Bildirim
İstanbul'un Fethi - Haliç Zinciri
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Gemilerin karadan yürütülmesi nasıl gerçekleşmiş?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya Kenti İstanbul / Habitat II / Fatih, Fetih ve İstanbul'un Yeniden İnşası / Halil İnalcık / S:26 -
quote:
Orijinalden alıntı: agnr
Dünya Kenti İstanbul / Habitat II / Fatih, Fetih ve İstanbul'un Yeniden İnşası / Halil İnalcık / S:26
Meni buraya yazma imkan8nı var mı?
Fatih gemileri karadan yürüteceğim derken çevresindeki kimse gülmemiş mi?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E84249922quote:
Orijinalden alıntı: agnr
Dünya Kenti İstanbul / Habitat II / Fatih, Fetih ve İstanbul'un Yeniden İnşası / Halil İnalcık / S:26
Meni buraya yazma imkan8nı var mı?
Alıntıları Göster -
-
Sultan Mehmet'in karşısında gülebileceklerini zannetmiyorum. -
Bir Osmanlı severi olarak, ben karadan gittiğine çok inanmıyorum. Yani Halil Hoca yazsa da, biraz zor geliyor bana. Halbuki Karşı taraf Cenova lılar. Fetihten sonra Cenovalılara hangi imtiyazları verdiklerine falan bakmak lazım. Yani dolmabahçeden kasımpaşaya kadar gemileri çekeceğine, Cenovalılarla anlaşamasan, yarım adaya giremesen bile, Cenovalıların orayı zapt edip, zinciri indirebilirsin. bu bile akla daha yatkın ????????????????????????????????????quote:
Orijinalden alıntı: Kayser
Sultan Mehmet'in karşısında gülebileceklerini zannetmiyorum. -
hasan kazankaya- istanbulun fethi ve fethin karanlık noktaları.
eserde detayları ile bu gemi olayı ele alınmıştır.
+ yazarın kendisi de gemi olayı kadar ilginç ve renkli bir kişiliktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E-Nazmi'nin cevabı:quote:
Orijinalden alıntı: DOMIX
hasan kazankaya- istanbulun fethi ve fethin karanlık noktaları.
eserde detayları ile bu gemi olayı ele alınmıştır.
+ yazarın kendisi de gemi olayı kadar ilginç ve renkli bir kişiliktir.
(Kendisinin cezası olduğundan ben yazıyorum.)
Galata Bizans'ın değildir. Bir Ceneviz kolonisidir. İstanbul'u zapt etmek için de bir de kuduz köpek gibi Ceneviz kolonisine saldırmak salakça olurdu.
Eğer böyle bir şey olsaydı Latinler büyük bir donanmayla gelebilirlerdi. Bu yüzden kuşatma boyunca Galata'ya hiç dokunulmadı. Kuşatma bittikten bir gün sonra da zaten Galata kolonisi teslim oldu.
Zaten daha önceden Cenevizle anlaşmamız vardı. İstanbul'u fethedebilirsek teslim olacaklardı. Buna karşılık Ceneviz'e imtiyaz verildi.
Bundan sonrası benim:
Cenevizlilere saldırmamak mantıklı olsa da adamlar gemileriyle bizim donanmayı yarıp Bizansa yardım götürmüştü,
buna bakarak zaten savaş durumunda olduğumuzu söyleyebiliriz buna rağmen neden galatayı alıp haliçe girmedik?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 1 Ekim 2014; 18:40:46 >
-
Bana da zor gözükse de tarihçilerin bir çoğu kabul etmekte, zaten zincir kaldırılmadığı sürece o gemilerin halice girmesi bir tek kara yoluyla olur. -
Teşekkürler,
kitabı almayı düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia
Fatih gemileri karadan yürüteceğim derken çevresindeki kimse gülmemiş mi?
tokatlar adami -
o zincir öyle basit bir zincir değildir.
Devasa bir zincirdir.
aslında zincirin bir kısmı istanbul harbiye de bulunan askeri müzede sergileniyor.quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
o zincir öyle basit bir zincir değildir.
Devasa bir zincirdir.
Lise de millet okuldan kaçıp kızlarla bakırköye, adalara falan giderdi. Bizde askeri müzeye mehter dinlemeye
hey gidi günler hey
O zamanlar buralar dutluktu tabi
-
E-Nazmi'den cevap:quote:
Orijinalden alıntı: MCRB
aslında zincirin bir kısmı istanbul harbiye de bulunan askeri müzede sergileniyor.
Lise de millet okuldan kaçıp kızlarla bakırköye, adalara falan giderdi. Bizde askeri müzeye mehter dinlemeye
hey gidi günler hey
O zamanlar buralar dutluktu tabi
Alıntıları Göster
Tam bir savaş hali değil o. Yani doğru evet Cenevizliler yardım yolladı ama resmi olarak savaşta değildik.
Ha bir de fetihten sonra Gustiniani tayfasından olmayan Cenevizlilerin yani bazı Galatalıların da şehri savunduğu öğrenildi ama zaten hemen ertesi günü Galata teslim olduğu için önemi kalmadı.
Aynı tarz olaylara bugün de rastlayabilirsin. Mesela Ukrayna'yla Rusya da şu an savaş halinde değil ama yüzlerce binlerce Rus askeri Ukrayna'da çarpışıyor. Rusya sürekli yardım gönderiyor.
Sorumun cevabını almış oldum teşekkürler
Bu arada çoğunuz sorudan alakasız şeyler yazmışsınız kınıyorum sizi
-
quote:
Bir Osmanlı severi olarak, ben karadan gittiğine çok inanmıyorum. Yani Halil Hoca yazsa da, biraz zor geliyor bana. Halbuki Karşı taraf Cenova lılar. Fetihten sonra Cenovalılara hangi imtiyazları verdiklerine falan bakmak lazım. Yani dolmabahçeden kasımpaşaya kadar gemileri çekeceğine, Cenovalılarla anlaşamasan, yarım adaya giremesen bile, Cenovalıların orayı zapt edip, zinciri indirebilirsin. bu bile akla daha yatkın ????????????????????????????????????
tüm tarihçiler kabul ediyor gardaş hayırdır ?
Hatta Hannibalın fillerini ve ordusunu alplerden geçirmesine denk bir başarı olarak görülüyor. -
Konu peygamber efendimizin hadisine mazhar olmuş Fatih Sultan MEHMET ise gerisi teferruattır. o gemiler havadan, karadan, yerin altından bir şekilde yine haliçe girecektiquote:
Orijinalden alıntı: HimuKenshiquote:
Bir Osmanlı severi olarak, ben karadan gittiğine çok inanmıyorum. Yani Halil Hoca yazsa da, biraz zor geliyor bana. Halbuki Karşı taraf Cenova lılar. Fetihten sonra Cenovalılara hangi imtiyazları verdiklerine falan bakmak lazım. Yani dolmabahçeden kasımpaşaya kadar gemileri çekeceğine, Cenovalılarla anlaşamasan, yarım adaya giremesen bile, Cenovalıların orayı zapt edip, zinciri indirebilirsin. bu bile akla daha yatkın ????????????????????????????????????
tüm tarihçiler kabul ediyor gardaş hayırdır ?
Hatta Hannibalın fillerini ve ordusunu alplerden geçirmesine denk bir başarı olarak görülüyor.
Alıntıları Göster
-
Gemiler karadan yürütülürken Ceneviz ve bizans gözcüleri bu gemileri görmedi mi acaba ?quote:
Orijinalden alıntı: ttfvol
Konu peygamber efendimizin hadisine mazhar olmuş Fatih Sultan MEHMET ise gerisi teferruattır. o gemiler havadan, karadan, yerin altından bir şekilde yine haliçe girecekti
Alıntıları Göster -
Ekşi'den mi gördün
Benzer içerikler
- yavuz sultan selim oğlu süleyman"ı neden öldürmek istedi
- osmanlı viyana"yı neden alamadı
- peygamber sıralaması
- ırkımı nasıl öğrenebilirim
- kızıl elma nedir
- türk bilim insanları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X