İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yarışması sonuçlandı. Oylamaya katılan 340 bin civarı İstanbullu, 'B' modeli "İstanbul'un taksisi" olarak seçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbulluya daha konforlu ulaşım hizmeti verebilecek taksilerin tasarlanması amacıyla düzenlediği Taksi Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın resmi web sitesinden yapılan oylama, 4 farklı kategoride gerçekleşti. İstanbullu, Genel Taksi Tasarımı kategorisinde yüzde 41.2 oy oranıyla B modelini İstanbul’un taksisi olarak seçti.
Aynı kategoride yarışan; A projesi: % 28,5; C Projesi: % 18,5; D Projesi: %11,7 oranında oy aldı.
TAKSİNİN ÖZELLİKLERİ
-Araç, teknolojik gelişmelere uygun, yüksek güvenlik ve emniyet tedbirlerine sahip, geniş iç hacimli, minimum fiziksel yer kaplama alanına sahip, engellilerin ve çocukların ihtiyaçlarını rahat karşılayabilecek özelliklere sahip.
-Motor sisitemi; plug-in hibrit.
-3+1 yolcu koltuk düzeni ile geniş iç dizayna sahip araçta, sürücü mahallinin yanı tamamen bagaj olarak tasarlandı.
-Araç içi güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla kapı üstleri ile direksiyondan çıkan hava yastıkları ile immobilizer sistemi yer alıyor.
- Araçta, sürücü ve yolcular için özel olarak tasarlanmış LCD panel bulunuyor.
Bu ekran ile bilgilendirici yayınlar yapılabildiği gibi internete de girilebiliniyor. Bu panele entegre pos makinesi ile yolcular ödemelerini kredi kartı ile de gerçekleştirebilecek.
quote:
Orijinalden alıntı: Sezer Cinoglu
Haberimiz olsaydı diğre seçeneklerede bakardık
+1
hayırlı olsun. ben beğendim
beğendim, güzel. Ama bir şahin etmez.
quote:
Orijinalden alıntı: kodadı:tyln beğendim, güzel. Ama bir şahin etmez.
2011in Türkiyesinde teneke şahini savunanlar var
araba'dan önce bunları sürebilecek odunları geliştirselerdi
odun kafalı taksicileri eğitmeden bu iş olmaz 2 ayda pert ederler
ben C demiştim
Taksimetre açılış ücreti 25 lira falan olur heralde
iyide gasp için cok elverisli bir arac müsteriyle söför arasında cam olmalı bence
bu karsanın taksisi :)
karsanda staj yapan birisi olarak gururlandım açıkcası . dehşet bir AR-GE çalışması var bu araçta. gerçekten harika bir araç ..
quote:
Orijinalden alıntı: Stroma
iyide gasp için cok elverisli bir arac müsteriyle söför arasında cam olmalı bence
var zaten.. dikkatli bakılırsa şoför kabininin camı görülebilir..
Telefondan girdigimden tam bakamiyorum. yolcu icin 3 koltuk mu var sadece? buna benzer bi proje hatirliyorum, her takside multimedya ekrani olucakti yolcular bi yandanda internette sorf edip kahkahalar aticakti. (4 sene once)
quote:
Orijinalden alıntı: H3lLGaT3
quote:
+1
Hangi magarada yasiyodunuz
quote:
Orijinalden alıntı: whtswrongstupid
quote:
Orijinalden alıntı: H3lLGaT3
quote:
+1
Hangi magarada yasiyodunuz
herkes senin gibi asosyel değil kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: animetrk
Telefondan girdigimden tam bakamiyorum. yolcu icin 3 koltuk mu var sadece? buna benzer bi proje hatirliyorum, her takside multimedya ekrani olucakti yolcular bi yandanda internette sorf edip kahkahalar aticakti. (4 sene once)
toplam 4 koltuk var.. tekli olan şoför koltuğunun hemen arkasında (ters istikamette yalnız)
quote:
Orijinalden alıntı: cetesiz
araba'dan önce bunları sürebilecek odunları geliştirselerdi
+1
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme