Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

Oyle cok çalışan bir tip degilim aslinda,SUNY hayal mı diyorsunuz

SUNY?

UOLP-SUNY programı olarak "Bilişim Sistemleri Mühendisliği" var. Bununla da ÇAP yapılmıyor.

Ben yanlis anladım olayı sanırım.ogrenci degisim programı ile ilgili bizim okulda tanıtımda böyle bir seyler duymuştum.çap istemiyorum ben zaten.11. Siniftik pek dinlemedik o zaman ondan boyle oldu.bilgisayar mühendisliğinde okurken ogrenci degisim Programı ile SUNY e gitme imkanımız yok mu?

Yukarıdaki iletindeki "çift diploma programı" tabirini ben ÇAP anlamışım yahu. Özür dilerim, benim hatam. :)

Avrupa ülkelerindeki bazı anlaşmalı üniversitelere Erasmus ile gidebilirsin. Ama Bilgisayar Mühendisliğinde okurken, ücretini ödemek karşılığında, UOLP-SUNY ile ABD'ye (UOLP-SUNY Bilişim Sistemleri Mühendisliği için anlaşmalı üniversite: Binghamton University) gidildiğini hiç duymadım ki böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok.

Tamam ben yanlis anlamışim o zaman yardim etmeye çalışan herkese tesekkurler sıralamam 6785 İngilizce gelse bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkxxxx

Selam,
    Sıralaması 2684 olan ve bölüm seçiminde biraz kararsız kalan arkadaşım var. Elektronik Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği hakkında karşılaştırmalı bilgi verebilir misiniz acaba?
    Şimdiden teşekkürler

Yok mu yardım edecek
  • quote:

quote:

Selam,
    Sıralaması 2684 olan ve bölüm seçiminde biraz kararsız kalan arkadaşım var. Elektronik Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği hakkında karşılaştırmalı bilgi verebilir misiniz acaba?
    Şimdiden teşekkürler

Yok mu yardım edecek

Kararsız kaldıysa EHM'ye gitsin bence. Bilgisayar biraz daha ilgi gerektiren bir bölüm.EHM daha geniş ve mezun olduktan sonra yönelebileceği çok dal var. Bilgisayarda bu daha kısıtlı. Eğer özel bir ilgisi yoksa(özel ilgiden kastım mesela hiç programlama çalışmaları yapmış mı, ne biliyim masaüstü bilgisayar kasasını sökmek istemiş mi gibi) EHM daha iyi bir tercih.

• itü kimyadan kimse yok mu yahuu kimya bölümünü itüde okumak ne gibi ayrıcalık kazandırır insana ve millet itüde dde olsa kimya bölümü okunmaz diyo gerçekten de öyle mi help miiii
  • bazı mezunlar kısmında yazmayanlardan ben yazayım
    turgut özal, necmettin erbakan, binali yıldırım, üzeyir garih, murat kosova, murat boz, ata demirer, funda arar, ercan saatçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkmania -- 23 Temmuz 2012; 9:43:29 >
  • Arkadaşlar, biraz önce hazırlıkla ilgili irregular falan birşeyler denmiş. irregular olmak üniversitede ne anlama geliyo?

Ayrıca yandal, çap için falan geçişler 3. YY'da oluyor ya. Hazırlık okursam hazırlıktan sonra mı seçim yapacağım yoksa hazırlık + 1. sınıftan sonra mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lord_general

Çok teşekkür ederim. %30 daha aklıma yattı gibi bakalım.Vadi yurtlarında kalmak istiyorum fiyatları nedir burada kalmanın ? Tercih listemde ilk tercihime yerleşirsem bunun herhangi bir avantajı oluyor mu ? Ve yurt ve burs(itü veya kyk'nın sonradan ödenen bursu) başvuru döneminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirseniz çok memnum olurum.

Avantajı var. İlk tercihin olması da şart değil; ama tercih listesinin üst sıralarında olması iyi olur. Kazanacağın bölüme ön sıralardan yerleşmen de iyi olur. Ayrıca, Yurt Başvuru Formu'ndaki yurt tercih listesinin 1. sırasına da yazmalısın. (Bu form, eve kargoyla gelecek olan zarftan da çıkacak.) Asil listeden kazanma şansını yükselten durumlar bunlar. Eğer asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde yurt çıkmazsa, yedek listeye kalıyorsun. Vadi Yurtları'na giren, yurttan ayrılan ve yurt çıksa da gitmeyenler çok olduğu için yedek liste hızlı ilerliyor.

Vadi Yurtları bu yıl ayda 235 TL olacak.

KYK başvuruları, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra başlayacak. Bu da ağustosun ikinci yarısı demek. Bu başvuru formu; Burs başvurusunu da, kredi başvurusunu da (Öğrenim Kredisi [Bursun geri ödemeli versiyonu olan kredi], Katkı Kredisi [harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi]), devlet yurtları başvurusunu da kapsıyor.www.kyk.gov.tr adresinde yayınlanacak olan formu doldurup göndermen yeterli.

İTÜ yurtlarına başvuru da okula kayıt günü yapılıyor. Okul kaydı için de, yurt başvurusu için de istenilen birkaç evrak var. Bu evrakların listesini İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisi'nin sayfasında bulabileceğin gibi, eve kargoyla gelecek olan zarftan çıkan belgelerin birinde de yer alacak. Her fakülteye belli bir günün belli bir zaman dilimi veriliyor. (Atıyorum kafadan, Elektrik-Elektronik Fakültesine 1 Eylül günü, saat 12.00-14.00 arası verilebilir.) Kayıtlar Ayazağa Kampüsü'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Kayıt zamanı geldiğinde, önce üst kattaki masaya gidip okul kayıt işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Sonra da, alt kata inip, yurt başvurusu işlemlerini gerçekleştiriyorsunuz.

İTÜ'deki burs başvuru dönemi de eylül sonu ve ekim ayıdır. Her fakültenin son başvuru günü de farklı oluyor. Fakültenizin sitesinde Burs Başvuru Formu yayınlanır. O formun çıktısını alıp dolduruyorsunuz. Ayrıca, formun üstünde yazan evrakları da topluyorsunuz. (Maaş bordrosu, öğrenci belgesi, vesikalık fotoğraf vb.) Fakültenizin öğrenci işlerine teslim ediyorsunuz. Bu başvuru formu aracılığıyla şunlara başvurmuş oluyorsunuz:

- Yemek Bursu: 2 TL'lik öğle yemeklerini karşılayan burstur. Çok kişiye çıktığı falan söylense de, bu, fakülteden fakülteye değişen bir şey. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi ve Elektrik-Elektronik Fakültesi az kişiye veriyor mesela. Hatta 2 yıl önce Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Sekreterliğinden birine bu bursu neden 2010 girişli sadece 5 kişinin aldığını sormuştum, personel yakınları olduğunu söylemişti.

- Gereksinim Bursu: Maddi durumunuzun kötü olması bekleniyor. Bunun hakkında ayrıntılı bilgi fazla yok: yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=457

- Sabancı Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Birkökler Vakfı gibi anlaşmalı bazı özel kurumlar: Fakülte, o form aracılığıyla, bu kurumların birine sizin adınıza başvurmuş oluyor. Ama her kurum değil; mesela TEV'in, Anadolu Vakfının başvuru prosedürü, bu formdan bağımsız.

İTÜ'nün yurt ve burs olanakları hakkında bilgi için, İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisi'nin sayfasını da inceleyebilirsiniz: yurtburs.itu.edu.tr

Okul sizin adınıza KYK bursuna da başvuruyor, onu yazmayı unutmuş

Fakültenizin kontenjanı var bu burs için. Ben KYK bursumu o şekilde kazanmıştım. Hatta 2 yıl önce burs başvuru formunu tekrar doldurdum yemek bursu çıksın diye, özel bir vakıftan bir miktar para geldi. Geçen yıl tekrar doldurdum yemek bursu çıksın diye, hata olmuş sanırım tekrar KYK bursu çıktı ama vermediler tabi aldığım için

Bu yıl tekrar deneyecem şansımı yemek bursu için, 4 yılım bitti, KYK bursu kesildi, tekrar KYK çıkarsa alabilirim belki hatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

quote:

Alanında oldukça bilgili, saygıdeğer, bu bilgi birikimini öğrencilere aktarmakta başarılı hocalarımız var. İsim vermekten çekinmeye gerek yok; örnek olarak Feza Buzluca'yı, Eşref Adalı'yı, Turgut Uyar'ı araştırabilirsin.

Hocam, Turgut Uyar İkinci Yeni şairi değil miydi?

Edit: Oğluymuş.

Anneside Tomris Uyar.. Böyle edebi iki kişiliğin oğlu tutmuş bilgisayar mühendisi olmuş, işe bak sen
  • Gidersem tanisacagim ilk hocalarla olur. Turgut Uyar i çok severim :) hadi hayırlısı bakalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tantum.35

Güzel açıklama yapmışsın teşekkürler Beni en çok şaşırtan şey programlama dili oldu. Bunları biz üniversitede öğrenmiyor muyuz? Ben mi çok büyütüyorum bunu bilmiyorum ama programlama dili yani sonuçta en azından altyapı olsun diye birini öğretmeleri gerekmez mi? Ayrıca diğer üniversitelerde de mi durum böyle?

BIL103E kodlu bir giriş dersinde temel düzeyde HTML (Gerçi bu da bir programlama dili değil.), CSS ve Python (Bunu da tutup Bottle Web Framework üzerinden öğretiyorlar.) işleniyor. Eskiden Python yerine PHP gösteriliyormuş. Bir de hâlâ insanların Word gibi bir nimet varken neden kullandığını anlamadığım LaTeX diye bir metin editörünü öğretiyorlar.

BIL105E kodlu bir C++ dersimiz var. Bunda da eskiden C öğretiyorlarmış, bu yıldan itibaren C++'a geçildi. Tabii, OOP (Object Oriented Programming/Nesneye Dayalı Programlama) olmadan.

Başka bir programlama dili öğretilen ders de yok.

BLG252E kodlu OOP dersinde konuların hangi dil üzerinden anlatılacağını bir kere sormuştum, yine C++ üzerinden anlatılacağını söylemişti hoca. Zaten bu dersin asıl amacı OOP tabanlı bir programlama dilini öğretmek değil, OOP'nin mantığını, kullanımını, kavramları, uygulamalarını, temel Syntax bilgilerini vermek. Buradan kapılacak bilgiler ile Java'yı da, C#'ı da, Objective-C'yi de, başka bir OOP tabanlı programlama dilini öğrenmek de nispeten kolaylaşabilir.

BLG223 kodlu Veri Yapıları ve Laboratuvarı diye bir ders var, bunda da uygulamalar C++ üzerinden.

Henüz 2. sınıf öğrencisi olarak bildiklerim bunlar.

Ben 5. sınıf öğrencisi olarak kendimden örnek gösterip cevap vereyim

Benden sonra program değişmiş tabi biraz (BLG223 kodlu Veri Yapıları ve Laboratuvarı, bu bizde yoktu mesela),

1.1. Temel linux bilgisi, HTML, PHP gördüğüm bir ders vardı (BIL103)

1.2 C dili

2.1 Veri yapıları dersinde C'den C++'a geçiş yaptık. Çok benzer syntaxlar zaten OOP kullanmayınca

2.2 OOP dersinde C++ ile OOP mantığı anlatıldı
    2.2 mikroişlemci sistemleri dersinde eşref hocanın kendi uydurduğu bir dilen (adam donanım olarak makinasını filanda yapmış ama ) üzerinden mikroişlemci dili gösteriliyor

3.1 VTYS (veri tabanı yönetim sistemleri) dersinde Java'yla Wicket Framework kullanılarak web uygulaması geliştiriliyor. Java öğretilmiyor, bilmeniz bekleniyor (zaten C++'tan çok farklı değil, keza C#'ta bunlardan çok farklı değil), ancak her hafta 1 saat bir asistan Java ile Wicket Framework nasıl kullanılıyor onun bilgisini veriyor. Aynı zamanda bu derste T-SQL öğretiliyor, geliştirilen uygulamada kullandığınız veritabanı serbest (ilk aldığımda SQLite kullanmaya zorlamışlardı, sonra yükseltmek için tekrar aldım serbest bıraktılar, artık öyle olacakmış)
    3.1 ADS (veri yapılarının bir üstü, gelişmiş veri yapıları - advanced data structures), yine C++ ile devam ediyoruz.

3.2 İşletim sistemleri dersinde C'nin hafiften derinlerine iniyoruz
    3.2 AoA (algoritma analizi - analysis of algorithms) bu derstede genel problem çözme algoritmaları gösteriliyor, verilen ödevleri C++ dilinde istiyorlar.
    3.2 bilgisayar mimarisi dersinde 2 adet farklı işlemcinin (biri risc diğeri cisc işlemci, bunların nolduğunu öğreneceksiniz) dilleri gösteriliyor. (ders donanım dersi aslında, bundan çok fazlası var ve bu dersten en az 1 kez kalacaksınız aklınızda bulunsun )

4.1 system programming (sistem programlama) bu derste C ve Linux'un dibine vuruyoruz Genel olarak her yıl 4 ödev veriliyor.
    1- assembly ile C'yi beraber kullanmaya dayalı
    2-linux çekirdeğinde değişiklik yapıp derleme
    3-linuxe basit driver yazma
    4-linuxe basit dosya sistemi yazma
    4.1 software engineering (yazılım mühendisliği) bu çok sözel bir ders fakat projesi var. Hocanın verdiği belli proje konuları var, arasından seçiyorsunuz ya da kendi projenizi götürüyorsunuz. Geliştirme dili, ortamı, varsa veritabanı filan her şey serbest
    4.1 artificial intelligence (yapay zeka) bu derste yapay zekayla ilgili temel şeyler öğretiliyor. Verilen ödevleri istenilen dilde yapmak serbest (bir arkadaş matlabde yapmıştı hatta bi ödevi), hoca bir tane yapay zekaya özel dil önermişti ama kimse kullanmadı galiba - LISP olması lazım isminin

Benim şu ana dek yazılıma dair aldığım hatırladığım dersler bunlar. Bunun dışında farklı diller kullanabileceğiniz başka seçmeli derslerde var.
    Paralel sistem programlama dersinde çok güzel C kastırıyorlar mesela.
    Robotlarla ilgili dersler var, grafik dersleri var. Yani aslında olay öğrencide bitiyo.

Maaşla ilgili bi mesajında Alaca 1000-1500 demiş giriş maaşı;
    Ben öğrenci olduğum halde ufak bi yazılım şirketinde şu an (şu andan kastım yazın, okul başlayınca part-time olunca maaş düşüyo tabi ) daha fazla para alıyorum öyle söyliym size
    Arkadaşlarımdan çoğu öğrenciyken çalışıp güzel paralar alıyorlardı biliyorum. Bir çoğu mezun tabi şimdi.
    Mezun çok yakın bir arkadaşım bir şirkette 2500 liraya başlıyor.
    Turkcell'de daha güzel maaşa çalışan mezun arkadaşlarım var.
    İş arayıpta bulamayan mezun bir arkadaşım yok. Hatta öğrenci bile yok arayıpta bulamayan. Genel olarak böyle yani, sorularınız olursa sorun ara ara giriyorum bu başlığa ben cevaplarım.

Not: 5. sınıf olma olayımda okulu 1 yıl uzattım, ondan 5. sınıfım diyorum
    Yukarıda kullandığım 1.1, 3.2 gibi şeyler yıl.dönem'e tekabül ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: brkmania

bazı mezunlar kısmında yazmayanlardan ben yazayım
    turgut özal, necmettin erbakan, binali yıldırım, üzeyir garih, murat kosova, murat boz, ata demirer, funda arar, ercan saatçi

Bunlara ilaven Nadide Sultan İTÜ'de hala öğrenci

//edit

2 gün netsiz kalınca ard arda döşemişim mesajları yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 23 Temmuz 2012; 11:41:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı

quote:

Orijinalden alıntı: Zakumo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Makina konusunda yardimci olabilirim sorulariniz varsa. Turkiye x incisiyim makina gelir mi gibi sorularla degil de, okul ve bolum hakkinda sorulariniz varsa cekinmeyiniz.

Makine mühendisi ne iş yapar? geleceği nasıldır? hani çok fazla mezun veriyor ondan soruyorum gerçi itü kalitesi tartışılmaz da..bir de bölümden memnun musunuz?

Şimdi benim size makina mühendisi olunca çok para kazanırsınız diye güvence vermem imkansız. Hiç bir meslekte mümkün değil bu ne yazık ki. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben çok para kazanacağım. Siz de idealist olursanız ve kendinizi verirseniz, baya kazanırsınız.

Makina mühendisi temelde her alanda çalışacak makinaları tasarlar ve üretir. İkisi aynı anda olmaz genelde, tasarımdansa üretim ülkemizde daha ağır basıyor, zira ülkemiz bir şey tasarlamaktan çok üretiyor. (Örnek: Otomobil sektörü) HER tür makina tasarımı ve üretimi söz konusu olduğu için, iş alanı en geniş mühendislik dememiz yanlış olmaz. Diğer mühendisliklerde okuyan arkadaşlar üzulmesinler lütfen. Ayrıca BANA GÖRE, endüstri, uçak veya gıda gibi değersiz bir mühendislik olmaktan ziyade, elektronik veya bilgisayar gibi önemli bir mühendislik dalıdır. Bu değersiz diye nitelediğim bölümlerde okuyanlar da üzülmesinler, bilhassa endüstriciler. Onlar nedense çok alınıyor böyle şeylere.

Yurt dışında, özellikle otomotiv endüstrisinin geliştiği ülkelerde çalışma şansınız da var. Mesela ben almanca bilmemin de etkisi ile almanyada çalışmaya karar verdim, bahsi geçen ülkenin mühendis ihtiyacı da var ki zaten halihazırda işim de hazır. Böyle olanaklarınız da olucak yani.

Bölüm baya saç baş yolduruyor ama. Zor olmasını geçtim ama belki ben lisede daha kaliteli bir ortamda bulunduğumdan olacak, pek beğenemedim eğitimi. 1 senede aldığım lablarla beraber toplam 8 havuz dersindeki hocalarım arasından (hepsi ingilizce idi) kayda değer ingilizcesi olan hoca sayısı 1(bir) idi. Bu 8 derste lab asistanları dahil 21 hoca ile iletişimde idim ve sadece birinin ingilizcesi benden iyiydi ki ben lisede ingilizce de değil almanca eğitim gördüm. Hocaların dil bilmiyor oluşu bence ÇOK büyük bir eksik ve hatta bir ayıp.

Ben bölümümden memnunum, çünkü bölümü çok seviyorum. Okuldan memnun muyum? Yani çok daha iyi okullar var evet, İTÜ kalitesi de gayet tartışılabilir bence.

iPad kullanarak yazdım, yazım hataları olabilir. Başka sorunuz olursa çekinmeyin, bölümlerine dil uzatma cüretinde bulunduğum arkadaşlar da polemik yaratmaya çalışmasınlar lütfen, kendi fikrim olduğunu belirttim düşüncelerimin.

Uçak mühendisliğine değersiz diyen bir adamın makina mühendisliği tartışılır. Zira uçak mühendisliği makinanın ağırlaştırılmışıdır

Özellikle belirtmiştim kendi fikrim diye, mesleğimi ya da bölümümü tartışmak da sizin elinizde tabii, ancak düz mantık gidelim. Uçak da özünde bir makine değil midir? Öyledir. Makina mühendisi de uçaklar için önemli olan akışkanlar dinamiği konusunda yetkin olamaz mı? Olur. Peki bir makina mühendisi rahatça olmasa da bir uçak mühendisinin (uzay kelimesini dışarıda bırakıyorum dikkat edilirse) yapabileceği her şeyi yapıp onun işinde çalışabilir mi? Çalışır. Bu durumda benim için uçak mühendisliği gereksiz bir bölüm olup, makinada son sene seçilecek alanlara dahil edilebilir. Aynı nedenlerle değersiz de diyebilirim ki tekrarlamak lazım, bu benim görüşümdür.

Ayrıca uçağın makinanın ağırlaştırılmışı olduğu tezi uçağın da özünde bir makina olduğu gerçeğiyle birlikte çöküyor maalesef. İTÜ de halihazırda makinadan zor bölüm vardır belki, ama makinanın ağırlaştırılmışı diye açıklanabilecek bir bölüm henüz yok.

Fikirlerimin arkasındaki dayanak noktasını açıklamaya çalıştım, amacım ortamda polemik yaratmak değil. Bir cevap verme ihtiyacı hissederseniz bu bağlamda dikkatli davranmanızı rica ederim.

Adam Aynştayn. Uçak gereksiz bir bölüm ise uçak mühendislerine gerek yok o zaman. Hem iş ilanlarında uçak/havacılık/uzay müh.lerin yanında makina müh aranmasının tek bir nedeni var makina mühendisleri uçak. roket gibi makinaların sadece spesifik olarak bazı alanlarında kendine birşey katmışsa iş bulabilir veya aerospace üzerine yüksek yapmışsa. Ayrıca uçak mühendisi=aeorodinamik eğitimi almış makina müh. demek ve makina sektörünün büyük bir alanında çalışabilir demek. Ve son olarak bir bölüme işe yaramaz diyebilmek o kadar kolay değil. Her bölümün kendine göre iyi kötü yanları vardır sınırları bilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zakumo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Makina konusunda yardimci olabilirim sorulariniz varsa. Turkiye x incisiyim makina gelir mi gibi sorularla degil de, okul ve bolum hakkinda sorulariniz varsa cekinmeyiniz.

Makine mühendisi ne iş yapar? geleceği nasıldır? hani çok fazla mezun veriyor ondan soruyorum gerçi itü kalitesi tartışılmaz da..bir de bölümden memnun musunuz?

Şimdi benim size makina mühendisi olunca çok para kazanırsınız diye güvence vermem imkansız. Hiç bir meslekte mümkün değil bu ne yazık ki. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben çok para kazanacağım. Siz de idealist olursanız ve kendinizi verirseniz, baya kazanırsınız.

Makina mühendisi temelde her alanda çalışacak makinaları tasarlar ve üretir. İkisi aynı anda olmaz genelde, tasarımdansa üretim ülkemizde daha ağır basıyor, zira ülkemiz bir şey tasarlamaktan çok üretiyor. (Örnek: Otomobil sektörü) HER tür makina tasarımı ve üretimi söz konusu olduğu için, iş alanı en geniş mühendislik dememiz yanlış olmaz. Diğer mühendisliklerde okuyan arkadaşlar üzulmesinler lütfen. Ayrıca BANA GÖRE, endüstri, uçak veya gıda gibi değersiz bir mühendislik olmaktan ziyade, elektronik veya bilgisayar gibi önemli bir mühendislik dalıdır. Bu değersiz diye nitelediğim bölümlerde okuyanlar da üzülmesinler, bilhassa endüstriciler. Onlar nedense çok alınıyor böyle şeylere.

Yurt dışında, özellikle otomotiv endüstrisinin geliştiği ülkelerde çalışma şansınız da var. Mesela ben almanca bilmemin de etkisi ile almanyada çalışmaya karar verdim, bahsi geçen ülkenin mühendis ihtiyacı da var ki zaten halihazırda işim de hazır. Böyle olanaklarınız da olucak yani.

Bölüm baya saç baş yolduruyor ama. Zor olmasını geçtim ama belki ben lisede daha kaliteli bir ortamda bulunduğumdan olacak, pek beğenemedim eğitimi. 1 senede aldığım lablarla beraber toplam 8 havuz dersindeki hocalarım arasından (hepsi ingilizce idi) kayda değer ingilizcesi olan hoca sayısı 1(bir) idi. Bu 8 derste lab asistanları dahil 21 hoca ile iletişimde idim ve sadece birinin ingilizcesi benden iyiydi ki ben lisede ingilizce de değil almanca eğitim gördüm. Hocaların dil bilmiyor oluşu bence ÇOK büyük bir eksik ve hatta bir ayıp.

Ben bölümümden memnunum, çünkü bölümü çok seviyorum. Okuldan memnun muyum? Yani çok daha iyi okullar var evet, İTÜ kalitesi de gayet tartışılabilir bence.

iPad kullanarak yazdım, yazım hataları olabilir. Başka sorunuz olursa çekinmeyin, bölümlerine dil uzatma cüretinde bulunduğum arkadaşlar da polemik yaratmaya çalışmasınlar lütfen, kendi fikrim olduğunu belirttim düşüncelerimin.

Uçak mühendisliğine değersiz diyen bir adamın makina mühendisliği tartışılır. Zira uçak mühendisliği makinanın ağırlaştırılmışıdır

Özellikle belirtmiştim kendi fikrim diye, mesleğimi ya da bölümümü tartışmak da sizin elinizde tabii, ancak düz mantık gidelim. Uçak da özünde bir makine değil midir? Öyledir. Makina mühendisi de uçaklar için önemli olan akışkanlar dinamiği konusunda yetkin olamaz mı? Olur. Peki bir makina mühendisi rahatça olmasa da bir uçak mühendisinin (uzay kelimesini dışarıda bırakıyorum dikkat edilirse) yapabileceği her şeyi yapıp onun işinde çalışabilir mi? Çalışır. Bu durumda benim için uçak mühendisliği gereksiz bir bölüm olup, makinada son sene seçilecek alanlara dahil edilebilir. Aynı nedenlerle değersiz de diyebilirim ki tekrarlamak lazım, bu benim görüşümdür.

Ayrıca uçağın makinanın ağırlaştırılmışı olduğu tezi uçağın da özünde bir makina olduğu gerçeğiyle birlikte çöküyor maalesef. İTÜ de halihazırda makinadan zor bölüm vardır belki, ama makinanın ağırlaştırılmışı diye açıklanabilecek bir bölüm henüz yok.

Fikirlerimin arkasındaki dayanak noktasını açıklamaya çalıştım, amacım ortamda polemik yaratmak değil. Bir cevap verme ihtiyacı hissederseniz bu bağlamda dikkatli davranmanızı rica ederim.

Adam Aynştayn. Uçak gereksiz bir bölüm ise uçak mühendislerine gerek yok o zaman. Hem iş ilanlarında uçak/havacılık/uzay müh.lerin yanında makina müh aranmasının tek bir nedeni var makina mühendisleri uçak. roket gibi makinaların sadece spesifik olarak bazı alanlarında kendine birşey katmışsa iş bulabilir veya aerospace üzerine yüksek yapmışsa. Ayrıca uçak mühendisi=aeorodinamik eğitimi almış makina müh. demek ve makina sektörünün büyük bir alanında çalışabilir demek. Ve son olarak bir bölüme işe yaramaz diyebilmek o kadar kolay değil. Her bölümün kendine göre iyi kötü yanları vardır sınırları bilmek lazım.

Adam kendi görüşünü saygısızlık etmeden belirtmiş, sen hala daha neyin kafasındasın

Cevap vereceksen de adam gibi ver demiş, ama nerdeee

@Çağrı boşver takma bence

• jeofiziğe bilgisayara gecis yapma amaciyla gelme gibi bi dusuncem var

rektor falan da degisti ona uzuldum gecis kalkarmi acaba???

maden fakulteli varmi beyler?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

jeofiziğe bilgisayara gecis yapma amaciyla gelme gibi bi dusuncem var

Geçiş kalkması gibi bir durum yok, olayın rektörle alakası yok zaten

Geçiş kolay değil ama haberin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

jeofiziğe bilgisayara gecis yapma amaciyla gelme gibi bi dusuncem var

Yatay Geçiş kalkmaz.

Ama Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak o kadar kolay değil.

Geçen yılın Yatay Geçiş hakkı kazanan öğrenci sayıları ve taban not ortalamaları şurada mevcut:www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210yatay_taban_tavan_puanlar.htm

Sadece 4 kişi Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş yapabilmiş, bunların not ortalamaları da 3.60'dan aşağı değil. :) "Yapamazsın" demiyorum; ama işi sağlam tutman lazım. Sonra hayal kırıklığına uğramayın.

Hadi daha makul bölümleri anlarım; ama böyle Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bölümlere Yatay Geçiş yapma planları kurup üniversite tercihi yapmayın. Bunu defalarca kez söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Orijinalden alıntı: Mert0494

Ya arkadaşlar lütfen acil cevap yazın.Lysde 27700 sıralamasındayım . itü inşaat sunny buffalo istiyorum. Sorularıma cevap verin lütfen.
    1) Toefl e girmedim hiç ama ingilizcem gayet iyi.17 ağustosda girebilirim. Bu tarihte girer ve kazanırsam hazırlık okurmuyum yoksa geçiktimmi sınav için?
    2)1. ve 3. sene istanbulda yıllık mı 10000Tl yoksa iki yılın toplamımı okadar?
    3)2. ve 4. senede yıllık mı 16100 doalr yoksa toplammı ?

1)TOEFL sonucun 15 gün içinde geliyor. Kayıt zamanından önce sonuç belli olursa ETS sitesine giriş yapıp sonucunun çıktısını alıyorsun ve Rektörlük'teki SUNY Ofisi'ne gidip onaylatıyorsun çıktıyı.O belgeyi onaylatmadan gidersen Hazırlığa kaydını yaparlar dikkat et.Bir de Amerika'dan mektup gelecek TOEFL sonucunla ilgili, eğer o kayıt zamanına yetişirse direk onu verirsin, yetişmezse dediğim gibi yap.Ben geçen sene 11 Ağustos'ta girmiştim, mektup yetişmedi, internetten çıktı alıp onaylatmıştım.
    2)Yıllık 10.000.
    3)O da Yıllık Ücret.Yalnız o miktar sadece okulun harcı, bunun üstüne yurt masrafı, yiyecek içeceği, ıvır zıvırı falan derken yıllık 30.000 dolar Amerika masrafı ortalama olarak.

Başka sorun olursa sorabilirsin.

Cok tesekkurler Peki:
    1- yani toefl hem buffalo icin hemde hazirligi atlamak icin dogru mu anladim ?
    2- toefl sonucunu yetistirmem gereken tarih kac yani son kayit tarihi ?
    3-lys ye gore 41 bin taban siralamasi degil mi ?
    4- birde yatay gecisle itu ingilizceye falan gecebilirmisim diye dediler . Dogru mu bu sistem nasil oluyor ?
    Simdiden cok tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

Arkadaşlar, biraz önce hazırlıkla ilgili irregular falan birşeyler denmiş. irregular olmak üniversitede ne anlama geliyo?

Ayrıca yandal, çap için falan geçişler 3. YY'da oluyor ya. Hazırlık okursam hazırlıktan sonra mı seçim yapacağım yoksa hazırlık + 1. sınıftan sonra mı?

Hazırlık sınıfını 1 yıl, yani 2 dönem değil de, yarım yıl, yani 1 dönem okumak. Ocak ayında düzenlenen Proficiency'e girip geçer puanı alarak hazırlık sınıfını atlarsan Irregular oluyorsun. 2. dönem ya üstten ders alıp lisans eğitimine başlarsın ya da harcı yatırmak şartıyla boş durursun.

Yandal, ÇAP ve Yatay Geçiş başvuruları 1. sınıftan sonra olur. Hazırlık sınıfı dahil edilmiyor. Zaten hazırlık sınıfında aldığın notların genel not ortalamana bir etkisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Maaşla ilgili bi mesajında Alaca 1000-1500 demiş giriş maaşı;
    Ben öğrenci olduğum halde ufak bi yazılım şirketinde şu an (şu andan kastım yazın, okul başlayınca part-time olunca maaş düşüyo tabi ) daha fazla para alıyorum öyle söyliym size
    Arkadaşlarımdan çoğu öğrenciyken çalışıp güzel paralar alıyorlardı biliyorum. Bir çoğu mezun tabi şimdi.
    Mezun çok yakın bir arkadaşım bir şirkette 2500 liraya başlıyor.
    Turkcell'de daha güzel maaşa çalışan mezun arkadaşlarım var.
    İş arayıpta bulamayan mezun bir arkadaşım yok. Hatta öğrenci bile yok arayıpta bulamayan. Genel olarak böyle yani, sorularınız olursa sorun ara ara giriyorum bu başlığa ben cevaplarım.

Hocam 2000+ TL başlangıç maaşları bana Türkiye şartlarında ancak istisna geliyor. Ya çok başarılı, parlak bir eğitim hayatı olacak ya da tanıdık faktörü olacak.

Ortalama bir mühendis, hangi üniversiteden mezun olursa olsun, 1500 TL'den fazla bir maaşla pek işe başlamaz.

Ekleme: Anlaşılan bölümle ilgili sorularda burada sen varken bana pek gerek kalmadı bu arada. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Temmuz 2012; 13:57:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Ya arkadaşlar lütfen acil cevap yazın.Lysde 27700 sıralamasındayım . itü inşaat sunny buffalo istiyorum. Sorularıma cevap verin lütfen.
    1) Toefl e girmedim hiç ama ingilizcem gayet iyi.17 ağustosda girebilirim. Bu tarihte girer ve kazanırsam hazırlık okurmuyum yoksa geçiktimmi sınav için?
    2)1. ve 3. sene istanbulda yıllık mı 10000Tl yoksa iki yılın toplamımı okadar?
    3)2. ve 4. senede yıllık mı 16100 doalr yoksa toplammı ?

1)TOEFL sonucun 15 gün içinde geliyor. Kayıt zamanından önce sonuç belli olursa ETS sitesine giriş yapıp sonucunun çıktısını alıyorsun ve Rektörlük'teki SUNY Ofisi'ne gidip onaylatıyorsun çıktıyı.O belgeyi onaylatmadan gidersen Hazırlığa kaydını yaparlar dikkat et.Bir de Amerika'dan mektup gelecek TOEFL sonucunla ilgili, eğer o kayıt zamanına yetişirse direk onu verirsin, yetişmezse dediğim gibi yap.Ben geçen sene 11 Ağustos'ta girmiştim, mektup yetişmedi, internetten çıktı alıp onaylatmıştım.
    2)Yıllık 10.000.
    3)O da Yıllık Ücret.Yalnız o miktar sadece okulun harcı, bunun üstüne yurt masrafı, yiyecek içeceği, ıvır zıvırı falan derken yıllık 30.000 dolar Amerika masrafı ortalama olarak.

Başka sorun olursa sorabilirsin.

Cok tesekkurler Peki:
    1- yani toefl hem buffalo icin hemde hazirligi atlamak icin dogru mu anladim ?
    2- toefl sonucunu yetistirmem gereken tarih kac yani son kayit tarihi ?
    3-lys ye gore 41 bin taban siralamasi degil mi ?
    4- birde yatay gecisle itu ingilizceye falan gecebilirmisim diye dediler . Dogru mu bu sistem nasil oluyor ?
    Simdiden cok tesekkurler...

1)Aynen öyle.
    2)Şimdi baktım, kayıtlar 03-04-05 Eylül'de olacakmış. En geç 10 Ağustos gibi sınava girmen lazım ki sonucun yetişsin kayıt zamanına kadar.
    3)Evet geçen sene 41k ile kapatmış. 27k ile çok rahat girersin.
    4)İTÜ İngilizce derken ne demek istediğini anlamadım? Bölüm zaten %100 İngilizce. İnşaat Müh.(İng)'ü kastediyorsan ona geçiş çok çok zor.SUNYlerde daha da zor.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.