Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtü makina 100% ingilizce yurtdışında iş bulabilirmi? Iyi derecede ingilizcem var,almanca öğrenebilirim gerekirse.
  • Ben maltepedeyim başıbüyükte ben nasıl gidebilirim maslaktak kampüse
  • %100 İngilizce öne yazmak mantıklı mı? Şimdi %30 bölüme göre hem harç parası 2x. Hem de henüz çok iyi İngilizce konuşamayan hocalar mevcutmuş. Onlardan ders almak zor oluyormuş sanırsam. Hani %100 mecburi olduğu için boşuna kendimize çile çektirmeyelim. Ayrıca %30'u ders seçimiyle istediğin kadar arttırabiliyorsun.

Benim İngilizce durumum ise hazırlığa bağlı. Kur sınavında C kuruna felan düşerim anca. Belki biraz yazın İngilizce çalışırsam B olabilir. Henüz İngilizcesi bu durumda olan biri hazırlıkta İngilizcesini ne derecede ilerletebilir?

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

%100 İngilizce öne yazmak mantıklı mı? Şimdi %30 bölüme göre hem harç parası 2x. Hem de henüz çok iyi İngilizce konuşamayan hocalar mevcutmuş. Onlardan ders almak zor oluyormuş sanırsam. Hani %100 mecburi olduğu için boşuna kendimize çile çektirmeyelim. Ayrıca %30'u ders seçimiyle istediğin kadar arttırabiliyorsun.

Benim İngilizce durumum ise hazırlığa bağlı. Kur sınavında C kuruna felan düşerim anca. Belki biraz yazın İngilizce çalışırsam B olabilir. Henüz İngilizcesi bu durumda olan biri hazırlıkta İngilizcesini ne derecede ilerletebilir?

Şimdiden teşekkürler.

Tam bilmiyorum ama puanın yetiyorsa ingilizce yazman yararına olur bence,diplomanda ingilizce yazar,yurtdışı falan düşünürsen herhalde.
    Hazırlık kolay geçiliyor diye biliyorum İTÜ de çok zor değilmiş.
    Bende gelirsem ilk iş orada havuza yazılmak ve İTÜ MMA ya katılmak olacak,irregular olunca işler karışıyor hazırlık okuyacağım her türlü
    Ortalama 2.50 üzeri olunca 1.700-2.000 arası maaşla işe başlayıp 1-2 yıla 4-5 milyara yakın maaş alıyormuşsun mezun olursan. stajlar önemli diyorlar birde.
    yurtdışı imkanlarını araştırdım bulamadım,yurtdışında bi şirkette çalışmak,orada yaşamak, hem askerlikten yırtıp,hem daha iyi koşullarda yaşam sürdürmek mümkünmü acaba makina mezunu olup

• Ben hazırlığı atlayabilirim ama yarım dönem okumak istiyorum. Irregular olmanın çok büyük sıkıntısını yaşar mıyım ? erasmus ve çap başvurularında bana sıkıntı çıkartır mı ?
  • Selam,
    Sıralaması 2684 olan ve bölüm seçiminde biraz kararsız kalan arkadaşım var. Elektronik Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği hakkında karşılaştırmalı bilgi verebilir misiniz acaba?
    Şimdiden teşekkürler
  • Bir kiz arkadasimin siralamasi 7810 gibi bir sey kilavuzda yuzde 30 ingilizce bilgisayar muhendisligini bulamadik. Bir arkadasa sordum itu de bazi bolumlerin yuzde 30 lari kapatilip kontenjanin yuksek lisans icin ayrilmasinin dusunuldugunu soylemisti bolum hala acik mi bilgi verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

İtü makina 100% ingilizce yurtdışında iş bulabilirmi? Iyi derecede ingilizcem var,almanca öğrenebilirim gerekirse.

Almanca öğren git Münih'te BMW-Welt in kapısından gir işe başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ananni

Ben hazırlığı atlayabilirim ama yarım dönem okumak istiyorum. Irregular olmanın çok büyük sıkıntısını yaşar mıyım ? erasmus ve çap başvurularında bana sıkıntı çıkartır mı ?

Erasmus'ta yaşatmaz.

Yatay Geçiş, Yandal ve ÇAP'ta da şu var: Regular olursan lisans eğitimindeki ilk yıl sonunda, yani 2 yarıyıl sonra bunlara başvurursun. Irregular olursan, "lisans eğitimindeki ilk yarıyılın (Irregular olduktan hemen sonraki) + sonraki yıla ait 2 yarıyıl" sonra, yani 3 yarıyıl sonra başvurursun. Bu fazladan 1 yarıyılda not ortalamamanı düşürmemen lazım. Hadi düşürdün, yaz okullarına kalıp düşük gelen derslerini tekrar almaya çalışarak not ortalamanı yükseltmeye çalışırsın.

Bence hazırlık sınıfını, hiç okumadan, baştan atlayabiliyorsan atla.

Eğer hazırlık sınıfına kalırsan ve -sanmasam da- B kuruna yerleşirsen, Irregular olmak için uğraşma. A kuruna yerleşirsen, Irregular olmak zorunda olmasan da oluyorsun. Hazırlık sınıfında kalmaya devam edersen bahar döneminde B kuruna düşüyorsun, bu da güz döneminde A kurundayken gördüğün şeylerin aynısını görmek demek. Zaten A kuru öğrencilerin hemen hemen tamamı Irregular oluyor.

A kuruna yerleşip, ocaktaki Proficiency ile hazırlık sınıfını atlayarak Irregular olursan, bence lisans eğitimindeki ilk yarıyılında (Irregular olduktan hemen sonraki) üstten ITB, SNT, TUR, ATA, ING gibi dersler alıp bunları hâllet. Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir ve Uygulamaları gibi diğer havuz derslerini ve ilk bölüm derslerini, Regular olanlarla beraber alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 19:32:05 >

• Matematik mühendisliği nasıldır?Tam olarak ne dersleri görürler?İşe girme imkanı yüksek midir?Birde yan dal yapılabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenon

Bir kiz arkadasimin siralamasi 7810 gibi bir sey kilavuzda yuzde 30 ingilizce bilgisayar muhendisligini bulamadik. Bir arkadasa sordum itu de bazi bolumlerin yuzde 30 lari kapatilip kontenjanin yuksek lisans icin ayrilmasinin dusunuldugunu soylemisti bolum hala acik mi bilgi verebilir misiniz?

Yok öyle bir şey yahu. %30 İngilizce programlar hâlâ mevcut. ÖSYM'nin kılavuzunda "İngilizce" ibaresinin yer aldığı programlarda %100 İngilizce eğitim, yer almadığı programlarda da %30 İngilizce eğitim uygulanmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 19:38:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Ben hazırlığı atlayabilirim ama yarım dönem okumak istiyorum. Irregular olmanın çok büyük sıkıntısını yaşar mıyım ? erasmus ve çap başvurularında bana sıkıntı çıkartır mı ?

Erasmus'ta yaşatmaz.

Yatay Geçiş, Yandal ve ÇAP'ta da şu var: Regular olursan lisans eğitimindeki ilk yıl sonunda, yani 2 yarıyıl sonra bunlara başvurursun. Irregular olursan, "lisans eğitimindeki ilk yarıyılın (Irregular olduktan hemen sonraki) + sonraki yıla ait 2 yarıyıl" sonra, yani 3 yarıyıl sonra başvurursun. Bu fazladan 1 yarıyılda not ortalamamanı düşürmemen lazım. Hadi düşürdün, yaz okullarına kalıp düşük gelen derslerini tekrar almaya çalışarak not ortalamanı yükseltmeye çalışırsın.

Bence hazırlık sınıfını, hiç okumadan, baştan atlayabiliyorsan atla.

Eğer hazırlık sınıfına kalırsan ve -sanmasam da- B kuruna yerleşirsen, Irregular olmak için uğraşma. A kuruna yerleşirsen, Irregular olmak zorunda olmasan da oluyorsun. Hazırlık sınıfında kalmaya devam edersen bahar döneminde B kuruna düşüyorsun, bu da güz döneminde A kurundayken gördüğün şeylerin aynısını görmek demek. Zaten A kuru öğrencilerin hemen hemen tamamı Irregular oluyor.

A kuruna yerleşip, ocaktaki Proficiency ile hazırlık sınıfını atlayarak Irregular olursan, bence lisans eğitimindeki ilk yarıyılında (Irregular olduktan hemen sonraki) üstten ITB, SNT, TUR, ATA, ING gibi dersler alıp bunları hâllet. Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir ve Uygulamaları gibi diğer havuz derslerini ve ilk bölüm derslerini, Regular olanlarla beraber alırsın.

Teşekkürler.

Hazırlığı atlayabilirim lisede hazırlık okudum ama direk ingilizce derslere alışmam biraz zaman alabilir çünkü hiç ingilizce ders almadım bunu istemiyorum bunun yerine 1 dönem ingilizceyle uğraşıp öyle başlamak istiyorum lisansa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananni -- 22 Temmuz 2012; 20:02:46 >

• quote:

Teşekkürler.

Hazırlığı atlayabilirim lisede hazırlık okudum ama direk ingilizce derslere alışmam biraz zaman alabilir çünkü hiç ingilizce ders almadım bunu istemiyorum bunun yerine 1 dönem ingilizceyle uğraşıp öyle başlamak istiyorum lisansa.

Sorun olmaz o. Terimlerin İngilizce karşılıklarını kavraman önemli. Diğer notları anlaman da senin Reading düzeyine kalmış. Zaten sık sık kullanılan sözcükler var. Sınavlarda ve derslerde de senden iyi bir gramer bilgisi, iyi bir Speaking istenmiyor.

MAT101 Matematik I dersini alan birisi "x sonsuza giderken, f(x)/g(x) sıfıra yakınsar." notunu alırken, MAT101E Mathematics I dersini alan birisi bunu "When x goes to infinity, f(x)/g(x) converges to zero." olarak alacak.

• quote:

%100 İngilizce öne yazmak mantıklı mı? Şimdi %30 bölüme göre hem harç parası 2x. Hem de henüz çok iyi İngilizce konuşamayan hocalar mevcutmuş. Onlardan ders almak zor oluyormuş sanırsam. Hani %100 mecburi olduğu için boşuna kendimize çile çektirmeyelim. Ayrıca %30'u ders seçimiyle istediğin kadar arttırabiliyorsun.

Şimdiden teşekkürler.

Üniversite harçları kalkacak diye duydum onu dert etme.İngilizce yazmak bence mantıklı olur bahaneyle ingilizce hayatının bir parçası haline gelir.O hoca meselesini ben de tam çözemedim cidden dersi ingilizce anlatırken herkes anlayabiliyor mu acaba ben türkçe olunca bile anlayamıyodum bazen dersleri

• ing. aldığın derslerde sınavlar, kısa sınavlar, sunumlar, ders notları her şey ingilizce.
    %30 türkçe bölümdekiler de derslerinin tamamına yakınını isterse ingilizce alabilir. yani maximum %90 ını ing.alabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 2 Temmuz 2013; 18:54:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Üniversite harçları kalkacak diye duydum onu dert etme.İngilizce yazmak bence mantıklı olur bahaneyle ingilizce hayatının bir parçası haline gelir.O hoca meselesini ben de tam çözemedim cidden dersi ingilizce anlatırken herkes anlayabiliyor mu acaba ben türkçe olunca bile anlayamıyodum bazen dersleri

Ya korkuyorum aslında. Lan o kadar kasıntı dersleri ben Türkçe bile zor anlayacakken İngilizce ne yapacağım? Bir de İngilizcesi kötü olan hocaya denk gelirsen yandı gülüm keten helva. Hani %30'luklara göre ortalamam daha düşük olur, daha zor durumda kalır mıyım diye merak ediyorum. İngilizceyi ben nasıl hayatımın parçası haline getireceğim kara kara düşünüyorum.

• quote:

Üniversite harçları kalkacak diye duydum onu dert etme.

"Üniversite sınavları kalkacak.", "En kısa sürede Avrupa Birliği'ne üyeyiz." gibi efsanelerden biri olacak bence bu. Bel bağlamamanızı öneririm.
  • quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Ya korkuyorum aslında. Lan o kadar kasıntı dersleri ben Türkçe bile zor anlayacakken İngilizce ne yapacağım? Bir de İngilizcesi kötü olan hocaya denk gelirsen yandı gülüm keten helva. Hani %30'luklara göre ortalamam daha düşük olur, daha zor durumda kalır mıyım diye merak ediyorum. İngilizceyi ben nasıl hayatımın parçası haline getireceğim kara kara düşünüyorum.

Valla bilmiyorum İngilizce o kadar zor bişey değil benim bi arkadaş sadece lisede gördüğümüz derslerle takır takır konuşuyor,yurtdışından arkadaşlar edindi onlarla falan yazışıyor baya bana gösterdi yani bi turist getirsen ne dediğini kesin anlar cevabını da verir biz de hazırlıkta hallederiz herhalde ingilizce bölüm yazmak iyi mi olur kötü mü bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Üniversite harçları kalkacak diye duydum onu dert etme.

"Üniversite sınavları kalkacak.", "En kısa sürede Avrupa Birliği'ne üyeyiz." gibi efsanelerden biri olacak bence bu. Bel bağlamamanızı öneririm.

Yok hocam biraz siyasi bir yorum olacak fakat iktidar Suriye olaylarından kaybettiği oyları üniversite harçlarını kaldırıp kazanacaktır ben böyle düşünüyorum onun için bu sefer kesin gözüyle bakıyorum.
  • İngilizce eğitimden o kadar çok korkmayın. Hazırlık sınıfında geliştirmeye bakarsınız. Sadece okula bağlı kalmak yerine, okul dışında da İngilizcenizi geliştirmek için uğraşın.

Hocanın İngilizcesi akıcı da olsa, kötü de olsa, sınıftaki herkes İngilizce anlatılan konuları hemen anlayacak düzeyde olmuyor. Yukarıda bir arkadaştan yaptığım alıntıda da söyledim; anahtar sözcüklerin, terimlerin İngilizce karşılıklarını kavramanız önemli. Ayrıca, anlaşılmayan noktaları ya da tekrar edilmesi gereken önemli noktaları Türkçe açıklayan hocalar da mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.