Şimdi Ara

itü makine bırakan bi hocam vardı yorum atabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınavdan önce ya da sonra görmüştüm hatırlamıyorum, kim olduğunu kaybettim neden bırakacağını sorcaktım. İtü makine bırakan hocam neden bırakacağınıza dair bi yorum atarsanız sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Niye bırakmıştır çünkü makina müh 21. Yyda çöp bölüm. Dışarıdan bakıyorsun sıralamalar yüksek, en eski ve zamanının saygın mühendisliklerinden. Sonra giriyorsun yok rulman ömrü hesaplama yok dişlide kuvvet bulma saçma sapan yan odada arkadaşın yazılımcı evden çalışıyor dolarla maaş alıyor. Bırakır tabii ki insan.

Tüm mühendisliklerin çıkış noktası makine mühendisliğinden geçiyor. Hiçbir bölümü kendi başına çöp diye nitelendiremeyiz. Son zamanlarda bilgisayar, yazılım ne kadar ön planda gözükse de işin mekanik kısmına geçtiğimiz zaman evde kod yazmaya benzemiyor. Makine mühendisliğinin iş alanı çok geniş olduğu için birçok dala kayabilme şansı varken bazı dallarında ciddi miktarlarda maaşa çalışabilirsin. Örnek; Havacılık, Endüstriyel soğutma gibi yerlerde ciddi miktarlarda paralar dönüyor. Dolayısıyla anlık olarak bilgisayar, yazılımda çok iyi yönelme olsa da 5 sene sonrası için iyi karar vermek gerekiyor.

• DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt
    çok üzücü hocam ağlıyorum şuan

• Ben değilimdir ama ben biraktim itu makinayi irregular 1.senemdeyken hacettepe cs de 3. Siniftayim suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatında ki en iyi kararlardan birini almış olabilirsin

• richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

bende öyle diyorum hocam sene de kaybetmemiş oldum ilk başta ailem arkadaşlarım çevrem anlam veremedi tabi ama kimseye kendimi anlatma derdinde de değildim nihayetinde herkes anlamaya başladı zaten.

• Niye bırakmıştır çünkü makina müh 21. Yyda çöp bölüm. Dışarıdan bakıyorsun sıralamalar yüksek, en eski ve zamanının saygın mühendisliklerinden. Sonra giriyorsun yok rulman ömrü hesaplama yok dişlide kuvvet bulma saçma sapan yan odada arkadaşın yazılımcı evden çalışıyor dolarla maaş alıyor. Bırakır tabii ki insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sp!deR -- 24 Haziran 2022; 23:14:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

Hahahahahshadh daha haklı bir yorum görmedim. Olsun be hocam, makine mühendisliği çok temel bir mühendislik insan her yere yonelebiliyor. Su an açıkçası ben de ona güveniyorum. Bence kendimizi geliştirdiğimiz sürece gelemeyecegimiz yer yok

• Arkadaşım bıraktı 2. Sınıfa geçince. Kontrol oto ya geçicekmiş. İlerisi için daha kapsamlı diye geçti

daha haklı bir yorum görmedim

• MAKİNA makine değil

huehuehuehue benim zekam bi deniz anası zekası seviyesinde diye bağıran bi yorum.

Hocam ben makine düşünüyordum ama yazdiklariniz bakış açımı çok değiştirdi. Almanyada vs. makine muhendislikleri daha kolay iş bulabiliyor diye duymuştum.

• bu mala inanma sen, eğer dayanabileceksen yaz makinayı. ölüsü bile yazılımcılardan daha iyi iş yapar.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız onu yazan hocamız ODTU Makine mezunuymuş. Boş sallayacağını dusunmuyorum. Dediklerini ciddiye alıyorum o yüzden biraz uzaklaştım makineden. Siz niye makinenin iyi olduğunu düşünüyorsunuz

• çünkü ben dahil arkadaşlarımın hepsi daha mezun olmadan önce çalışmaya başladık. hepimiz iyi yerlerde stajlar bulduk, iş bulduk. emeğinin karşılığını bi şekilde alıyosun kısacası. ha maaşlar çok iyi değil onu itiraf edebilirim ama aşşa yukarı 15k civarına başlayabiliyosun şu anki piyasada.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi üniversitede makine okuyorsunuz özel değilse ? Siralamam odtu makineye yetebilir. Yetmezse de itu makine kesin gelir gibi aksilik olmazsa. Siz tavsiye ediyor musunuz yani makineyi ? Odtu metalurji de düşünüyorum. Bu bolum hakkında fikriniz var mı

• Makine daha ağır basıyorsa ODTÜ için metalurji yazma. Bu arada metalurjide yanlış hatırlamıyorsam İTÜ dünya sıralamasında daha öndeydi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.