Arkadaşlar ilk defa yurt dışına çıkış yapıcam ( en son 5 yasında gitmiştim o sayılmaz sanırım ) Temmuz Ayında 2 hafta tatil süresince 1 hafta isviçre 1 hafta Almanya'da kalmayı planlıyorum . Vize için isviçreden teyze oglunun davetiye göndermesimi yoksa benim otel rezervasyonu yapmam mı vize almamı kolaylaştırır ? Üzerime ait araç var ve bankada 10 binden fazla param olursa vize almam kolaylaşırmı ? Yada iş yerim dolayısıyla yunanistana vize almam çok basit sizce ne yapmalıyım ? Bu arada mali müşavir stajı yapıyorum yani uzun süreli yurt dışında kalmam mümkün değil. Bu konularda Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardıma ihtiyacım var.
quote:
Orijinalden alıntı: xpmagduru
Arkadaşlar ilk defa yurt dışına çıkış yapıcam ( en son 5 yasında gitmiştim o sayılmaz sanırım ) Temmuz Ayında 2 hafta tatil süresince 1 hafta isviçre 1 hafta Almanya'da kalmayı planlıyorum . Vize için isviçreden teyze oglunun davetiye göndermesimi yoksa benim otel rezervasyonu yapmam mı vize almamı kolaylaştırır ? Üzerime ait araç var ve bankada 10 binden fazla param olursa vize almam kolaylaşırmı ? Yada iş yerim dolayısıyla yunanistana vize almam çok basit sizce ne yapmalıyım ? Bu arada mali müşavir stajı yapıyorum yani uzun süreli yurt dışında kalmam mümkün değil. Bu konularda Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardıma ihtiyacım var.
Her zaman için davetiye yerine şahsi turist başvurusu daha kolay bir seçenektir. İş/öğrencilik durumunuz rahatlıkla ispatlanabiliyorsa yukarıda bahsettiğiniz üç ülkeden herhangi birinden ilgili tarihlerde rezervasyon rota göstererek turist vizesine başvurun.
isviçre, almanya, avusturya, belçika, danimarka, norveç, isveç, finlandiya, bu ülkeler türklere zor vize verir,
senin yapacağın iş italya vizesi alıp , milanoya uçmak ordanda trene atlayıp isviçre geçmek, hele isviçre konsolosluğuna akraban olduğunu söylersen yüzde 95 red alırsın,
hella
kullanıcısına yanıt
neden üstadım ? belli bi sebebi varmı ? yunanistandan çok rahat vize alabilirim iş yerim dolayısıyla oradan alıp gitsem bi dahaki vize almaya kalktıgımda problem olabilir dediler
quote:
Orijinalden alıntı: xpmagduru
neden üstadım ? belli bi sebebi varmı ? yunanistandan çok rahat vize alabilirim iş yerim dolayısıyla oradan alıp gitsem bi dahaki vize almaya kalktıgımda problem olabilir dediler
yunanistandan vize alıp, yunanistana ilk girişini yaparsan sorun olmaz
hella
kullanıcısına yanıt
Yanlız üstadım o zaman tüm otel ve bilet rezervasyonlarını yunanistan için yapıp oradan 15 günlük kalma süreli vize almam lazım oda bi sıkıntı aslında arkadas ne zor bi iş ya 50 bınlık arabam var smmm stajını yapıorum 15-20 bın para var bankada hala daha vermezler korkusu var off
Merhaba arkadaşlar Konu eski ama şu anki sorunuma yakın olduğu için buraya yazıyorum; Bugüne kadar hiç yurtdışına çıkmadım, Nisan sonunda çalıştığım kurumdan görevli olarak İsviçreye gidecem. Dolayısıyla pasaportum görev pasaportu GRİ olacak. Ben şunu istiyorum, İsviçreden Almanyaya geçip ablama sürpriz yapayım, sonra da almanyadan vatana döneyim istiyorum. Acaba, İsviçre-Almanya geçişinde vize istiyorlar mı? Yoksa mesele İsviçreye kadar gitmiş olmak mı? Türkiye içinde geziyor gibi bu ülkeler arasında seyahat edebiliyor muyum?
Isvicre Almanya arasinda gumruk kapisi var kontrol ediliyorsunuz. Schengene dahil oldugundan isvicre almanyaya gecis sorunsuz oluyor. Multi olacaksa sorunsuz gidebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: swizzz
Isvicre Almanya arasinda gumruk kapisi var kontrol ediliyorsunuz. Schengene dahil oldugundan isvicre almanyaya gecis sorunsuz oluyor. Multi olacaksa sorunsuz gidebilirsiniz.
Gümrük kapısı var, kontrol ediliyor, ama tutup da vize istemiyorlar, üstünü başını arayıp kimliğine bakıp "geç" diyorlar diye anlıyorum? "Multi olacaksa sorunsuz gidebilirsiniz." den kasıt nedir?
mrbeanM
kullanıcısına yanıt
Almanya Federal Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Simdiden bol eglenceler. Isvicrenin hangi sehrine geleceksiniz ?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 27 Nisan'da Bern şehrine gidecem. 2 günlük bir toplantı takvimimiz var. Akabinde Almanya'ya geçmeyi düşünüyorum, Düsseldorf'a, mesafe biraz uzak ama. Bern-Düsseldorf arası tren var galiba? Alternatif olarak da Zürih havaalanı kullanılıyormuş? Siz İsviçre'de misiniz? Bu konularda da bilginiz var mıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: mrbean
Merhaba arkadaşlar Konu eski ama şu anki sorunuma yakın olduğu için buraya yazıyorum; Bugüne kadar hiç yurtdışına çıkmadım, Nisan sonunda çalıştığım kurumdan görevli olarak İsviçreye gidecem. Dolayısıyla pasaportum görev pasaportu GRİ olacak. Ben şunu istiyorum, İsviçreden Almanyaya geçip ablama sürpriz yapayım, sonra da almanyadan vatana döneyim istiyorum. Acaba, İsviçre-Almanya geçişinde vize istiyorlar mı? Yoksa mesele İsviçreye kadar gitmiş olmak mı? Türkiye içinde geziyor gibi bu ülkeler arasında seyahat edebiliyor muyum?
Üstadım vizeniz egerki schangen ise sıkıntınız hiç olmaz istediginiz ülkeye kalabileceginiz tarihler arasında girip çıkarsınız kimsede birşey diyemez
Gümrük yada kapı mapı yok italyadan isvicreye geçerken sadece trafik ekibi cevirdi ehliyet ruhsat aldı bide pasaport o kadar trafik kontrol yani isvicreden almanyaya gecerken baselden trene atla almanyaya geç kimse bilet haricinde birşey sormaz ben öyle yaptım baselden köln'e gittim trenle trende prizlerde var rahat oluyor.
Schengen bir bölge yani isvicreyi istanbul düşünün almanyaya ankara gerçi almanyaya biraz hakaret etmiş gibi olduk ama İstediğin gibi gezini yine tekrarlıyorum vize süresince gezebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: mrbean
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 27 Nisan'da Bern şehrine gidecem. 2 günlük bir toplantı takvimimiz var. Akabinde Almanya'ya geçmeyi düşünüyorum, Düsseldorf'a, mesafe biraz uzak ama. Bern-Düsseldorf arası tren var galiba? Alternatif olarak da Zürih havaalanı kullanılıyormuş? Siz İsviçre'de misiniz? Bu konularda da bilginiz var mıdır?
bern isvicrenin başkenti çok güzel bi şehir yazın oradaydım
Meydanda şehrin sembolu ayılar var oraları dolaş vaktin varsa. Baselden almanyaya trenler var yazın 80 euroya falandı sanırım köln'e gittim tren daha devam ediyormuydu bilmiyorum ama baselde büyük bizim haydarpaşa gibi bi yer var oradan bakabilirsin hafta içi trenler daha ucuz 5 saat falan sürüyor tam hatırlamıyorum ama sanırım öyleydi tren koltukları geniş güzel wifi yok priz var koltukların kenarında bir iki defa biletçi gelir bilet sorar kahve çay vs satıcısı gezer arada onun haricinde zürihten almanyaya uçakla gidebilrisin ama bence daha masraflı olur bide ben bulamadım gidecegim zaman ama sanırım hızlı trenler var almanya isvicre arasında bi araştırın gideeginiz zamana uygunsa onla gitmeniz sizin için daha avantajlı olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme