Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
21
Favori
85.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hopelesscase

    ODTÜ 'de olan bölüm Uzay ve Havacılık Müh.'dir.



    İTÜ de ise Uçak müh. ve uzay müh. adında iki farklı bölüm bulunmaktadır.



    Odtüdeki bölüm ağırlıklı olarak uçak müh. yakın bir bölüm olduğunu biliyorum. Bu sebeple uzay konularında (yörünge mekaniği, uydu yönelimli, roket ikisi) çalışmak istiyorsan itü uzay daha iyi bir tercih olacaktır. Ancak uçak alanında çalışacaksan itü uçak veya odtu uzay ve havacılığı tercih edebilirsin. Ancak kazanamazsan da yine itü uzay mühendisliğini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. 3 bölüm de hava araçları konusunda kariyer yapmak adına neredeyse eşit imkan sağlamakta.



    Odtünün avantajı ciddi bir İngilizce eğitim veriyor olması. Ve savunma sanayi şirketleriyle bir gıdım daha iyi araları olması. Ama bu iyi ilişki halkımız tarafından çok abartılıyor. Evet itüye göre araları biraz daha iyi olabilir ama aradaki fark oldukça az buna emin olabilirsin.



    İTÜ uçağın avantajı Türkçe eğitim sebebiyle ortalama yapmanın kısmen daha kolay olması. Ve alınan uçuş mekaniği dersi nedeniyle uçak yapısı hakkında, uzay müh.ne göre biraz daha yakın olmaları.



    İTÜ uzayın avantajı ise daha geniş çalışma alanı olması. Her ne kadar hepsinin havacılık sektörü ana konusu olsa da olsa da roket ve uzay araçları alanında çalışmak istiyorsan en geçerli bölüm itü uzay şuanda. Bununla beraber aralarında en düşük sıralamayla alan bölüm bu olmasına karşın havacılık alanında eşit, uzay alanında ise daha geniş imkan sağlamakta.


    Bölüm dersleri evet kolay değildir. Sevmeyen birisi oldukça zorlanır. O yüzden ancak bu konuda çalışmak isteyen arkadaşlara bu bölümü öneriyorum.

    İTÜ için konuşursak benim vasat bir İngilizcem vardı. 1 yılda hazırlığı rahat bir şekilde geçtim. İTÜnün hazırlığı kolaydır. Ancak bana kalırsa oldukça yetersizdir de. ODTÜ bu konuda daha başarılı bir eğitim vermekte.
    Hocam teşekkürler benim istediğim şey uydu, roket ve itki sistemleri filandı zaten itü uzay daha yakın ama ist. da oturuyorum zaten itü seçersem aynı evde olucaz ailemle onu istemiyordum, yurt nasıl itü için? Ve yurt dışı için ne yapmak lazım? Erasmus filan ya da yurt dışı staj olabiliyor mu?




  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Hangi mühendislikler savunma saniyesinde avantajlıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    İtü içindeki yurtları ikametgahı İstanbul olanlara çıkmıyor malesef ki. O yüzden anca özel yurt veya öğrenci evi düşünebilirsin. Benim iki ev arkadaşımın evi İstanbul'daydı mesela. Evleri uzak olması sebebiyle beraber eve çıkmıştık.

    Yurt dışında yüksek lisans ve iş için temel şart ortalama ve referans oluyor. Ancak çok kolay olmadığını söylemem lazım. Yüksek lisans bulabilirsin belki ama bu sefer de burs bulmak için kovalaman gerekiyor. Onun için de yine ortalama şart. Malesef ki EU vatandaşı olarak geçmediğimiz için zorluk çıkarıyorlar bu konularda.

    Erasmus ise kolay bir süreç. Yine ortalama kısmen önemli olsa da çok daha düşük bir ortalama ile Erasmus yapabilirsin.

    Yurt dışında staj içinse sapık gibi onlarca mail atıp birinden cevap gelmesi bekleyeceksin. Şirketlerde biraz zor da ünilerde şansın oluyor. Biraz şans işi ama zorlarsan olabilir.




  • Bu konuda çok kesin cevap veremeyeceğim.

    Havacılık konusunda büyük bir yatırım olması ve bu konuda çok fazla köklü bölüm olmaması sebebiyle Uçak ve Uzay mühendislerinin bu konuda iş bulma olanakları yüksek olduğunu söyleyebilirim.

    Ama savunma sanayi sadece havacılık sektöründen oluşmamakta sonuçta. Diğer alanlarda çeşitli bölümlerden alım olduğuna eminim. Hatta havacılık alanında da kontrol, bilgisayar, endüstri, makine gibi alanlardan da bir çok kişi alınmakta.

    Sadece uçak ve uzaydan mezun kişilerin iki ana çalışma konusuundan biri savunma sanayi olması sebebiyle, bu bölümlerden mezun olanların oranı olarak düşünüldüğünde daha çok kişi Savunma Sanayide çalışmakta. Tabi bunun bir diğer sebebi ise az mezun verip, bu mezunların başarı olarak Türkiyenin seçkin iki teknik ünisinden birinden mezun olması de etkin. (ODTU ve İTÜ dışındaki ünilerdeki bu bölümün durumu konusuunda kesin bir bilgim bulunmamakta.)




  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    İtü uçağın avantajı Türkçe yazmışsınız da o da İngilizce eğitim vermiyor mu Odtü gibi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    Hayır 30% İngilizce eğitim veriyor İTÜ Uçak.

    İtü Uzay ve Odtu Uzay ve Havacılık 100½ İngilizce eğitim vermekte.

    Tabi bu İtü uçak için çok da büyük bir avantaj değil. Dersleri anlamayı kolaylaştırırken, İngilizce olarak az da olsa geri kalıyorsun.
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dgs ile giren arkadaşlarınız zorluk çekti mi? Dgs ile geliceklere tavsiyeleriniz neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Ben de bu bölümü okumak istiyorum. ODTÜ ve İTÜ arasında kaldım. Ben savunma sanayi düşünüyorum. İngilizce olarak ODTÜ dediniz. Peki kendimiz de geliştiremez miyiz ingilizcemizi İTÜ de. Yani İngilizce öğrenmek bölüm derslerinden zor olamaz herhalde dimi. Bide siz savunma sanayi olarak hangisini önerirsiniz. Bu arada bölüm derslerinden için en çok matematik ve fizik ağırlıklı mı. Son olarak bir kız için bu meslek uygun mu yapabilir miyim ben bir kız olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonbaharın Sonu S kullanıcısına yanıt
    Odtü'yü seçmemende özel bir neden yok ise ODTU bana kalırsa bir adım daha önde İTÜ'ye nazaran. Hem kampüs imkanı nedeniyle, hem hocaların biraz daha ilgili olmaları nedeniyle, hem de savunma sanayiye konum olarak daha yakın olmaları sebebiyle. İnanılmaz bir fark yok ama İtü'de geçen beş sene sonunda fikrim bu.

    İngilizce'yi tabiki her yerde öğrenirsiniz çok sorun olacağını düşünmüyorum.

    Havacılık konusunda şuanda en büyük yatırım TAİ tarafında. Benim de doğrusu diğer şirketler hakkında çok fazla bir bilgim yok. Çok kıyaslayamayacağım.

    İlla bir temel derse benzeteceksek evet fizik ağırlıklı diyebilirim bölüm için. Ders planına buradan ulaşabilirsin:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UZBE/201810.html

    Cinsiyet için ayrıma gerek olduğunu düşünmüyorum. Kadınların her mesleği başarı ile yapacağına inanıyorum. Ki bölümü tercih eden bir çok kadın öğrenci de bulunmakta zaten. Diğer mühendisliklere göre (işletme, Endüstri gibi bölümler hariç) daha fazla kadın olduğunu da söyleyebilirim bölümde. Tabi ne olursa olsun mühendislikte cinsiyet oranını yarı yarıya beklemek gerçekçi olmuyor. Sonuç olarak bir kadın oalrak herhangi bir sorunla karşılaşmayacağına emin olabilrisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 1 Ekim 2018; 21:32:59 >




  • Selamlar İtü Uzay mühendisliğine girmek istiyorum bu yüzden birkaç bir şey danışmak istiyorum. Ne kadar yazılım egitimi veriliyor ve robotik alanında egitim görüyor musunuz? Bilgilendirirsen sevinirim 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urnerai U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, umarım dilediğiniz bölüme yerleşirsiniz.

    Çok ağır bir yazılım eğitimi olduğunu söyleyemem. Uzay mühendisliğinin ders planı yakın zamanda değişmesiyle birlikte eskiden olmayan MATLAB dersi ders planına eklendi. Eskiden MATLAB'ı evde ödevlerle kendimizi geliştirerek öğrenmemizi bekliyordu hocalar. Bunun dışında da C dili konusunda bir eğitim verilmekte. İki ders de öğrendim demek içni yeterli bir eğitimi sağladığını düşünmüyorum. Ancak yazılım biraz da kendi çabalarınla öğrenilen bir şey. Bu sebeple algoritma kurabilme yeteneğine sahip olduktan sonra bir dilde o algoritmayı programa çevirirsin. O dili de internetteki sayısız kaynaktan öğrenebilirsin.

    Robotik konusunda da yine bir kaç elektrik dersi ders planına eklendi. Eskisine göre biraz daha geliştirebiliyorsun kendini robotik alanında. Ama kontrol mühendisliği gibi bölümler varken robotik alanında çalışmak isteyen birine neden bu bölümü seçtin diye sorarım ben.

    Kısacasası bahsettiğin robotik ve yazılım konuları uzay mühendsilğinin yan branşları daha çok. (Yazılan yazılım bir uydunun yörünge hesabı ile alakalı değilse tabiki.) ve verilen eğitimin çok yeterli olduğunu düşünmüyorum okulda. (Yeni ders planı belki bunu biraz değiştirmiştir deneyimleyemediğim için emin değilim.) Ancak çalışmak istediğin bu robotik ve yazılım konuları bir uzay aracı üzerinde geliştiriliyorsa uzay mühendisliğinde okumanın senin için sakıncası olmayacaktır. Ancak daha genel maksat bir robotik çalışması istiyorsan kontrol mühendisliği gibi bölümler daha iyi eğitim verecektir.

    Ayrıca unutma ki uzay mühendisliğini seçersen robotik ve yazılım konularına dışarıdan daha çok çalışman gerekecektir. Projelere katılmak için onları kovalaman gerekecektir. Bunları yaparken de çok çalışmak istediğin alanlar olmayan aerodinamik, akışkanlar mekaniği, termodinamik gibi derslerin de üstesinden gelmen gerekecek. Unutma ki sevmediğin dersi iyi bir notla geçmek de oldukça zor oluyor. O yüzden istediklerini bir tart derim. Robotik veya yazılım istiyorsan neden uzay mühendisliği düşündüğünü bir tart kendi içinde. Çünkü ben yazılım ve robotik alanlarında çalışmak isteyen birine bu bölümü çok öneremem.




  • İyi günler abi,

    Ben 2 yıl önce tıp seçtim ancak bölümümden memnun olduğumu söyleyemem geçen sene YTÜ bilgisayara geçiş yapacaktım ama birtakım sebeplerden yapamadım.

    Şimdi eğitim-öğretim yılı maksimum ünide 4+3= 7 yıl diye okudum. Ben malesef 2 yılımı tıpta harcadığım için geriye kalıyor 5 sene. Uzay mühendisliği tercih zamanı da aklımdaydı ama çok emin olamadım seçim yapmak için ve konuşabileceğim kimse de yoktu etrafımda.

    Şu an bu bölüm aklıma takıldı ve sormak istiyorum, ben gerçekten bu konuda çok gerginim. Eğer okulu 5 yılda bitiremezsem çünkü atılacağım. Bu bölüm gerçekten çok zor mu? Kalmaktan korkuyorum.
  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    Evet 7 yıl durumu var ama yatay geçiş yapanlar için muhtemelen geçişten sonra 7 yılı sıfırlıyorlardır. Aksi halde 3. sınıfta ösym puanınla geçiş imkansız olur. Bana pek mantıklı gelmedi eğer söylediğin gibiyse sistem.

    Her ne kadar kolay bölüm olduğunu söyleyemesem de eğer bölümdeki dersleri dinlemekten sıkılmaz isen, sıkıldığın derslerde bile kendini yeterince zorlayabilirsen 5 yıl oldukça yeterli bir süre olacaktır. Çok telaş yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi yaz okulunu eksiksiz olarak yapacağını varsayıyorum bunu derken. Hatta bazen belki yaz okulu ve stajı beraber yapman gerekebilir.
  • Selamlar, bu sene ben de sınava gireceğim. İlk tercih etmek istediğim bölüm İTÜ Uçak Mühendisliği ama ilk 7 bin civarı alıyor. Ben de B planı olarak Uzay Mühendisliği düşünmeye başladım. Bu kafadaki birine önerileriniz neler acaba? Bu arada sivil havacılık şirketlerinde mesela THY de iş imkanları neler acaba bilginiz var mı? Şuanki sınav sistemi ile sizin girdiğiniz dönem farklıydı biliyorum ama az çok çalışma yöntemleriniz ve netleriniz hakkında da bilgi verebilir misiniz acaba? Şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duhan2112 kullanıcısına yanıt
    Hedefiniz olmaz ise uzay mühendisliğini rahatlıkla seçebilirsiniz. Bunu Rahatlıkla söyleyebilirim sana. Mezun olunca bir farkını yaşamayacaksındır.

    Sivil havacılık da çalışabileceğimiz bir diğer alan olduğunu söyleyebilirim. Eğer seçmeli derslerini de buna göre seçip, stajlarını da buna göre yaparsan girme ihtimaliniz ciddi bir şekilde olacaktır. Ama alım sayıları savunma sanayi şirketlerine göre daha az olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu konuda alacağın referanslar ve staj yaptığın yerlerde kurduğun irtibatlar oldukça önemli olacaktır.

    Çalışma sistemim hakkında çok ayrıntılı verebileceğim bir bilgi yok gibi aslında. Dediğim gibi sistem çok değişti. Bizim zamanımızda ygs lys vardı. Ve aralarında ciddi bir süre farkı vardı. YGSyi ilk dönemin sonlarına doğru halledip alan sürede lys kasmıştık. Tabi dershane bu konuda yardımcı olmuştu. Okulda pek bir şey öğrendiğini söyleyemem.

    Netler konusunda ne desem boş. Her sene zorluk değişiyor. Ayrıca Sınav soru adedi de değişmiş olmalı. Ama ygsde 25k civarı yapıp lysde 18kya çekmiştim. Ki mat geo çok kötüydü lysde benim. Fkb kasıp düzeltmiştim. Yani moral bozmamak gerekiyor. Düzenli bir çalışma ile ve iyi hocaların yönlendirmeleriyle olmayacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Selamlar başlıgınızı internette bir konuda arastirma yaparken rastladim. Ben malzeme mühendisligi okuyorum. Yuksek lisans icin uzay muhendisligi düsünuyorum. Yurtdisi ile ilgili bir bilginiz var mi . Yuksek lisansı yurtdisinda yapmak istiyorum fakat hangi ulke bunun icin daha uygun ve gecerli oldugu hakkinda bilgi edinmek istiyorum.malum abd kanada gibi ulkelerde egitim ve yasam kosullari pahali. Egitimi ucuz bir kac universite buldum fakat emin olamadim. Bir bilginiz veya yonlendirebileceginiz bir yer olursa sevinirim. Iyi günler

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=137032302

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiwiqred kullanıcısına yanıt
    YL için önerebileceğim bir dal olur havacılık konusu. Ama yurt dışında hangi ülke, hangi üni bu konuda çok fazla yardımcı olamayacağım. Bu konularda daha akademik insanların yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
  • Merhaba, ben şu anda liseye hazırlanıyorum ve hedefimi belirlemeden sağlıklı yol alamayacağımı düşünüyorum. Bunları düşünmek için çok erken diyebilirsin ama bu aralar gerçekten çok kafama takılıyor bu konu. Şu an ki hedefim uzay mühendisliği ancak aklıma takılan birçok konu var. Bunları cevaplarsan çok sevinirim.


    1)- Aynı zamanda astronomi ile de ilgileniyorum ve o yönde de uğraşmak istiyorum. Mantıksal olarak düşünüldüğünde uzay mühendisliğinde roket vs tasarlanırken astronomi ile ilgilide dersler alınması gerektiğini düşünüyorum. Peki ders içeriğinde astronomi ile ilgili dersler de bulunuyor mu?

    2)- Uzay mühendisliğinden mezun olunduktan sonra ben bilgisayar başında tasarım mı yapıyor olacağım yoksa daha çok işin uygulama kısmını mı yürüteceğim?


    3)- Mezun olduktan sonra roket ve benzeri araçların tasarım sürecinde sadece mekanik kısmını mı tasarlıyor olacağım?


    4)- Savunma sanayinde çalışmak istiyorum. Orada çalışırken sadece tasarım işini yürütmek istiyorum. Mezun olduktan sonra uygulama yapacak şekilde çalışmak istemiyorum. Peki mezun olduktan sonra aktif olarak uygulama yapmıyor olmak benim başarımı düşürür mü ya da bilgimi köreltir mi? Sadece tasarım yapmak istiyorum. Bana bu konuda ne önerebilirsin?

    5)- İTÜ’nün bir kısmını geçen sene gezmiştim. Ama uzay mühendisliği bölümüne gitme fırsatım olmamıştı. Orası da İTÜ’nün geri kalanı gibi güzel bir bahçeye ve çevreye sahip mi? Bu da çok önemli tabii.

    6)- Daha şimdiden kendimi bu konuda donanımlı hâle getirmek istiyorsun. Kendimi nasıl geliştirebilirim? Bana neler önerebilirsin ?


    Cevaplarsan bana çok yardımcı olmuş olursun. Çok teşekkür ederim. Bu arada inşallah bu sene kazasız belasız mezun olur ve istediğin yerde çalışmaya başlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aLoNeanqeLL A kullanıcısına yanıt
    Bir şey daha eklemek istiyorum. Bu roket tasarımı konusunda çizim yeteneğine sahip olmam gerekiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.