Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
21
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sorması ayıp kaç tl ile başladınız. Akrabalar falan herkes tıp diyor. Hocama sordum tıp statü anlamında çok saygın, maaşları da çok iyi dedi. Bölüm gercekten aşırı mı zor? Makina bölümündeki gibi klüpler çok mu? Klüplerde yarışmalra katılıyor musunuz? Cevaplaranız çok müteşekkir olurum. 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih dönemi başladı dolayısıyla aklım baya karışmaya başladı ilk önceliğim uçak mühendisliğiydi fakat sınavım istediği ibi gelmeyince mezuna kalmayı düşünüyordum şanseseri bir yerde uzay mühendisliğini gördüm ve araştırmaya başladım onun da havacılıkla ilgilendiğini görünce tercihlerde yazmayı düşünmeye başladım.Birkaç sorum olucak
    1-Erasmus iyi bir deneyim olur mu veya gerekli midir 2005ten itibaren 13 ögrencinin yaptıgı gözüküyor itünün anasayfasında yapılması zor mudur?
    2-İngilizce haricinde hangi dil veya dilleri ön plana almalıyız?
    3-Yazdığın için hiç pişmanlık duydun mu?
    4-Mezun olunca iş olanağı nasıl sanırım şuan mezun olmuşsundur.
    5-İtüde alan geçişleri oluyormuş ilk sene not ort tutarsa uçağa geçmeli miyim yoksa kalmak daha mı mantıklı?
    6-Yurtlar hakkında bir bilgin var mı il dışından geliyorum ilk sene yurtta kalmak istiyorum daha sonra belki eve çıkabilirim.




  • İyi günler,
    Aylardır bu bölümü araştırıyorum. Geçen günlerde bir tanıdık vasıtasıyla bir ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunuyla konuştum. Bana eğer uzay mühendisliğini bitirirsem özellikle sivil havacılık alanında çalışmak istediğimde hava yollarının ilgilenmediği dersler yüzünden işe alımlarda düşük öncelik tanınacağını söyledi. İş bulma konusunda bir zorluk yaşar mıyım? Türkiye şartlarında rahat bir şekilde yaşar mıyım? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü de ingilizce olmayan bir bölümden ingilizce olan başka bir bölüme yatay geçiş yaptığımızda ingilizce olan bölüme 1.sınıf derslerinden mi başlıyoruz ya da iki bölüm arasında ortak dersler varsa bu dersleri görmüş sayıyorlarmı. Bu konuda herhangi bir bilginiz var mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halitharp H kullanıcısına yanıt
    Maaş söylememiz hem etik açıdan hem de şirket kuralları açısından yasak olmakta. Ancak tıpta uzmanlık olmadan aldığın maaş da öyle aman aman değil. Her uzman da inanılamz paralar kazanmıyor ayrıca.
    Tıp saygın evet ama Uzay mühendisliği ya da savunma sanayide çalışmak da saygın. Tüm türkiyenin beklediği yerli supersonik bir uçağı tasarlayan olmak sence saygın değil mi?
    Aşırı zor değil. Ancak çalışmadan da hiç bir yere varamazsın mühendisliklerde. Kendi özverini mutlaka ortaya koyyman lazım. Okulun verdikleri bir aşama olurken diğer aşamaları senin katetmen gerekiyor.
    İtü uzay için konuşursak hem okulda hem fakültede yığınla kulüp bulunmakta. Yarışmalara da sık sık katılmaktalar. Sen de parçası olabilrisin.
  • Kenchmidesi K kullanıcısına yanıt
    Yani ben olsam mezuna kalmazdım uzay tutuyorsa. Dediğin gibi aynı çalışma ortamını paylaşıyoruz.

    1- Erasmus bir kariyer deneyimi değil hayat deneyimidir. Muhtemelen derslerin olumsuz etkilenecektir. Ancak yurt dışı güzel bir deneyim tabi. Ama erasmusa gidenler genelde partilemek için gidiyor haberin olsun. 13 öğrenci olması imkansız. Sadece uzay mühendisliğinden, benim dönemim 13 kişi gitmiştir. :D Zor değil hatta itü uzay için oldukça kolay. Ancak yerler kısıtlı. Çoğu çekya'da yaptı.

    2- İngilizce İngilizce İngilizce. İlk üç sıraya da ingilizce yazarım sadece. İkinci dilden önce çok ama çok iyi ingilizce her zaman çok daha fazla öne çıkarır seni. İlla ikinci dil istersen,çalıştığın alana göre Rusça fena olmayabilir.

    3- Ben hiç bir zaman pişman olmadım. Ancak pişman olan tanıdıklarım oldu. Bölümüm içine girince farklı bölümler daha çok ilgilerini çekti. Bu sebeple tercihinizi doğru yapın derim.

    4- Evet mezunum. Bu kriz ortamına rağmen diğer mühendisliklere göre iş bulma oranı çok daha geniş durumda. Rekabet az. Ancak yeni üniversite ve bölümlerle bu nasıl etkilenir kestiremiyorum.

    5- Tutarsa geç derim. Çok büyük bir artısı olmaz ancak eksiği de olmaz. Türkçe eğitim de belki daha kolayına gelir. Derslerde zorunlu olarak İngilzice hocadan almak zorunda kalmazsın.

    6- Ben senin istediğin gibi yaptım yurt işini. Ancak yurt işi şans biraz maalesef ki. İstanbul içine yurt kesinlikle çıkmıyor. Ancak İstanbul dışındakilere de bazen hemen çıkamayabiliyor. Yüzde 90 çıksa da bazen bir dönem sarkabiliyor. O yüzden B planınızın olması gerekiyor.




  • oemurcan O kullanıcısına yanıt
    İlla sivil havacılık istersen tabi biraz daraltmış oluyorsun iş yelpazesini. Ancak belli başlı dersleri alıp, o konularda bitirme tezi yazıp staj yapıp geliştirirsen kendini uçak mühendisleri ile çok da farkın olmaz. Uçak mühendislerinin çoğu da savunma sanayisini tercih etmekte şuanda. Sadece uçak mühendisi arayamaz hiç bir sivil havacılık firması.
    Ancak şunu az önce fark ettim benim dönemimde seçmeli olarak olan bazı sivil havacılık dersleri programdan kaldırılmış hem uçak hem de uzay için.

    Kendine bir şeyler katarak mezun olursan iş bulacağına inanabilirsin. Tabi rahat savunma sanayi veya sivil havacılık olursa oldukça rahat yaşarsın. Daha ufak firmalarda da tahmin edebileceğin ortalma mühendis maaşı ile bir hayat kurarsın.
  • 0wizard 0 kullanıcısına yanıt
    Bu biraz konu dışı olmuş ama CC ve üstü olanlar saydırılıyor diye biliyorum ben. Ayrıca Türkçesini aldıysan o dersi sayyarlar mı bilmiyorum. İtü'lü olduğunu düşündüğüm için İtü aktüele sor derim bunu.
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız her şeyi sayfa sayfa okudum ve son kararlarımı vermek üzereyim bir arkadaş maaş sormuş siz de şirket dolayısıyla söylemem pek uygun değil demişsiniz peki bir uzay mühendisi ortalama olarak ne kadar alır 3-6bin arası mı 6-10bin arası mı bir de mezun olanlar daha çok tai tei aselsan gibi yerlerde iş bulabiliyor mu buralar için ekstra bir çaba gösterip önemli bir proje sunmak mı gerekiyor yoksa
  • Kenchmidesi K kullanıcısına yanıt
    Bir mühendisliğin ortalama maaşı olmaz. Çalıştığın yer ve sektör belirler maaşını.
    Eğer savunma sanayide başlarsanız ikinci skalada bir maaş mantıklı bir yaklaşım olur.
    Sivil havacılıkta biraz daha değişken maaşlar söz konusu. Bazıları savunma sanayi kadar verebilirken bazıları biraz daha az veriyor.

    Şuan çoğunluk taide. Ama her mezun taiye giremedi tabiki. O yüzden üniversite hayatı boyunca olabildiğince geliştirmek gerekiyor kendini. Projelerde yer almak, ortalamanın en azından bir seviyede tutmak önemli oluyor. Bunun dışında referanslar çok kıymetli. Kendimi geliştirmek için bir çok yol var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, ben havacılık değil de uzay alanına yönelmek istiyorum. Bunun için İTÜ'nün ODTÜ'den daha fazla uzay alanına yönelmiş olduğunu duymuştum ama yine de sorayim istedim. Ben Geleceğin itki sistemleri alanına yönelmek istiyorum. Lisans için İTÜ veya ODTÜ'de UOLP tarzı bir sistem Uzay Müh. için var mı? Yoksa yüksek lisans için Amerika'ya nasıl gidebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interstellartraveller -- 10 Ağustos 2019; 18:7:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca bölüm ve seçmeli derslerin Amerika'ya kıyasla ne derece ayrıntılı olduğunu sormak istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interstellartraveller -- 10 Ağustos 2019; 18:7:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • interstellartraveller İ kullanıcısına yanıt
    Evet itü uzay mühendisliği bu konuda daha çok çalışma göstermekte. ODTU'de derslerin neredeyse tamamı havacılık alanında olurken İTÜ uzay'da bu konuda önemli dersler bulunmakta.

    Ancak İTÜ'de itki yanma konularında hocalar biraz zorlayıcı insanlardır. Çok idealist değilsen bu konuda biraz zorlanabilirsin.

    UOLP programları uzay mühendisliği için mevcut değildi.

    YL için akademik kariyer için hoca referansları önemli olacaktır. Bunun için de hocalarla ikili iletişimin iyi olması gerekmekte. Projelerinde yer almak bir avantaj olacaktır bu konuda. Uydu konusunda çalışan hocalarımız mevcut. Bölüme gidince tanırsın zaten kendilerini. Gerekirse özel mesaj da atabilirsin bu konuda bana.

    Bu dolar kuru sebebiyle YL için iyi bir birikime ihtiyacın olacaktır. Burslar için kovalarsın ama burs çıkma ihtimali YL kazanmaktan çok daha zor :D


    Diğer mesajın için tabiki Amerika'daki eğitimi bilmiyorum. Ancak Spacecraft System Design için AIAAin düzenlediği, uluslararası yarışmaya katılacak bir proje hazırlıyorsunuz. O yüzden uluslararası bir şey düzenlendiğini söyleyebilirim bu ders özelinde.

    Diğer derslerde de, sonuçta her zaman yabancı kaynaklar takip ediliyor. Yurt dışındaki diğer üniversiteler de bu kaynakları takip ettiğini düşünürsek çok büyük bir eksiği olduğuna inanmıyorum ben İTÜ'nün. Yer yer kalite tartışılsa da uluslararası denkliği olan bir eğitim verildiğini söyleyebilirim.




  • 9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interstellartraveller -- 7 Ağustos 2019; 17:25:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,uzay benim çocukluk hayalim ve uzay hakkında kendimce araştırmalar yapmaya bayılıyorum.Gel gelelim ki İTÜ Uzay için gerekli çalışmayı gösteremedim ve çevre sağ olsun mezuna kalmam çok zor.Aklımda bir iki alternatif var Uzay Mühendisi olmak için özelden cevaplarsan sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam itünün yurt yemekhane ve burs konusunda iyi olmadığı söyleniyor. benim ailemin maddi durumu iyi değil yani her gün dışarda yemek yiyip ayrı eve çıkamam açıkcası itü uzayı kazanıp da sefil olmak istemiyorum.
    sizce çok zorlanır mıyım ?
  • Yurt:

    Şehir dışında ikametgahı olanlara yüzde 90 okul açılmadan yurt çıkıyor. Ancak yüzde 10 ihtimalle bir dönem yurt çıkmayabilir.

    Yurt fiyatları ODTU'ye göre pahalı. Ancak en ucuz yurtlar maddi olarak yine bir nebze de olsa fena olmamakta. Tabi bunla beraber konfor biraz tartışmalı. Erkek yurdunu biliyorum birazcık askeri koğuş gibi oluyor. Ortak duşlar tuvaletler biraz sıkıntılıydı. Ancak idare edilir.


    Yemekhane:

    Kahvaltı çıkmaz.

    Öğle 3, akşam 4 liraydı galiba. Her sene bir zam yiyor artık takip edemiyorum. Devlet ünilerine göre biraz pahalı demek istediğim.

    Haftasonu yemekhane yok. En ucuz yurtta mutfak da yok, kaçak ocak falan sokuyorsun yurtta yemek yapabilmek adına. İşkence oluyor. Bir de yakalnma tehlikesi var.

    Okul içindeki yemekhane dışındaki yemek yerleri oldukça pahalı.

    Yemekhanede yemekler çok iyi değil. Herkesin salatasından, en az bir kere böcek çıkmıştır herhalde. Çorbalar falan da çok iyi değil, porsiyonlar da çok yeterli olmuyor genelde.


    Burs:

    Burs konusunda çok bilgim yok. Yemekhane bursu kolay çıkıyor bir onu biliyorum. Bir de okula girişte toplu bir başvuru için olanak veriyordu fakülte. Fakülteye gelen burs imkanlarına toplu başvurma gibi bir şey oluyordu. ama diğer okullarla kıyaslayamıyorum malesef ki. Belki özel burs kaynakları da takip edilebilir bu amaçla da.




  • Hocam merhabalar, ben bu sene itü geomatik mühendisliği kazandım fakat hayalim uzay mühendisliğiydi açıkçası , not ortalamamı yüksek tutarak uzay mühendisliğine yatay geçiş yapma şansım var mıdır acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broydamere -- 20 Ağustos 2019; 20:8:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi İTÜ de uzay mühendisliğini okuduktan sonra savunma şirketlerinde bahsettiniz ya onların çoğu da Ankara da dediniz peki hocam biz uzay mühendisliğini İTÜ de okuduktan sonra İstanbulda iş bulup çalışabilir miyiz Ankaraya gitmeyi istemiyorum 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • broydamere kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,

    Öncelikle tebrik ederim.

    Geçen sene için itü içi yatay geçişlerde kazananların puan ortalamasını
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201910/201910_ituiciyatay_taban_tavan_puanlari.htm buradan görebilirsin.

    Uzay müh üç kişi almış kurum içi yatay geçiş ile. Bu üç kişi başvuranlar arasında en yüksek ortalaması olan üç kişi olmakta. Geçen sene 3.63 olmuş bu ortalama. (3. yarı yıldaki geçiş için geçerli bu ortalama.)

    Yeterince çalışırsan neden olmasın. Ama ciddi bir çalışma gerekecektir bilesin.

    Edit: Şansına yatay geçiş yapacağın sene 3 tane 3.99 ortalamalı insan uzay mühendisliğine geçer sen 3.98 ile uzaya giremezsin. Bu da ihtimal dahilinde unutma. (Ancak 3.99 ortalaması olanlar muhtemelen uçak müh. veya bilgisayar müh.'ni tercih edewcektir tabi. Ama ihtimal dahilinde sonuçta.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 27 Ağustos 2019; 21:36:6 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.