Şimdi Ara

İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
5
Favori
17.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam ciddi ciddi eski olması eğitiminin geride kaldığını gösterir dedi ya :D Herhalde bu arkadaşa göre oxford, cambridge falan da çöp sonuçta 1000 yıllık okullar. Global listelerde top okullara bakarsan öyle tahmin ediyorum ki top 50 okulun hepsinin 100 yıldan fazla bir geçmişi vardır hatta belki de top 100'deki. Benim itü'yü bu okullarla falan karşılaştırdığım yok, sadece köklü bir okul olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum. Hoca seçersin meselesine gelince doğru, çok fazla öğrenci olduğu için burada bir dersi bazen 10-15 hoca açıyor. Notlandırmaları sorduğu sorular falan da farklılık gösteriyor doğal olarak bu yüzden bazı hoca seçiliyor. Tüm mühendisliklere havuz derslerinde lise düzeyinde kimya veriliyor, bence bunda yadsınacak bir durum yok. Akademik başarıya gelince, hala bir çok mühendislik alanında itü qs'de falan 1.çıkıyor.





  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Dostum ODTÜ,BOUN-KOÇ vs. gibi üniversiteleri yer yer İTÜ'nün önüne koyabilirsin katılıyorum ama özyeğin ya da tobb gerçekten kıyaslanamayacak üniversiteler kusura bakma yani. Hangi konuda öne çıkmış allasen.

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    zaten dediğimi biraz ona getirmeye çalıştım odtü,boun ve itü top vakıflara göre çok yaşlı üniler olduğu için trdeki top şirketlerin ceo,cfo,chro vs gibi pozisyonlarının çoğunu odtü,boun,itü mezunları domine etmiş tabi ilerleyen senelerde yaş farkının getirisi azalacağı için top vakıf mezunları bu olayı tersine çevirebilir :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 23 Ekim 2020; 19:15:29 >
  • fizik 101 ve 102 gibi temel derslerin sınavlarını test yapan bir okulun eğitiminin güncel olduğunu savunmazsın

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şeyler doğru olabilir ama ciddi manada TOBB ve özyeğini itüden daha mı iyi görüyorsunuz. ? Nedenlerini merak ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekar55 kullanıcısına yanıt

    Genel üniversite kıyası yapıyorum, biraz açayım

    1- muhendislik eğitimleri iyi diyebileceğimiz kesimde, ozyeginin oldukça iyi hocaları var (sayısı az demeyin zaten nüfusu da az)

    2- ozel okul imkanlari (daha iyi lablar, daha iyi bina, yurt vs)

    3- mühendisliğin dışına çıkarsak sosyal bilimlerde Özyeğin büyük 4luden hemen sonra geliyor, ikisinin de oldukça iyi hukuk fakülteleri var. Tobbda bunların üzerine kaliteli bir tip fakültesi de mevcut. Çok yönlülük okul için bir artidir bana göre.

    4- özel okul olduklarından dolayı şirket gibi yönetiliyorlar ve bu da itudeki yönetimsel sacmaliklari önlüyor.

    5- üniversite iyiliği değil ama tercih sebebi olarak burs imkanları.

    6- ozyeginde eğitim ingilizce, tobb 3 dönem gibi +ları var tartışmalı olsa da.

    Not: isbu mesaj sadece +lari yazmak icin yazildi itunun artisi su filan demenize gerek yok itunun de artilari var zaten.

    @ekar55 burada yazdim kendimce bazi sebepleri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Ekim 2020; 18:24:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar üniversitenin 250 yıllık olmasının falan pek bir önemi yok. Yani İTÜ iyi bir üniversitedir ama iyi olma nedenleri arasında 250 yıllıktır falan demeyin lütfen çok komik oluyor bu sözler.



    Türk Silahlı Kuvvetlerinin de kuruluşu MÖ209 Mete Han falan diyorlar. Hey allahım.



    İTÜ şuan içinde cami olan, rektörü üniversite mezunu olmayan birisi tarafından atanmış bir kurum. İTÜ hala iyiyse kültürü sayesinde.



    İtü'de 2018 yılında verilmeye başlanan akademik danışmanlık, kariyer danışmanlığı dersleri(dünyada tüm top ünilerde verilir) Özyeğin Üniversitesi'nde kuruluşundan beri(2008-) veriliyor.



    Özyeğin bence de İTÜ'den iyi bir üniversitedir artık. Ancak bunu 2-3 arkadaşımdan duyduklarım ve kendi bildiklerime dayanarak yazıyorum. Zaten buradaki bu foruma yazan arkadaşlar da maks bu kadarını bilip değerlendirme yapabilir.


    Özyeğinin daha iyi olduğunu söylemek, İTÜ kötü bir üniversitedir demek de değil. İTÜ Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biridir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 23 Ekim 2020; 19:34:20 >




  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    KONUŞŞ KRAALL

  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt

    Her bir tekil dersi bir dönemde 1000den fazla kişi alıyorsa, test yapılması maalesef ama maalesef zorunludur ki eğer kişi okuyacağı bölümde bu dersleri ağır olarak görecekse ve test olmasına güvenerek çalışmadan sallamasyon yöntemiyle geçmişse, üzgünüm ki o kafa yapısı asla ama asla mühendis olamaz.

  • Bilkentte math101i 700 kusur kişi alıyor, phys101i de 676 (az önce saydım) sınavlar klasik. Kisi sayısı sebep değil, pekala klasik olabilir, sonuçta öğrenci sayısı nasıl fazlaysa hoca ve asistan sayısı da fazla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bir bahane değil odtü'de de fiziği alan kişi sayısı çok ama sınavlar test şeklinde değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    1-Okullardaki prof sayılarına bakmak gerek. İtü'de herkesin bir uzmanlığı var hocam. 1.sınıftaki basit bölüm dersleri haricinde hiçbir hoca uzmanlık alanının dışındaki dersi vermez. Örneğin ısı alanındaki bir hoca sadece ama sadece ısı ile ilgili ders verir.

    2-Buna diyecek bir şeyim yok %100 burslu haricinde gelen insanlar yığınla para ödüyor ki maalesef yükselen enflasyonla birlikte her sene zamlanıyor ve yeni gelen öğrenciler diğerlerinden daha fazla ücret ödüyor.

    3-Buna cevap vermeye tenezzül bile etmiyorum üzgünüm. Teknik üniversitede sosyal bilimlerin okutulmasının manası yok. (ODTÜ'nün de halk arasında komünist-ateist yuvası vs vs gibi bilinmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi bünyesinde böyle bölümler olması ve öğrencileri)

    4-Sonuçta para ödeniyor ve insan para ödediği yerde etki etme yetkisi ister eyvallah

    5-Reklam için başarılı öğrenci çekmek isteyebilir buna da itirazım yok.

    6-İTÜ'de de çoğu bölümde hem %100 hem de %30 ingilizce mevcut. (Bildiğim kadarıyla makina mühendisliğinde yok. Bence normal çünkü çok çok zor bir bölüm.)


    Benim düşüncelerim bu şekilde. Sonuçta bu diyalogla ne İTÜ ne de TOBB kötü üniversitedir diyemeyiz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Killing Road

    Bilkentte math101i 700 kusur kişi alıyor, phys101i de 676 (az önce saydım) sınavlar klasik. Kisi sayısı sebep değil, pekala klasik olabilir, sonuçta öğrenci sayısı nasıl fazlaysa hoca ve asistan sayısı da fazla

    Matematik İTÜ'de de zaten klasik hocam ve az önce saydım sadece Calculus I'i 3500 kişi alıyor yaklaşık olarak. Yani 3500x4=14000 (4 ana soru sorulur a-b diye ayrılır.)

    Bu kadar fazla soru okumak çok yüksek bir iş gücü gerektirir.

    Bunun yanında Calculus II de var. İkisi de aynı dönemde açılıyor.


    Artı olarak sadece FIZ101'i (Türkçe+İngilizce olarak) 3100 kişi alıyor yaklaşık olarak.

    Aynı dönemde FIZ102'de açılıyor.


    Dolayısıyla çok kalabalık olduğu için test olması çok da absürt değil ama belirtmeliyim ki bence de kesinlikle klasik olmalı.


    Bunun dışında klasik sınava denk gelmedim. Girdiğim bütün sınavlar klasikti ve gayet ölçüsü olan sorulardı. Mesela xxx hoca her sene aynı soruyu soruyomuş oğlum geyiğine hiç denk gelmedim.





  • Prof sayisina girmeyecegim cunku ona ne zaman girsem bir itu konusunda is cikmaz sokaga donuyor. Ama sosyal bilimler icin cevap vereyim. 1den fazla sosyal bolumu olan (1den fazla deneme bakmayin adamlarin koca koca fakulteleri var) bazi teknik universiteler ve teknoloji enstitüleri

    Berlin teknik

    Mit

    Caltech (buna onceden bakmistim umarim yanlis değildir)

    Eth zurich

    Bildigim top teknik unilerden 4une baktim, 4u de boyle. Teknik unide sosyal bilimler okutuluyor yani, veya bu uniler yanlis yapiyor.

    Gerisi icinde zaten ortak paydadayiz, dediginiz gibi bunlar ikisini de kotu yapmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu arkadaşlar Özü ve B*lkent’te okuduğu için olaya tarafsız bakamıyorlar. Şimdi size QS World Rankings’in 2020 yılında mühendislik ve ee mühendisliği için hazırladığı listede Türk üniversitelerinin nasıl sıralandığını gösteren fotoğraflar paylaşacağım. Bakalım bu taraflı arkadaşlar kesin kanıtlar ortaya çıkınca da hala bu üniversiteleri savunabilecek mi?

    İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ?


    İTÜ FORUMDA SÖYLENDİĞİ GİBİ KÖTÜ MÜ ?

    Gördüğünüz gibi Özü denen ticarethane ilk 5’te bile değil. Bundan sonra kararı size bırakıyorum hocam.





  • Bu yukardaki Bilkent ve özü lobisine kulak asmayin hocam İTÜ Türkiye'nin yarısını kurmuştur 250 yıllık cinardir bir gelenektir. Ve en önemlisi istanbuldadir. İstanbul'un en güzel yerindedir böyle Koç Sabancı özü gibi alakasız yerlerde değil.

    En önemlisi de İTÜ ye öyle parayı basan herkes giremez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theiceman07 -- 23 Ekim 2020; 19:58:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu internette kime sorsan her şey berbat, kötü zaten.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.