Şimdi Ara

İşten ayrılma hakkında bilgisi olan bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.Bugün işten ayrılmam gerekli ve bunu müdürümle konuştum.Fakat 2 hafta öncesinden haber vermen gerekli yoksa 15 günlük ücretini alamazsın diyor.Yeni işyeri çarşamba günü başla diyor yoksa başka eleman alıcaz.İşleri yoğun ve eleman lazım.Başliicam dün kesinleşti bu sebepten şuanki iş yerine anca bugün haber verebildim.Bu arada şuanki iş yerimde tazminat almamamız için her sene imza attırıyor çakallar.O yüzden tazminat alamıyoruz zaten.
    Yani benim bildiğim bu 15 gün öncesinden haber verme ihbar tazminatı alabilmek için yapılıyor.Fakat öyle bir tazminat vermiyorlar zaten.Daha doğrusu hiçbir tazminat vermiyorlar.Sormak istediğim acaba bu 15 günlük çalışmamın karşılığını vermeme konusunda haklılarmı.Sonuçta benim de elimden gelen birşey yok.Yeni işin imkanları daha iyi.Fikri olan değilde bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.



  • nasil bir yerde calisiyorsun bilmem ama calistigin gunun parasini mutlaka alirsin 1 gun bile olsa.
    isten ayrilmak icin yasal yoldan istifa yazman gerekir ve bunun icin istifayi yazdiktan sonra 15 gun daha calisirsin ama yerine eleman varsa gerek yok beklemene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NowWeDie -- 11 Ağustos 2012; 22:31:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patronun masasina sic

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihbarli olarak işten ayrılacaksan 15 gün önce haber vermelisin veya 15 günlük ihbar tazminatını karşılayarak hemen ayrilabilirsin yani adamın söylediğine geliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 gün olayı doğru kardeş. İbrarnameye imza atıyorsun çıkarken. Mesai ücretlerimi aldım , tatilde çalıştığım paramı aldım filan diye. Çok bir alacağın yoksa diğer işe geç.
  • Son düzenlemeye 1 senelik personelin en az 15 gün onceden yazılı olarak bildirmesi lazım aynı sekilde işveren de bildirmeli.personel yazıyı verdikten sonra her gün 2 saat is arama hakkına sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.