< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İstanbul dışı üniversite

-
-
kankam yazılı olmayan kurallarda bugün üni yaşadığın şehir dışında okunur izmir çanakkale antalya falan bunlar fena yerler gacıları da güzeldir
-
Puanın tutuyorsa İstanbul tabii ki. Puanın benim gibi tutmuyorsa mecbur şehir dışı yapacaksın hocam bu kadar basit.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yol kısmını iyi düşün
her gün gidiş 1+ geliş 1+ saat sürecekse baya sıkıntı (arkadaşlarım var böyle)
ankara gel
-
istanbulda 1 saat uygun değil mi ? 1 saate okeyim ben metro yapıyorum zaten sürekli otobüse asla binmem
-
Hocam aile yanında okursam cidden sosyal hayatım baya kötü olucak her zaman ararlar nerdesin diye vs. ve kesin ailemin yanında kalırım yurda falan çıkamam yani
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesin her gün gidiş gelişe toplam 2 saat gidicek hocam ya ve Ankara düşünmüyorum önyargım var Ankara’ya
Tıpta 5. Senem . 4 senedir tek yaşıyorum . Onu belirterek söyleyeyim .
Benim ailem hiç baskıcı bir aile değildi ve lise hayatım da dahil genel olarak iyi bir düzenimiz vardı . Sıkıntı yaşamadım fakat gene de aile yanından gitmeyi tercih ettim . Bazı arkadaşlar savunma argumanı olarak temizlik , çamaşır , sorumluluk gibi şeyleri ekliyorlar . Haklılar da fakat kaçırılan nokta şu zaten 4-5 sene sonra üniversite bitince gene aileden ayrılıyoruz . Çamaşırı vs de kimsenin elinde yıkadığı yok zaten . O yüzden bana sadece ertelemek gibi geliyor .
1 sene yurtta kaldım 3 kişilik o da çok güzeldi . Diyeceksin ki neden çıktın ? Kendi ablam ev arkadaşıyla problem yaşayıp ev değiştirmişti . Bu yüzden bizimkiler de illaki eve çıkacaksın tek direkt çıkaralım dediler ve devam ettim . Yoksa ben 2 sene daha rahat yurtta kalırdım .
Yani işin özü aile yanında kalmaya çok değmiyor . Avantajlarını görüyorum ama önemli gelmiyor bana . Konfor alanını terk etmekten korkanlar , sosyal fobisi olanlar için korkutucu bir tercih olduğu aşikar . Fakat ben sizin yerinizde olsaydım 2 saat yol gideceğime şehir değiştirirdim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam İstanbul'daki bir arkadaş 2 saat git 2 saat dön yapıyormuş dediğiniz gibi 1 saat uygundur
Benim demek istediğim 1 saat bile fazla (bana göre tabii)
Yüz yüze geçildiğini düşünürsek her gün o yolu gitmek bilemiyorum
yorucu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oha 1 saat mi? Çok az lan İstanbul için..
Hocam ben genel olarak söylemiştim İstanbul için değil
Ankara'da 30dklık yola uzun diyorum ben
İstanbul dışı üniveristeler zaten çöp kardes.oralardan diploma alıp işsiz kalma ihtimalin zaten cok yüksek
benim memleket osmaniye bu sene üniversite kazandım geldim buraya.İstanbulda gittiğim 2 saat yolla ben osmaniyeyi 7 8 kere turlardım
Gitmek istediğin üniversitelerdeki seçmeyi düşündüğün bölümlerdeki vizyona, mezun öğrencilerin iş bulma durumuna ve hocaların yeterliliğine bakmalı araştırmalısın. Çünkü üniversitenin sonunda iş araman gerekecek ve bölüm seni ne kadar iyi hazırlarsa o kadar rahat edersin. Bazı bölümlerde ciddi bir ekosistem gelişmiştir ve mezun çalışanlarından hocasına kadar bölüm öğrencilerini araştırmaya, öğrenmeye ve tecrübe kazanmaya zorlar ayrıca mezuniyet sonrası da çalışan mezunlar, bağlantılar aracılığıyla iş bulma konusunda hem vizyon verir hem yardımcı olur. Bu durumda şehirden ziyade buna odaklanmalısın bence. Ama bu tarz üniversiteler de genellikle istanbul ankara izmir ve eskişehir gibi illerde var.
-
Up
İstanbul dışında mühendislik okuyacaksan odtü,gtü,iyte güzel bence. Ama gtü şehir dışı sayılmaz aslında marmaray direkt gidiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X