynı, uzay aracı dizaynı, uçakların gerekli sertifikasyonunun sağlanması, uçakların satış sonu hizmetleri gibi düşünülebilinir. Son iki saydığım daha çok dökümantasyon üzerine mühendislikler olmakla beraber, daha çok tasarım mühendislerini bünyesinde bulundurmaktadır savunma sanayi şirketleri.

    Sivil Havacılık: THY ve çeşitli sivil havacılık şirketlerinin ilgili dairelerinde çalışmaktadırlar. Daha çok dökümantasyon ve kontrol işleri mevcuttur. Herhangi bir tasarım veya bakım yapmazlar ancak bakımı düzenleyip denetleyebilirler. Mailleşme trafikleri çoktur. Daha çok yönetici kadroya yükselirler.

    Bunlar dışında kontrol, elektronik, haberleşme alanında da kendini geliştirenler olmaktadır bu bölümde. Ancak bu işleri, ana konusu olarak yapan mühendislikler de olduğu için, bu konuda idealleri olan insanların o ilgili mühendisliklere yerleşmesini tavsiye ederim.

    Savunma sanayide ilerlemek isteyen birinin karşısına, ileride hangi alanda çalışacağı sorunsalı gelecektir. Ancak bunu şimdiden seçmeniz mümkün değil. Üniversite hayatı sırasında isteklerinize göre bu tercihi yapacaksınızdır. Yine de bu dalları sıralamak gerekirse: Aerodinamik, Yapısal Tasarım ve Analiz, Yörünge ve Yönelim hesaplamaları, İtki ve Yakıt Sistemleri. Tabiki bunları kendi idealleriniz doğrultusunda çoğaltmak mümkündür.

    Sivil havacılıkta devam etmek isteyen biri ise muhtemelen Havacılık Bakım Yönetimi, Havayolu İşletmeciliği gibi derslerini seçmeli olarak alarak bu alanda devam edecektir.

    Unutmadan şunu da belirteyim, eğer savunma sanayi üzerine çalışmak istiyorsanız Ankara'da çalışmaya hazır olmanız gerekiyor. İstisnalar var diğer illerde de ama bu seçimin bize kalması çok kolay olmuyor.

    Bunlar dışında bölüm, fakülte ve ITU hakkında sorularınız olursa özelden veya bu konudan elimden geldiğince cevaplayabilirim.

    Herkese iyi çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 24 Ağustos 2022; 16:1:57 >







  • Hedefim İTÜ uzay. Ardından Aselsan. Hayırlısı bakalım.

    Sizin hedefiniz nedir mezun olduktan sonra?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noxramma kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de savunma sanayi şirketlerinden birine girmek.

    Büyük bir aksilik olmazsa da bunun olacağını düşünüyorum.

    Bölüme girdikten sonra da msj atarsan bir kaç konuda yardımcı olabilirim. Aklında bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dersleri merak ediyorum dersler nasıl işleniyor teorik mi yoksa labaratuvarları var mı orada çalışıyor musunuz? Staj işleri nasıl nereler de çalışılıyor? Ayrıca ODTÜ uzayı mı önerirsiniz İTÜ uzayı mı çünkü bütün bu saydığınız firmalar Ankara da ODTÜ de okumak daha mantıklı geliyor bana. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Ağırlıklı olarak teorik ilerleniyor. Bunun yanında sayıca daha az olsa da laboratuvar derslerimiz de bulunmakta.



    Eğer pratik olarak kendini geliştirmek istersen proje gruplarına girmeni tavsiye ederim. İtü uubf fakültesi bu konuda bir çok olanak sağlıyor. Biraz kovaladıktan sonra emin ol ki kendine yer bulursun yeter ki gerekli özveride bulun.



    Staj ve çalışma yerleri ortak diye düşünebilirsin. Tai şuanda en çok öğrenciye yatırım yapan firma. O yüzden staj ve iş olanakları oldukça yüksek şuanda Taide. Onun dışında sivil havacılık düşünen biri için de THY büyük bir alım yapıyor. THYde staj biraz daha zor olsa da mezun olarak iş bulunma olasılığı yüksek orada da. Bunun dışında diğer sivil havacılık ve savunma sanayi şirketlerinin tümü yine iş olanağı sağlamakta.



    Şehir doğrusu çok mühim değil. Ama İTÜ mezunu olursan da 90% Ankaraya geçeceksin iş hayatında. Bundan kaçarın yok.



    Ama ODTUnün İngilizce eğitimi İTÜ İngilizce eğitimine göre daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bununla beraber biraz daha katılar İngilizce konuşulması konusunda, temel fark bu diyebilirim. Bir de Uzay Mühendisliği okuyup Uydu üzerine çalışacaksan İTÜ uzay daha çok uzay mühendisliğine yönelik eğitim veriyor. ODTÜ ise direkt uzay müh. bölümü olmaması sebebiyle uçağa daha yakın bir eğitimleri var. Uydu üzerine, yörünge mekaniği üzerine çalışmak istersen bu da aklında bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesekkürler birde staj hangi yıllarda yapılıyor. Sınıflar arasında staj var mı? Genelde Tai demişsiniz. Staj için Ankara' ya mı gidiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Toplam 3 staj var, bunları istediğin yaz döneminde yapabilirsin. Ara dönemlerde vs de şansın olabilir ama genelde yazın staj bulmak daha kolay. Her staj taide olmaz ama. Atölye stajı genelde daha ufak firmalarda yapılıyor ilk staj da olması sebebiyle.

    Taide yaparsan İstanbul ofislerinde de Ankarada da yapma ihtimalin var şansa bağlı.

    Ama Taide staj yapmak çok zor olmasa da yine belli bir seviyede olmanız gerekiyor. Bölüme girdin taide stajım işim hazır gibi düşünmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak birde şey sormak istiyorum. Çevrem uzay mühendisliği okursam Türkiye de zor iş bulacağımı söylüyor. Siz bu konu da sıkıntı yaşadınızın mı veya yaşayan var mı? Bu bölüm yerine mesala bilgisayar mühendisliğini seçersem nasıl bir fark olur. Ben de Tai veya Aselsan gibi şirketleri istiyorum. Orada olan bilgisayar mühendisleri ne yapıyor siz ne yapıyorsunuz yüzeysel şekilde yazabilirsiniz. İkisi arasında kararsızım havacılığı ilgi duyduğum için bu bölümü düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Yanlış algı yapıyor çevrendekiler. Ben bölüm seçerken ben de aynılarını yaşadım.

    Çevrendeki insanlara uçak mühendisliği desen oo süper diyecekken uzayı kötülemeleri bilgisizlikten kaynaklanıyor aslında. Çünkü uçak müh.'nin çalışıp uzayın çalışamadığı tek bir alan dahi yok.

    İş konusunda bu bölümde, mezun olayım da yeter diyip 4 üzerinden 2 ortalamayla zor mezun olan insanlar yaşar sadece. Ortalama ve üstü bir öğrenci isen savunma sanayi şirketleri kapı açacaktır emin olabilirsin. Sadece dersleri geçeyim yeter dememen gerekiyor ama. Bu da zaten tüm mühendislikler için aynı durum.

    Etrafımdaki çoğu kişinin mezun olduğu gün işleri hazırdı. Sadece bazı savunma sanayi şirketleri bu işe alım sürecini uzattığı için bir iki ay arası zaman kaybı yaşattı. Ancak onlar da devamında işe girdi.

    TAI'de bilgisayar mühendisliği alımları bildiğim kadarıyla kısıtlı. Aselsan konusunda bilgim yok doğrusu. Orada bilgisayar müh. için iş olanağı daha yüksek bir ihtimal olabilir ama. Orası havacılıktan daha geniş bir konuya bakıyor malum.

    Bilgisayar mühendisliği hakkında çok fazla bilgi veremeyeceğim. Ancak uçak ve uzay mühendisleri spesifikleştiği alana göre çalışma alanları değişmekte.

    Örneğin Uzay mühendisliği uydu sistemleri üzerine çalışmak isteyebilir. Bu bağlamda Uydu Yapısal Tasarımı, Yörünge Hesaplamaları, Yönelim Hesaplamaları, İtki ve Yakıt sistemleri üzerinde çalışabilir.

    Uçak Mühendisleri ve Uzay alanında çalışmak istemeyen Uzay mühendisleri ise uçak tasarımı üzerine kendini geliştirebilir. Bu konuda da Aerodinamik tasarım, Akışkan analizi, Stabilite, Yapısal Tasarım, Yapısal Analiz, Kontrol Sistemlerii Motor sistemleri gibi alanlarda çalışabilirler.

    Bu kadar çeşitli çalışma alanından üniversite ortamında kendine uygun olanı seçiyorsun genelde. Şimdiden bunları karar vermen zor. Ancak temel olarak Uçak ve uzay mühendislerinin yaptığı iş budur.

    http://ucakuzay.com/
    Biraz daha ayrıntılı bilgi için burayı da inceleyebilirsin. Ancak Malzeme ve Robotik alanında çalışmalarında kontrol ve malzeme mühendisleri sana göre biraz daha avantajlı konumda olacağını unutma. Tabiki bu alanlarda da çalışabilirsin ama derslerde gördüğünden biraz daha fazlasını senin de vermen gerekebilir.




  • Teşekkür ederim. Programlama yapmayı, uydu vb. şeyleri de seviyorum ikisi arasından birini seçeceğim. Uzay mühendisliğini seçersem hava araçlarıyla ilgileneceğim en sevdiğim şey ama bilgisayarında alanı çok geniş oyun da yapabilirim veya yapılan uçağın yazılımını da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Evet bu söylediklerin mümkün. İlgi alanına göre tercihte bulunmam daha doğru olacaktır bu durumda.

    Başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, benim de hedeflerim arasında uzay mühendisliği var. Ama ben biraz daha farklı olarak yurt dışına açılmayı düşünüyorum. Bunu nasıl yapabilirim, ITU diplomamla yurt dışında iş bulabilir miyim?



    Ayrıca yurt dışında master olayı uzay mühendisliğinde nasıl işliyor? Kısacası mezun olduktan sonra bile durağan kalmak istemiyorum sürekli bir gelişme düşüncem var.



    Cevaplarsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışını iş tecrübesiz bir şekilde, gelişmiş ülkelerden birinde yapmak istiyorsan biraz zorlaman gerekiyor kendini. İyi bir ortalama yapmak zorundasın bir kere. Yurt dışındaki üniler okul zorluğunu önemsemeden iyi bir ortalama bekliyor çünkü senden. Hem iyi bir ortalaman olunca referans alman da kolay olur hocalardan. Ama yine de referans mektubu alabilmen için çalışmak istediğin alanda, aranın iyi olduğu hocalar da bulunmak zorunda.

    Ayrıca maddi olarak çok iyi durumda değilsen burs da kovalaman gerekiyor.

    Bir de Avrupa Birliği üyesi olmadığımız için eğer Avrupa'da bir ülke düşünüyorsan istekleri daha fazla oluyor senden.

    +1 dilin olması güzel avantaj oluyor. Çok iyi seviyede olmasan bile o dilde öğrenme azmin güzel bir puan getirecektir. Ki bazı ülkeler kendi dillerini bilmeni zorunlu tutuyor.

    Kısacası iş bulmaktan daha zorlu bir süreç yurt dışında devam etmek eğitimine. Ama gözün korkacak kadar zorlu bir süreç de değil. Diğer bölümlerden çok da farklı bir zorluğu yok zaten. Ancak ben çok fazlaa yurt dışı düşünmediğim için bilgilerim biraz kısıtlı. Bölüme girersen sana atanan danışman hocaya gidip daha ayrıntılı bilgi alabilirsin. Bu konuda yardımcı olacaklardır. Unutmak ki ne kadar erken bilgi alırsan kendini geliştirmen için o kadar çok zamanın olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim. Birkaç gün önce sınavdan çıktım. Tahminen ilk 25 bindeyim. İTÜ Uzay Mühendisliği yazmayı düşünüyorum. Ama yurt sorunu ulaşım sorunu vs bu konular hakkında çekincelerim var. Özellikle KYK yurdu yakın mı ya da üniversitenin yurdu var mı? Ulaşım yönünden zorluklar var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Geçmiş olsun öncelikle. İkametgahın İstanbul'da değilse çok büyük ihtimalle üniversite yurdu çıkacaktır. Ancak düşük de olsa B planı yapmanı tavsiye ederim. Özeller oldukça pahalı oluyor. KYK yurtlarıysa nerede çıkacağı belli olmuyor ama denersin bir istersen. Bir de hazırlık okuyacaksan ilk sene Maçka'da olacağını unutma.

    Bir de okul yurdunda da kalsan bir 45 dklık mesafen olacaktır en azından. (İstanbul için bu mesafeler hiç fena değil.)

    Okul çok merkezi bir yerde. Orası güzel gerçekten. (Tuzla kampüsünü es geçiyorum.) Sabancı, Özyeğin gibi üniler dağın başındayken, Taksim, İstinye, Metro, Metrobüs hepsine ulaşım rahat okuldan. Ancak yaşayacağın yer sana bağlı tabi.

    Bölüm ise 19-20k civarı kapayacaktır muhtemelen, inşallah istediğin gibi bir yer olur.
  • Kusura bakmayın sorularımla biraz başınızı ağrıttım fakat son birkaç sorum daha var, cevaplarsanız çok minnettar olurum.



    1. Uzay mühendisliği bölümünden mezun olunca makine mühendislerinin çalıştıkları yerlerde de çalışabiliyor muyuz?



    2. İş bulma konusunda özel şirket faktörü hakkında az çok bilgi sahibi oldum fakat mezun olunca devlet bünyesinde çalışma imkanları nelerdir?



    3. Okulun yurduna katılım şartları neler ve eğer yurda kayıt olursak aylık ne kadar ücret ödememiz gerekiyor ve bu ücrete yemek dahil mi?



    4. Erasmus programıyla yurt dışına gitmek istersek herhangi bir yere ücret ödememiz gerekiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Bir çoğunda evet çalışabilirsin. Ama o alanlarda kendini geliştirmen gerekiyor.

    Makine mühendislerinin daha geniş bir çalışma alanı var sonuçta bu bilinen bir gerçek.

    2. Kamu diyince kpss ile mühendis oluyorsundur muhtemelen ama şartlarını bilmiyorum. İtüden de kimse zaten böyle bir şey istemez. Devlete bağlı savunma sanayi şirketlerini söylüyorsan da havacılık alanında çalışmam ihtimalin oldukça yüksek. Havacılık ve uzay projelerinde iş imkanları şuanda iyi diyebilirim.

    3. Okul yurdu için ikametgahın İstanbul dışında olmak zorunda. Yine de kazanamama ihtimalin az da olsa mevcut. O yüzden yedek plan da yapmak gerekiyor. Bana okul açılmasından iki gün önce çıkmıştı mesela. En ucuz erkek yurdu 350 TL gibi bir şey yemek fiyatı dahil değil. Hafta sonu yemek çıkmıyor. Kahvaltı hiç yok. Öğle yemeği 2.5 akşam yemeği 3 ya da 3.5 tl.

    Daha pahalı yurtlar da mevcut tabi. Ama en çok kapasite bu ucuz erkek yurdunda. Pahalı yazsan bile çıkmayabilir o yüzden.

    4. Erasmus benim bildiğim ücretsiz bir program. Hatta cep harçlığı bile veriliyordu biraz. Ama yine de cepten para çıkacak o mecbur. İtü uzay için konuşursam Çekya'da bir üni için anlaşmaları vardı en son. Başvuranların çoğu erasmus için oraya gidebildi.



    Sorun değil her zaman soru sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. Allah gönlünüze göre versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mezuna kalıp iti üzay ya da odtü uzay yazmayı düşünüyorum. Eğer sıralamam iyi gelir de ikisi arasında kalsam hangisini önerirsin? Muhtemelen ikisi de iyi seç birini diyeceksin ama küçük pros-cons vardır illaki. Ayrıca bölüm dersleri filan nasıl zor mu? Hazırlığı atladın mı? Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım umarım aktifsindir. Kolay gelsin dostum.
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    ODTÜ 'de olan bölüm Uzay ve Havacılık Müh.'dir.



    İTÜ de ise Uçak müh. ve uzay müh. adında iki farklı bölüm bulunmaktadır.



    Odtüdeki bölüm ağırlıklı olarak uçak müh. yakın bir bölüm olduğunu biliyorum. Bu sebeple uzay konularında (yörünge mekaniği, uydu yönelimli, roket ikisi) çalışmak istiyorsan itü uzay daha iyi bir tercih olacaktır. Ancak uçak alanında çalışacaksan itü uçak veya odtu uzay ve havacılığı tercih edebilirsin. Ancak kazanamazsan da yine itü uzay mühendisliğini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. 3 bölüm de hava araçları konusunda kariyer yapmak adına neredeyse eşit imkan sağlamakta.



    Odtünün avantajı ciddi bir İngilizce eğitim veriyor olması. Ve savunma sanayi şirketleriyle bir gıdım daha iyi araları olması. Ama bu iyi ilişki halkımız tarafından çok abartılıyor. Evet itüye göre araları biraz daha iyi olabilir ama aradaki fark oldukça az buna emin olabilirsin.



    İTÜ uçağın avantajı Türkçe eğitim sebebiyle ortalama yapmanın kısmen daha kolay olması. Ve alınan uçuş mekaniği dersi nedeniyle uçak yapısı hakkında, uzay müh.ne göre biraz daha yakın olmaları.



    İTÜ uzayın avantajı ise daha geniş çalışma alanı olması. Her ne kadar hepsinin havacılık sektörü ana konusu olsa da olsa da roket ve uzay araçları alanında çalışmak istiyorsan en geçerli bölüm itü uzay şuanda. Bununla beraber aralarında en düşük sıralamayla alan bölüm bu olmasına karşın havacılık alanında eşit, uzay alanında ise daha geniş imkan sağlamakta.


    Bölüm dersleri evet kolay değildir. Sevmeyen birisi oldukça zorlanır. O yüzden ancak bu konuda çalışmak isteyen arkadaşlara bu bölümü öneriyorum.

    İTÜ için konuşursak benim vasat bir İngilizcem vardı. 1 yılda hazırlığı rahat bir şekilde geçtim. İTÜnün hazırlığı kolaydır. Ancak bana kalırsa oldukça yetersizdir de. ODTÜ bu konuda daha başarılı bir eğitim vermekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 16 Temmuz 2018; 20:20:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.