Şimdi Ara

isyan nedir kime edilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeytanın isyan ettiği konusunda görüş birliği mevcuttur. Ancak imani hakikatler gereği ALLAHU tealaya isyan edebilecek bir şeyin mevcudiyeti mümkün değildir.

şaytanın hususan insanı hedef alan yapısı nazara verilecek olursa isyanın insanın yaratılışına ve dolayısıyla amellerine olduğunu düşünebilir miyiz?

şayet bu doğru ise aslında şeytanın ALLAHU tealaya karşı gelmediğini, insan denen varlığı deney grubu ve kontrol grubu gibi ikiye bölen bir anlayış olduğunu söyleyebilir miyiz?

planlı ve programlı bir isyandan aslında isyanda değil apaçık bir meydan okumadan ibaret bir tavır mevcut mudur? İnsanlığa hadi varolun da sizi yaratsın diye bir ilahı beyan eden elçilerden biri de şeytan olabilir mi?

felsefi olarak kaldırılamayacak taş yaratılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Aralık 2015; 14:50:48 >

• Islama göre, şeytan sadece Allahin bir emrine isyan etmiştir.

Allaha savaş acmamistir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeytanın emir bazlı olarak isyanı insanın denenmesi denen süreçte oncel midir?

Yani ilahi olan insanı denemeden ben varım bu işi ilahi olan yapmamalı ben insanın inhirafını ortaya koyacağım demesi incelik değil midir?

Bu halde şeytan şeytanlık mı yapmıştır yoksa edep gereği gereken tavrı mı göstermiştir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    bence kuranı bir kaç mealden biden okuyup bu sorularına cevap bulmalısın.şeytanın isyanı edepten sayılacaksa burda algı yaratma çabası olduğunu söylerim.bazı akımalr şeytanın kötülük rolünü üstlendiğini söylüyor.filmelrdkei kötüğ adam rolünü oynamak gibi.aslınd sevgi pıtırcığı.şeytanın hangi işle meşgul olduğunu ,isyandan önce, hiçbir hocadan duymadım.belkide cehennemi idare ediyordu.asıl sıkıntı isyanından sonra çok önemli bir durumda olduğudur,bizim hayatımız açısından.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Şeytanı zatıyla tanıyamıyoruz. Hadis gereği şeytan rasulden sonra zatıyla gorulmesi yasaklanmıştı.

Zatını bilmediğimiz bir kimsenin esas olarak zatının da ortadan kalkma sebebiyle düşünülürse, ifa ettiği pozisyon bir nebze daha anlaşılabilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Şeytanı zatıyla tanıyamıyoruz. Hadis gereği şeytan rasulden sonra zatıyla gorulmesi yasaklanmıştı.

Zatını bilmediğimiz bir kimsenin esas olarak zatının da ortadan kalkma sebebiyle düşünülürse, ifa ettiği pozisyon bir nebze daha anlaşılabilir diye düşünüyorum.
    "Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu."Bakara 30

Allah Cebrail'e dünyaya gidip 40 yerden toprak almasını emretti.BU topraktan insanı yaratacaktı.Cebrail dünyaya ulaştığında ne için geldiğini söyledi.Ancak dünyada kan dökecek ve Allah'a isyan edecek insanın yaratılması için toprak vermedi.Cebrail tekrar geldi , tekrar vermedi.Ancak 3 ncü gelişinde verdi.

Görüldüğü üzere insanın kan dökeceği ve Allah'a isyan edeceği bilgisi Melekler aleminde mevcuttu.Melekler , şeytan ve dünya , insanın neler yapacağını önceden biliyordu.İnsanın yaratılma sürecine hepsi karşı çıktı.Allah'a isyan ve küfür edecek varlıkları kim isterdi ki?Melekler Allah'a itirazlarını dile getirdi , dünya ancak 3 ncüde toprak verdi.Şeytansa asla kabullenemedi.Ki şeytan meleklerin en üstünüydü.Ancak Allah insanın daha üst makama ulaşabilecek derecede yaratacağını söyleyince , şeytan hem kan döküp Allah'a küfredecek hem de çok üstün olabilecek bu insanın yaratılmasını asla kabullenemedi.Ancak Allah'ı görmediği halde , hayatını onu görmüş gibi yaşayacak , O'nu tek bir gün bile aklından çıkarmayacak , Allah'ı görmediği halde , emirlerinden dışarı çıkmayacak olması , insanı yaratılmışların en üstünü yapacaktır.Dünyadaki milyarlarca insan Allah'a isyan etse de önemli değil.Zaten hepsi ölüp gidecek , bu dünyada toprağa girip böcek yemi olacak , ahirette de cehenneme odun olacak.Dünyada tek bir iman eden bile olsa gerisi hayvan gibi neslini sürdürüp ölüp gidecek.

Görüldüğü üzere kabullenme sürecinde evrendeki tek bir varlık bile insanın yaratılması taraftarı değildi.Ancak Allah "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" diyerek insanı yarattı.Şeytanın isyanı insanın kendinden daha üstün olarak yaratıldığını kabullenip , secde etme noktasında ortaya çıktı.Melekler de insanın yaratılmasını istemese de , karşı çıksa da , sonuçta Allah'ın ilminden sual olunmaz diyerek teslimiyet gösterdiler.Ancak şeytan insanın kötü olduğunu , yaratılmaya layık olmadığını , kendisinden daha aşşağılık olduğunu düşünerek isyan etti ve insana secde etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 13 Aralık 2015; 15:07:09 >

Dostum ne zamandır felsefe bölümündeyim, yazılarını anlayamıyorum o yüzden cevap yazamıyorum kusura bakma.

Bugun zaten suresiz banlanacam, kendine iyi bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Şeytan melek ve ins yaratılmış 3 sorumlu varlık olsa, melek hayrı temsil eden rahmetin ta kendisi olan sudur. O su kuyuda olsa o kuyunun karanlığı yekun olan şeytandır. İnsan ise o suya sanki bir tecelli varmış gibi dumduz hareketsiz durandır dersek
    O kuyudan su çekecek kimse kimdir?

Bu kişi hayrı kuytuyu ve hareketsiz emir bekleyeni dışarı çıkaran biri olarak bu 3 yaratılmış şeyin nezdinde bunları yaratana ne vaadeder?

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Dostum ne zamandır felsefe bölümündeyim, yazılarını anlayamıyorum o yüzden cevap yazamıyorum kusura bakma.

Bugun zaten suresiz banlanacam, kendine iyi bak.
    "aslında şeytanın ALLAHU tealaya karşı gelmediğini, insan denen varlığı deney grubu ve kontrol grubu gibi ikiye bölen bir anlayış olduğunu söyleyebilir miyiz?"

" İnsanlığa hadi varolun da sizi yaratsın diye bir ilahı beyan eden elçilerden biri de şeytan olabilir mi?"

Bu sorularına cevap vermek için kapasitem yeterli değil.O seviyeye ulaşmak için baya güzel bi kafa olması lazım
  • MetalurjistTR M kullanıcısına yanıt
    Canın sağolsun.
    Diğer olay için de geçmiş olsun.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Benim asıl merak ettiğim şu kaldırılamayacak taşı yaratma mevzuu. Bu konuda ne düşünülebilir?

Sonuçta biz ins melek ve şeytanı gormedik zaten bunlar birer ayetmiş diyebiliriz.

Ancak çozumsuz kalanın aynı zamanlı sorunun da kaynağı olması halinde olası cevapları turetmek için nasıl bir yol izlenebilir. Bu durum insanı çozumun parçası yapar.

Mesela ben farz namaz kılın desem bu zor diyen bir kimseye karşı o zaman 2 rekat mulk namazı kılın desem karşıdaki kişi sen yine namazdan bahsediyorsun diyebilir.

Ancak ben faraza bu 2 rekatlık mulk namazı dünyadaki sakat çocukları iyi etmeli ya da edecek desem kişi inançsız dahi olsa bu sorunun çozumunun parçası olmak isteyebilir. Ne kaybederim ki diyebilir.

Birden zor gibi gözüken bir amel sebeb ve sonucu iktiza eden bir sorgulama surecine girer.

şeytanı daha önceden kim görmüşki sonradan göremiyor
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bilgim sınırlı. Rivayetler var. Bazı rasullerin gorduğu soyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Bu konuda bilgim sınırlı. Rivayetler var. Bazı rasullerin gorduğu soyleniyor.
    Tanrı Kuran'da insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattığını söylüyor,acaba herşeyin yaratıcısı olan bir gücün insanların bir çoğunu cehennem için yaratmasının sebebi ne olabilir,neden Tanrı hoşgörüsünü ve merhametini daha geniş yaymamıştı,neden Dünya'da insanlığa düşük bir hayat standardı verilmiş olabilir, neden Dünya bir insanlık geçidi olamadı, niçin sanki insanlığa bir tavır varmışcasına insanlık savaşlar ile uğraşıyor, herşeyi yaratan güç isteseydi Dünya'da insanlığa daha rahat bir hayat, bir medeniyet geçidi sunabilirdi,Tanrı neden Dünya'da insanların bazılarını kendine düşman seçti, halbuki Tanrı herşeyi yaratması sebebi ile çok yüce olduğundan kendisini insanın seviyesine indirgememeliydi bence, bir kısmını tutmamalıydı bence,neden Tanrı Dünya'daki bazı insanları kendine düşman yaparak, kendi cematine dünya da ve cennette kariyer vererek niye merhametini yaymadı neden insanların seviyesi derecesinde onlarla oldu. Eğer tanrının merhametini geniş tutmamasını ve insanlardan bazılarını kendine düşman edinmesini düşünürsek Tanrı herşeyin yaratıcısı olamaz, çünkü bizim gözlüklerimizden bize bakıyor,TAnrı sanki bazı güçler tarafından insanlığın bir kısmını başına konulmuş bir kral edasıyla hareket ediyor, eğer Tanrı bütün mevcudatın yaratıcısı değilse İslam'da Tanrı'nın ontolojisi hakkında düşünmenin de yasak olduğu fikrinden yola çıkarsak Tanrının arka planında bütün hesaplamaları yapan daha kompleks ve çokluğun olduğu bir varlıklar sissilesi olması gerek diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 13 Aralık 2015; 17:36:56 >

• Haliyle bu sorulara muhattap olamam. Ancak bir iki hususa cevap verebilirim.

İlahi olanın neye iyi neye kotu dediğini bilemeyiz. Ancak insanı muhattap almayacak kadar kadir olduğunu biliyoruz.

Benim şu an bahsettiğim kudret ismi kadir olan bir kişiye veya bir yıldızın ışık kudretine yonelebilir. Yani bahsettiğim zat bu derece yuce ve anılması ya da kudretini tasdik bakımından mustağni olandır.

Şu noktada tanrısal kudret veya kudretlerde devreye ne şekilde girebilir anlaşılabilir.

Biz bir insana veya bir yıldızın ışık kudretine yalvarmış veya yardım istemiş olabiliriz. Her halükarda bunların bize düşman olmadıkları akla daha yatkındır.

• Tanrının arkasında uzaylılar varmış.

Güzel gidiyordu da sonu olmadı. Tam sıyrılıcakken sayılarını çoğaltmışsın. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotusx

Tanrının arkasında uzaylılar varmış.

Güzel gidiyordu da sonu olmadı. Tam sıyrılıcakken sayılarını çoğaltmışsın. :)

HOcam sayılarını çoğaltmadım sadece Tanrı nın ontolojisinin İslam da konuşulmasının yasak olmasından ve Tanrı'nın bizlere insanların gözlüklerinden bakmasından ve Tanrı'nın ontolojisinin kompleks bir hüviyet( hem ruhu var, hem zâtı var) kesbetmesinden yola çıkarak Tanrı'nın herşeyin yaratıcısı olamayacağını bizim başımıza konulmuş bir lider olması gerektiğini düşündüm, evet tekrar söylüyorum, Tanrı'nın geri planında bütün hesaplamaları yapabilen daha kompleks ve çoğulcu bir varlıklar silsilesi olması gerekiyor, ve evrenin en başındaki gücü düşündüğümüzde ise o gücün mümkün mertebe sade mümkün mertebe öz olması gerektiği sonucuna ulaşırız.

• İlahi olan kavramın arkasında değil ama üstünde bir rida olduğu düşünülür. Buna anne kavramı da denmektedir.

İslam literatüründe rida en üst makamdır ve ehil olma kavramını beyan eder.

Uzaylıdan ziyade bize anne gibi gözüken bir ortunun varlığı kabule göre mumkundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

Tanrı Kuran'da insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattığını söylüyor,acaba herşeyin yaratıcısı olan bir gücün insanların bir çoğunu cehennem için yaratmasının sebebi ne olabilir

Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."

Yukarıdaki Ayette bahsedildiği gibi , Allah her türlü teçhizatı vermiş.Kalp vermiş , kulak vermiş , göz vermiş.Bu noktada Allah herkese adil davranmış.Ama bazısının aklı , dağdaki çoban kadar bile çalışmıyosa Allah ne yapsın?Allah'a ulaşmak için master , doktora yapmaya gerek yok.Kalbini dinle , gözünle gör , kulağınla işit.Bu kadar teçhizat yeterli.Nice okumuşlar var ki sapıtmış gitmiş.Ama nice çobanlar var ki cennetlik.Allah kimseyi , sen cehenneme gideceksin diyerek yaratmadı.Ama onun nereye gideceğini daha yaratmadan önce bilmesi , ona özgür irade vermediği anlamına gelmiyor.Geleceği bilmek başka , geleceğe göre müdahale etmek başka.Bu konuda Kuran'da pek çok ayet mevcut.Allah isteseydi hepsini perişan ederdi.Ama Allah onlara belli bir vakte kadar azgınlıklarına müdahale etmeyeceğini , hatta ceza olarak azgınlıklarını artıracağını (ki bu noktada yardımcı olarak şeytanı görebiliriz) belirtmektedir.Ancak inananlar arasında , bozguncularla kalpten savaşanlara da yardım edeceğini açık açık belirtmektedir.Zalimin zulmü karşısında , inananlara sabretmeyi de emretmektedir.Şüphesiz bu inananlar için bir sınavdır.Zulüm altında imanını koruyabilmek de ayrı bir sınavdır.Ama Allah bize insanların çoğu inanmaz demektedir.Yine Allah , bir avuç inanan bile olsa zalime karşı zafer kazandıracağını ve geçmişte de bunun bir sürü örnekleri olduğunu bize söyler.Mesela Firavunun zulmünden kaçan bir avuç köleyi Allah kurtarıp firavunu suyun dibine gömmedi mi?12 havarisiyle zulüm gören İsa'nın dinini , dünyanın en büyük imparatorluğu olan roma imparatorluğuna hakim kılmadı mı?

quote:

Tanrı hoşgörüsünü ve merhametini daha geniş yaymamıştı,neden Dünya'da insanlığa düşük bir hayat standardı verilmiş olabilir, neden Dünya bir insanlık geçidi olamadı, niçin sanki insanlığa bir tavır varmışcasına insanlık savaşlar ile uğraşıyor, herşeyi yaratan güç isteseydi Dünya'da insanlığa daha rahat bir hayat, bir medeniyet geçidi sunabilirdi,Tanrı neden Dünya'da insanların bazılarını kendine düşman seçti

Düşük hayat standardı mı?Allah sana bir tane buğday tohumunu ekip 50 tane buğday elde edeceğin sistemi vermiş , bir koyun sürüsünden her sene yavrulayan , yiyipte bitiremeyeceğin , sütünü içip de bütün köye dağıtsan artacağı bir sistem vermiş.Sen diyorsun ki hayat standartı neden düşük?Bi düşün bakalım standart niye düşük.Küresel faiz tefecilerine hem devlet olarak , hem de vatandaş olarak donuna kadar borçlanmışsın da ondan.Allah sana faiz alma , faiz verme diye emretmiş ama sen dinlemiyosun.Kredi kartına her ay %4 faiz ödüyosun.Peki ne için.Arkadaşlarınla starbucksta kahve içip 50 TL hesap ödemek için.Deniz kenarında fasıl eşliğinde rakı balık yiyip 300 TL bayılmak için.Doğudan gelip de , içinde farelerin cirit attığı ahşap ev kiralayıp , hammallık yapıp , para biriktiren insan tanıyorum ben.Kendin kaşınıyosun sonra Allah'a benim hayat standartım neden düşük diye sitem mi ediyosun?Bi zamanlar Osmanlı'da insanlar zekat verecek kişi bulamazmış.Cami önünde , sokak ortasında duran , içi oyuk taşa cemaatin attığı sadakalar asla eksilmezmiş , ihtiyacı olan , ihtiyacı kadar alırmış.Para hep artarmış.Sen dünyanın neresinde duydun sokak ortasında duran , ama hiç eksilmeyen para?

Tanrı neden dünyadaki insanların bazılarını kendine düşman seçti diyosun?Allah kim olursan ol gel diyor.İster katil , ister kafir , ister dinsiz ol , benim kapım açık diyor.Günahtan vazgeçersen , tövbe edersen , seni hiç günah işlememiş kabul ederim diyor.Hatta günahı işlememekte sebat edersen geçmiş günahlarını sevaba çeviririm diyor.Çok tövbe edersen Gaffur ismimin tecellisi ile , senin işlediğin günahların üzerini öyle bir örterim ki , melekler bile göremez diyor.Allah sana daha ne yapsın.Buna rağmen Allah'a düşmanlığı seçiyosan o senin bileceğin iş.Senin Allah'a ne bir zararın dokunabilir ne de bir etkin olabilir.Ölüp gidersin , toprağa gömülüp böcek yemi olursun.Ateş olsan cürmün kadar yer yakamazsın.

Dünyadaki merhametsizliği neden kendinde aramıyosun?Çin seddinden avrupanın ortasına , sibiryadan afrikanın insan girmemiş çöllerine kadar olan müslüman topraklarında hangi insanın kanı dökülmüş?Kan dökmek için gelenler hep dışarıdan gelmiş.Haçlılar toplanıp müslüman katletmeye yeminler ederek saldırmış.Müslümanlar da arkasına saklandıkları kaleleri bir bir avrupanın ortasına kadar başlarına yıkmış.Bu islam medeniyeti değil mi , dağdaki dere kenarında su içen ceylanın başına bişey gelse , Allah'a vereceğim hesaptan korkarım diyen liderler yetiştirmedi mi?Ormandan bir dal kesenin kafasını keserim diyen Fatih Sultan Mehmet'ler yetiştirmedi mi?Bak şu dünyanın haline?Her yerde savaş , kan.Ortadoğu projesi için dökülen kanlar kimin eseri.Ama senin önüne bir sebep koymuşlar.İşid yapıyo demişler , sen de o kadar safsın ki , ne derlerse inanıyosun.Ortalığı kan gölüne çevirip , bir de suçu sözde müslümanlara atıyolar.Bütün dünyayı kandırıyolar.Senin gözlerin görmüyosa kafan çalışmıyosa yapacak bişey yok.Allah bizi bu dünyaya göndermiş , birbirinizin hakkını yemeyin , dünyaya zarar vermeyin , hepiniz hz.Ademin çocuklarınısınız , birbirinizi öldürmeyin demiş.Bu dünyayı yaşanacak huzur dolu bir hale getirmek insanın elinde.Ama bunu beceremeyip , kalkıp da bunun için Allah'ı suçlamak neyin kafası?Bu dünyayı pisliğe boğan sensin.Bütün suçlu insan olarak sensin.Suçu Yaratıcıya atarak kurtulacağını mı sanıyosun?Herkes kötü olsa da , Hz.İbrahim'i yakacak ateşe su taşıyan karınca olmak zorundasın.Senin bu dünyadaki sınavın bu.Allah sana sen yeter ki savaş , sana 40 bin melek gönderirim diyor.Çölde yaşayan bedevi arap milleti nasıl oldu da dünyanın en büyük imparatorlukları olan Pers imparatorluğunu , Roma imparatorluğunu dize getirdi?Roma askerlerini Kahireden , Kudüsten def edip gönderdi.Oysa İslam ilk geldiğinde Peygambere inanan bi avuç insan vardı.Daha 50 yıl geçmedi , Roma komutanları Müslüman orduları karşısında savaşamadan def olup gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 14 Aralık 2015; 0:54:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

Tanrı Kuran'da insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattığını söylüyor,acaba herşeyin yaratıcısı olan bir gücün insanların bir çoğunu cehennem için yaratmasının sebebi ne olabilir

Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."

Yukarıdaki Ayette bahsedildiği gibi , Allah her türlü teçhizatı vermiş.Kalp vermiş , kulak vermiş , göz vermiş.Bu noktada Allah herkese adil davranmış.Ama bazısının aklı , dağdaki çoban kadar bile çalışmıyosa Allah ne yapsın?Allah'a ulaşmak için master , doktora yapmaya gerek yok.Kalbini dinle , gözünle gör , kulağınla işit.Bu kadar teçhizat yeterli.Nice okumuşlar var ki sapıtmış gitmiş.Ama nice çobanlar var ki cennetlik.Allah kimseyi , sen cehenneme gideceksin diyerek yaratmadı.Ama onun nereye gideceğini daha yaratmadan önce bilmesi , ona özgür irade vermediği anlamına gelmiyor.Geleceği bilmek başka , geleceğe göre müdahale etmek başka.Bu konuda Kuran'da pek çok ayet mevcut.Allah isteseydi hepsini perişan ederdi.Ama Allah onlara belli bir vakte kadar azgınlıklarına müdahale etmeyeceğini , hatta ceza olarak azgınlıklarını artıracağını (ki bu noktada yardımcı olarak şeytanı görebiliriz) belirtmektedir.Ancak inananlar arasında , bozguncularla kalpten savaşanlara da yardım edeceğini açık açık belirtmektedir.Zalimin zulmü karşısında , inananlara sabretmeyi de emretmektedir.Şüphesiz bu inananlar için bir sınavdır.Zulüm altında imanını koruyabilmek de ayrı bir sınavdır.Ama Allah bize insanların çoğu inanmaz demektedir.Yine Allah , bir avuç inanan bile olsa zalime karşı zafer kazandıracağını ve geçmişte de bunun bir sürü örnekleri olduğunu bize söyler.Mesela Firavunun zulmünden kaçan bir avuç köleyi Allah kurtarıp firavunu suyun dibine gömmedi mi?12 havarisiyle zulüm gören İsa'nın dinini , dünyanın en büyük imparatorluğu olan roma imparatorluğuna hakim kılmadı mı?

quote:

Tanrı hoşgörüsünü ve merhametini daha geniş yaymamıştı,neden Dünya'da insanlığa düşük bir hayat standardı verilmiş olabilir, neden Dünya bir insanlık geçidi olamadı, niçin sanki insanlığa bir tavır varmışcasına insanlık savaşlar ile uğraşıyor, herşeyi yaratan güç isteseydi Dünya'da insanlığa daha rahat bir hayat, bir medeniyet geçidi sunabilirdi,Tanrı neden Dünya'da insanların bazılarını kendine düşman seçti

Düşük hayat standardı mı?Allah sana bir tane buğday tohumunu ekip 50 tane buğday elde edeceğin sistemi vermiş , bir koyun sürüsünden her sene yavrulayan , yiyipte bitiremeyeceğin , sütünü içip de bütün köye dağıtsan artacağı bir sistem vermiş.Sen diyorsun ki hayat standartı neden düşük?Bi düşün bakalım standart niye düşük.Küresel faiz tefecilerine hem devlet olarak , hem de vatandaş olarak donuna kadar borçlanmışsın da ondan.Allah sana faiz alma , faiz verme diye emretmiş ama sen dinlemiyosun.Kredi kartına her ay %4 faiz ödüyosun.Peki ne için.Arkadaşlarınla starbucksta kahve içip 50 TL hesap ödemek için.Deniz kenarında fasıl eşliğinde rakı balık yiyip 300 TL bayılmak için.Doğudan gelip de , içinde farelerin cirit attığı ahşap ev kiralayıp , hammallık yapıp , para biriktiren insan tanıyorum ben.Kendin kaşınıyosun sonra Allah'a benim hayat standartım neden düşük diye sitem mi ediyosun?Bi zamanlar Osmanlı'da insanlar zekat verecek kişi bulamazmış.Cami önünde , sokak ortasında duran , içi oyuk taşa cemaatin attığı sadakalar asla eksilmezmiş , ihtiyacı olan , ihtiyacı kadar alırmış.Para hep artarmış.Sen dünyanın neresinde duydun sokak ortasında duran , ama hiç eksilmeyen para?

Tanrı neden dünyadaki insanların bazılarını kendine düşman seçti diyosun?Allah kim olursan ol gel diyor.İster katil , ister kafir , ister dinsiz ol , benim kapım açık diyor.Günahtan vazgeçersen , tövbe edersen , seni hiç günah işlememiş kabul ederim diyor.Hatta günahı işlememekte sebat edersen geçmiş günahlarını sevaba çeviririm diyor.Çok tövbe edersen Gaffur ismimin tecellisi ile , senin işlediğin günahların üzerini öyle bir örterim ki , melekler bile göremez diyor.Allah sana daha ne yapsın.Buna rağmen Allah'a düşmanlığı seçiyosan o senin bileceğin iş.Senin Allah'a ne bir zararın dokunabilir ne de bir etkin olabilir.Ölüp gidersin , toprağa gömülüp böcek yemi olursun.Ateş olsan cürmün kadar yer yakamazsın.

Dünyadaki merhametsizliği neden kendinde aramıyosun?Çin seddinden avrupanın ortasına , sibiryadan afrikanın insan girmemiş çöllerine kadar olan müslüman topraklarında hangi insanın kanı dökülmüş?Kan dökmek için gelenler hep dışarıdan gelmiş.Haçlılar toplanıp müslüman katletmeye yeminler ederek saldırmış.Müslümanlar da arkasına saklandıkları kaleleri bir bir avrupanın ortasına kadar başlarına yıkmış.Bu islam medeniyeti değil mi , dağdaki dere kenarında su içen ceylanın başına bişey gelse , Allah'a vereceğim hesaptan korkarım diyen liderler yetiştirmedi mi?Ormandan bir dal kesenin kafasını keserim diyen Fatih Sultan Mehmet'ler yetiştirmedi mi?Bak şu dünyanın haline?Her yerde savaş , kan.Ortadoğu projesi için dökülen kanlar kimin eseri.Ama senin önüne bir sebep koymuşlar.İşid yapıyo demişler , sen de o kadar safsın ki , ne derlerse inanıyosun.Ortalığı kan gölüne çevirip , bir de suçu sözde müslümanlara atıyolar.Bütün dünyayı kandırıyolar.Senin gözlerin görmüyosa kafan çalışmıyosa yapacak bişey yok.Allah bizi bu dünyaya göndermiş , birbirinizin hakkını yemeyin , dünyaya zarar vermeyin , hepiniz hz.Ademin çocuklarınısınız , birbirinizi öldürmeyin demiş.Bu dünyayı yaşanacak huzur dolu bir hale getirmek insanın elinde.Ama bunu beceremeyip , kalkıp da bunun için Allah'ı suçlamak neyin kafası?Bu dünyayı pisliğe boğan sensin.Bütün suçlu insan olarak sensin.Suçu Yaratıcıya atarak kurtulacağını mı sanıyosun?Herkes kötü olsa da , Hz.İbrahim'i yakacak ateşe su taşıyan karınca olmak zorundasın.Senin bu dünyadaki sınavın bu.Allah sana sen yeter ki savaş , sana 40 bin melek gönderirim diyor.Çölde yaşayan bedevi arap milleti nasıl oldu da dünyanın en büyük imparatorlukları olan Pers imparatorluğunu , Roma imparatorluğunu dize getirdi?Roma askerlerini Kahireden , Kudüsten def edip gönderdi.Oysa İslam ilk geldiğinde Peygambere inanan bi avuç insan vardı.Daha 50 yıl geçmedi , Roma komutanları Müslüman orduları karşısında savaşamadan def olup gitti.

senin anlattıkların Dünya'daki kan ve gözyaşına uydurulan kılıflar,yazdıklarınla bizi teselli ediyorlar,kimse kimseyi kandırmasın, Dünya'nın böyle karman çorman olmasının geri planında başka hesaplar var,evet Tanrı'nın geri planında çoğulcu ve kompleks bir varlıklar silsilesinin olduğunu düşünüyorum, çünkü Tanrı'nın Kuranın ifadesi ile "bir şeye ol dediği zaman olmasının" çok zor olduğunu ve işin kolayına kaçmak olduğunu düşünüyorum, evet Hayatın evvelinde olan güç mümkün mertebe sade mümkün mertebe öz olmalı, tekrar konumuza gelirsek Dünya'nın böyle kurgulanmış olmasında sorun, bir düşün Dünya neden böyle kurgulandı, ben şeri yarattım ama istemedim ifadesi kolaya kaçmak oluyor, daha derin düşündüğümüzde Dünya'nın kasıtlı olarak karmaşaya sevk edildiğini görüyoruz, peki Dünya neden karmaşaya sevk edilmişti, bence hayatın geri planında acılar olması gerek evet acılar diyorum, hayatın kurulması sırasında acılar çekilmiş olması gerekiyor ki bu Dünya'da insanlık karmaşaya sevk edilmiş olsun, bak ben derin düşünüyorum, diyorum ki hayatın geri planında acılar yaşanmış olmalı ki Dünya böyle karmaşaya sevk edilmiş olsun, çünkü sadece bencillik Dünya'yı bu kadar karmaşaya sevk edemez diye düşünüyorum,tekrar konumuza gelecek olursak senin anlattıkların bizi teselli etmek için açıklanan ifadeler, tekrar söylüyorum, eğer istenilseydi biz bu Dünya'da birbirimize karşılıklı centilmenlik yaptığımız bir Dünya'da yaşayabilirdik ve hepimizin de bu Dünya'da güzel bir kariyeri olurdu ve bu kariyer ile cennette yaşabilirdik, demek ki neymiş Tanrı sadece kendi cemaatine kariyer vererek insanların bir kısmını kendine seçerek bizlerin seviyesine inmiş, eğer herşeyin yaratıcısı olsaydı daha geniş düşünürdü diye düşünüyorum, Dünya'da bu kafir- mümin diye böyle bir taksimatın yapılmış olmasının geri planında başka hesaplar olmalı evet bir kısmımızın kafir bir kısmımızın mümin olmasının geri planında başka hesaplar olmalı diye düşünüyorum, evet bizi çok iyi tanıyorlar diye düşünüyorum, anlaşılan o ki Dünya'ya biz gönderilmeden önce hepimiz teker teker kontrolden geçirilmişiz, yoksa bu kadar mühim bir taksimat sadece bir kısmının içinde iman olması bir kısmının da içinde iman olmamasına göre yapılmış olamaz , diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.