Şimdi Ara

İtalya Araç kiralama Trafik Cezası? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
33.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Güncel durumu aktarayım, yeşil pasaportum olduğu için tekrar İtalyadan vize başvurum olmadı ancak 4 yıl sonra İstanbulda bir hukuk bürosundan bana ulaştılar. Bazı şehirlere anlaşan bu büro ödeme yapılmadığı takdirde icra takibi açıyor, (ör Bolonya, Padova) dolayısıyla 4 sene sonra giriş çıkışlarda sorun yaşamamak adına ödemek durumunda kaldım. Bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrenalpar kullanıcısına yanıt

Yanıt için teşekkür ederim son olarak borcu ödemediğiniz süre boyunca Schengen bölgesine giriş çıkışta problem yaşadınız mı?

• evrenalpar kullanıcısına yanıt

Ödemenize gerek yoktu. Firmanın cezayı sizden tahsil etmesi imkansıza yakın.

• Betlusydn B kullanıcısına yanıt

Yaşanmaz.

• cleanton kullanıcısına yanıt

AB ülkeleri arasında bilgi paylaşımı yapılabileceği yazıyor bu nedenle giriş çıkışta veya vize alırken problem olabilir diye düşünüyorum ama bu konuda hiç bir detaylı bilgiye ulaşamadım. Bazı kişilerin adresleri değişmiş veya yanlış yazılmış bu nedenle cezadan haberleri bile olamamış bu durumu yaşayan kişilerin son durumu hakkında bir bilgi de bulamadım.

Bir şey olmuyor.

AB ülkelerinde vatandaşsanız bildirim olurdu ama TR'de yaşıyorsanız problem yok. Benimki silindi bile. 5 seneymiş zaman aşımı.

• cleanton kullanıcısına yanıt

Yoruma bak çay demle, her ülkenin kendine göre kuralları olabilir. Biz gecici bir sureligine oradayız. Bilmememiz gayet doğal, eğer uzun süreli kalacaksan zaten senin ehliyetin geçmez orada tekrar sınava girmen lazım.

• istceko İ kullanıcısına yanıt

Esas senin yoruma bak çay demle. :)

Kuralları bilmemek diye bir şey olmaz. Yanlış bir şey yaparsan cezayı yazar, kuralları bilmiyor diye ceza yazmaktan vazgeçmez.

Trafik kuralları evrenseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 7 Ağustos 2024; 9:18:26 >
  • Herkese selamalar,

iki yıl önce bende 4 ceza yedim italyada ve ödemedim. Sonrasında birçok ülkeye giriş çıkış yaptım sıkıntı yaşamadım. Şimdi tekrar italyaya gideceğim ülkeye girişte tahsil ederler mi acaba ? Cezalar verona belediyesi falandı

• Baki345354 B kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmaz
    Bende 2018 de Sicilyada 3 adet ceza yemişim.scily by car cezalar dan hariç kartımdan 3 adet 50 euro çekti bildirim ücreti olarak.cezaları ödemedim.karttan çekilen bildirim ücretleri için bankaya harcama itirazına bulundum.çekilen para kartıma geri yatırıldı.
    Geçen 6 yılda defalarca İtalyaya girişim oldu hiç sorun çıkmadı.

İşin ilginc yanı bugün Scliy by car dan bir mail geldi.
    İtalya mahkemesi bu bildirim ücretleri için yasal olmadığına dair karar almış.ödenen ücretler geri iade ediliyormuş 😀

Mail şöyle

Gentile cliente, 

il Tribunale di Bolzano, con sentenza del 13.06.2024, ha accertato che la clausola sub art. 2.2 delle condizioni generali di contratto di Sicily by Car S.p.A. – che prevede una penale pari ad € 50 oltre IVA per l’omesso e tempestivo pagamento di contravvenzioni, pedaggi e parcheggi – è vessatoria ed ha pertanto vietato alla società ogni ulteriore utilizzo di tale clausola.

Poiché risulta che Lei ha corrisposto tale importo, potrebbe avere diritto al rimborso di quanto pagato. 

Si precisa che la supposta vessatorietà riguarda soltanto la previsione sub art. 2.2 lett. e) e che questa società, ritenuta errata in fatto ed in diritto la pronuncia del Tribunale di Bolzano, ha già proposto appello.

Si precisa altresì che La presente comunicazione non riguarda i clienti che abbiano ricevuto il rimborso di quanto pagato.

Distinti saluti

Sayın Müşteri, 

Bolzano Mahkemesi 06.13.2024 tarihli kararıyla, md. Car S.p.A.'nın Sicilya genel sözleşme koşullarının 2.2'si. - cezaların, geçiş ücretlerinin ve park etme ücretlerinin zamanında ödenmemesi durumunda 50 € artı KDV tutarında bir ceza öngören hüküm, can sıkıcıdır ve bu nedenle şirketin bu maddeyi daha fazla kullanmasını yasaklamıştır.

Bu tutarı ödemiş olduğunuz anlaşıldığından, ödenen tutarın iadesini talep etme hakkına sahip olabilirsiniz. 

Belirtmek gerekir ki, iddia edilen haksızlık yalnızca 4. maddedeki hükümle ilgilidir. 2.2 harf. e) ve bu şirketin, Bolzano Mahkemesi'nin kararının fiilen ve hukuken yanlış olduğunu düşünerek halihazırda temyiz başvurusunda bulunduğunu.

Ayrıca bu iletişimin, ödenen tutarın iadesini alan müşterileri ilgilendirmediği de belirtiliyor.

Saygılarımla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok saol hocam :) gelen cezalarda zaten biri verona belediyesi biri başka bi yer falan teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.