Şimdi Ara

itü makine bırakan bi hocam vardı yorum atabilir mi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Odtü makineyi bırakan biri olarak makine bölümü çöp oldu diyen arkadaşa katılıyorum. Dışarıdan bakanlar makine iyi bölüm, mühendisliklerin çıkış noktası falan diyor ama içine girince anlıyorsunuz. Taş devrinden kalma eğitim yöntemleriyle sorun daha da büyüyor tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DAD9E86A

Cok tesekkurler hocam. Su an cogu kisi itu matematik müh ve itu komu onerdi. Şu an bu ikisini araştırıyorum. Sanirim odtu metalurji, itu kom ve itu mat bu üçünden birisini yazacagim. Makine mühendisligi için çok gözümü korkuttular, direkt eledim zaten onu
    Yukarıda bu bölümleri duymadığından bahsetmişsiniz. Bu çok doğal çünkü Türkiye'de teknik eğitimin hakkını İTÜ gibi veren başka bir üniversite yok ODTÜ dahil. Eğer girersen İTÜ'de başka üniversitelerde olmayan böyle bir sürü bölüm olduğunu göreceksin ancak okudukça aslında bunların çok önemli ve olması gereken uzmanlık alanları olduğunu da farkedeceksin.

Diğer üniversitelerde olmama sebebi bu zamana kadar bu uzmanlıkların hor görülüp hep makina, elektronik vs. gibi başlıklar altında kaybolması. Üretmeyen bir ülkede nitelikli personelin hayati önemi olmadığı için aerodinamik dersi bile görmemiş makina mühendislerinin havacılıkta çalışması gibi durumlar oluştu.

Bu durumun bir diğer getirisi de şu oldu. Sürekli üniversite sıralaması falan yapılıyor. Koç Sabancı Boğaziçi vs. en iyisi diye ama şu an bu üniversitelerde hiç çalışılmayan alanlar İTÜ, ODTÜ gibi yerlerde çok iyi noktalarda olabiliyor. Sürekli yapılabilecek bir kıyas yok. Toplumdaki üniversite algılarıyla içerideki şeyler çok daha farklı. Ancak şu doğru her dönem revaçta olan iş garantili bölümler oluyor ve her zaman bunlara yöneliyor insanlar. Diğer yollar daha zorlu oluyor. Yine de her hafta deneme çözüp deli gibi gece gündüz çalışanların sosyoloji mezunlarının bile developer olduğu yerde Ceng'e yönelmesi gereksiz ve anlamsız geliyor bana. Bilime katkısı olmayan bir Remote iş için at gibi koşturmak cidden anlamsız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısınız hocam. Benim de endişem Türkiye gibi, üretmeyen bir ülkede bu tarz muhendislikleri yazmak bile bile lades mi olur ? Yurt dışında bu bolumlerin illaki bir karşılığı vardır vardır Turkiyede olur mu? Yukarıdaki hocamiz itu matematik mühendisliğini en çok is bu bölüm demiş. Bu baya içimi rahatlattı ama 4 sene sonra yani ben mezun olurken durum değişir mi diye endiseleniyorum

• yıldız makinada okuyorum hocam. itü makina tutarsa bütün marmara piyasası ayağının altında olacak zaten. seç beğen al yaparsın 4. sınıfta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak Holding kullanıcısına yanıt

Bölümün oldukça zor olduğuna katılıyorum ancak mühendislik tercihi yaparken iyi araştırma yapılması gerekir. O yüzden böyle kritik tercihler yaparken kişinin bu bölümün profiline uygun olup olmamasına bakmak gerekiyor.

• egitim kadrosunu gordum gecen isimlerini okuyamadim

https://mobile.twitter.com/ajans_muhbir/status/1548581592574136321?t=vZjfNzqxhu3PsPUQmJ3yTQ&s=19

• otomotiv sektörüne aşırı ilgim var burayı yazmayı düşünüyordum zorluk vs. üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ama okuyup da emeğimin karşılığını alamam korkusu da var yazmalı mıyım sizce ?

• spesifik bi sektore ilgi duymak meslek secerken kriter olamaz. hangi sektorde is bulabilecegini kestiremezsin mezun olunca. mesela bir yazılımcı her sektorun ihtiyacına uygun yazılım ürünü gelistirebilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.