Şimdi Ara

3. kez mezuna kalmak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
12.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Şubat 2022; 22:6:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Öğretmenlik, hemşirelik okuyanlar bir b.k mu oldular? Geri kalmış ülkelerdeki sorunlardan biri de hayata erken atılanların, sözde daha iyi bölümlerde okuyanların daha mutlu olduklarının sanılması. Gerçi mutluluğu da umursayan yok bu ülkelerde. Amaç, para kazanmak ve mezuniyet-iş-evlilik sistemine dahil olmak. Dahil olamayanlar başarısız olarak görülürler.

Benim bu hayattaki amacım mutlu olmak. Sen de nasıl mutlu olacaksan öyle yap. Ailen kapının önüne koymuyorsa umursamadan çalışmaya başla. 12k'yı şans eseri yapmadın sonuçta.

• Hocam yanlış anlamayın ama ben ilk kez böyle bir gerileme görüyorum.Bir de bu sene sonuçları bekleyin derim.

2 kez mezuna kalan birisi 3.mezuna da kalır onu kafaya takmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi februlion -- 6 Temmuz 2021; 1:37:54 >
  • 4 yılda 2 dil öğrenmiştim. Hayata bakış açım çok farklılaşmıştı. Keşkelerle yaşanmıyor ama 19’da gitseydiniz keşke.

Ben bu sınav sistemine vakit harcamayı gereksiz buluyorum. O yüzden bu sene 100k’dan iyi gelir diye düşünüyorum. Yazın gidin. Bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • februlion kullanıcısına yanıt
    Beklemekten başka elimden bir şey gelmiyor şuan. :( Kendime benzer vakalar aradım ama bulamadım. Genelde herkes yükselirken benim böylesine düşmem. ☹️✋🏻 Utanıyorum ne diyebilirim. :(

• Hocam çok uzun geldiği için okumadım kusura bakmayın ama 12 bin gibi bir sıralama yapacak kadar potansiyeliniz varken 100 bin küsur sıralamadaki bir yere gitmeyin bence. Bir kere daha kalın en azından 12bin e yaklaşan bir sıralama yaparsanız gidersiniz. Çok yazık olmuş valla geçmiş olsun inşallah hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz.

• Öğretmenlik, hemşirelik okuyanlar bir b.k mu oldular? Geri kalmış ülkelerdeki sorunlardan biri de hayata erken atılanların, sözde daha iyi bölümlerde okuyanların daha mutlu olduklarının sanılması. Gerçi mutluluğu da umursayan yok bu ülkelerde. Amaç, para kazanmak ve mezuniyet-iş-evlilik sistemine dahil olmak. Dahil olamayanlar başarısız olarak görülürler.

Benim bu hayattaki amacım mutlu olmak. Sen de nasıl mutlu olacaksan öyle yap. Ailen kapının önüne koymuyorsa umursamadan çalışmaya başla. 12k'yı şans eseri yapmadın sonuçta.

• Hocam tamamını okuyamadım.Ben 2018 mezunuyum 3 kere sınava girdim.İlkokul ortaokuldan beri çok çalışkan biri olduğumdan ve o dönemdeki arkadaşlarımın çoğu ilk 100-500-1000 e girdiğinden her zaman iyi bir derece yapacağıma inanıyordum ama şunu anladım ki hem sınav anı hem de hazırlık sürecinde güçlü bir psikolojinin olması lazım.Çevresel koşullar çok önemli,2-3 yıldır çok sıkıntılı bir hayatım var ailevi,psikolojik problemler,hastalıklarım beni çok etkiledi.Evimden çok hastaneyi görmek zorunda kaldım bir dönem.Bu yıl da 9 ay dişimi sıkarım diye kalmıştım ama koca yıl hiçbir şey yapmadım,tek deneme çözmeden sınava girdim ve iyi bir sonuç gelmedi yine.Benim sana tavsiyem bir daha hazırlanmayı düşünüyorsan ailenden uzakta hazırlan,bir yurda git ya da bir bölüm yazıp orda tekrar hazırlan,o ev ortamında yapabilmen çok zor

• BakiSilva kullanıcısına yanıt
    Çok boş yorum doktordan fazla kazanan çok tanıdığım öğretmen var.
    Herhangi bir memurun hayalini kuramayacağı paralar kazanan okumamış akrabalarımda var hayat bu sana ne kapı açacak belli olmaz belki okuduğun mesleği yapmayacaksın ve hem iyi kazanıp hem mutlu olacaksın ama ben bu arkadaşın yerinde olsam kalırdım çünku bir kere 12k yapmışim niye yapamiyim

• BakiSilva kullanıcısına yanıt

Ben de sizin gibi düşünüyorum erken atılma diyip bahsettikleri saçma hayat bu gerçekten zaten kadınlar için olaylar çok daha ayrı 25-30 arası yaşa gelince insanlar senden evlenmeni bekliyor belki hâlâ bunlar var mı diyebilirsiniz ama kızlar ne anlar okumaktan gibi abuk subuk söylemler o kadar fazla ki

Üniversitede girip bi işte çalışsan ne tür insanlarla karşı karşıya olacağın başına gelecek belli bile değil belki ne alaka diyebilirsiniz ama bu böyle ilerde evlenip eşinin verdiği 3 kuruş paraya bakan o kadar çok insan var ki bu yüzden potansiyeliniz de var ben çalışır yaparım diyorsanız deneyin bence

(Konu sahibinin kadın olduğunu varsaydım öyle hissettim)

• deathrow1g d kullanıcısına yanıt
    kendi basiniza mi ogrendiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkois

Çok boş yorum doktordan fazla kazanan çok tanıdığım öğretmen var.
    Herhangi bir memurun hayalini kuramayacağı paralar kazanan okumamış akrabalarımda var hayat bu sana ne kapı açacak belli olmaz belki okuduğun mesleği yapmayacaksın ve hem iyi kazanıp hem mutlu olacaksın ama ben bu arkadaşın yerinde olsam kalırdım çünku bir kere 12k yapmışim niye yapamiyim

Fazla kazanmakla alakalı bir şey demedim. Çok para kazananlar mutlu olmaz da demedim. Ama benim gördüğüm çok para kazanan çoğu insan en fazla yorulan ve hayatını yaşayamayan insanlar. Çünkü para kazandıkça daha fazlasını istiyor insan, bunun için de ekstra mesai gerekiyor. Daha sonra kazandığı paralarla da yatırım yapıp ekstra şeylerle uğraşıyor. Ölürken elindeki para ise hiçbir işine yaramıyor. Şeyma Subaşı tarzında veya babadan zengin biri değilseniz elinize geçen parayı harcayamadan ölürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BakiSilva -- 6 Temmuz 2021; 2:3:59 >

• Hem aileniz hem siz çok ciddi hatalar yapmişsiniz bu surecte ama tabi artik yapilicak bir sey yok.Sıze sunu yapin bunu yapin da diyemem tabi ama ben napardim onu soyliyim.Oncelikle kendime bir yil daha mezuna kalsam bunu basarabilir miyim?Kalsam ve kalmasam bunun + ve - nolur tarzında sorular sorarim.Bütün bu sorulardan ve her şeyi cidden değerlendikten sonra net bi karar veririm ve bu kararimin arkasinda dururum ne olursa olsun.
    Size tavsiyem mezuna kalma karari aldiysaniz da calismaya sonuclar aciklandiktan sonra baslayin.Ve diger yillardaki gibi calismayi yarida kesicekseniz yuksek dereceler beklemeyin cunku bu surecin sizden en fazla istedigi sey devamlilik.Ayrica 3 yil mezuna kalan cok kisi biliyorum.Bunda utanilicak sıkılacak bir şey yok.Burda asil onemli olan aldiginiz kararin arkasinda durabilmek ve sonradan pisman olmamak.

• Adam bize modern İkarus hikayesi yazmış amereke Bala g.te hiç çalışmadan sayısalda 12k yaptıktan sonra yerleşmemek ne demek la? Koç Üniversitesi'nde tıp mı okuyacaktın, ODTÜ'de eem; GTÜ'de ceng mi okuyacaktın O sene yerleşseydin en kötü askeri doktor olurdun lan

3. kez mezuna kalmak bence tam sınır, kabul edilebilir ancak 4'ü zorlamamak gerek. Tavsiyem bu sene 40k altında yaparsan yaz bir yeri yerleş ve sınava girme düşüncesini tamamen kafandan sil, okulunu oku, yaptığın hatadan ders çıkar. 100k gibi gelirse bir daha hazırlan ve kafanı tamamen sınava hazırlanmaya ver, odaklan. Bu benim son senem de, o baskıyı hisset, kendini zorla.

• Hocam benimde aile içi sorunlarım var dı bende 2.kez mezuna kalacam hocam potansiyel varsa harcanırsızınız ben tekrar söyleyecem kızan olacak ama çevreniz sizi siz yapan şeydir 90 80 binlik yere giderseniz hocam yurtdısına gidecekken türkiyede takılı kalırsınız

• hocam çoluk çocukla çalışmak zor küçük bir yeğenim var bizim eve geldiği zaman anlıyorum benim de 3. yılımdı ama bu sene gitmeyi düşünüyorum 4. sene için sağlam psikoloji lazım olur da kalırsam ki hiç istemiyorum psikolojik destek almam gerekecek hala zihinsel olarak sağlıklıysan bunun üstesinden gelebiliyorsan kal ama bu sistemde neyin ne olacağı belli olmuyor 2 sene içinde en kolay ve en zor sınavlara girdik ve sınav anındaki en ufak bir aksilik sıralamanı etkiliyor bir sene büyük zaman

• Yaşadıklarınız için gerçekten üzüldüm, galiba ailevi sorunlarınızın yanında yüksek sıralama beklentiniz de üzerinizdeki baskıyı arttırıp sizi çok olumsuz etkilemiş gibi gözüküyor. İsterseniz bu sene, bir bölüme yerleşip tekrar denemeniz de mantıklı olabilir. Mezuna kalmanız bu sene de işleri zorlaştırabilir çünkü çok riskli bir karar, sınav ve sınav anı her şeyi belirliyor bazen sizin elinizde olmayabiliyor fakat kendinize cidden güveniyorsanız tekrar mezunluk da deneyebilirsiniz. Bunlar benim görüşlerim tabi.

• çok ilginç... bu olayı beni aşar tavsiye vermeyeceğim ancak müge anlı çözebilir.

• hocam normalde tavsiye isteyene tavsiye veremem çünkü öyle bir konumda değilim fakat durum çok farlı ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum yerinde olsam alırım elime kalem kağıt tek tek + sını-sini yazarım ömrünüz ne kadar olacak bilemem ama ömrünüzü 100 yıl diye kabul edersek yüzde birini güzel bir iş için harcamak kötü bir şey değil hem ilerde neden 1 yıl daha kalmadım ki diye de pişman olabilirsiniz sonuçta iyi bir potansiyelinizin olduğu çok açık 12k öyle her babayiğidin harcı değil akrabam tarih bölümü doçenti ablam mezuna kaldığı zaman anneme keşke bende ünüigiriş sınavında mezuna kalsaydım potansiyelim vardı ama hemen gitmek için direkt tarih bölümüne yazıldım demiş şimdi ise pişman aksi yönde de çok örneği var tabi mezuna kalmayıpta hayatı şuan iyi giden yapmanız gereken 1yıl daha kaldırabilecek miyim diye kendinize sormanız anladığım kadarıyla annen anlayışlı bir insan eğer mezuna kalacaksanız ailenizden son bir yıl daha isteyin ilerde pişman olmak istemiyorum deyin eğer bu sene de olmazsa farklı şeyler düşünürsünüz bu yıl gerilemenin farkına vardığınızı düşünüyorum sizi alıkoyan telefonsa kaldırın eğer evde yapamıyorsanız korona bu yıl daha normale dönecek gibi kütüphaneye gidersiniz eğer o da olmazsa eğer varsa 1 yıl dedenizin yanında sınava hazırlanın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.