Şimdi Ara

isyan nedir kime edilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vahiy bal olsa arı bunu yapsa ve korusa, bu kovandan BAL ÇALMAK İSTEYENİ soksa ve bunu hayatı karşılığı yapmış olduğu anlaşılsa burada vahyin kurani adaletle korunduğu anlaşılır.
    adalet ve adaletsiz tavrın kırım noktası bakımından bu husus önemlidir. yapılan zulumlerin ve sair adil olmayan tavırların kırılma noktası bu husus olabilir. çok üstel bir bakışla bence de budur zaten. ilahi olanın kendisini koruruken ki tavrı al-i cenabtır ve sorgulanamaz. kendi hayatı pahasına koruma yapan bir kimse suçlanamaz. bu şey intihar komandosu veya para karşılığı canından vazgeçmiş ihtiyar ya da kanser hastası veyahut yakınına karşı yapılmış bir fiile tepki gösteren kimse değildir. bu direkmen vahyi koruyanın tavrıdır ve taktire şayandır.

şimdi hangi ad ve nam altında olursa olsun bu vahiyden ÇALMAK İSTEYENE karşı yapılmış her türlü eylem kuranın adaleti dışında düşünelemez. insanların adaleti ise bambaşkadır ve bu konular da ise genelde ilahi bir tavrı dilek ya da temenna yoktur. para başlığında bir takım fiillerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Aralık 2015; 11:23:15 >

• dinle uğraşanalr neden kafayı sıyırıyor?nednei basit ,kurandan yada dini nereden öğrendi ise anladığı kadarı ile Alalh'ın neye karar vereceğine kadar vermeye çalışıyor.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    şu husus eğer yanlış anlaşılma sebebi ise netleşmesi lazım. benim ve konu ile ilgili diğer arkadaşların toplam kanaati zannetmiyorum ki bilmedikleri bir hususta hüküm vermek olsun.
    bize öğretilen şeylerin yanlış olduğunu gördük doğrusu bu değil diyoruz. madem ki karşı taraf beyanda bulundu bize de cevap hakkı düşer deyip ALLAHU adına değil o teala ne dedi diyene cevaplar türetiyoruz.

burada taraf kavramı netleşirse ne yaptığımız da anlaşılır.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    sorun buradaki arkadaşların fikir yürütyemey çalışmaları değil,bazıalrı uç kısımalrda sanıırm tepkim onlara.sorun zamanında bizlere hoca diye dayatılan kişilerin hatta onların hocasının bizim "anlayamadığımız" bi şekilde kararlar ortaya çıakrmaları.bakınız namaz kılmayan öldürülür kuralı.mezhepelrde var ama kim kalkıp eşini kardeşini bu sebeple öldürdü din diye?bu kural hangi ayetlerden çıktı?b,i kaç saat önce bi arkdaş mezheplerin nereden nasıl çıktığını sordu.adama anlatmaya çalışıyorum diğer kişi bir başladı...zaten susmayan birisi benimde iteiğim kaçtı ve ayrıldım oradan.hiçbir şekilde kuran muhattap değil.en acayibi ise elinde ayfon olan adamın kalkıp misvak kullanmak sünnet,diş macunu katkılı zarar veriyor demesi.ee sen git kimya oku düzgün macun yap,asla kafa kullanmaya gerek yok.o ayfon cennetten gelme mi?

ayrıca insanların,toplu olarak, yaşam,evren,hayat gibi konularda yeterli felsefi noktada olmadığını düşünüyorum.

• Kadın yeni doğurmuş ineğini sağmak için,
    körpe buzağısını zayıf bir iple yanı başına bağlamış.
    Yavru anasını emmek için hoplayıp zıplayınca ip kopmuş,
    annesinin memesine koşarken çarpıp süt kovasını devirmiş.
    Kadın hışımla kovayı buzağının kafasına indirince,
    inek de bir boynuz sallayıp kadını cansız yere sermiş.
    Gürültüyü duyan kocası gelip karısını yerde ölü görünce silahını çekip ineği vurmuş.
    Silah sesi duyan kayınpederi ahıra koşmuş,
    damadının elinde silah, kızını yerde cansız görünce o da çekip damadını öldürmüş.
    Şeytan ise kenarda kıs kıs gülüyormuş.
    Bütün suçu bana yüklerler, peki burada benim buzağıyı hafif gıdıklamaktan başka yaptığım bir şey var mı, demiş.
  • Dinozor. D kullanıcısına yanıt
    Bizim durumumuz daha çok şuna benziyor.

Kadının birisi tren raylarına yakın yerde oturuyormuş. Her tren geçişinde evdeki büyük gardrop şiddetle sarsılıyormuş. Bu durumdan bunalan kadın bir tamirci çağırmış. Adamcağız abla bunun hangi sebebten böyle gurultu çıkardığını anlamam için gardorobun içine girmem lazım demiş. Kadın da tamam demiş. Adam gardroba girmiş beklemeye başlamış. Tam o sırada evin beyi kapıda belirmiş. Kapıda erkek ayakkabısı görünce karısına sormadan evi hışımla aramaya başlamış. Gardobun olduğu odaya gelip kapısını şiddetle açmış.

Adama senin ne işin var diye sorunca korkudan beti benzi atmış tamirci

Valla inanmayacaksınız ama tren bekliyorum diyivermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın biri camiye giderken şeytan çelme takmış.Adam düşmüş , paçası çamur olmuş.Hemen eve dönüp pantalonu değiştirmiş , acele adımlarla camiye gitmeye devam etmiş.Şeytan tekrar çelme takmış.Adam yine düşmüş , yine çamur olmuş.Hızlı adımlarla eve gidip pantalonu değiştirmiş , tekrar camiye gitmeye başlamış.Bu sefer bakmış bi tane adam koluna girmiş , camiye kadar düşmesin diye yardımcı olmuş.Adam camiye varınca sormuş.Sen de kimsin?Adam demiş , ben şeytanım.Sana çelme takıp camiye gelmene engel olmak istedim.Ama sen üstünü değiştirip tekrar camiye giderken Allah senin bütün günahlarını bağışladı.Çok öfkelendim , bi daha çelme taktım , ama sen tekrar üstünü değiştirip camiye gidince bu sefer Allah ümmetin bütün günahlarını bağışladı.Eğer 3 ncüye düşseydin Allah bilir neler olacaktı.Onun için düşmemen için yardım ettim.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    böyle hikayelere inanan var mı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

böyle hikayelere inanan var mı ya

Ne var ki hocam bu hikayede.Büzüklerin efendisine inanmaktan iyidir.O iradesi olan yüzük var ya kabuslarımıza girdi geceleri.Bu ülkede , süpürgeye binip uçmaya çalışan Herry Potter nesli yetişti.Bizim zamanımızda Herry Potter mı vardı?Emrah Potter'la büyüdük biz.Hepimiz acıların çocuğuyduk.

Önemli olan hikayenin etki gücü.Benim ilkokul öğretmenim bazen dersi bırakır hikaye anlatırdı.Bi keresinde kemik iliğinin faydalarını anlatırken bi tane kangal köpeği olduğunu , bi gün bol bol kemik yedirdiğini anlatmıştı.Hayvan duvarlara toslamaya başlamış.Bizim öğretmen üstüne binmiş , at gibi koşturmuş.Tabi bu hikayeyi dinledikten sonra bütün sınıf eve gidip annelerinden bol kemikli yahni yapmasını istemiş.Kel Aliço'nun bi oturuşta yediği kuzuyla , attığı elense hikayeleriyle büyüdük biz.

• Hikaye önemli değil önemli olan kime izafe edildiği. Mesela bize meal ilmi gereği bir çok hal yakıyn olarak yaşatıldı. Ama zerre kadar kitapla kalemle ilgisi yok imtihan sırrıyla ilgili olan cinsten olanlar. Şimdi bizde yaşanılası bir şeyi o kimselere ihsan edeceğiz.

Önemli olan soğukkanlı olabilmek. Bizler derde kaşık sallarken soğukkanlı olanları şimdi biz sükûnete davet ediyoruz ve kıssalar okuyoruz.

Edit stalag 17 de manfredi ve johns olurken soğukkanlı davranan biri vardı. Filmi izleyin izlettirin. Nick resmimdir ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Aralık 2015; 16:19:54 >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    arkadaşım verdiğin örnekler zaten hikaye amacı ile yola çıkılmış şeyler.ancak sen allahın bişeyler yaptığını anlatıyosun.vahiy downlaod eden dayı gibi hikayen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.