Şimdi Ara

İtalya'yı otomobille gezmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
7
Favori
24.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • agsl kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız hesapları lütfen TL ye çevirmeyiniz. Bize göre pahalı fakat ülkeye göre gayet ucuz rakamlar bunlar. :)

    1.5€ luk mazot bizim ülkemize göre 1.5tl ye denk geliyor örneğin.

    İyi tatiller, güzel bir tur olacak. Detay bekliyoruz.
  • benimde araba ile italya turum dün gece itibarı ile bitti ve eve döndüm. buradan çıkışım ipsala sınır kapısından yunanistan oldu.
    kaldığım yerler
    1. thassos 3. gün
    kavala - Selanik günlük
    igoumenitsadan gece 11:30 da feribot ile brindisi.
    leccede öğlene kadar gezdik sonra porto cesareo ya geldik. 1. gün
    salerno 1. gün
    amalfi kıyıları 5 saat ayırdım
    napoli 1.gün
    roma 3 gün
    siean 1 gün
    san gimignano 5 saat ayırdım.
    pisa 1 gün
    floransa 1 gün
    venezia 1. dün
    split 1 gün yarım gün
    mostar ve dubrovnik 1 gün.
    karadağ kotor 1 gün
    arnavutluk transit
    makedonya müthiş yağmurluydu ohridde 1 kaç saat takılıp yunanistan kavalada kaldık
    sonra türkiye.
  • merhaba bizde 2 cift mayıs ayında italyayı aracla gezmek istiyoruz ve bunun ıcın şimdiden arac işini cozmek istiyoruz 4gun için 400/500 tl civarında fiyatlar gayet iyi
    ama bu aracı kiralamak için milan ofiste 2.000euro depozit uygulaması varmış bununla ilgili bilgisi olan varmı ne yapmalıyız acaba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.000 Euro depozito için çok fazla. Bu bilgiyi aldığınız sayfanın ekran görüntüsünü yollayabilir misiniz? Hangi firmadan veya Websitesinden kiralıyorsunuz?
    Depozitoyu nakit olarak vermiyorsunuz. Şirket kredi kartınıza depozito miktarı kadar bloke koyuyor. Araç teslim edildikten sonra blokeyi kaldırıyor. Ancak daha sonra gelebilecek trafik cezaları için aylar sonra bile kredi kartınızdan o cezayı çekme hakları var.
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    doyuitaly.com diye bir siteden ayırtmıstım orda istiyordu daha sonra aracın tutarınıda kartımdan cekince bende sinirlenip iptal ettim .
  • Merhaba
    Öğlen saatlerinde bir kirala yapmak 2098 euro depozito alnacak deniyor. rentalcars.com adresinde  İtalya'yı otomobille gezmek
  • Merhaba,ay sonunda Venedik'e gidiyoruz. Gidiş-geliş uçak bileti almak dışında hiçbir organizasyonu yapmadık henüz. 9 gün kalacağız. Roma'yı daha önce gördüğümüz için planlarımızda Roma yok. İlk gün Venedik'te kalıp (uçak saati dolayısıyla mecburi bir kalış) ertesi sabah araba kiralayıp (kiralama işlemini bugünlerde hallederek) yola çıkmak istiyoruz. Milano vs. gezeriz. Dönüşte Venedik'te kalıp vakit geçirelim diye düşünüyoruz. 2 kişiyiz. Araba kiralamayıp tren, otobüs ile şehirler arasında gezelim desek yorucu olacağını ve onun da çok da ucuz olmayacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden araç kiralama aklımıza yattı. Giden arkadaşlar fikir verip yardımcı olursa sevinirim.
  • Bayramda Arnavutluk tan Bari veya Brindisi ye feribotla geçeceğiz arabayla . Fiyat ve diğer tavsiyeleri olan arkadaş varsa çok sevinirim . Bileti internetten değil de oradan alsak olur mu? Başka ne detaylar var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Bayramda Arnavutluk tan Bari veya Brindisi ye feribotla geçeceğiz arabayla . Fiyat ve diğer tavsiyeleri olan arkadaş varsa çok sevinirim . Bileti internetten değil de oradan alsak olur mu? Başka ne detaylar var ?
    Feribot biletinizi internetten muhakkak alın, yaz dönemi olduğu için herkes seyahat ediyor. Oraya gittiğinizde bilet bulamama ihtimaliniz çok yüksek.

    Neden Arnavutluk? Yunanistan'dan (Igoumenitsa limanı) da gidebilirsiniz. Arnavutluğun yollarının çok bozuk olduğunu okumuştum.

    Ben yeni Bari'den geldim. O bölgede insanlar çok sıcak kanlı, yemekler çok lezzetli. Ama güvenlik konusuna dikkat edin. Arabanızı her zaman güvenli yere park edin. Cüzdana ve pasaporta dikkat edin. Ayrıca trafiğe dikkat edin, çok serserice kullanan var. Kuzey İtalya gibi kurallara riayet etmiyorlar.

    Bayram'da kara sınır kapıları çok yoğun oluyor. Sınır geçişi 7-8 saat sürebiliyor. Ona göre planlarınızı yapın. Planladığınızdan bir gün önce yola çıkmak en iyisi.

    Feribot limanına hareket saatinden 3 saat önce varmalısınız. Önce check-in işleminizi yapıp sonra limana gireceksiniz. Yaz dönemi olduğu için check-in işlemlerinde kuyruk oluyor.

    Bir sene içinde Bari limanını 2 defa kullandım. Giderken yani İtalya'ya giriş yaparken limanda gümrükçüler çok fazla sorgu sual yapıyor (Ancona'da bu kadar sıkı değiller). Feribot limanından çıkış epey vakit alıyor. Üstünüzdeki paraları saymaya kadar vardırıyorlar. Gerçekleri söyleyin yanlış bilgi vermeyin.

    Fiyat konusunda mevsim yaz olduğu için pek şansınız yok, en yüksek sezon olduğu için fiyatlar da yüksek. Kamara almayın, ya ATS (air type seats) dedikleri koltuk alın ya da güverte alın. Yaz olduğu için güvertede de seyahat edebilirsiniz. Güverte bileti en ucuz olanıdır.

    Feribotla seyahat çok zevkli oluyor, feribotta 50 milletten insan oluyor. Yanınıza oyun kağıdı alın feribotta oynar vakit geçirirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Temmuz 2019; 23:14:3 >




  • Ben geçen ay Milan Bergamoda 6 gün araç kiraladım.
    İLk mesajdaki bilgiler çok güzel ve çok doğru. Fakat ilk madde ile ilgili tam tersi binlerce yorum okudum. İngiliz ve amerikan kaynakları lokal italyan şirketlerin mafya gibi bizdeki merdiven altı kiralama şirketleri gibi olduklarını kesinlikle bunların tercih edilmemesi gerektiğini ekstra masraf çıkarabldiklerini yazıyorlar muhakkak HERTZ gibi Europcar gibi AVIS gibi büyük uluslararası firmaları tercih etmek gerektiğini yazıyorlar. Ben de bu sebeple HERTZ den kiraladım .

    En iyi kiralama tipi ful to full. Yani arabayı dolu depo alıp dolu depo vermek. Bu durumda arabanın deposu diyelim 40 litre ve sizin kira bedeliniz 300 euro olsun. Kartınızdan 300 euro kira+40 litre kendi fiyatları ile yakıt (benzinlikte 1.60 ise onların fiyatı 2.00) yani 80 euro + (5-10 her neyse 10 diyelim) yakıt doldurma ücreti diye mesela 390 euro çekiyorlar.
    Arabayı ful depo getirirseniz bu sefer de sadece kiralama bedeli olan 300 euro çekiyorlar. 1-2 gün hem 390 hem 300 görünüyor endişe etmeyin zaten her ikisi de nihai değil ve beklemede. Sonra da birinciyi iptal edip sadece kiralama bedelini alıyorlar.

    Ama siz arabayı 7/8 depo bile götürseniz. Onlar yakıt doldurma ücreti ve tüm deponun fiyatını sizden almış oluyor. Bu yüzden depo ful teslim etmeli. Çoğu araba fulledikten sonra 100 km bile gitseniz hala ful gösterir. Bazıları 80-90 km kala yakıt alıp arabayı öyle teslim ediyor. Böylece biraz kar ediyor ben genelde 30-40 km kala fullüyorum. Buraya dikkat bazı firmalar o yüzden aldığınız son yakıt fişinin ibrazını isteyebiliyor. Böyle bir şart olup olmadığını iyi öğrenin.




  • 2015 senesinde ben de Milano'dan fabrikasyon CNGli bir Golf kiraladım. Önce sağa Venedik'e, Floransa, Pisa, Roma, Napoli ve en son Sicilya'da Palermo'ya kadar indik. Arada farklı duraklarımız ve anlık fikir değiştirerek rota dışına çıktığımız oldu. Hayli konforlu ve keyifli yolculuk oldu.

    Otelleri otoparklı tercih etmeye dikkat etmenizi öneririm. Positano'ya arabayla girmek ölümdü, gerisi genelde rahat.

    Bazı yerlerde şehir merkezinde gecelik araba bırakmanız yasak. Kurallar katı ve bizdekinin aksine uygulanıyor. Dikkat ederseniz en ufak bir sorunla karşılaşmazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mavi cizgili park yerleri icin gece ve haftasonu ucretsiz demissiniz, bu her park yeri icin mi boyle? yoksa spesifik olarak tabelada yaziyor mu su saatler disinda ucretsiz diye?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.