Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Something , hayvan arkadas, meniz hepinize cok tesekkurler bu ramazan ayinda duami aldiniz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurda tablet ya da laptop sokmak serbest mi gümüşsuyundaki yurda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

yurda tablet ya da laptop sokmak serbest mi gümüşsuyundaki yurda ?

Tabii ki, çok ilginç buldum bu soruyu şu an

Zaten okul size internet de sağlıyor. Ethernet girişi var odalarda kişi sayısı kadar. Ayazağa Kampüsü'nün internet çıkışı 400 mbit ama Gümüşsuyu ne kadardır bilmiyorum.
  • quote:

Yurtlarda günler bilgisayarsız ve Internet bağlantısız zor geçiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

ben okul birinciliginden yazıcam itüyü

itü mimarlık geçen sene okul birinci taban sırası 21500 benim sıralama 21800
    itü inşaat geçen sene okul birinci taban sırası 27000 benim sıralama 21800

mimarlıgın şansı %10
    inşaat şansım %70 gibi görüyorum yanılmam umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

quote:

Maaşla ilgili bi mesajında Alaca 1000-1500 demiş giriş maaşı;
    Ben öğrenci olduğum halde ufak bi yazılım şirketinde şu an (şu andan kastım yazın, okul başlayınca part-time olunca maaş düşüyo tabi ) daha fazla para alıyorum öyle söyliym size
    Arkadaşlarımdan çoğu öğrenciyken çalışıp güzel paralar alıyorlardı biliyorum. Bir çoğu mezun tabi şimdi.
    Mezun çok yakın bir arkadaşım bir şirkette 2500 liraya başlıyor.
    Turkcell'de daha güzel maaşa çalışan mezun arkadaşlarım var.
    İş arayıpta bulamayan mezun bir arkadaşım yok. Hatta öğrenci bile yok arayıpta bulamayan. Genel olarak böyle yani, sorularınız olursa sorun ara ara giriyorum bu başlığa ben cevaplarım.

Hocam 2000+ TL başlangıç maaşları bana Türkiye şartlarında ancak istisna geliyor. Ya çok başarılı, parlak bir eğitim hayatı olacak ya da tanıdık faktörü olacak.

Ortalama bir mühendis, hangi üniversiteden mezun olursa olsun, 1500 TL'den fazla bir maaşla pek işe başlamaz.

Ekleme: Anlaşılan bölümle ilgili sorularda burada sen varken bana pek gerek kalmadı bu arada. :)

Yok valla sen benden daha çok yardımcı oluyosun
    İşyerinde sürekli bakamıyorum, eve gidince de iftar oluyo filan derken vakit kalmıyo pek

İTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu birisi gayet 2000+ TL ile başlar hiç merak etmeyin, siz kulak asmayın Alaca'nın sözüne

gayet başlayamaz. Başlayamayanları çok gördük. Bana başlayan 1-2 kişyi değil, ortalamayı söyle.

• quote:

quote:

quote:

ben okul birinciliginden yazıcam itüyü

itü mimarlık geçen sene okul birinci taban sırası 21500 benim sıralama 21800
    itü inşaat geçen sene okul birinci taban sırası 27000 benim sıralama 21800

mimarlıgın şansı %10
    inşaat şansım %70 gibi görüyorum yanılmam umarım

Hayırlısı... :)

• benim de suny hakkında bir sorum olacak. şimdi ben tercih yaptım, kazandım diyelim. burada hazırlık okumak yerine okulu dondurup yurt dışına dil öğrenmeye gidebilir miyim ?
  • itü inşaat müh. de okuyorum diyelim mimarlıkla çap yapmak için ortalamamız kaç olması gerekiyor ve bu gerçekten çok zor bir şey mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

quote:

Maaşla ilgili bi mesajında Alaca 1000-1500 demiş giriş maaşı;
    Ben öğrenci olduğum halde ufak bi yazılım şirketinde şu an (şu andan kastım yazın, okul başlayınca part-time olunca maaş düşüyo tabi ) daha fazla para alıyorum öyle söyliym size
    Arkadaşlarımdan çoğu öğrenciyken çalışıp güzel paralar alıyorlardı biliyorum. Bir çoğu mezun tabi şimdi.
    Mezun çok yakın bir arkadaşım bir şirkette 2500 liraya başlıyor.
    Turkcell'de daha güzel maaşa çalışan mezun arkadaşlarım var.
    İş arayıpta bulamayan mezun bir arkadaşım yok. Hatta öğrenci bile yok arayıpta bulamayan. Genel olarak böyle yani, sorularınız olursa sorun ara ara giriyorum bu başlığa ben cevaplarım.

Hocam 2000+ TL başlangıç maaşları bana Türkiye şartlarında ancak istisna geliyor. Ya çok başarılı, parlak bir eğitim hayatı olacak ya da tanıdık faktörü olacak.

Ortalama bir mühendis, hangi üniversiteden mezun olursa olsun, 1500 TL'den fazla bir maaşla pek işe başlamaz.

Ekleme: Anlaşılan bölümle ilgili sorularda burada sen varken bana pek gerek kalmadı bu arada. :)

Yok valla sen benden daha çok yardımcı oluyosun
    İşyerinde sürekli bakamıyorum, eve gidince de iftar oluyo filan derken vakit kalmıyo pek

İTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu birisi gayet 2000+ TL ile başlar hiç merak etmeyin, siz kulak asmayın Alaca'nın sözüne

gayet başlayamaz. Başlayamayanları çok gördük. Bana başlayan 1-2 kişyi değil, ortalamayı söyle.

Ben 2000'in altında başlayan arkadaşımı tanımıyorum. Sen nerde gördün peki başlayamadıklarını?

• quote:

itü inşaat müh. de okuyorum diyelim mimarlıkla çap yapmak için ortalamamız kaç olması gerekiyor ve bu gerçekten çok zor bir şey mi ?

www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210cap_taban_tavan_puanlar.htm

Geçen yıl Mimarlık ile 14 kişi ÇAP hakkı kazanmış. Taban not ortalaması 3.37.

Bu ortalamayı yapmak ne kolay ne de çok zor; ama taban not ortalamaları da her yıl sabit değil. İşi baştan sağlam tutman lazım.

Hadi ÇAP hakkını kazandın, ÇAP'ı sürdürmek de kolay iş değil.

1. anadal İnşaat Mühendisliği, 2. anadal Mimarlık olmak üzere bir İnşaat Mühendisliği-Mimarlık ÇAP'ında alman gereken dersler şunlar:www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/INS_MIM_200510.html

Toplam 75 kredi, az bir şey değil. Mimarlık bölümü derslerinin kolay olmadığını da göz önünde bulundurmak lazım.

Zorluğu bölümden bölüme değişse de, Yatay Geçiş, ÇAP ve Yandal planları kurarak üniversite tercihi yapmayı ben önermiyorum. Ha, zaten istediğiniz bir bölüme gidecekseniz sorun yok. "Yapamazsınız, başaramazsınız" demiyorum; inşallah yaparsınız. :) Ama sonra hayal kırıklığına uğramayın diye bunları söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Temmuz 2012; 18:02:14 >

• İyi günler arkadaşlar;

Ben bilgisayar mühendisliği hakkında soru sormak istiyorum.

Ben üniversiteden sonra yurt dışında iyi bir yerde master yapmak istiyorum.İtü bu konuda nasıl, mesela bir Bilkent gibi ilk üç sırada mezun olan öğrencilerini dünyanın ilk 100 üniversitelerine kabul ettirebiliyor mu?

Cevap verecek arkadaşlar objektif olursa iyi olur.Çünkü burada verilecek cevaplar tercihimi büyük oranda etkileyecek.

Bu arada sıralamam 8611 (mf4).

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gakgoş1

benim de suny hakkında bir sorum olacak. şimdi ben tercih yaptım, kazandım diyelim. burada hazırlık okumak yerine okulu dondurup yurt dışına dil öğrenmeye gidebilir miyim ?

Hazırlık sınıfındayken bu okul dondurma meselesini hocaya sormuştuk. İstediğimiz gibi okulu donduramayacağımızı, önemli bir nedenimiz olması gerektiğini söylemişti. "Yurt dışına dil öğrenmek için gitmek" geçerli bir neden midir, bilmem. Hocanın yalancısı olduğumu söyleyeyim ama. :)

Bir de böyle yapınca hazırlık sınıfından muaf olacağını sanmıyorum. Atlamak için Proficiency'e girersin, yeterli puanı alıp atlarsın, hazırlık sınıfı okumazsın.

Ama net ayrıntıları okula sorman daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Temmuz 2012; 18:06:47 >
  • quote:

itü inşaat müh. de okuyorum diyelim mimarlıkla çap yapmak için ortalamamız kaç olması gerekiyor ve bu gerçekten çok zor bir şey mi ?

Mimarlık zaten adamın g*tünden kan aldırır diyolar üstüne bir de inşaat okuyacan yani asosyal efe mod:on olacak. Peki benim de merak ettiğim böyle bişey yapmak bize ne katar?
  • itü fizik mühendsiliği hakkında bilgisi olan varmı

mezunların durumunu bilen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Mimarlık zaten adamın g*tünden kan aldırır diyolar üstüne bir de inşaat okuyacan yani asosyal efe mod:on olacak. Peki benim de merak ettiğim böyle bişey yapmak bize ne katar?

Elinde hem Mimarlık Bölümü lisans diploması hem de İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans diploması olacak. Mimar olarak da çalışabilirsin, inşaat mühendisi olarak da.

Ama gerçekten kasar bu iş. :)

• quote:

quote:

çok şey katar çok bir mimar bir inşaat müh. alacak olan şirkete girer çift maaş alırsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gakgoş1

benim de suny hakkında bir sorum olacak. şimdi ben tercih yaptım, kazandım diyelim. burada hazırlık okumak yerine okulu dondurup yurt dışına dil öğrenmeye gidebilir miyim ?

Hazırlık sınıfındayken bu okul dondurma meselesini hocaya sormuştuk. İstediğimiz gibi okulu donduramayacağımızı, önemli bir nedenimiz olması gerektiğini söylemişti. "Yurt dışına dil öğrenmek için gitmek" geçerli bir neden midir, bilmem. Hocanın yalancısı olduğumu söyleyeyim ama. :)

Bir de böyle yapınca hazırlık sınıfından muaf olacağını sanmıyorum. Atlamak için Proficiency'e girersin, yeterli puanı alıp atlarsın, hazırlık sınıfı okumazsın.

Ama net ayrıntıları okula sorman daha iyi olacaktır.

sağol cevap için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

Arkadaşlar, biraz önce hazırlıkla ilgili irregular falan birşeyler denmiş. irregular olmak üniversitede ne anlama geliyo?

Ayrıca yandal, çap için falan geçişler 3. YY'da oluyor ya. Hazırlık okursam hazırlıktan sonra mı seçim yapacağım yoksa hazırlık + 1. sınıftan sonra mı?

Hazırlık sınıfını 1 yıl, yani 2 dönem değil de, yarım yıl, yani 1 dönem okumak. Ocak ayında düzenlenen Proficiency'e girip geçer puanı alarak hazırlık sınıfını atlarsan Irregular oluyorsun. 2. dönem ya üstten ders alıp lisans eğitimine başlarsın ya da harcı yatırmak şartıyla boş durursun.

Yandal, ÇAP ve Yatay Geçiş başvuruları 1. sınıftan sonra olur. Hazırlık sınıfı dahil edilmiyor. Zaten hazırlık sınıfında aldığın notların genel not ortalamana bir etkisi yok.

Anladım hocam çok teşekkür ederim.
    Direkt sınava girip 1 seneyi atlayabilirim veya 1 dönem ders görüp sınava girip 1 dönem atlayabilirim yani.

• quote:

quote:

quote:

çok şey katar çok bir mimar bir inşaat müh. alacak olan şirkete girer çift maaş alırsın

Çift maaş diye birşey söz konusu olamaz çift maaş alman için çift kişilik is yapman lazım hem Mimarın yaptığı işi hem inşaat muhendisinin işini yapman lazım bu da imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.