Şimdi Ara

İtalya'yı otomobille gezmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
7
Favori
25.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İtalya'da araç kiralama ve kullanma konusunda bilgi almak isteyen çok kişi var. Daha önce birçok kez konuların içinde mesaj olarak yazdım. Fakat eski konular arasında kaybolup gittiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden ayrıca bir konu açmak istedim. Umarım gideceklere yardımcı olur. Farklı bilgileri olanlar da paylaşırsa daha yararlı olacaktır.

    Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.itwww.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yapın, işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    İtalya'yı Otomobille Gezmek: Araç Kiralama Rehberi

    İtalya'yı keşfetmek için araba kiralamak mantıklı mı, diye soruyorsan cevabımız evet. İtalya, araçla gezmek için ideal bir ülke ve araba kiralamak sana esneklik ve özgürlük sağlayacak.

    Roma gibi büyük şehirleri ziyaret etmeyi planlıyorsan, toplu taşıma daha uygun olabilir. Ancak kırsal bölgeleri keşfetmek veya daha küçük kasabaları ziyaret etmek istiyorsan, araç kiralamak en iyi seçenektir.

    İtalya'da araç kiralarken, aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurmalısın:

    • Erken rezervasyon yap: En iyi fırsatları yakalamak için aracı önceden rezerve etmelisin.
    • Farklı kiralama şirketlerini karşılaştır: Fiyatları ve koşulları karşılaştırmak için farklı kiralama şirketlerinin tekliflerine bakmalısın.
    • İhtiyaçlarına uygun bir araç seç: Seyahat planına ve yolcu sayısına göre bir araç seçmelisin.
    • Sigortayı unutma: İtalya'da araba kullanırken üçüncü şahıs sorumluluk sigortası zorunludur.
    • Trafik kurallarına uy: İtalya'nın trafik kurallarına uymak ve ceza almaktan kaçınmak önemlidir.
    • Park etmeye dikkat et: Büyük şehirlerde park etmek zor olabilir, bu nedenle park alanlarını önceden araştırmalısın.

    İtalya'da araba kullanmak genellikle güvenli ve keyiflidir. Ancak bazı bölgelerde özellikle yaz aylarında trafik sıkışıklığı yaşanabileceğini unutmamalısın.

    İtalya'da araba kiralamak, ülkeyi kendi hızında ve esnek bir şekilde keşfetmene olanak tanır. Bu ipuçlarını takip ederek sorunsuz ve keyifli bir yolculuk geçirebilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    İtalya'da araç kiralama ve kullanma konusunda bilgi almak isteyen çok kişi var. Daha önce birçok kez konuların içinde mesaj olarak yazdım. Fakat eski konular arasında kaybolup gittiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden ayrıca bir konu açmak istedim. Umarım gideceklere yardımcı olur. Farklı bilgileri olanlar da paylaşırsa daha yararlı olacaktır.

    Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.itwww.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yapın, işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...

    herşeyi süper anlatmışsın cidden ellerine sağlık,

    yanlız ben açıkcası araba konusunda tırsıyorum malum bayanlar zaten süper kullanmıyor ama 4 kişi gidiyoruz açıkcası bir şehirden bir şehire giderken zaten kişi başı 50 euro falan vereceğiz ona vereceğim parayı arabaya veririm diye düşünüyorum...
    ama bu park kuralları hız sınırı falan açıkcası beni tırsıttı demesem yalan olur,
    birde otoban geçiş ücretleri ve park ücretleri ortalama kaç para ?
    çok teşekkür




  • quote:

    Orijinalden alıntı: retrowoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    İtalya'da araç kiralama ve kullanma konusunda bilgi almak isteyen çok kişi var. Daha önce birçok kez konuların içinde mesaj olarak yazdım. Fakat eski konular arasında kaybolup gittiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden ayrıca bir konu açmak istedim. Umarım gideceklere yardımcı olur. Farklı bilgileri olanlar da paylaşırsa daha yararlı olacaktır.

    Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.itwww.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yapın, işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...

    herşeyi süper anlatmışsın cidden ellerine sağlık,

    yanlız ben açıkcası araba konusunda tırsıyorum malum bayanlar zaten süper kullanmıyor ama 4 kişi gidiyoruz açıkcası bir şehirden bir şehire giderken zaten kişi başı 50 euro falan vereceğiz ona vereceğim parayı arabaya veririm diye düşünüyorum...
    ama bu park kuralları hız sınırı falan açıkcası beni tırsıttı demesem yalan olur,
    birde otoban geçiş ücretleri ve park ücretleri ortalama kaç para ?
    çok teşekkür

    4 kişi için araç kiralamak trenden çok daha ucuza geliyor.
    Yaklaşık 300 km'lik bir otobanda 15 Euro civarı ücret ödersiniz. Park ücretleri de saatlik 1.5-2 euro arasında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: retrowoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    İtalya'da araç kiralama ve kullanma konusunda bilgi almak isteyen çok kişi var. Daha önce birçok kez konuların içinde mesaj olarak yazdım. Fakat eski konular arasında kaybolup gittiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden ayrıca bir konu açmak istedim. Umarım gideceklere yardımcı olur. Farklı bilgileri olanlar da paylaşırsa daha yararlı olacaktır.

    Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.itwww.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yapın, işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...

    herşeyi süper anlatmışsın cidden ellerine sağlık,

    yanlız ben açıkcası araba konusunda tırsıyorum malum bayanlar zaten süper kullanmıyor ama 4 kişi gidiyoruz açıkcası bir şehirden bir şehire giderken zaten kişi başı 50 euro falan vereceğiz ona vereceğim parayı arabaya veririm diye düşünüyorum...
    ama bu park kuralları hız sınırı falan açıkcası beni tırsıttı demesem yalan olur,
    birde otoban geçiş ücretleri ve park ücretleri ortalama kaç para ?
    çok teşekkür

    4 kişi için araç kiralamak trenden çok daha ucuza geliyor.
    Yaklaşık 300 km'lik bir otobanda 15 Euro civarı ücret ödersiniz. Park ücretleri de saatlik 1.5-2 euro arasında.

    o zaman kiralayacağız yapacak birşey yok ,

    cezayıda gelirse öderiz napalım....
    thrifty den araba baktım bayada ucuz bir dandiklik yoksa bu sitede arabayıda buradan ayarlamayı düşünüyorum.
    sigorta falanda yaparız nolur nolmaz evdeki navigasyonada italya haritasını yüklersem sanırım olur

    ben orda araba kullanıp gelirsem herkez bu isi yapabilir bence :) geldiğim zaman da başımdan geçenleri yazıyor olurum
    çok teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: retrowoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: retrowoman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    İtalya'da araç kiralama ve kullanma konusunda bilgi almak isteyen çok kişi var. Daha önce birçok kez konuların içinde mesaj olarak yazdım. Fakat eski konular arasında kaybolup gittiği için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden ayrıca bir konu açmak istedim. Umarım gideceklere yardımcı olur. Farklı bilgileri olanlar da paylaşırsa daha yararlı olacaktır.

    Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.itwww.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yapın, işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...

    herşeyi süper anlatmışsın cidden ellerine sağlık,

    yanlız ben açıkcası araba konusunda tırsıyorum malum bayanlar zaten süper kullanmıyor ama 4 kişi gidiyoruz açıkcası bir şehirden bir şehire giderken zaten kişi başı 50 euro falan vereceğiz ona vereceğim parayı arabaya veririm diye düşünüyorum...
    ama bu park kuralları hız sınırı falan açıkcası beni tırsıttı demesem yalan olur,
    birde otoban geçiş ücretleri ve park ücretleri ortalama kaç para ?
    çok teşekkür

    4 kişi için araç kiralamak trenden çok daha ucuza geliyor.
    Yaklaşık 300 km'lik bir otobanda 15 Euro civarı ücret ödersiniz. Park ücretleri de saatlik 1.5-2 euro arasında.

    o zaman kiralayacağız yapacak birşey yok ,

    cezayıda gelirse öderiz napalım....
    thrifty den araba baktım bayada ucuz bir dandiklik yoksa bu sitede arabayıda buradan ayarlamayı düşünüyorum.
    sigorta falanda yaparız nolur nolmaz evdeki navigasyonada italya haritasını yüklersem sanırım olur

    ben orda araba kullanıp gelirsem herkez bu isi yapabilir bence :) geldiğim zaman da başımdan geçenleri yazıyor olurum
    çok teşekkürler

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Milanoda araba kiraladım. Audi A1 idi...Mayıs 2015te günlük 45 TL idi. fiyatlar arz-talebe göre değişiyor. milanoda douma ya yakın bir kapalı otoparkta 24 saati 30 £ otopark parası ödedim. sonraki iki gece otoparkın az ilerisindeki park yasağı olan yere bıraktım. Ceza gelirse allah kerim...Milano venedik arası 250 km civarında...20£ otoban parası ödedim. milano Pisa arası 300 km civarında..Burada da 22£ civarında otoban parası ödedim. Otoban girişinde fiş alıyorsunuz, çıkışta önce fişi, sonra kredi kartını sokuyorsunuz, ödemeyi karttan alıyor...Nakit ödemek isterseniz nakit gişeleri de var. Parayı makinaya ödüyorsunuz, insansız...




  • aydinkoca A kullanıcısına yanıt
    Park yasağının türü neydi? Eğer gündüz park edilmesi yasak biryerse akşam 6 sabah 8 arası park serbest. Zaten Duomo çevresinde park yasağı olan biryere parkettiyseniz araç direk çekilirdi. Çekilmediğine göre geceleri parkın serbest olduğu biryere parketmişsinizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    Park yasağının türü neydi? Eğer gündüz park edilmesi yasak biryerse akşam 6 sabah 8 arası park serbest. Zaten Duomo çevresinde park yasağı olan biryere parkettiyseniz araç direk çekilirdi. Çekilmediğine göre geceleri parkın serbest olduğu biryere parketmişsinizdir.
    kalabalık bir grup değilseniz en güzeli italyada araba kullanmamaktır...otoban parası, benzin parası ve park parası adamı resmen iflas ettiriyor... montevarchi'den (toskana) otobana girdik, avusturya sınırından çıktık, ücret:36 euro... diğer günlerde küçük giriş çıkışlar (pisa'ya, siena'ya, diğer şehirlere falan) için 7-20 euro arasında ücretler ödedik...benzin otobanda daha pahalı...litresine 1.93 euro ödedik...benzin çeyrek deponun az altındaydı fulleyelim dedik, ücret:94 euro...parklar şehrine göre değişiyor ve bir kaç saati 3-5 euroya kurtarabiliyorsunuz...toskana bölgesi gibi araçsız gezmenin zor olduğu yerlerde araç gerekli ama milano, roma ve benzeri yerlerde araçsız da rahat edersiniz...




  • Evet araba kiralamak biraz masraflı hele otoyollar çok Pahalı ama cokta keyifli.hele çok noktalı gezeceksiniz araba Şart.birde çocuk varsa büyük kolaylık oluyor.araba sayesinde ben bir seferde Roma,sorrento,amalfi sahilleri,capri adası,Floransa,Venedik,Pisa,nice,Monaco,Cannes,Milano'yu gezdim 12 günde.araba olmasa mümkün degıl bukadar yeri bukadar zamanda gezemezsiniz.birde arabayı Roma'dan ayrılırken kiralarsanız iyi olur çünkü Roma'da araba gerekmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacklegend

    Evet araba kiralamak biraz masraflı hele otoyollar çok Pahalı ama cokta keyifli.hele çok noktalı gezeceksiniz araba Şart.birde çocuk varsa büyük kolaylık oluyor.araba sayesinde ben bir seferde Roma,sorrento,amalfi sahilleri,capri adası,Floransa,Venedik,Pisa,nice,Monaco,Cannes,Milano'yu gezdim 12 günde.araba olmasa mümkün degıl bukadar yeri bukadar zamanda gezemezsiniz.birde arabayı Roma'dan ayrılırken kiralarsanız iyi olur çünkü Roma'da araba gerekmiyor.
    Bende eylül ayında balayı için gideceğim..Araba ile 12 gün civarında bir planımız var. Her yerden duyduğuma göre cezalar ağır ve yerli yersiz geliyormuş..
    Ben daha önce bir çok ülkede araba sürdüm ama burdaki uygulamaların biraz art niyetli olduğu hissiyatı uyandırdı bende...

    Hırvatistan gezimde cezalar kredi kartımdan otomatik olarak kesildi... Hollanda da ise adresime bildirdiler hız sınırından dolayı bu kadar ceza ödemeniz gerekli diye...
    italyadaki uygulama nasıl kredi kartından mı kesiliyor? Eğer öyle ise tatil dönüşü kredi kartımı iptal ettirerek bu cezadan kurtula bilirim sanırım? Ama yok yine hollanda daki gibi adrese gelecek ise bundan sonraki girişlerde sıkıntı olabilir...

    Tren ile sık sık çantanı topla taşı otogara git orda biraz erken gidelim geç kalmayalım diye hem zaman hemde çantayı durmadan taşımak gözümde büyüyor.. Çok zamana bağlıda kalmayı ona göre planlar yapmayı sevmediğimden araba ile kendi istediğimiz zamanda istediğimiz yerde oluruz 12 gün belki ek şehirler eklenir listeye belki çıkartılır.. bu kombinasyonları yaparken içine otel rezervasyonu check in-out lar felan düşünmeden kafamıza göre gezmek daha doğru.. hele birde bu kartı iptal etme olayı ile cezadan kurtulabilirsek süper olmaz mı ?




  • Merhaba, ben kendi aracımla iki kere avrupa turu, bir çok seferde balkanlar turu yaptım. En az dört kişi olunursa arabayla türkiyeden çıkmak bana cazip geliyor . TR plakalı aracınız olursa direk polisin durdurup ceza yazması hariç kolay kolay ceza yemezsiniz, yollardaki sabit radarlar ve park cezalarını ödemezsiniz,alınması gereken yerlerde vinyetinizi alır birazda dikkat edersiniz muhtemelen problem yaşamazsınız hatta batı avrupada türklerin çok yaşadığı ülkelerde el üstünde tutulup şımartılırsınız. Ben şahsen aracımla avrupada gezmeyi çok seviyorum ve tavsiye ediyorum.
    Bu arada önümüzdeki hafta venediğe gitmeyi düşünüyoruz acaba venedik adasındaki o çok katlı otoparkın fiyatını bilen varmıdır zagrep, ljublana, bled ve venedik civarlarını gezmek istiyoruz tavsiyeleriniz çok işimize yarar.
  • cenkowsky C kullanıcısına yanıt
    otobanlarda yogun bir sekilde hiz radari var.ama bununda cozumu var yaninizda avrupa haritali tomtom navigasyon goturun hiz radarlarinin yerini onceden uyariyor.park yasagi olan yerlerede dikkat edrseniz ceza yemezsiniz.italya-fransada 9 gun arac kullandim arkamdan hic ceza gelmedi.
  • anstel A kullanıcısına yanıt
    venedikte park yeri fiyatlarini bilmiyorum ama soyle yapabilirsiniz.mestrede ucretsiz park yeri olan otellerde kalip toplu ulasimla 10 dkkda venedige gecebilirsiniz.ben oyle yapmistim.
  • Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim konaklamayı dediğiniz gibi yapmak tabiki mantıklı gerçi mestreden biraz daha uzakda bir yer buldum ama dört kişiyiz kalmayı düşündüğüm otelin venediğe servisi varmış gidiş geliş beş euro diye yazıyor eğer otopark 20 eurodan ucuza gelecekse arabayla gitmek daha mantıklı bakalım bu gün biraz araştırmak lazım, bulursam fiyatlandırma ile ilgili bir şey paylaşırım
  • anstel A kullanıcısına yanıt
    Venedik'te en ucuz araç parkı 2saat 6 euro veya günlük 25 euro. Aracın boyutları arttıkça fiyat artıyor. Bu fiyatlar binek araçlar için. SUV veya minibüsünüz varsa günlük 3-4 euro fazla ödersiniz. Bilginiz olsun. Bu mevsimde sabah erken saatlerde gitmezseniz yer bulmak biraz zor
  • anstel A kullanıcısına yanıt
    24 saatlik ulasim kartlari var vaporetti ve otobuslere sinirsiz binebiliyorsunuz bu kartla.hotel venezia mestrede kalmistik otobus duragida otele cok yakindi. aklinizda bulunsun bu secenek.
  • Merhaba, evet şimdi bende baktım 24-26 euro günlük park parası alıyorlar, arabayı bırakıp otobüsle gitmek daha iyi bir seçenek gibi duruyor, peki birde şunu sorayım
    Slovenya bled gölünü ziyaret ettikden sonra venediğe geçelim diyorum villach-udine üzerinden, burda slovnyada yapacak bir şey yok vinyet alınacak ama italyada normal ücretsiz yollar kulanılsa çokmu zaman harcanır otobana göre ? Bilen varmıdır acaba
  • anstel A kullanıcısına yanıt
    Kuzeydoğu İtalya'yı bilemiyorum ancak İtalya'nın diğer bölgelerinde diğer Avrupa Ülkelerinde ne zaman otoban parası vermemek için ücretsiz yollara girsem daha pahalıya mal oldu... Daha çok yakıt ve zaman kaybettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    kalabalık bir grup değilseniz en güzeli italyada araba kullanmamaktır...otoban parası, benzin parası ve park parası adamı resmen iflas ettiriyor... montevarchi'den (toskana) otobana girdik, avusturya sınırından çıktık, ücret:36 euro... diğer günlerde küçük giriş çıkışlar (pisa'ya, siena'ya, diğer şehirlere falan) için 7-20 euro arasında ücretler ödedik...benzin otobanda daha pahalı...litresine 1.93 euro ödedik...benzin çeyrek deponun az altındaydı fulleyelim dedik, ücret:94 euro...parklar şehrine göre değişiyor ve bir kaç saati 3-5 euroya kurtarabiliyorsunuz...toskana bölgesi gibi araçsız gezmenin zor olduğu yerlerde araç gerekli ama milano, roma ve benzeri yerlerde araçsız da rahat edersiniz...

    Selam .. :) keske yazini 2 gun once yazsaymissin:) Otoban ve benzin fiyatlari tahminimden cok tutacak sanirim.

    Soyle bir plan yaptim..
    3 gun romada kaliyorum. Ayrilirken arabayi allip, Floransaya gidiyorum.2 gun Floransa da konaklayacagim Pisa ve lucca gormeyi dusundugum yerler. Buraya giderken sienayi da gormek istiyorum. Neyse Floransadan sonra perugia ya gidip 2 gece de orda kalma planim var. son sabah erken saat 7.30 da falan yola cikip fiumincino hava alanina ucaga yetisecegim. Ucak 14:40 da 11:00 de arabayi teslim ederim diye dusundum. tum rezarvasyonlarimi da yaptim.

    Sence sikinti yasayacagim bir durum olur bu yolculukta? ya da dikkat etmem gereken seyler? Ucaga yetismemde falan trafik acisindan?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: allroad

    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    kalabalık bir grup değilseniz en güzeli italyada araba kullanmamaktır...otoban parası, benzin parası ve park parası adamı resmen iflas ettiriyor... montevarchi'den (toskana) otobana girdik, avusturya sınırından çıktık, ücret:36 euro... diğer günlerde küçük giriş çıkışlar (pisa'ya, siena'ya, diğer şehirlere falan) için 7-20 euro arasında ücretler ödedik...benzin otobanda daha pahalı...litresine 1.93 euro ödedik...benzin çeyrek deponun az altındaydı fulleyelim dedik, ücret:94 euro...parklar şehrine göre değişiyor ve bir kaç saati 3-5 euroya kurtarabiliyorsunuz...toskana bölgesi gibi araçsız gezmenin zor olduğu yerlerde araç gerekli ama milano, roma ve benzeri yerlerde araçsız da rahat edersiniz...

    Selam .. :) keske yazini 2 gun once yazsaymissin:) Otoban ve benzin fiyatlari tahminimden cok tutacak sanirim.

    Soyle bir plan yaptim..
    3 gun romada kaliyorum. Ayrilirken arabayi allip, Floransaya gidiyorum.2 gun Floransa da konaklayacagim Pisa ve lucca gormeyi dusundugum yerler. Buraya giderken sienayi da gormek istiyorum. Neyse Floransadan sonra perugia ya gidip 2 gece de orda kalma planim var. son sabah erken saat 7.30 da falan yola cikip fiumincino hava alanina ucaga yetisecegim. Ucak 14:40 da 11:00 de arabayi teslim ederim diye dusundum. tum rezarvasyonlarimi da yaptim.

    Sence sikinti yasayacagim bir durum olur bu yolculukta? ya da dikkat etmem gereken seyler? Ucaga yetismemde falan trafik acisindan?

    Alıntıları Göster
    selamlar geçen yıl bu yazıyı okudum ve bana çok faydalı olmuştu tekrardan teşekkür ederim
    ama malum bayan olunca şöförlükte kötü olunca
    italyadan döndükten sonra
    2 x150 euroluk bir ceza ödedim
    300euro ceza geldi şaka gib i:)
    park cezası birde
    taksiyle gezseydim italyayı daha ucuza gelebilirdi.
    park edecek yerlerde sıkıntı yaşadım çekip bide üşenmeden fotosunuda yollamışlar :)
    ama ödeme işlemi çok kolay mailinize bir link gelyior oradan kredi kartıyla cart diye ödüyorsunuz

    ödemesseniz vize vermeyiz birdaha diyorlar :)
    mecburen ödüyorsunuz tabi :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: retrowoman

    selamlar geçen yıl bu yazıyı okudum ve bana çok faydalı olmuştu tekrardan teşekkür ederim
    ama malum bayan olunca şöförlükte kötü olunca
    italyadan döndükten sonra
    2 x150 euroluk bir ceza ödedim
    300euro ceza geldi şaka gib i:)
    park cezası birde
    taksiyle gezseydim italyayı daha ucuza gelebilirdi.
    park edecek yerlerde sıkıntı yaşadım çekip bide üşenmeden fotosunuda yollamışlar :)
    ama ödeme işlemi çok kolay mailinize bir link gelyior oradan kredi kartıyla cart diye ödüyorsunuz

    ödemesseniz vize vermeyiz birdaha diyorlar :)
    mecburen ödüyorsunuz tabi :)

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Milanoda Navigli de İstanbul Kebap isminde türk lokantasının sahibiyle muhabbet ettik biraz..."Benim yaklaşık 5000 Euro park-hız cezam var, ödemedim" dedi. İtalya ya giriş çıkışlarda da sorun yaşamıyormuş. Ceza gelirse ben de ödememeyi düşünüyorum...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.