idata konusunda mesajım var ama daha dikkat çeker diye konu da açmak istedim iyi günler arkadaşlar eylül ayı için almanyadan schengen vizesi almak istiyorum cuma gününe idatadan randevu oluşturdum. Şimdi benim şöyle birkaç sıkıntım ve sorum var tatil sürem çok net belli değil arkadaşlarım 14-18 eylülde kongre sebebiyle marsilyada olacak onlarla birlikte tatile çıkmayı düşündüm fakat vize ve uçak fiyatlarından sonra 4 günlük tatil için çok pahalı geldi en azından daha uzun süreli bir şeyler planlayayım dedim ve almanya üzerinden giriş yaparak bir rota oluşturma niyetindeyim. Vize çıkmama gibi bir de derdimiz olduğu için otel ve uçak biletini almadan rezervasyonu yaparak başvurmayı düşünüyorum. Ayrıca gezmeyi sevdiğim ve masraflı ve stresli bir iş olduğundan dolayı uzun süreli bir vize istiyorum bunun için ne yapmalıyım herhangibir dilekçe örneği vs var mıdır ? daha önce 2014 almanya ve 2016italyadan vizem var 2017ve 2018de de çeşitli balkan ülkeleri ve ukraynayı ziyaret ettim.
İkinci durumum ise şöyle yakın zamanda bir ev aldım ve nakit olarak nerdeyse hiç param yok haziranda da askerdeydim 15 haziran ve 15 temmuzda bir maaş yatışı olmadı, memurum( devlet kurumunda diş hekimi olarak çalışıyorum). Sorularımı özetle şu şekilde sormak istiyorum 1-uçak ve otel için rezervasyonu yeterli mi ( eskiden yetmişti) 2-Uzun süreli çıkması için nasıl bir ek yapmalıyım 3-Hesaplarımda çok fazla nakit yok ama düzenli bir işim ve evim var, tarih belirsiz olduğu için yalandan başlangıç tarihini daha erken yazacağım bu durumda nakit yetersizliği gibi bir reddetme olur mu, Her gün için hesapta şu kadar para bulunacak diye bir kural var mı yoksa şehir efsanesi mi 4-Dediğim gibi askerlik yaptığım için yaklaşık 40 gün kurumumda süresiz izindeydim bu bordro ve maaş ödemesinde eksiklik yaratmıştır diye düşünüyorum, bunu bir dilekçeyle belirteyim mi? 5-Bir yakınımdan para girişi yapsam hesabıma son 2-3 gün içinde bu absürd karşılanır mı? |