Şimdi Ara

itü makine bırakan bi hocam vardı yorum atabilir mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

sry

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana nacizane tavsiyem gelecekte yazılıma kayabileceğin bir meslek seç

önerilerim itü matematik mühendisliği itü kom hacettepe elektrik elektronik itü elektrik vs

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

Tüm mühendisliklerin çıkış noktası makine mühendisliğinden geçiyor. Hiçbir bölümü kendi başına çöp diye nitelendiremeyiz. Son zamanlarda bilgisayar, yazılım ne kadar ön planda gözükse de işin mekanik kısmına geçtiğimiz zaman evde kod yazmaya benzemiyor. Makine mühendisliğinin iş alanı çok geniş olduğu için birçok dala kayabilme şansı varken bazı dallarında ciddi miktarlarda maaşa çalışabilirsin. Örnek; Havacılık, Endüstriyel soğutma gibi yerlerde ciddi miktarlarda paralar dönüyor. Dolayısıyla anlık olarak bilgisayar, yazılımda çok iyi yönelme olsa da 5 sene sonrası için iyi karar vermek gerekiyor.

• Hocam matematik mühendisliğini ikidir duyuyorum ama daha öncesinde hiç duymamıştım. Kontrol ve otomasyonu da hiç duymamıştım. Bu mesleklerin sizce geleceği var mi ? İleride is imkani olur mu ( hocam bir de siz nerer okuyorsunuz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 13 Temmuz 2022; 15:3:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam itü matematik mühendisliği birçok yazılım dersi içeren ve seçenlerin tamamına yakının yazılım alanında çalıştığı bir bölüm. bu nedenle geleceğinden şüpheniz olmasın.

kontrol ve otomasyonda hakkında çok bir fikrim yok ama bu bölümü okumayanların bile kontrol alanına kaydığı ve bu bölümden mezun olanların hatrı sayılır bir kısmının yazılım alanında çalıştığını biliyorum

ytü makine mühendisliğinde okuyorum hocam

• Anladim hocam. Matematik mühendisliğini araştırıyorum su an. Fakat bilgisayarla vs. pek aram yok. Klavyeden kısayol tuslarini bile pek bilmem. Yazılım ile alakalı geçmişten hiçbir bilgim vs. de yok. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı yaşar miyim ?

• Almanya'da iş bulabilmen için çok iyi Almanca'n olması lazım. Orası ABD veya Hollanda gibi değil. İngilizce ile hayatını sürdürürsün ama profosyenel hayatında Almanca çok önemli. Linkedin'den Almanya'daki ilanlara bak çoğu direkt Almanca, İngilizce bile yazmıyorlar. Mercedes Türkiye'nin bile Almanca şartı var. Almanya'da makina mühendisliğinde değer üretebiliyorsun otomotiv sektörü vb. çok gelişmiş. Türkiye ile aynı ligde değiller maalesef.

Şunu da belirteyim bazı arkadaşlar makine kötü bölüm diye anlamışlar. Kötü değil ama vereceğiniz emeğe KESİNLİKLE değmiyor ve alacağınız karşılık her geçen yıl daha düşüyor. Top ünide makine mezunu olduktan sonra işsiz kalmanız zor.

@Lapsekili_Big_Smoke Hahaha YTÜ mezunu sen makina okuduğunu mu sanıyorsun uzakta oyna.

• pek bir fikrim yok hocam ama kendi okulumdan örnek vereyim bizde programlama dersi var hayatında bilgisayar dokunmamış arkadaşlarım 8 yaşından beri bilgisayar kullanan benden daha iyi notlar aldı yani yorum sizde

Teşekkür ederim hocam. Çok darladım ama bir soru daha soracağım. Sizce (sıralamanın yeteceğini varsayiyorum) makine yazacak olursam ODTU mu daha avantajlı olur yoksa ITU mu ? Itunun istanbulda olmasi imkan açısından daha iyi gibi. Sizce hangisi ? Bir de Türk Alman üniversitesi hakkında fikirleriniz neler? Su an cok popüler ve siralamalari her geçen yıl öne geliyor. Makine için değil ama başka bölümler için TAÜ yazılabilir bir üniversite mi sizce ?

• Tesekkur ederim hocam. Beni caydıran şey küçüklükten beri hiç bilgisayardan, yazilimdan vs anlamam ama umarım sıkıntı yasatmaz

• Hocam ben size o kadar şey yazdıktan sonra hala makina diyorsanız gidin yazın. 2. sınıf bittikten sonra nereden düştüm buraya kara kara düşünürsünüz. İTÜ = İstanbulda yaşam, Otomotiv, Beyaz eşya, ODTÜ = Ankara'da yaşam ve avunma sanayi

Dediğiniz üniversiteler hakkında bilgim yok.

Bilgisayardan anlamam diye korkmayın benim lise arkadaşlarımdan hayatında bilgisayar kullanmayanlar Bilkent CS mezunu olup bilgisayar bilimlerinin değişik alanlarında master yapıyorlar.

Teşekkür ederim hocam. Son yazdığınızla içimi rahatlattınız. Makine hakkında sürekli tartışıyorlar kimisi en iyi kimisi en kötü vs. Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

• Mat müh İtü’nün en hızlı iş bulunan bölümü diye geçiyor. İş alanı çok çok geniş. Kontrol de oldukça iyidir.

Hocam seni sürekli görüyorum baya araştırıyorsun. Sana şu kadarını söyleyeyim sıralamanda İTÜ’de ODTÜ’de ne yazarsan yaz işsiz kalma kötü bir sonuç alma ihtimalin yok. Tavsiyem sırayla şu üç eksende araştırman bölümleri. En önemlisi baştaki sonra ikinci sonra da en sondakidir.

1 - Nasıl bir iş hayatı istiyorsun?
    2 - Hangi sektöre daha yatkınsın?
    3 - Bölüm derslerinin içeriği nasıl olmalı?

Tabi bu sorulara tam olarak cevap bulmak şimdiden imkansızdır. O yüzden ben bölümümü seçerken İTÜ’yü seçmiştim. Şimdi 1. sınıfı bitirince bölüm değiştirmeye karar verdim. Bölümleri daha iyi tanıdım ve bu soruları artık daha net cevaplayabiliyorum. Zaten İTÜ’yü biliyorum yatay geçiş yapınca 1. sınıf dersler aynı olduğu için sayılacak. Sen de arasında kaldığın bölümleri içeren bir okul seçerek benim gibi tercih dönemini birkaç yıl erteleyebilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DAD9E86A

Teşekkür ederim hocam. Son yazdığınızla içimi rahatlattınız. Makine hakkında sürekli tartışıyorlar kimisi en iyi kimisi en kötü vs. Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
    Dün akşamki muhabbette gelişme var mı diye bakarken denk geldim de... Sana tavsiyem 15bin gibi bir sıralama için Hacettepe EE, İTÜ Matematik olur. Doğrudan yazılımla alakalı bir bölüm yani. Bunlardan iyisi İTÜ KOM'dur ama onun sıralaması yüksek. Tutarsa orası derim. ODTÜ makina çok daha yüksekten alıyor bildiğim kadarıyla ama ora için konuşacaksak işsiz kalmazsın ama ağlaya ağlaya mezun olursun. Okulu uzatma ihtimalin de hayli yüksek.

İTÜ vs ODTÜ konusunda da İstanbul'u avantaj gibi görmüşsün ama kesinlikle değil. Kesinlikle Ankara seçilmeli. Sektörde üniversiteye giriş sıran ve okurken çektiğin çilenin karşılığı verilmiyor. Ben İstanbul'da okuduğuma pişmanım. Şehir olarak yani. Ankara çok çok daha rahat iş, staj,okumak açısından. Çankaya, AYBÜ, Gazi vs. orta ve alt sıra üniversitelerde 4 senede bitirip savunma sanayiinde işe başlayan tonla insan var. Asla o çileyi çekmeye değmez İstanbul veya ODTÜ Makina'da. Pişman olursun sadece. Sorduğun sorular hakkında baya tecrübesi olan biriyim. Bu yüzden sen pişman olma

• Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam. Su an cogu kisi itu matematik müh ve itu komu onerdi. Şu an bu ikisini araştırıyorum. Sanirim odtu metalurji, itu kom ve itu mat bu üçünden birisini yazacagim. Makine mühendisligi için çok gözümü korkuttular, direkt eledim zaten onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 13 Temmuz 2022; 17:32:40 >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim hocam. Çevremdekiler sürekli muhendislik için yazma diyip duruyorlar. Aşırı bunalttılar. Ne yazarsan yaz işsiz kalmazsin demeniz içimi rahatlatti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.