Şimdi Ara

İstanbul eğer batı şehri olsaydı nasıl bir yer olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen konuyu tarihi ve siyasi yerlere çekmeyin. Sadece şehir planlamacılığı anlamında soruyorum. Biz onları temizledik Bizans değil burası kafasıyla cevaplar yazmayın lütfen

Gerçekten çok merak ediyorum onların kafasıyla İstanbul nasıl olurdu?

Mesela Osmanbey Taksim Arası Bonn caddesi gibi olsa

Ya da Yeni Atatürk Kültür merkezi Sdney Opera binası gibi modern mimarinin Sembolü olabilecek kadar iyi olsa

Ali Samiyen'i Madem taşıdık (Gslılar kızmasın arazisinden bahsediyorum) Oraya gökdelen dikmek yerine Devlet halkını düşünüp Park yapsaydı mesela. Şehrin en merkezi yerine. Hyde Park yapsaydık

Taksim Meydanı Philadelphia Meydanı gibi olsa

Haydarpaşa Garı dünyanın en güzel Tiyatrosu olsa mesela

Erguvan gibi çok güzel görünüme sahip bir ağacı şehrin içinde daha fazla görsek mesela

3. Köprü projesini duyduğum gibi Atatürk Havaalanına Central Park'ı diyordum şimdi o konuşuluyor duymak bile sevindirici

Barcelona gibi yeşilliği de içinde barındıran bir yapılanma olabilirdi.

Daha çok örnek verilebilir. Sizce İstanbul Batı şehri olsaydı neresi farklı olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 20 Haziran 2018; 11:32:2 >

• Dünyada bir çok şehir görmüş biri oladak net söylüyorum Paris'den daha fazla turist çekerdi.

İstanbul, potansiyel olarak eşsiz bir şehir. Tarih, konum, yapılar, bir çok kültürün burada kesişmiş olması vs.

Ülkenin başında olsam İstanbul'u finans (NYC), İzmir'i teknoloji, lüks yaşam (LA), Bursa'yı uzay (Houston) merkezi haline getirirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul gucluysen avantajdir zayifsan dezavantajdir

Simdi yunanistan bulgaristan capinda bir ulkede olsa suankinden beter olur ama nedir nufus az olur daha az kirli olur vs

Ama abd ing fr alm ayarinda bir ulkede olsa super bir yer olurdu ozellikle Alman kafa yapisi olsa bizde muthis olurdu adamlarin ulkesi bizim yarimiz kadar en kalabalik sehileri berlin 3m nufusa sahip biz napiyoruz 2000de 8.8m olan İstanbulu sadece 18 yilda 15m+sayısı belirsiz suriyeliyle dolduruyoruz ve şehir giderek igrenclesiyor

Bu saatten sonra da hayatta duzelmez kanal İstanbul ve 3. Havalimaniyla sehir iyice genisleyecek buraya yaziyorum 15 yil sonra biri alintilasin sehir nüfusu 30milyonu görebilir 30 olmazsa 20 25 bandını kesin gorecek cunku bizim başımızdakilerde vizyon yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulu geliştirmek güzelleştirmek kolay ama önce ordaki insan kalabalığını atmak lazım. Aynısı izmir içinde geçerli önlem alınsın, izmirliyim son yıllarda kavimler göçü gibi akın akın insan geliyo zaten yazın nüfus artıyo.

En büyük ilk beş şehrin toplam nüfusu (istanbul, ankara, izmir, bursa, antalya) 30 milyon

Anadolu bomboş. Yatırım yapılsa nüfus dağılımı da böyle dengesiz olmazdı

• Bu kadar küçük bir yüzölçümünde 20 milyon insanı barındırırsan, kentleşme konusunda bir standart getirmezsen, sırf rant uğruna her boş alana şekilsiz şekilsiz bina dikilmesine izin verirsen maalesef hiçbir halt olmaz İstanbuldan. Yoksa herhangi bir ağaç veya opera binasına gerek kalmadan sadece tarihi yapısıyla kalsa bile İstanbul bir çok avrupa şehrinden güzeldir.
  • istanbul gelismis bir ülkenin elinde olsa cok daha iyi olurdu nufus bu kadar olmazdı alt yapı ulasım kentlesme cok daha iyi olurdu

• Nüfus ile gelişmişliği orantılı gördüğümüz sürece sıkıltılı durumlar 80 milyon nüfus yük bu ülkeye. Geldiklerinde nüfus 65 milyondu bilinçlerindirici bir çabada olacakları yere 3 çocuk 3 çocuk diye artırmaya yönelik oynamalarındanda kaynaklanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eskişehir Nasıl Bir Yer Lan?
    12 yıl önce açıldı
    Ankara yaşanacak yer değil
    2 yıl önce açıldı
    İstanbul nasıl bir yer?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şehirdeki konut alanlarının dip dibe değil de, avrupadaki gibi her biri bahçeli müstakil evler olurdu.
    dolayısıyla evinden arabasıyla çıkan bir insan trafiğe adım başı değil de sadece iş merkezlerinin olduğu bölümlerde girerdi. kesinlikle daha sessiz, daha yeşil ve daha güvenli bir yer olurdu. bu şekil planlamayla da istanbulun saçma sapan yerleri boş kalmazdı, diğer saçma sapan yerleri de tepeleme apartman olmazdı. her yol tek arabalık değil, gidişli gelişli ve park edilebilen boşlulara sahip olurdu.
    3. köprü yapılacağına, 1. köprünün ve e-5 in üzerine 3 kat daha çıkılırdı. o katlar arasına da güzel turkuaz bir aydınlatma yapılırdı. şangaydaki gibi yani. metro hatları uzun uzadıya bir uçtan bir uca olur, insanşar londradaki gibi genel olarak ulaşacağı yere metroyla ulaşabilirdi. aktarma derdi olmadan hem de.

her gün kullandığım perpa metrobüs durağının geçidine sövmekten yoruldum. durakla indiğim yer aynı hizada, ama indiğim yerden otobüs durağına gitmek istediğimde nerden baksan 1 km falan var demek ki 10 dakika sürüyor.

planlamada yaya ve bisiklet gibi ulaşımını sağlayanlar hiç düşünülmüyor maalesef. varsa yoksa araba.

• Birçok açıdan çok daha modern bir şehir olurdu orası kesin. Ancak İstanbul'u İstanbul yapan doğu kültürü ile birleşmesidir bence. Doğu kültürünü şehirden çıkarsan bence sıradanlaşıyor

• İstanbul'a göç kontrollü bir şekilde olmalı, şuan da karşı karşıya olduğumuz zorunlu dış göç en başından yasaklanmalıydı gelen geldiği için şimdi engellenmeye çalışılması çok geç kalınmış bir uygulamaydı. Herkes gibi bende potansiyeli yüksek bir metropol olduğu kanısındayım. Konumu itibariyle ekonomik ve kültürel başkent sayılabilecek nadir şehirlerden burası, ancak kültüre olan saygımız gözle görülür derecede kötü olduğundan toplumun eserlere olan saygısı neredeyse yok. Eğer surlara giderseniz her tarafta evsiz insanlarla karşılaşır belki de soyguna uğrarsınız. Topkapı sarayı çevresi tamamen turist soyma yeri olmuş, bundan 3 sene evvel bir bardak çayın fiyatını sorduğumda '7 TL' cevabını almıştım, bize de mi diye haklı olarak tepki vermiştim. Bundan sonraki hükümetten beklentim diğer şehirleri kalkındırıp İstanbul'daki insan yükünü azaltması olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02D31E156 -- 20 Haziran 2018; 11:19:31 >

• Valla nasıl olurdu orasını bilmemde keşke şu istanbulda doğmasaydım ne bilim anadolunun herhangi bir yerinde doğsaydım istanbuldan tiksiniyorum artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.