Şimdi Ara

Almanya Vize başvurusu hakkında YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • idata konusunda mesajım var ama daha dikkat çeker diye konu da açmak istedim



    iyi günler arkadaşlar eylül ayı için almanyadan schengen vizesi almak istiyorum cuma gününe idatadan randevu oluşturdum.




    Şimdi benim şöyle birkaç sıkıntım ve sorum var tatil sürem çok net belli değil arkadaşlarım 14-18 eylülde kongre sebebiyle marsilyada olacak onlarla birlikte tatile çıkmayı düşündüm fakat vize ve uçak fiyatlarından sonra 4 günlük tatil için çok pahalı geldi en azından daha uzun süreli bir şeyler planlayayım dedim ve almanya üzerinden giriş yaparak bir rota oluşturma niyetindeyim. Vize çıkmama gibi bir de derdimiz olduğu için otel ve uçak biletini almadan rezervasyonu yaparak başvurmayı düşünüyorum. Ayrıca gezmeyi sevdiğim ve masraflı ve stresli bir iş olduğundan dolayı uzun süreli bir vize istiyorum bunun için ne yapmalıyım herhangibir dilekçe örneği vs var mıdır ? daha önce 2014 almanya ve 2016italyadan vizem var 2017ve 2018de de çeşitli balkan ülkeleri ve ukraynayı ziyaret ettim.



    İkinci durumum ise şöyle yakın zamanda bir ev aldım ve nakit olarak nerdeyse hiç param yok haziranda da askerdeydim 15 haziran ve 15 temmuzda bir maaş yatışı olmadı, memurum( devlet kurumunda diş hekimi olarak çalışıyorum).




    Sorularımı özetle şu şekilde sormak istiyorum






    1-uçak ve otel için rezervasyonu yeterli mi ( eskiden yetmişti)


    2-Uzun süreli çıkması için nasıl bir ek yapmalıyım


    3-Hesaplarımda çok fazla nakit yok ama düzenli bir işim ve evim var, tarih belirsiz olduğu için yalandan başlangıç tarihini daha erken yazacağım bu durumda nakit yetersizliği gibi bir reddetme olur mu, Her gün için hesapta şu kadar para bulunacak diye bir kural var mı yoksa şehir efsanesi mi


    4-Dediğim gibi askerlik yaptığım için yaklaşık 40 gün kurumumda süresiz izindeydim bu bordro ve maaş ödemesinde eksiklik yaratmıştır diye düşünüyorum, bunu bir dilekçeyle belirteyim mi?


    5-Bir yakınımdan para girişi yapsam hesabıma son 2-3 gün içinde bu absürd karşılanır mı?








  • Merhaba hocam, öncelikle çok zorlu ve kaçak durumlarının çok yoğun olduğu bir süreçte başvuru yapıyorsunuz, haliyle konsolosluk için iyi/kötü ayrımı gün geçtikçe zorlaşıyor.

    Uzun süreli vizeyi Almanya'dan almak kimi zaman kolay kimi zaman zordur. Öncelikle 3 senelik zaman diliminde alınan Schengen vizeleri göz önünde bulundurulur ve bu Schengen vizelerini düzenli olarak bir ülkeden almak, uzun süreli vize almanın anahtarı olarak bilinir. Benim şahsi görüşüm çok uzun bir vize alamayacağınız yönünde ama tabi ki konsolosluk ne düşünür bilemem.

    Normal vize dönemlerinde olsak otel ve uçak rezervasyonu yeterli diyebilirdim ama ülke olarak sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz için eğer kredi kartınızda müsaitlik varsa 12 saat öncesine kadar iptal edilebilen bir bilet ve son güne kadar iptal edilen bir uçak bileti ve otel rezervasyonu ödemesini tam yapmanızı yani önceden ödeme yapmış olmanızı öneririm.

    Nakit olarak sıkıntıda olmanız konsolosluk için kötü bir izlenim yaratır, bir işinizin hatta saygın bir işinizin olması bile şu an pek bir şey ifade etmiyor, dediğim gibi eğitimli/eğitimsiz ciddi bir kaçış var ülkeden. Yani mesleğinize güvenerek rahat hareket etmemenizi öneririm.

    Sorularınıza gelecek olursak (hepsi şahsi filkrim):

    1) Şu an için uçak ve otel rezervasyonu yeterli değil, aslında başvuru şartlarında rezervasyon yeterli denilse bile her şeyin net ve açık olması konsolosluğun vize vermek için daha rahat hareket etmesini sağlıyor.

    2) Uzun süreli vize alabilmek için genel taktik, aynı ülkeden düzenli şekilde vize almaktır. Bu konuda bir diğer tavsiyem, Seyahat Sağlık Sigortanızı 1 senelik yapmanızdır. Sigortanızın uzun olması tekrar bir seyahat gerçekleştireceğiniz anlamına gelir. (Davetiye vb. istinai durumlarda bu süreç daha hızlı ilerleyebilir)

    3) Evet, nakit yetersizliği ciddi bir maddedir ve red sebepleri arasında bu madde de var. Seyahatiniz süresi boyunca belirli bir miktar hesaplanır ve o miktarı karşılayıp karşılayamayacağınıza bakılır. Yani şehir efsanesi değildir, direkt red maddeleri arasında maddiyat konusu yer alır.

    4) Dilekçe konusu önemlidir, her şeyi dürüstçe açıklamak en doğrusu diye düşünürüm. Tabi ki açıklanmaması ya da açıklandığında yanlış yorumlanabilecek şeyler açıklanmamalı, yani şüphe uyandırmamalı. Çünkü bazen siz kendizi dürüst sanıp kendinize göre bir dilekçe yazarken karşı taraf detaylara tam anlamıyla hakim olmadığı için bazı şeyleri yanlış yorumlayabilir.

    5) Yapılan yanlışlardan bir tanesidir ve bunu yapmamanız lazım ya da gerçekten o tarihte böyle bir parayı zaten alacaksanız bu parayı neden aldığınızı ve sırf vize başvurusu için yatırılmadığını dilekçede açıklamanız lazım. (örn: O tarihte kiracınız kira bedelini yıllık olarak yatırmıştır ya da gerçekten birisinden alacağınız vardır vs.)

    Umarım güzel haberlerinizi alırız, şimdiden başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 26 Temmuz 2022; 0:51:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim hocam tüm cevaplarınız için


    son maddeden başlayayım peki kendime ait başka hesaptan maaş hesabıma havale yapsam , onlardan eft alır kendime havale ederim belki bu durumu yumuşatır , çünkü askere gitmeden dediğim alımı yaptım 2 aydır maaş yok nakitim ciddi anlamda düştü , hiç olmamasından daha iyi sanki bu yol.


    sağlık sigortası konusunda ben 1 aylık yapayım diye düşünüyordum, 1 yıllığın maliyeti nedir bir bilginiz var mı ve önereceğiniz firma var mıdır?


    konaklamayı dediğiniz gibi bookingden yaparım, peki uçak bileti için önereceğiniz bir firma var mı , bu şekilde sorunsuz iptal edebileceğim.

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

    Tabi ki her türlü para olması, olmamasından daha iyi ancak bu para transfer işlerini son dakikaya bırakmasanız daha iyi olurdu sanki yani en azından vize randevu gününden 1-1.5 ay önce bu yüksek transferler gerçekleştirilse daha iyi olurdu.

    Ben en son Seyahat Sağlık Sigortasını kaşeli ve ıslak imzalı alabilmek için Garanti Bankası'ndan yaptırmıştım. Onlarda Eureko Sigorta'yla çalışıyor, açıkçası son dakikaya bıraktığım için diğer sigortalara göre biraz yüksek ödemiştim. Bir de Anadolu Sigorta'yı biliyorum onu da eskiden yaptırmıştım o zamanlar o uygundu.

    Uçak bileti konusunda da ben yine son dakikalara kaldığım için THY üzerinden en pahalı Business biletini satın almıştım. Uçuşa 12 saat kalaya kadar tamamını iade ediyorlar. Muhakkak daha ucuz seçenekler vardır, Pegasus'a da bakabilirsiniz. Bileti alırken "Kesintisiz İade" yazısı olduğundan emin olun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    tekrardan teşekkürler , sigorta için dün gezinirken axa sigortaya numara bırakmıştım görüştüğüm kişi ıslak imza ve kaşeye gerek yok dedi, ama ben daha önceki başvurularımdan birinde sorun yaşadığımı sırf imza için sigorta şubesine gidip imzalı belge aldığımı vs söyledim ama o eskide kaldı tarzı cümleler kurdu. Ne kadar güvenebiliriö?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Asla güvenmeyin, aynısını bana Anadolu Sigorta (İş Bankası) söyledi ve bir anlık gafletle kandım onlara. Sonrasında iData şubesinde en azından sigortayı ödediğiniz dekontu koyun normalde kaşe ve imza zorunlu dediler.

    Normalde Seyahat Sağlık Sigortası kaşeli ve imzalı olacak ayrıca fotokopisi de olacak. Eskide falan kalmadı hala istenmeye devam ediyor. Sigorta için konuştuğunuz kişiye siz konsolosluk çalışanı mısınız diye tersleyin, görevini yapsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 27 Temmuz 2022; 12:31:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkea işi görülsün derdinde işte 🙄 o dönem de gençturdan yapmıştım idata istiyor dememe rağmen ilk defa benden duymuş gibi davrandılar sonra sigorta şirketine yönlendirdiler koştur koştur beşiktaşa şirkete gidip yetiştirmiştim falan , neyse ıslak imzalı alıp riske girmemek gerek gibi , her şey için teşekkürler hocam :) başka vereceğiniz akıl varsa seve seve dinlerim:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    tekrar rahatsız ediyorum niyet mektubu ya da dilekçe adı her neyse onu türkçe yazmamda sıkıntı var mıdır?

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olmaz, Turistik bir başvuru olduğu için Türkçe dilekçe olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vize başvurusunu geçen hafta cuma günü yaptım , yakın dönemde başvuranlardan aldığım geri dönüşlere göre 3-4 hafta önce başvurup dönüş alamayanlar var. Eski başvurularımda 2-3 günde dönmüşlerdi ve yine yaz sezonuydu :/








    Şimdi asıl sorum bu başvurum daha ikna edici olsun diye uçak ve oteli ödeyip makbuzlarını da koyarak başvurmuştum. Kredi kartında sağlam bir limit kapladılar ben bunları vize sonuçlanmadan iptal edersem sorun yaşar mıyım ?

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt

    Yaşamazsın.

  • 20. günün sonunda 6 ay 90 gün kullanımlı şekilde çıktı vizem, yardımcı olan herkese çok teşekkürler

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı uğurlu olsun niyet mektubunuzu atabilir misiniz mümkünse

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • internette bulduğum bir dilekçe örneğini kendime göre düzeltip yorumlayarak yazdım hocam.

    son paragrafı kendim ekledim biraz sezercik modunu açtım :)

    kişisel verilerimi silerek atıyorum bir fikir verir belki





    ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ BAŞKONSOLOSLUĞU, İSTANBUL



    Sayın ilgili,


    Ben Ö.............lı 11111111 T.C numaralı Türk vatandaşı olarak Ka....... Mah......... Sokak no:...........u/İstanbul adresinde ikamet etmekteyim.........................Hastanesinde diş hekimi olarak görev alan bir devlet memuruyum. 5 Eylül ve 18 Eylül 2022 tarihleri arasında planladığım Almanya seyahati için Schengen vizesine başvurmak istiyorum.


    Seyahatimin asıl amacı; yeni yerler ve kültürleri keşfedip tanımaktan zevk alan biri olarak Almanya’da belirli turistik noktaları ziyaret etmek, Alman yemeklerini tatmak ve kısa bir süre Alman yaşam tarzını gözlemlemektir. Almanya’da kaldığım süre boyunca Berlin ve Hamburg şehir merkezlerini gezmeyi planlıyorum.


    Almanya seyahat planım şu şekildedir;


    5 Eylül Hamburga varış


    5-11 Eylül Hamburg gezisi


    11 Eylül Berline gidiş


    11-18 Eylül Berlin gezisi


    18 Eylül İstanbula geri dönüş


    Ulaşım ve konaklama ücretleri tarafımca ödenmiştir, ilgili belgeler ekte sunulmuştur.


    25 Ağustos Ocak 2020 tarihinden itibaren ..............................Hastanesinde diş hekimi olarak çalışıyorum ve 19 Eylül 2022 tarihi itibariyle işe dönme yükümlülüğüm bulunmaktadır. İşverenim bu seyahat süresince işten izin almamı onaylamıştır ve gerekli izin belgeleri ekte verilmiştir.


    Almanya gezim süresince gerekli masrafları kendim üstleneceğimi beyan ederim. Ekte sunduğum belgelerde görülebileceği üzere, bankada belirli bir birikimim ve düzenli gelirim bulunmaktadır. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız halinde, iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.


    Ayrıca belgelerim arasında da sunmuş bulunduğum gibi geçmiş yıllara ait 2 adet Schengen vizem ve çeşitli ülkelere ait giriş çıkış bilgileri bulunmaktadır. Bu belgelerle beyan etmek istediğim gibi gezmeyi, yeni kültürler tanımayı ve deneyimler yaşamayı seven biriyim. Vize başvurum mümkün ise uzun süreli olacak şekilde de değerlendirilebilirse çok mutlu olurum.


    Saygılarımla,





  • sam112 S kullanıcısına yanıt

    Ayrıca hocam benim sunduğum tatil planının tatilimle alakası yok. daha inandırıcı olsun diye sadece 2 şehir yazdım 7şer gün onlarda kalacakmış gibi gösterdim ama gerçekte 8-10 gün içinde 3 ülke bile değiştirebilirim almanyadan girip marsilyada sonlandıracağım aslında bazı şehirleri gezmeyeceğim sadece soluklanma gibi bir şey olacak ilk ve son şehir ağırlıklı gezeceğim, böyle bir tatili ben rahatlıkla yapabilirim ama gerçekçi bulunmama ihtimali var . o riske girmemek için böyle basit bir şey yapacakmış gibi göstermek bana daha mantıklı geliyor.

  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam dilekçeniz baya iyiymiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Hocam hamburg berlin arası biletlerinize de dosyanızda gösterdiniz mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sam112 S kullanıcısına yanıt

    yok hocam eklemedim , zaten tatilim o şekilde olmayacak ekstradan uğraşıp da bir bilet aramadım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.