Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Üniversite harçları kalkacak diye duydum onu dert etme.

"Üniversite sınavları kalkacak.", "En kısa sürede Avrupa Birliği'ne üyeyiz." gibi efsanelerden biri olacak bence bu. Bel bağlamamanızı öneririm.

Yok hocam biraz siyasi bir yorum olacak fakat iktidar Suriye olaylarından kaybettiği oyları üniversite harçlarını kaldırıp kazanacaktır ben böyle düşünüyorum onun için bu sefer kesin gözüyle bakıyorum.

Harçları gerçekten kaldırırsa yine bir oy patlamasını garantiler o zaman. (Kaldırmasa da sonuç belli ya.) Gerçi "Parasız eğitim istiyoruz!" diyenleri joplayıp hapse tıkan bir zihniyetin şimdi böyle yapması, tam bir samimiyetsizlik örneği.

Her neyse, siyasete gireceğiz çok. Konu karışmasın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 22:09:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

%100 İngilizce öne yazmak mantıklı mı? Şimdi %30 bölüme göre hem harç parası 2x. Hem de henüz çok iyi İngilizce konuşamayan hocalar mevcutmuş. Onlardan ders almak zor oluyormuş sanırsam. Hani %100 mecburi olduğu için boşuna kendimize çile çektirmeyelim. Ayrıca %30'u ders seçimiyle istediğin kadar arttırabiliyorsun.

Benim İngilizce durumum ise hazırlığa bağlı. Kur sınavında C kuruna felan düşerim anca. Belki biraz yazın İngilizce çalışırsam B olabilir. Henüz İngilizcesi bu durumda olan biri hazırlıkta İngilizcesini ne derecede ilerletebilir?

Şimdiden teşekkürler.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 2 Temmuz 2013; 18:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

Örneğin, -- %30 uçak müh. öğrencisi UCK,
    ---------- %100 uçak ogrencisi UCKE olarak gozukur.
    %30 isen ders seçimi doneminde dersi alabilen bolumler kısmında UCK yoksa o dersi alamazsın cunku sistem senin o dersi almanı engeller.

bazen bi ders için 2 ders açılıyor mesela, biri dersin türkçesi diğeri aynı dersin ingilizcesi. türkçe olan dersteki dersi alabilen bölümlerinde UCK yazıyor, ingilizce olanında ise UCKE yazabiliyor. o yüzden sen dersin ing.sini almak istesen bile alamazsın. o dersin ing.si ile türkçesi farklı günlerde açıldığı için ders programın farklı olabilir. başka bi dersin ing.sini alabilecek olsan bile programında çakıştığı için o dersin de türkçesini almak zorunda kalabilirsin......................
    Geçen dönem bi bölüm dersinde aynen böyle olmuştu. Yani %30 olan bi öğrenci derslerin hepsini ing. alamayabiliyor. ama %100 olanlar her dersini ing. almak zorunda.

Havuz derslerinde başlarda öyle oluyor da sonradan bütün kontenjanları %30 İngilizce programlarına da açıyorlar.

Bölüm derslerine gelince; %30 İngilizce programlara hiç açılmamış İngilizce bölüm dersleri bazen olabiliyor. Ama Bilgisayar Mühendisliği için bütün İngilizce bölüm derslerinin hem %100 İngilizce hem de %30 İngilizce öğrencilerine açıldığını söyleyebilirim, şimdiye dek gördüğüm üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 22:41:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert0494

Ya arkadaşlar lütfen acil cevap yazın.Lysde 27700 sıralamasındayım . itü inşaat sunny buffalo istiyorum. Sorularıma cevap verin lütfen.
    1) Toefl e girmedim hiç ama ingilizcem gayet iyi.17 ağustosda girebilirim. Bu tarihte girer ve kazanırsam hazırlık okurmuyum yoksa geçiktimmi sınav için?
    2)1. ve 3. sene istanbulda yıllık mı 10000Tl yoksa iki yılın toplamımı okadar?
    3)2. ve 4. senede yıllık mı 16100 doalr yoksa toplammı ?

1)TOEFL sonucun 15 gün içinde geliyor. Kayıt zamanından önce sonuç belli olursa ETS sitesine giriş yapıp sonucunun çıktısını alıyorsun ve Rektörlük'teki SUNY Ofisi'ne gidip onaylatıyorsun çıktıyı.O belgeyi onaylatmadan gidersen Hazırlığa kaydını yaparlar dikkat et.Bir de Amerika'dan mektup gelecek TOEFL sonucunla ilgili, eğer o kayıt zamanına yetişirse direk onu verirsin, yetişmezse dediğim gibi yap.Ben geçen sene 11 Ağustos'ta girmiştim, mektup yetişmedi, internetten çıktı alıp onaylatmıştım.
    2)Yıllık 10.000.
    3)O da Yıllık Ücret.Yalnız o miktar sadece okulun harcı, bunun üstüne yurt masrafı, yiyecek içeceği, ıvır zıvırı falan derken yıllık 30.000 dolar Amerika masrafı ortalama olarak.

Başka sorun olursa sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

Bilisim sistemleri mühendisliği hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa iyi olur

Bilişim'de okuyorum. İstediğin her şeyi sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midlake

İTÜ'nün SUNY ile beraber yürüttüğü bazı mühendislik programları var. İnşaat-Endüstri gibi. Bunlar hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1)Tam burslu seçeneği yok sanırım. %50burslu ve burssuz seçenekler var. Fiyatı hakkında tam rakam olarak olmasa da tahminiz/bilginiz ne kadardır ?
    2) Eğitim süresi 4 yıl diye biliyorum peki işleyiş nasıl olacak? 2 sene itü'de 2 sene suny'de mi? Aralıklar nasıl belirlenecek?
    3)Hazırlık sınıfı var mı? Ve bildiğimiz yurt dışında üniversite okuma şartları mı geçerli ? Yani bazı dil sınavlarına girmek gerekiyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

1)Ekonomi ve İşletme bölümlerinde %50 burs seçeneği var. Mühendisliklerde yok maalesef. Fiyat hakkındahttp://uolp.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=2861 şu linkte geçen senenin ücretleri var.Burada bahsedilen rakamlar öğrenim ücretleri. Ekstra masraflar katılmamış halde.(Yurt, yemek v.b.)

2)Bölümden bölüme değişmekle birlikte genelde 1. ve 3. sene İTÜ'de, 2. ve 4. sene ABD'de oluyor.

3)Hazırlık sınıfı var ancak SUNY'lerin hazırlık sınıfı normal öğrencilere verilen eğitimden biraz farklı. TOEFL için hazırlık yapılıyor hazırlıkta. Ayrıca Hazırlık Sınıfı da yıllık 7700TL. Lisans eğitimine başlamak için TOEFL'dan belirli bir puan almak gerekiyor.Bölümlere göre değişiyor bu taban puan.Eğer İngilizce'niz iyiyse Hazırlık okumaya gerek yok. 7700TL az para değil.

Başka sorun varsa da alabilirim.

• quote:

quote:

Bilisim sistemleri mühendisliği hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa iyi olur

Evet arkadaslar yokmu yardımcı olabilecek olan ?? !!
    Ha birde sıralamam mf4 67500 civarı gecen sene 58000 ile kapatmış. TOEFL sinavinin zorluğunu ve amerika yasamindaki pahalılığı göz önünde bulundurursak girebilme şansım nedir ?

Bölüm çok düşüşte nedense.Ben geçen sene 37k ile girebilir miyim derken 58k ile kapattı.

Sıralama giderek düşüyor Bilişim'de. Bence girme şansım %40 falan.

Bu arada şimdiden uyarayım. Müfredatımız çok ağır. Çalışmayacaksan gelme.

• Arkadaslar bende bu sene sinava girdim. Siram 47.000. Birkac sorum olacak size:

1.) Geomatik bolumu nasildir? Okuyan varsa biraz bahsedebilir mi? Ve girebilir miyim ingilizcesine?
    2.) Cift ana dal ve yan dali biraz anlatabilir misiniz?
    3.) Deniz ulastirma isletme muh. tavsiye eder misiniz? Yani cok iyi bir artisi var midir (is bakimindan)?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar muh bölümünü kazanacagim sanırım İngilizce veya turkce.kampus sehir icinde midir?cevresindeki ozel yurt imkanları nasil?bir de genel bir bilgi alabilirsem sevinirim
    Edit:bir de çift diploma programı icin bir sınava tabii tutuluyor muyuz yoksa ücretini ödeyip gidebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartQuake -- 22 Temmuz 2012; 23:20:22 >
  • İtü İnşaat mühendisliği Şişli/Maslak'ta.Maslaktaki ev kiraları 80 m^2 1+1 daireler aylık 1700 lira eve cikalim desek 3 kişi 500er lira bayılmamız gerekecek , 5yıl boyunca itü nün gümüşsuyu yurdunda okunur mu yoksa eve cıkmak mantıklı mı

hani itü tuttu ya bunları düşünüyorum artık
  • Maslak'ta eve mi cikilir yav

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

Bilgisayar muh bölümünü kazanacagim sanırım İngilizce veya turkce.kampus sehir icinde midir?cevresindeki ozel yurt imkanları nasil?bir de genel bir bilgi alabilirsem sevinirim
    Edit:bir de çift diploma programı icin bir sınava tabii tutuluyor muyuz yoksa ücretini ödeyip gidebilir miyiz?

İTÜ'nün Tuzla Kampüsü hariç tüm kampüsleri şehir içinde. Merkez kampüs olan, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin de bulunduğu Ayazağa Kampüsü de Maslak semtinde.

Kampüs çevresindeki özel yurtlar hakkında pek bilgim yok. Ayazağa Kampüsü'nün İMKB çıkışı yakınındaki Poligon Mahallesi'nde bir özel yurt var, 2 arkadaşım orada kalıyor. Adını ve fiyatını sormadım; ama 500 TL'den yüksek olduğunu duymuştum. Olanaklarının iyi olduğunu söylüyorlardı.

Kampüs çevresindeki özel yurtlar yerine, doğrudan kampüste yer alan İTÜ yurtlarını düşünebilirsin. İTÜ yurtları için şu sayfaya bakabilirsin:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046

Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu ve Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu dışındaki tüm yurtlar Ayazağa Kampüsü'nde yer alıyor. Fiyat/performans oranı açısından; erkek öğrenciler için Vadi Yurtları'nı (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi), kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Yurdu'nu öneririm. Yurtların olanaklarına yine o sayfadan, fiyatlarına da soldaki "Yurt Fiyatları" kısmından bakabilirsin.

ÇAP için herhangi bir sınav yok. ÇAP için kontenjan açılır. Sen de üniversite tercih listesi oluşturur gibi ÇAP tercih listesi oluşturursun. Not ortalaman yeterse, ilk boş kontenjana yerleşir ve o programla ÇAP hakkını kazanırsın.

1. anadalın Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere, ÇAP yapabileceğin bölümler şunlar:

- Endüstri Mühendisliği
    - İşletme Mühendisliği
    - Uçak Mühendisliği
    - Uzay Mühendisliği
    - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    - Elektrik Mühendisliği
    - Kontrol Mühendisliği
    - Matematik Mühendisliği

Burada da geçen yılın ÇAP hakkı kazanan öğrenci sayıları ve taban not ortalamaları var:www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210cap_taban_tavan_puanlar.htm

Öyle ücretini ödeyip ÇAP yapmak yok. Bir kere, bölümden bölüme değişse de ÇAP hakkı kazanmak kolay bir iş değil. Zaten az kontenjan açılıyor. Taban not ortalamaları da, yukarıda adresini verdiğim tablodan da görebileceğiniz üzere, yüksek. Hele 1. anadalın Bilgisayar Mühendisliğiyken, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile ÇAP hakkı kazanmak hiç kolay değil, 3.70-3.80'lerden aşağıya kolay kolay düşmüyor. "Yapamazsınız" demiyorum. İnşallah çalışıp yaparsınız. Ama fazla hayale kapılmayın ve çok bel bağlamayın derim. :) Hadi ÇAP hakkını kazandınız, bu ÇAP'ı sürdürmek de kolay bir iş değil.

Hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 23:44:26 >

• quote:

quote:

Bilgisayar muh bölümünü kazanacagim sanırım İngilizce veya turkce.kampus sehir icinde midir?cevresindeki ozel yurt imkanları nasil?bir de genel bir bilgi alabilirsem sevinirim

İTÜ'nün Tuzla Kampüsü hariç tüm kampüsleri şehir içinde. Merkez kampüs olan, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesinin de bulunduğu Ayazağa Kampüsü de Maslak semtinde.

Kampüs çevresindeki özel yurtlar hakkında pek bilgim yok. Ayazağa Kampüsü'nün İMKB çıkışı yakınındaki Poligon Mahallesi'nde bir özel yurt var, 2 arkadaşım orada kalıyor. Adını ve fiyatını sormadım; ama 500 TL'den yüksek olduğunu duymuştum. Olanaklarının iyi olduğunu söylüyorlardı.

Kampüs çevresindeki özel yurtlar yerine, doğrudan kampüste yer alan İTÜ yurtlarını düşünebilirsin. İTÜ yurtları için şu sayfaya bakabilirsin:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046

Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu ve Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu dışındaki tüm yurtlar Ayazağa Kampüsü'nde yer alıyor. Fiyat/performans oranı açısından; erkek öğrenciler için Vadi Yurtları'nı (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi), kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Yurdu'nu öneririm. Yurtların olanaklarına yine o sayfadan, fiyatlarına da soldaki "Yurt Fiyatları" kısmından bakabilirsin.

ÇAP için herhangi bir sınav yok. ÇAP için kontenjan açılır. Sen de üniversite tercih listesi oluşturur gibi ÇAP tercih listesi oluşturursun. Not ortalaman yeterse, ilk boş kontenjana yerleşir ve o programla ÇAP hakkını kazanırsın.

1. anadalın Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere, ÇAP yapabileceğin bölümler şunlar:

- Endüstri Mühendisliği
    - İşletme Mühendisliği
    - Uçak Mühendisliği
    - Uzay Mühendisliği
    - Elektrik Mühendisliği
    - Kontrol Mühendisliği
    - Matematik Mühendisliği

Burada da geçen yılın ÇAP hakkı kazanan öğrenci sayıları ve taban not ortalamaları var:www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210cap_taban_tavan_puanlar.htm

Öyle ücretini ödeyip ÇAP yapmak yok. Bir kere, bölümden bölüme değişse de ÇAP hakkı kazanmak kolay bir iş değil. Zaten az kontenjan açılıyor. Taban not ortalamaları da, yukarıda adresini verdiğim tablodan da görebileceğiniz üzere, yüksek. Hele 1. anadalın Bilgisayar Mühendisliğiyken, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile ÇAP hakkı kazanmak hiç kolay değil, 3.70-3.80'lerden aşağıya kolay kolay düşmüyor. "Yapamazsınız" demiyorum. İnşallah çalışıp yaparsınız. Ama fazla hayale kapılmayın ve çok bel bağlamayın derim. :) Hadi ÇAP hakkını kazandınız, bu ÇAP'ı sürdürmek de kolay bir iş değil.

Hayırlısı...

Oyle cok çalışan bir tip degilim aslinda,SUNY hayal mı diyorsunuz

• quote:

SUNY?

UOLP-SUNY programı olarak "Bilişim Sistemleri Mühendisliği" var. Bununla da ÇAP yapılmıyor.
  • quote:

quote:

SUNY?

UOLP-SUNY programı olarak "Bilişim Sistemleri Mühendisliği" var. Bununla da ÇAP yapılmıyor.

Ben yanlis anladım olayı sanırım.ogrenci degisim programı ile ilgili bizim okulda tanıtımda böyle bir seyler duymuştum.çap istemiyorum ben zaten.11. Siniftik pek dinlemedik o zaman ondan boyle oldu.bilgisayar mühendisliğinde okurken ogrenci degisim Programı ile SUNY e gitme imkanımız yok mu?

• quote:

quote:

- Endüstri Mühendisliği
    - İşletme Mühendisliği
    - Uçak Mühendisliği
    - Uzay Mühendisliği
    - Elektrik Mühendisliği
    - Kontrol Mühendisliği
    - Matematik Mühendisliği

Hayırlısı...

geçen sene mesela bilg. müh.den 2 kişi çap yapmış ama .biri işletmeyle biri de endüstriyle.
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/CAP_Sonuclar.htm

Ayrıca çap dışında yandal, yatay geçiş yapanların listesi de var;
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/yandal.htm
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/ituici_yatay.htm

• Ev için Mecidiyeköy iyidir ya. 3 arkadaşım 1000TL'ye tuttular. Mis gibi daire. Metroya atlayıp geliyorlar 5 dakikada kampüse. Ama tabi ekstra masrafları falan ayda 500 gidiyordur tahminim. 500 verip evde her işi kendim yapacağıma gölette kalırım daha iyi bence. Güvenlikçi abilerimizle muhabbeti kurduktan sonra normalde yasak olan bazı şeylerde de hiç sorun yaşamıyorsunuz. Aynı eviniz gibi.

Yazın bir-iki hafta Vadi'de kaldım,( sonra çıkmam gerekti yaz okulu yalan oldu) yurtta kendim çok yemek yapan biri olarak Vadi'de baya sıkıntı çektim(özellikle duman dedektöründen, makarna pişirirken ötüyor),ama ben dışarıdan yerim çok konfor da aramam derseniz Vadi yeterli.

• quote:

quote:

quote:

SUNY?

Ben yanlis anladım olayı sanırım.ogrenci degisim programı ile ilgili bizim okulda tanıtımda böyle bir seyler duymuştum.çap istemiyorum ben zaten.11. Siniftik pek dinlemedik o zaman ondan boyle oldu.bilgisayar mühendisliğinde okurken ogrenci degisim Programı ile SUNY e gitme imkanımız yok mu?

Bilgisayar Mühendisliği'ne girersen Erasmus falan yaparsın. SUNY tamamen farklı bir sistem.

• quote:

quote:

quote:

SUNY?

Yukarıdaki iletindeki "çift diploma programı" tabirini ben ÇAP anlamışım yahu. Özür dilerim, benim hatam. :)

Avrupa ülkelerindeki bazı anlaşmalı üniversitelere Erasmus ile gidebilirsin. Ama Bilgisayar Mühendisliğinde okurken, ücretini ödemek karşılığında, UOLP-SUNY ile ABD'ye (UOLP-SUNY Bilişim Sistemleri Mühendisliği için anlaşmalı üniversite: Binghamton University) gidildiğini hiç duymadım ki böyle bir şey bildiğim kadarıyla yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dauntless2

geçen sene mesela bilg. müh.den 2 kişi çap yapmış ama .biri işletmeyle biri de endüstriyle.
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/ituiciyatay_cap_yandal_sonuclar/CAP_Sonuclar.htm

Onlar da zaten ÇAP yapması nispeten kolay bölümler.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.