Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sene İTÜ Uçak Müh.'ne girdim. İTÜ hakkında forumdaki yazılar biraz korkutuyor beni açıkçası. Cidden İTÜ forumda bahsedildiği kadar kötü mü?. Hazırlık değil lisans eğitimi için soruyorum. Malum üniversiteyi görüp üst dönem öğrenciler ile birebir iletişime geçme şansımız olmadığı için(pandemi nedeniyle) halihazırda İTÜ de okuyan arkadaşlarımız lütfen yanlış anlamasınlar. Sadece bilgi almak için soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




  • forumun asosyal, yağlı suratli, sivilceli, ozguvensiz, şişko, esprilerine kimse tarafından gülünmeyen, arkadaşları tarafından dışlanmış ergen elemanları tarafından Türkiye'nin mühendislik alanında en iyi unilerinden birisinin kötülenmesi beni şaşırtmiyor. bir de Amerika'daki üniversiteler ile karşılaştıran angutlar var ki onlara deme gitsin. sanki Harvard imkanımız var da biz İTÜ gidiyoruz.

    Hocam bu arkadaşlar Özü ve B*lkent’te okuduğu için olaya tarafsız bakamıyorlar. Şimdi size QS World Rankings’in 2020 yılında mühendislik ve ee mühendisliği için hazırladığı listede Türk üniversitelerinin nasıl sıralandığını gösteren fotoğraflar paylaşacağım. Bakalım bu taraflı arkadaşlar kesin kanıtlar ortaya çıkınca da hala bu üniversiteleri savunabilecek mi?


    Gördüğünüz gibi Özü denen ticarethane ilk 5’te bile değil. Bundan sonra kararı size bırakıyorum hocam.

    Şu en eski üniversite olayına deli oluyorum.
    Buna en büyük örnek bence hacettepe üniversitesi. Hacettepe tıp ankara tıptan kırılma bir fakülte. Ankara tıp en eski 2.tıp. Peki herhangi bir ankara tıplı hacettepe bizden bozma biz daha eskiyiz biz daha iyiyiz diyor mu? Hayır. Dünyanın en eski üniversitesi Bologna üniversitesi, dünyanın en iyisi mi? Hayır. İtu mit ve stanforddan daha yaşlı, Ktu de odtuden daha yaşlı, örnekler çoğaltılabilir. Yaşın hiçbir getirisi yok şu an okuyan öğrenciye.
    İtu kötü okul mudur, Türkiye şartlarında kesinlikle hayır. En iyi midir, onun da cevabı hayır. Mühendislik eğitimi iyidir, ama daha iyileri vardır (Bilkent, koç, bölümüne göre boun). İyi teknik üniversitedir ama kendisinden daha iyi teknik üniversite de vardır (odtü). Sosyal bilimlerle alakalı bölümü sadece ekonomi var (teknik üniversite ama demeden başka teknik üniversitelerde ve teknoloji enstitülerinde olan bölümlere bakın), ingilizce eğitimi top uniler içinde kötülerden (boun koc bilkent odtuden iyi olduğunu iddia etmeyeceginizi dusunuyorum), kendi alanı olan mühendislikte bile genel ortalamada 1 degil. Bu gibi sebeplerden oturu itu yerine boun koc sabanci bilkent odtu, ozyegin ve tobb secimleri su anda daha mantıklı.
    250 yaşında olması eğitiminin geride kaldığını gösterir he ? 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😀😃😃😃😃😃😃 devamını okumayacağım kardeşim fanboy falan da değilim bu arada.
    Bu yukardaki Bilkent ve özü lobisine kulak asmayin hocam İTÜ Türkiye'nin yarısını kurmuştur 250 yıllık cinardir bir gelenektir. Ve en önemlisi istanbuldadir. İstanbul'un en güzel yerindedir böyle Koç Sabancı özü gibi alakasız yerlerde değil.

    En önemlisi de İTÜ ye öyle parayı basan herkes giremez
  • Biz 130-90 yapıp üstüne soru yazıp ÖSYM'ye yollayan DH delikanlılarıyız, değil İTÜ bizi Harvard bile kesmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickYokkiBeAbi -- 23 Ekim 2020; 10:12:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece İTÜ hakkında açılan konular değil forumun genelinde birçok konu troll amaçlı açılıyor o yüzden çok da ciddiye almamak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni bir matematik hocası doğuyor itu uçak mühendisi olarak :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mis gibi bölüm kazanmışsın hayırlı olsun. Buradaki konuları çok da ciddiye alma Odtü için de çok fazla kötü yorum var ama nefret ettikleri kadar da seviyorlar boşver bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neden odtü aerospace seçmediniz ?

  • Çok teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi çok takmamak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suicidalMert kullanıcısına yanıt
    Aslında hedefim bilgisayar mühendisliği kazanmaktı. Biraz araştırınca benim istediğim donanım-yapay zeka etkileşimini havacılık sektöründe kullanabileceğimi ve bu alanda ilerleyebileceğimi fark ettim. Hemen arkasında ODTÜ Aerospace vardı. Biraz şehir tercihi gibi olmuş oldu. Hayırlısı inşallah diyelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faraday's Chair kullanıcısına yanıt
    Oyunculuk kariyeri içinde güzel bir başlangıç(bkz: Aras Bulut İynemli). Şaka bir yana eğitim sektöründe çok büyük para var hocam. Ve böyle devam ederse dönen para katlanarak artacak gibi. Öyle bir hedefim yok şimdilik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekar55 -- 23 Ekim 2020; 10:43:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşler Güçler, Kardeş Payı, Düğün Dernek falan... Onların senaristi ve yönetmeni de itü uçak mezunu.

    Hatta mezun olup bir süre thy de çalışmış. Sonra ben bu işin adamı değilim deyip bırakmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trde iyi okul yok zaten bir iki özel hariç sıkıntılı hepsi. forumda yazan çoğu itiraz doğru ama yani zaten pek düzgün okul olmadığı için takmaya gerek yok

  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Hocam YÖK'ün sunduğu saçma insiyatifler nedeniyle bu durumdayız bence. Mesela İTÜ'nün kampüsü, Yurt ve Derslik oranları düşünüldüğünde max 10k-12k öğrenci kapasitesine sahip olması gerekirken 35k öğrenciye sahip. Yıllık aldığı ödenek 1.3 milyon dolar civarı. ABD'deki Michigan University yıllık 12 milyar dolar alıyor. Bu durumda arada bariz bir farklılık olması normal. Ama akademik kadrolarımızın(Boun İTÜ ODTÜ Bilkent) sağlam olduğu bir gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekar55 -- 23 Ekim 2020; 18:17:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel üniversite imkanları için sordum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sesibüzüşesiceler S kullanıcısına yanıt
    Cidden ilginç durumlar hocam. Nasipten öte yol yok bu hayatta :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanka buraya kalsa üni yok ülkede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi odtü boun degil ama iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarriball2 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın geri kalanına göre kötü maalesef üniler. Estonyanın bile biri ilk 100de biri ilk 300de olan ünileri var. Bizde ilk 500'e zor giriyorlar. Gerçi bu ünilerin aldığı paranın az olmasından da olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.