Şimdi Ara

istemediğim zaman ekran kartını kapatmak işlemcideki gpuyu kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bununla ilgili bişiler okuyodum hep sistemim i5 2500k msi hd6850 msi gd55 şeklinde şu aralar hep internette geziniyo ve film dizi izliyorum hd6850 çok gelıyor gereksiz ama tabi hep böle olmicak oyun felan da oynuyorum şimdi ben istemediğim zaman işlemcidek yada anakarttak gpuyu kullanmam mümkünm yada yüke bindiğinde bu şekilde olması mümkünmü bilgi arkadaşların yardımını rica ediyorum...

• Dahili grafik ve harici grafik çözümleri arasında gerektiğinde değişiklik yapabilen yazılım Nvidia Optimus.

Ancak bu çözüm şu anda taşınabilir cihazlar yani notebooklar için mevcut. Masa üzeri cihazlarla ilgili tam olarak böyle bir çözüm yok. AMD kanadında Fusion bahsedilen teknolojiye benzer çözümler sunuyor gibi olsa da tam olarak çözümü bu değil. Intel kanadında ise işlemci içerisine entegre edilmiş gpu lar ile giriş seviyesi ekran kartların performansına ulaşılabiliyor olsa da güç gerektirdiğinde Optimus benzeri çözümler sağlayacak bir çözüm henüz yok.

Birkaç internet sitesi ve blogta daha önceleri bir kaç şey okumuş ama hiç birinden tam olarak sonuç sağlayacak veya firmaların bu tür teknolojileri ile ilgili haberler veren net bir bilgiye de henüz rastlamadım...
  • böyle bişi gerçelten gerekli bence olsa çok iyi olur
  • Şu anda DH anasayfada Asus marka bir hazır bilgisayara ait 1'e 1 videosu var. Orada bahsi geçiyor bu konunun. Lucid adlı üreticinin bir yongasıyla yapmışlar bu işi ancak şu an mevcut sistemlerde mümkün değil gibi görünüyor.
  • z68serisi anakartiniz varsa lucid vurti yi kullaniyorsunuz demektir
  • i-mode tasarruf modu. Anakart üzerinde bulunan DVI veya HDMı çıkştan monitore bağlantı yapılacak. Biosta aktifleştirilip sürücü kurulacak. Ondan sonrası kısmet İlk zamanlarda sadece ingilizce win7 ile çalıştığı söyleniyordu. 7 aydır z68 kullanıyorum hiç denemedim.
    D-Mode ise perf. modu. Ekran kartına bağlantı yapılıp işlemcide grafik yongasından ek performans alma amacı güder ama onunla ilgili deilk zamanlar şikayet vardı....
  • arkadaş ekran kartı var anakart ta onboard gpu var işlemcide dahili gpu var ama kullanamıyoz eve gidince nasıl yapıldığını araştırayım bakalım çözeriz inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

http://forum.donanimhaber.com/m_58157384/mpage_1/f_/key_Lucid%2CVirtu//tm.htm#58158261

hocam bu konu asusla yapmışlar bende msi var olurmu ki bu şekilde
  • masaüstünde zaten hd 6850 çok az elektrik tüketir. Bence gereksiz olur.
  • sanırım öle zaten nasıl yapacağını bu linklerde kimse anlatmamış sadece sorunun çözümünü anlatmış ama tarihi değiştirmiş olduğum halde yinede olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13

masaüstünde zaten hd 6850 çok az elektrik tüketir. Bence gereksiz olur.

bende 5870 var ve oldukça gerekli aslında gereksiz diye birşey yok bence. boş yere fan sesi ııs ve elektrik harcama ne gerek var bunlara amd ve nvdia en kısa zamanda bu işe driver lı bi çözüm bulsalar ne güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

http://forum.donanimhaber.com/m_58157384/mpage_1/f_/key_Lucid%2CVirtu//tm.htm#58158261

hocam bu konu asusla yapmışlar bende msi var olurmu ki bu şekilde

Hiç fark yok ayrıca ben de o şekilde aktif edebilmiştim MSİ anakartla.
  • vazgeçtim tam oturmuş düzgün çalışabilen bi sistem değil bahsedilen htayı aldıktan sonra da önce de denedim ama hata devam ediyo tarih değişince bişey farketmedi yani
  • Merhaba,

6850 icin boyle bir cozume gerek yok ama film izlerken grreksiz guc kullanildigini dusunuyorsaniz karti downclock yapabilirsiniz. En azindan iciniz rahat eder, daha dusuk voltaj ve daha dusuk saat hizlari ile...

Tesekkurler,

Hicks
  • zaten ekran kartları masasütünde çok enerji harcamıyorlar ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

zaten ekran kartları masasütünde çok enerji harcamıyorlar ki

harcamıyorsa nasıl oluyorda sıcaklıkları 50 derece oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.