Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda çevremdeki insanlar endüstri mühendisliğinde işsiz çok diyorlar. Peki ITÜ mezunları için bu durum nasıldır? Bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tantum.35

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bilgisayar mühendisliği hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

Verdiği eğitim nasıl? İTÜ'de bilgisayar mühendisi okumanın getirdiği avantajları yaşadın mı? Birkaç yerde bazı hocaların çok iyi olmadığını duydum, bu konuda sen ne düşünüyorsun?

Mezun olduktan sonra ortalama bir öğrenciysem iş bulma ihtimalim nedir veya İTÜ bilgisayar mühendisi mezununun iş bulma ihtimali nedir? İstanbul dışında iş bulmanın zor olduğunu duydum. Tanıdığım bir bilgisayar mühendisi mezunu İzmir'de çok iş aradı (İzmirliyim bu arada) ama bulamadı bir türlü. Bunu ben de yaşamaktan korkuyorum.

Son sorum ise iş bulanların aldığı maaş ne kadardır ortalama? Net bir rakam veremezsin biliyorum ortalama bir aralık verirsen sevinirim.

Herkesin görüşü farklı olabiliyor tabii ki.

İTÜ'de olduğu gibi; ODTÜ'nün de, Boğaziçi Üniversitesinin de, Bilkent Üniversitesinin de, Koç Üniversitesinin de, TOBB ETÜ'nün de, Sabancı Üniversitesinin de, Hacettepe Üniversitesinin de artılarının yanında belli başlı, büyük küçük eksileri mevcut. Verilen eğitimde olumsuz yönde eleştirilebilecek yerler de her üniversitede olduğu gibi var.

Alanında oldukça bilgili, saygıdeğer, bu bilgi birikimini öğrencilere aktarmakta başarılı hocalarımız var. İsim vermekten çekinmeye gerek yok; örnek olarak Feza Buzluca'yı, Eşref Adalı'yı, Turgut Uyar'ı araştırabilirsin. Ama maalesef öğrencilerle ilişkisi iyi olmayan, soğuk davranan, teferruata çok takan, bol bol FF/VF dağıtacak kadar notu kıt, aşırı kuralcı hocalar da var. (Bunlardan isim vermeyeyim burada. :)) Zamanla bu hocalara da alışıyorsun. Sonuçta eğitim hayatının ilerki dönemlerinde de, iş hayatında da üst pozisyonlarda her zaman düzgün insanlarla muhattap olamayabiliriz. (Buradan sakın böyle insanları savunduğum anlamı da çıkmasın. Sadece bir gerçekten bahsediyorum.)

Şimdiye dek İngilizcesi kötü, rahat İngilizce konuşamayan Bilgisayar Mühendisliği hocasına rastlamadım. Yabancı dilde eğitimde iyiler.

Yalnız, verilen eğitimde olumsuz yönde eleştirdiğim şey şu: Bölüm, Kontrol Mühendisliğinden ayrılalı kaç yıl oldu, hâlâ elektrik ve elektronik dersleri dolu. Bölümde donanım dersleri üzerine bir yoğunlaşma var. Örneğin; ben, OOP (nesne yönelimli programlama) dersi daha erken verilip (Boğaziçi Üniversitesinde doğrudan 2. yarıyılda veriliyor, bizde 4. yarıyılda.) önşart olmak üzere, ekstradan bir Java, Objective-C, C# gibi OOP tabanlı bir programa dili üzerine ya da .NET Framework üzerine bir ders verilmesini isterdim.

Ha, bence bunlar çok da abartılacak, topu sürekli üniversite-bölüme atmamızı gerektirecek olumsuz yönler değil. Bir kere, yukarıda bahsettiğim değerli hocaların varlığı bu olumsuzlukları silebilecek potansiyele sahip. Ayrıca, üniversite zaten bize her şeyi öğreten bir kurum değil. Üst dönem öğrencilerden ve iş hayatındaki bilgisayar mühendislerinden bunu sürekli duyabilirsin. "Bilgisayar Mühendisliği = Programcılık" da değil mesela. Yeni programlama dillerini öğrenmek bize kalmış. Okul dışında da ilgili olmak lazım. Kitaplardan, videolardan, Tutorial'lardan çalışabilir, kurslara katılabilirsin. Şu klişeleşmiş "kendini geliştirme" paketinin parçaları bunlar işte. :) O bahsettiğim OOP dersi bize nesne yönelimli programlamanın temellerini verir; OOP tabanlı yeni programlama dillerine yönelmek de bize kalmış bir görev.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olup işsiz kalan pek duymadım. Etiketi belli, Türkiye'nin saygın üniversitelerinden birisi. Ama şu var; üniversite tek başına önemli bir faktör değil. İş yine kişide bitiyor. Kendini şimdiden "ortalama bir öğrenci" olarak bellemek yerine, daha iyi hâle getirmek için çabalamasın. Üniversitenin etiketine yaslanıp, sadece iyi bir not ortalaması getirmek için okul derslerine kasmak, tek başına bir şey ifade etmez. Yukarıda 'okul dışında' ne yapabileceklerinden örnek verdim. IEEE, CS (Computer Society) gibi öğrenci topluluklarına, okulun sosyal kulüplerine katılabilirsin. Bilişim sektöründeki gelişmeleri de takip etmen yararına olur. Bu sadece İTÜ için geçerli bir şey değil; ODTÜ'de de böyle, BOÜN'de de böyle, Bilkent Üniversitesinde de böyle, diğerlerinde de böyle.

Maaş konusunda da gerçekçi olmak lazım. Türkiye şartlarında, büyük bir başarı elde etmediysen ya da torpilin, iyi bir tanıdığın yoksa, bir mühendis olarak ilk işinde gördüğüm kadarıyla 1000-1500 TL arası bir şeyle başlarsın. Burada da üniversitenin etiketi tek başına önemli değil. Bir keresinde televizyonda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü birisini 1000 TL maaş teklif almasından şikayet ederken görmüştüm. :) Tabii ki maaşın hep böyle kalacak değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: çkalggg

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: çkalggg

İtü kimya 2010 da 24,800 2011 de 23,800 ile almış benim sıralamam bu sene 24,864 sizce gelme olasılığı nedir?

müneccim değiliz arkadaşım bunu kimse bilemez... sen yaz gelirse gelir zaten

zaten kimsenin kesin bir şey demeyeceğini biliyorum taban sırası bu her şey olabilir sadece bir olasılığı değerlendirmek istedim boş hayaller kurmamak için tecrübelilerden yardım almak amacıyla da buraya yazdım yani

Kısmet meselesi biraz da 2004'te itü inşaat puan olarak 345'le kapatmıştı ben 2005'te 349,098 puan almıştım ve ilk sıraya yazmıştım. Diğer tüm tercihlerim ölü tercihti çünkü ben itü inşaat'i yıllardır istiyordum.

2005 sonuçları bir açıklandı itü inşaat 348,6 küsürle kapatmış. Az daha yükselse açıktaydım yani...

Demek istediğim hiç beklenmedik bir şekilde artabilir azalabilir. Sıralamalar değişebilir. Doktorların hali ortada tıpa olan rağbetin uzun vadede azalacağını düşünüyorum ben. Kontenjanlar arttı vakıf ya da devlet yeni okullar açıldı. Itü puanlarının genel anlamda yükseleceğini düşünüyorum çünkü eski rektör çok şeyler yapmıştı okul çağ atladı resmen. Cumhurbaşkanı gül sağolsun öğrenci aşığı bir rektörümüz olmuştu yine gül sağolsun öğrenci aşığı bir rektörden olduk.

teşekkürler yorumun için ıtü nün taban sırasının düşeceğini sanmıyorum da yine de yazarım ya keşke mf 3 ile mf 4 sıralamam yer değiştirseydı o zaman her şey daha iyi olurdu:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

Yani erken başvuran kazanır gibi bi durum mu var burda ? Öncelik var mı peki %100 ingilizceye

%30 İngilizce - %100 İngilizce öğrencileri arasında öncelik farkı yok. Aynı sınıf derecesindeki herkes, sistemin atadığı aynı zaman diliminde ders seçmekten sorumludur.

Bu zaman dilimi içinde sisteme erken giriş yapabilen, CRN'leri hemen kutucuklara yazıp gönderebilenler avantajlı olur. Çünkü CRN'lerini yazdığı dersleri kapmış oluyorlar. Tabii, burası, yukarıda da değindiğim gibi biraz sıkıntılı bir süreç. Sistem ani ve yoğun bir yüklenmeden ötürü çökebiliyor. Klavyenin F5 tuşuna abanıyorsunuz bu sefer de. Geç kalan da kontenjan sıkıntısı yaşayabilir. Daha önce ders seçenler kontenjanları doldurmuştur, geç kalan öğrenci de başka şubelerden ders almak zorunda kalabilir ya da o an hiç alamayabilir ve kontenjan arttırımlarını takip etmek zorunda kalabilir.

Yukarıda söylediğim şu "aynı sınıf derecesindeki herkese sisteme atadığı zaman dilimi" olayını da, bu yıl başlayacak olan 2012-2013 Akademik Yılı'nın akademik takvimi üzerinden örnek vererek açıklayayım.

www.sis.itu.edu.tr/tr/akademik_takvim/takvim2013/lisanstakvim.htm

4. Sınıf, ÇAP, Yandal, Tüm UOLP Öğrencilerinin WEB Ders Kaydı: 27 Ağustos 2012

3. Sınıf Öğrencileri ve Tüm Önlisans Öğrencilerin WEB Ders Kaydı: 28 Ağustos 2012

2. Sınıf Öğrencilerinin WEB Ders Kaydı: 29 Ağustos 2012

0-34.99(34.99 dahil) Arasında Kredi Başarmış Öğrencilerin WEB Ders Kaydı: 31 Ağustos 2012

Örneğin; 29 Ağustos günü, duyurulacak olan saatten itibaren (Genelde sabah 09.30 ya da 10.00 olur.), sadece 2. sınıf öğrencileri sisteme giriş yapıp ders seçebilir. 28 Ağustos günü, yine o saatten itibaren, sadece 3. sınıf öğrencileri ve önlisans öğrencileri sisteme giriş yapıp ders seçebilir.

Otomasyonun böyle günlere bölmekteki amacı, güya sistemin çökmesini önlemekti. Ama yine aynı problemler yaşanıyor.

Her neyse, şimdi bunları kafaya çok takmayın. Önce hayırlısıyla İTÜ'yü kazanın. Ders seçeceğiniz zaman bunları düşünürsünüz yine. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

Makina konusunda yardimci olabilirim sorulariniz varsa. Turkiye x incisiyim makina gelir mi gibi sorularla degil de, okul ve bolum hakkinda sorulariniz varsa cekinmeyiniz.

Makine mühendisi ne iş yapar? geleceği nasıldır? hani çok fazla mezun veriyor ondan soruyorum gerçi itü kalitesi tartışılmaz da..bir de bölümden memnun musunuz?

Şimdi benim size makina mühendisi olunca çok para kazanırsınız diye güvence vermem imkansız. Hiç bir meslekte mümkün değil bu ne yazık ki. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben çok para kazanacağım. Siz de idealist olursanız ve kendinizi verirseniz, baya kazanırsınız.

Makina mühendisi temelde her alanda çalışacak makinaları tasarlar ve üretir. İkisi aynı anda olmaz genelde, tasarımdansa üretim ülkemizde daha ağır basıyor, zira ülkemiz bir şey tasarlamaktan çok üretiyor. (Örnek: Otomobil sektörü) HER tür makina tasarımı ve üretimi söz konusu olduğu için, iş alanı en geniş mühendislik dememiz yanlış olmaz. Diğer mühendisliklerde okuyan arkadaşlar üzulmesinler lütfen. Ayrıca BANA GÖRE, endüstri, uçak veya gıda gibi değersiz bir mühendislik olmaktan ziyade, elektronik veya bilgisayar gibi önemli bir mühendislik dalıdır. Bu değersiz diye nitelediğim bölümlerde okuyanlar da üzülmesinler, bilhassa endüstriciler. Onlar nedense çok alınıyor böyle şeylere.

Yurt dışında, özellikle otomotiv endüstrisinin geliştiği ülkelerde çalışma şansınız da var. Mesela ben almanca bilmemin de etkisi ile almanyada çalışmaya karar verdim, bahsi geçen ülkenin mühendis ihtiyacı da var ki zaten halihazırda işim de hazır. Böyle olanaklarınız da olucak yani.

Bölüm baya saç baş yolduruyor ama. Zor olmasını geçtim ama belki ben lisede daha kaliteli bir ortamda bulunduğumdan olacak, pek beğenemedim eğitimi. 1 senede aldığım lablarla beraber toplam 8 havuz dersindeki hocalarım arasından (hepsi ingilizce idi) kayda değer ingilizcesi olan hoca sayısı 1(bir) idi. Bu 8 derste lab asistanları dahil 21 hoca ile iletişimde idim ve sadece birinin ingilizcesi benden iyiydi ki ben lisede ingilizce de değil almanca eğitim gördüm. Hocaların dil bilmiyor oluşu bence ÇOK büyük bir eksik ve hatta bir ayıp.

Ben bölümümden memnunum, çünkü bölümü çok seviyorum. Okuldan memnun muyum? Yani çok daha iyi okullar var evet, İTÜ kalitesi de gayet tartışılabilir bence.

iPad kullanarak yazdım, yazım hataları olabilir. Başka sorunuz olursa çekinmeyin, bölümlerine dil uzatma cüretinde bulunduğum arkadaşlar da polemik yaratmaya çalışmasınlar lütfen, kendi fikrim olduğunu belirttim düşüncelerimin.

Uçak mühendisliğine değersiz diyen bir adamın makina mühendisliği tartışılır. Zira uçak mühendisliği makinanın ağırlaştırılmışıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Zakumo

quote:

quote:

quote:

Makina konusunda yardimci olabilirim sorulariniz varsa. Turkiye x incisiyim makina gelir mi gibi sorularla degil de, okul ve bolum hakkinda sorulariniz varsa cekinmeyiniz.

Makine mühendisi ne iş yapar? geleceği nasıldır? hani çok fazla mezun veriyor ondan soruyorum gerçi itü kalitesi tartışılmaz da..bir de bölümden memnun musunuz?

Şimdi benim size makina mühendisi olunca çok para kazanırsınız diye güvence vermem imkansız. Hiç bir meslekte mümkün değil bu ne yazık ki. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben çok para kazanacağım. Siz de idealist olursanız ve kendinizi verirseniz, baya kazanırsınız.

Makina mühendisi temelde her alanda çalışacak makinaları tasarlar ve üretir. İkisi aynı anda olmaz genelde, tasarımdansa üretim ülkemizde daha ağır basıyor, zira ülkemiz bir şey tasarlamaktan çok üretiyor. (Örnek: Otomobil sektörü) HER tür makina tasarımı ve üretimi söz konusu olduğu için, iş alanı en geniş mühendislik dememiz yanlış olmaz. Diğer mühendisliklerde okuyan arkadaşlar üzulmesinler lütfen. Ayrıca BANA GÖRE, endüstri, uçak veya gıda gibi değersiz bir mühendislik olmaktan ziyade, elektronik veya bilgisayar gibi önemli bir mühendislik dalıdır. Bu değersiz diye nitelediğim bölümlerde okuyanlar da üzülmesinler, bilhassa endüstriciler. Onlar nedense çok alınıyor böyle şeylere.

Yurt dışında, özellikle otomotiv endüstrisinin geliştiği ülkelerde çalışma şansınız da var. Mesela ben almanca bilmemin de etkisi ile almanyada çalışmaya karar verdim, bahsi geçen ülkenin mühendis ihtiyacı da var ki zaten halihazırda işim de hazır. Böyle olanaklarınız da olucak yani.

Bölüm baya saç baş yolduruyor ama. Zor olmasını geçtim ama belki ben lisede daha kaliteli bir ortamda bulunduğumdan olacak, pek beğenemedim eğitimi. 1 senede aldığım lablarla beraber toplam 8 havuz dersindeki hocalarım arasından (hepsi ingilizce idi) kayda değer ingilizcesi olan hoca sayısı 1(bir) idi. Bu 8 derste lab asistanları dahil 21 hoca ile iletişimde idim ve sadece birinin ingilizcesi benden iyiydi ki ben lisede ingilizce de değil almanca eğitim gördüm. Hocaların dil bilmiyor oluşu bence ÇOK büyük bir eksik ve hatta bir ayıp.

Ben bölümümden memnunum, çünkü bölümü çok seviyorum. Okuldan memnun muyum? Yani çok daha iyi okullar var evet, İTÜ kalitesi de gayet tartışılabilir bence.

iPad kullanarak yazdım, yazım hataları olabilir. Başka sorunuz olursa çekinmeyin, bölümlerine dil uzatma cüretinde bulunduğum arkadaşlar da polemik yaratmaya çalışmasınlar lütfen, kendi fikrim olduğunu belirttim düşüncelerimin.

Uçak mühendisliğine değersiz diyen bir adamın makina mühendisliği tartışılır. Zira uçak mühendisliği makinanın ağırlaştırılmışıdır

Özellikle belirtmiştim kendi fikrim diye, mesleğimi ya da bölümümü tartışmak da sizin elinizde tabii, ancak düz mantık gidelim. Uçak da özünde bir makine değil midir? Öyledir. Makina mühendisi de uçaklar için önemli olan akışkanlar dinamiği konusunda yetkin olamaz mı? Olur. Peki bir makina mühendisi rahatça olmasa da bir uçak mühendisinin (uzay kelimesini dışarıda bırakıyorum dikkat edilirse) yapabileceği her şeyi yapıp onun işinde çalışabilir mi? Çalışır. Bu durumda benim için uçak mühendisliği gereksiz bir bölüm olup, makinada son sene seçilecek alanlara dahil edilebilir. Aynı nedenlerle değersiz de diyebilirim ki tekrarlamak lazım, bu benim görüşümdür.

Ayrıca uçağın makinanın ağırlaştırılmışı olduğu tezi uçağın da özünde bir makina olduğu gerçeğiyle birlikte çöküyor maalesef. İTÜ de halihazırda makinadan zor bölüm vardır belki, ama makinanın ağırlaştırılmışı diye açıklanabilecek bir bölüm henüz yok.

Fikirlerimin arkasındaki dayanak noktasını açıklamaya çalıştım, amacım ortamda polemik yaratmak değil. Bir cevap verme ihtiyacı hissederseniz bu bağlamda dikkatli davranmanızı rica ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayar mühendisliği hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

Verdiği eğitim nasıl? İTÜ'de bilgisayar mühendisi okumanın getirdiği avantajları yaşadın mı? Birkaç yerde bazı hocaların çok iyi olmadığını duydum, bu konuda sen ne düşünüyorsun?

Mezun olduktan sonra ortalama bir öğrenciysem iş bulma ihtimalim nedir veya İTÜ bilgisayar mühendisi mezununun iş bulma ihtimali nedir? İstanbul dışında iş bulmanın zor olduğunu duydum. Tanıdığım bir bilgisayar mühendisi mezunu İzmir'de çok iş aradı (İzmirliyim bu arada) ama bulamadı bir türlü. Bunu ben de yaşamaktan korkuyorum.

Son sorum ise iş bulanların aldığı maaş ne kadardır ortalama? Net bir rakam veremezsin biliyorum ortalama bir aralık verirsen sevinirim.

Herkesin görüşü farklı olabiliyor tabii ki.

İTÜ'de olduğu gibi; ODTÜ'nün de, Boğaziçi Üniversitesinin de, Bilkent Üniversitesinin de, Koç Üniversitesinin de, TOBB ETÜ'nün de, Sabancı Üniversitesinin de, Hacettepe Üniversitesinin de artılarının yanında belli başlı, büyük küçük eksileri mevcut. Verilen eğitimde olumsuz yönde eleştirilebilecek yerler de her üniversitede olduğu gibi var.

Alanında oldukça bilgili, saygıdeğer, bu bilgi birikimini öğrencilere aktarmakta başarılı hocalarımız var. İsim vermekten çekinmeye gerek yok; örnek olarak Feza Buzluca'yı, Eşref Adalı'yı, Turgut Uyar'ı araştırabilirsin. Ama maalesef öğrencilerle ilişkisi iyi olmayan, soğuk davranan, teferruata çok takan, bol bol FF/VF dağıtacak kadar notu kıt, aşırı kuralcı hocalar da var. (Bunlardan isim vermeyeyim burada. :)) Zamanla bu hocalara da alışıyorsun. Sonuçta eğitim hayatının ilerki dönemlerinde de, iş hayatında da üst pozisyonlarda her zaman düzgün insanlarla muhattap olamayabiliriz. (Buradan sakın böyle insanları savunduğum anlamı da çıkmasın. Sadece bir gerçekten bahsediyorum.)

Şimdiye dek İngilizcesi kötü, rahat İngilizce konuşamayan Bilgisayar Mühendisliği hocasına rastlamadım. Yabancı dilde eğitimde iyiler.

Yalnız, verilen eğitimde olumsuz yönde eleştirdiğim şey şu: Bölüm, Kontrol Mühendisliğinden ayrılalı kaç yıl oldu, hâlâ elektrik ve elektronik dersleri dolu. Bölümde donanım dersleri üzerine bir yoğunlaşma var. Örneğin; ben, OOP (nesne yönelimli programlama) dersi daha erken verilip (Boğaziçi Üniversitesinde doğrudan 2. yarıyılda veriliyor, bizde 4. yarıyılda.) önşart olmak üzere, ekstradan bir Java, Objective-C, C# gibi OOP tabanlı bir programa dili üzerine ya da .NET Framework üzerine bir ders verilmesini isterdim.

Ha, bence bunlar çok da abartılacak, topu sürekli üniversite-bölüme atmamızı gerektirecek olumsuz yönler değil. Bir kere, yukarıda bahsettiğim değerli hocaların varlığı bu olumsuzlukları silebilecek potansiyele sahip. Ayrıca, üniversite zaten bize her şeyi öğreten bir kurum değil. Üst dönem öğrencilerden ve iş hayatındaki bilgisayar mühendislerinden bunu sürekli duyabilirsin. "Bilgisayar Mühendisliği = Programcılık" da değil mesela. Yeni programlama dillerini öğrenmek bize kalmış. Okul dışında da ilgili olmak lazım. Kitaplardan, videolardan, Tutorial'lardan çalışabilir, kurslara katılabilirsin. Şu klişeleşmiş "kendini geliştirme" paketinin parçaları bunlar işte. :) O bahsettiğim OOP dersi bize nesne yönelimli programlamanın temellerini verir; OOP tabanlı yeni programlama dillerine yönelmek de bize kalmış bir görev.

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu olup işsiz kalan pek duymadım. Etiketi belli, Türkiye'nin saygın üniversitelerinden birisi. Ama şu var; üniversite tek başına önemli bir faktör değil. İş yine kişide bitiyor. Kendini şimdiden "ortalama bir öğrenci" olarak bellemek yerine, daha iyi hâle getirmek için çabalamasın. Üniversitenin etiketine yaslanıp, sadece iyi bir not ortalaması getirmek için okul derslerine kasmak, tek başına bir şey ifade etmez. Yukarıda 'okul dışında' ne yapabileceklerinden örnek verdim. IEEE, CS (Computer Society) gibi öğrenci topluluklarına, okulun sosyal kulüplerine katılabilirsin. Bilişim sektöründeki gelişmeleri de takip etmen yararına olur. Bu sadece İTÜ için geçerli bir şey değil; ODTÜ'de de böyle, BOÜN'de de böyle, Bilkent Üniversitesinde de böyle, diğerlerinde de böyle.

Maaş konusunda da gerçekçi olmak lazım. Türkiye şartlarında, büyük bir başarı elde etmediysen ya da torpilin, iyi bir tanıdığın yoksa, bir mühendis olarak ilk işinde gördüğüm kadarıyla 1000-1500 TL arası bir şeyle başlarsın. Burada da üniversitenin etiketi tek başına önemli değil. Bir keresinde televizyonda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü birisini 1000 TL maaş teklif almasından şikayet ederken görmüştüm. :) Tabii ki maaşın hep böyle kalacak değil.

Güzel açıklama yapmışsın teşekkürler Beni en çok şaşırtan şey programlama dili oldu. Bunları biz üniversitede öğrenmiyor muyuz? Ben mi çok büyütüyorum bunu bilmiyorum ama programlama dili yani sonuçta en azından altyapı olsun diye birini öğretmeleri gerekmez mi? Ayrıca diğer üniversitelerde de mi durum böyle?

• quote:

Alanında oldukça bilgili, saygıdeğer, bu bilgi birikimini öğrencilere aktarmakta başarılı hocalarımız var. İsim vermekten çekinmeye gerek yok; örnek olarak Feza Buzluca'yı, Eşref Adalı'yı, Turgut Uyar'ı araştırabilirsin.

Hocam, Turgut Uyar İkinci Yeni şairi değil miydi?

Edit: Oğluymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 21 Temmuz 2012; 23:55:08 >
  • quote:

Güzel açıklama yapmışsın teşekkürler Beni en çok şaşırtan şey programlama dili oldu. Bunları biz üniversitede öğrenmiyor muyuz? Ben mi çok büyütüyorum bunu bilmiyorum ama programlama dili yani sonuçta en azından altyapı olsun diye birini öğretmeleri gerekmez mi? Ayrıca diğer üniversitelerde de mi durum böyle?

BIL103E kodlu bir giriş dersinde temel düzeyde HTML (Gerçi bu da bir programlama dili değil.), CSS ve Python (Bunu da tutup Bottle Web Framework üzerinden öğretiyorlar.) işleniyor. Eskiden Python yerine PHP gösteriliyormuş. Bir de hâlâ insanların Word gibi bir nimet varken neden kullandığını anlamadığım LaTeX diye bir metin editörünü öğretiyorlar.

BIL105E kodlu bir C++ dersimiz var. Bunda da eskiden C öğretiyorlarmış, bu yıldan itibaren C++'a geçildi. Tabii, OOP (Object Oriented Programming/Nesneye Dayalı Programlama) olmadan.

Başka bir programlama dili öğretilen ders de yok.

BLG252E kodlu OOP dersinde konuların hangi dil üzerinden anlatılacağını bir kere sormuştum, yine C++ üzerinden anlatılacağını söylemişti hoca. Zaten bu dersin asıl amacı OOP tabanlı bir programlama dilini öğretmek değil, OOP'nin mantığını, kullanımını, kavramları, uygulamalarını, temel Syntax bilgilerini vermek. Buradan kapılacak bilgiler ile Java'yı da, C#'ı da, Objective-C'yi de, başka bir OOP tabanlı programlama dilini öğrenmek de nispeten kolaylaşabilir.

BLG223 kodlu Veri Yapıları ve Laboratuvarı diye bir ders var, bunda da uygulamalar C++ üzerinden.

Henüz 2. sınıf öğrencisi olarak bildiklerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2012; 0:15:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halilibocartero

Bilisim sistemleri mühendisliği hakkında bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa iyi olur

Evet arkadaslar yokmu yardımcı olabilecek olan ?? !!
    Ha birde sıralamam mf4 67500 civarı gecen sene 58000 ile kapatmış. TOEFL sinavinin zorluğunu ve amerika yasamindaki pahalılığı göz önünde bulundurursak girebilme şansım nedir ?
  • Merhaba arkadaşlar Benim Sıralamam 15 bin ve ben birkaç açmazdayım
    1-İtü Makina Açmazı
    2- itü elektrik müh. Vs Yıldız teknik Elektronik haberleşme Açmazı
    1. madde de makine bölümünü yazsam mı yazmasam mı diye düsünüyorum 1500 kisi açık var ama belki tutar diye yazıcam. rehberlik hocam yazma iyi bir bölüm değil dedi elektronik haberleşme elektrik iyidir dedi siz ne diyorsunuz
    2. maddemizde İtüde elek. Müh mi okumalıyım Onun yerine Yıldız da elektronik haberleşme mi size yardımcı olacak spoiler vereyim!!

Ben elektrik, Elektronik bilgisayar makine gibi bölümler okuduktan sonra yani teknik bilgilere ulaştıktan sonra endüstri uzmanlığı falan yapmak istiyorum çok düz düşünüyor olabilirim Ama bu yani sağlam para götürmeyi planlıyorum zaten ticaret yapıcam kendi çabamla. 2. madde daha önemli 1. gidip geliyor Yardımcı olursanız sevinirim bu bilgiler ışığında. Elektrik sanki Endüstriye yani akan sermayeli işlerde falan geri gibi duruyor ama elektronik haberleşme biraz daha yakın gibi bu planlarıma bilemedim. Yarın falanda takip ederim Buradayım.

• 12244 e itü işletme müh.şansı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolaReis

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

quote:

quote:

quote:

Fark etmeden bana da çok önemli bir cevap verdiniz, teşekkür ederim. Böyle makinanın albenisinden bahseden yazılar görmek güzel. Tabi ben daha çok tasarım kısmına özeniyordum onun için çok iç açıcı bir yorum olmadı ama olsun, köküne kadar fizik dersleri, mekanik, dinamik bilgisi istemesi beni çok çekiyor makineye. Çünkü elektrik devresinden ve ya yazılımdan çok bunlara ilgim var. Ama tam olarak ne yaparım makina okuyunca onu bilmiyorum. yani makina mühendisliği yapan adamın bir günü neyle geçer? Sorum komik ama endüstridir, bilgisayardır bunlar ne yapıyor hemen hemen belli, makina hakkında mesleki açıdan pek bilgim yok. Okursam çok büyük haz alırım bundan eminim ama meslek nasıl ondan bahsetseniz, çok çok harika olur.

@Mr.M sana katılıyorum.Ben de dinamikti mekanikti bunlara biraz ilgim var ama makine müh. nin tam olarak ne yaptıgını bilmiyorum.Millet 6 senede anca bitirirsin diyo o da korkutuo beni.Çağrı arkadaş biraz daha bilgilendirirse çok makbule geçecek.

Benin de bilgisayarmış endüstriymiş elektronikmiş hiç ilgim yok bunların hiç birini istemyorum inşşat yazmayı düşünüyorum . Ama şöyle bi soru var aklımda lise boyunca moment denge yapmakta zorlandım o yamuk cubugu dengede hiç tutamadım koca binayı nası dengede tutacam ?? yoksa okduukça ögrenir miyim :D

• Yanlış yere yazıyor olabilirim itü nün başka bir ana konusu vardı bulamadım galiba.Hazırlık bitti 1. dönem dersler otomasyon tarafından seçilecekmiş.Benim kullanıcı adı ve şifrem yok, sisteme giriş yapmam gerekiyor mu? 14ünde yapılacakmış seçim ve bunun için daha erken gidip öğrenci işlerinden kullanıcı adı şifre almam gerekiyor o yüzden sordum.Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Yanlış yere yazıyor olabilirim itü nün başka bir ana konusu vardı bulamadım galiba.Hazırlık bitti 1. dönem dersler otomasyon tarafından seçilecekmiş.Benim kullanıcı adı ve şifrem yok, sisteme giriş yapmam gerekiyor mu? 14ünde yapılacakmış seçim ve bunun için daha erken gidip öğrenci işlerinden kullanıcı adı şifre almam gerekiyor o yüzden sordum.Şimdiden teşekkürler...

Ders programını görmen için sisteme giriş yapman lazım. Bunun dışında sistemle bir işin yok.
  • quote:

quote:

Yanlış yere yazıyor olabilirim itü nün başka bir ana konusu vardı bulamadım galiba.Hazırlık bitti 1. dönem dersler otomasyon tarafından seçilecekmiş.Benim kullanıcı adı ve şifrem yok, sisteme giriş yapmam gerekiyor mu? 14ünde yapılacakmış seçim ve bunun için daha erken gidip öğrenci işlerinden kullanıcı adı şifre almam gerekiyor o yüzden sordum.Şimdiden teşekkürler...

Ders programını görmen için sisteme giriş yapman lazım. Bunun dışında sistemle bir işin yok.

Pm atmıştım cevap verebilirmisiniz ?
  • quote:

quote:

Cevap için çok teşekkürler...
  • Merhaba İtü lü arkadaşlara sorum olacak..

Ben 24 temmuzda başlayacak tercih günlerine katılmak istiyorumda.Ulaşımı bilmiyorum..

Göztepe tarafında oturuyorum..Otasan metrobus yakın bana..Buradan ayazağa kampusune nasıl gidebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigeran

Merhaba İtü lü arkadaşlara sorum olacak..

Ben 24 temmuzda başlayacak tercih günlerine katılmak istiyorumda.Ulaşımı bilmiyorum..

Göztepe tarafında oturuyorum..Otasan metrobus yakın bana..Buradan ayazağa kampusune nasıl gidebilirim...

Metrobuse bin Mecidiyeköy durağında in ordan metroya bin İTÜ Ayazağa durağı var zaten inersin orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Bigeran

Merhaba İtü lü arkadaşlara sorum olacak..

Metrobuse bin Mecidiyeköy durağında in ordan metroya bin İTÜ Ayazağa durağı var zaten inersin orda

eyvallah hocam sağolasın..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.