Şimdi Ara

İstanbul İzmir Otoyolu Deneyimim 4 kiş 300 lira uçak 1278 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
14.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gidecen gezecen den sonrasini okumadim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sorum net; MALMISINIZ?

• Uçak ile otoyol kıyaslamak ne saçma bir iş. Biri Fiat diğeri Mercedes Maybachdır. Eğer Maybach Fiat fiyatı olsa kimse Fiat almaz. O zaman biz otoyol yapmayız. İzmir otobanı çok pahalı kardeşim neyin savunması yapılıyor. Kafayımı yediniz.

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

siz o hesaba aractaki 4 kisinin moladaki çiş masraflarini eklemeyi unutmuşsunuz 4×1,5 tl ekleyi verin.
    Not: ortalama 5 lt lpg tuketimi konusunda da agir sacmalamissiniz.
    Çiş yapmak parayla başka bir ülke yoktur herhalde!
    İshal olup yola çıkan hapı yutar bu durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu zihniyet bizi buralara getirdi, yapandan allah razi olsunda gecis garantisi verip oluk oluk parayi saga sola savuranlara haram olsun demek lazim. Sen yaptir, 25 sene kirala, gecis garantisi verme istersen 1000 TL yap parasi olan gecsin en azindan olmayanin hakki yenmesin

Orijinalden alıntı: yksln

Zaten yolların parası bizden dolayısıyla benden çıkacak. Extra paramı ödeyeceğim. Bu kadar enayi değilim.
    Gardaşım bak bir şeyin bizden çıkacağı yok biz düzgün yaşayalım israf etmeyelim işimiz çok acele düşmedikçe yoldan gecmeyelim zaten senin dediğin gibi kimse bizden birşeyi cikaramaz
    Misal araba alacan passat olmuş 200 300 bin lira b8 ler de bir boka yaramaz git 2008 2009 b6 al 70 bin tl passatin kralı paran cebinde kalsın o hesap

Orijinalden alıntı: en1gma

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Milliyetçi olduğumuz için bu hırsızlıklara rantlara peşkeşlere ses çıkarıyoruz. Senin ve senin gibiler gibi parazit şekilde yaşamıyoruz bu soyguna destek veriyorsan 1 projeye 5 proje parasına alkış tutuyorsam evet vatan hainisiniz

Yukarıda yazdılar,5 proje falan yalan söyleyip durma
    Yarın başka hükümet gelir 100tl yapar hiç olmamasından iyidir
    Biraz araştırın çok basit artık bu zamanda hani diyordun ya bimere yaz cimere yaz diye işte oralara yazınca da ihale şartlarını veriyorlar. Bu yollar tek konsersiyumlada yapılmadı hatta yolun bir kısmı başka ihale şartları ile onun devamı başka şartlar içeriyor. Özellikle YSS köprüsü yolunu kullanmamışsın belli yol üzerinde sürekli gişe geçişleri var nedeni ise başka bir şirketin yoluna giriyorsun bu birisine 15 yıl birisine 20 bir başkasına 25 yıl ihale edilmiş, yolun 3 km parçasıiçin 6,75 TL ödeyince küfür etmiyorsan tepki koymuyorsan evet dediğim gibisin.
    Ve işin diğer bir yanı ise yahu utanmıyormusun için sızlamıyormu yollar kendisini 5 değilde 3 defa çıkacak demeye zaten bu fikirde ihale 25 değilde 15 yıl diyerek yine benim hesabımıda doğruluyorsun.
    Otur maaşını hesapla ne kadarı dolaylı dolaysız vergiye gidiyor sadece gelir vergisi olarak düşünüyorsan kafan basmıyor demekki sonra aldığın her şeyden ÖTV KDV TRT payı şubu veriyorsun yaklaşık %70 vergi ödüyorsun gelirinin, hatta yetmiyor yine peşkeş usulü verilmiş Elektrik ihaleleri yüzünden firmalara harcadığın elektriğin 2 katını ödüyorsun elektriğie zam geliyor adam çirkefce alınan kayıp kaçak ve dağıtım bedeline de zam yapıyor. Hatta son iki elektrik zammı haksızca dolar düşüyor enerji fiyatları son 2 yılın dibine geldi ama elektriğe zam geldi. Hiç tepki verdinmi aktrollük yapmayı bırakıp
    Bu kadar vergi verirken bu yolların garanti geçiş yöntemi ile ihale edilmesi vatandaşın kanına dokunuyor. Devlet vergi ile hizmet yapar ama vergilerin nereye gittiği bile bilinmiyor herşeyi yap işlet devret yaparken elektriği doğalgazı yandaş firmalar yönetirken nerede bu vergiler?
    Ve ders alınmadıki çanakkale köprüsüde aynı şekilde geçiş garantili ihale edildi, kanalistanbul denilen rant projesi için senin şuanki devlet otobanına 2 köprü yapılacak ve yine sen bir bu kadar parayı o köprüler için vereceksin

• Ben projeler ucuz demedim pahalı da dedim
    Fakat sizin kafanızla hareket edip ele beton yığını almaktansa bu projeler doğru
    Yarın öbürgün varsa birinin yamugu gelir hesabını o hükümet sorar,ama bitmeyen proje devralmaz
    Teklifim geçerli bayram için hataya geldim yapın ucuz proje bitirin belen geçidi rezilliğini 20 bakan 10 hükümet görmüş
    Oturduğunuz yerden sallamakla olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Devletin yaptigi yol 25 lira
    Ozel sektor 250 lira.

Kimse kopru ucretide var demesin sakin.
    Devletin yaptigi kopruler 8.75 lira

Ben projeler ucuz demedim pahalı da dedim
    Fakat sizin kafanızla hareket edip ele beton yığını almaktansa bu projeler doğru
    Yarın öbürgün varsa birinin yamugu gelir hesabını o hükümet sorar,ama bitmeyen proje devralmaz
    Teklifim geçerli bayram için hataya geldim yapın ucuz proje bitirin belen geçidi rezilliğini 20 bakan 10 hükümet görmüş
    Oturduğunuz yerden sallamakla olmaz
    Projelerde rezillikmi dedin?
    Sabuncubeli tünelinin ve Göcek tünelinin hatta tünelinin hikayelerini biliyormusun? Araştır bakalım kim oturduğu yerden sallıyormuş yada proje saçmalıkları sadece eski yönetimlerde mi varmış.

Yap işlet devret yapılır ama şartlar ülke ve vatandaş lehine olur burada eleştirilen yol değil geçiş garantisi verilmesi, sende çok iyi biliyorsunki geçiş garantisi olmadan da yollar ihale edilebilirdi ve şirketler rahatca sadece geçişlerden parasını fazlası ile çıkarırdı, şuan 256 TL'ye 1000 araç geçiyorsa 100 TL olsa 3000 araç geçerdi. Ama şuan neden yapayım bakım maliyetimi artırayım az araç geçer daha az bakım yaparım nede olsa kaybım yok mantığındalar, hatta hazinenin gçen araçlar için destek olduğu tutarın bile sırf bu yüzden artmasına red veriyolar ( belki bilmiyorsundur hazineden geçen araçlar içinde 103 TL kadar destek veriliyor osmangazi geçişi için )

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Bunu bile savunan var

Sorum net; MALMISINIZ?
    sıcak fırsatlar bölümüne gelip akaryakıt zamlarını savunanları gördükten sonra bende ipler koptu ,o nedenle artık hiç şaşmıyorum
    benim asıl tam çözemediğim konu ,bunlar gerçekten savunmak için mi böyle yapıyorlar ,yoksa çok tepki çekmek için mi ?
    dünya üzerinde yapılan zamları savunan bir millet hiç görülmüş müdür :)
    insanın siyasi bir yönü olabilir bu çok normal ama zamları yada çok anormal şeyleri savunmaya çalışmak ,aklımın almadığı bir konu
    yada benim kafa çürüdüğü için tam anlayamıyorum :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.