Şimdi Ara

Yurt Dışında Üniversite Okumak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: break. , break. Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar , 2018 yılında üniversite sınavına girecek biri olarak yurtdışında üniversite eğitimi ile ilgili bazı sorularım var .
    Öncelikle Amerika ve diğer ülkelerde üniversite okumak için bir sınava girmemiz gerekiyor mu ?
    Amerikada üniversitelere bakarken New York Üniversitesini gördüm . Googleda kabul oranını %33 vermiş . Bu okul hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi ?
    Bir de çevrem de Amerikada veya başka ülkelerde orta seviyeli bir üniversitede eğitim almak mı yoksa Türkiyede İtü Ytü gibi okullarda eğitim almak mı benim için daha iyi olur ?
    Son sorumda yıllık maliyeti ne kadar olur ve burs alma imkanım var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam sorularına bilebildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyım fakat şunu söylemek istiyorum: Amerika'da okumuyorum sadece araştırdığım kadarıyla cevap yazıcam. Günümüz şartlarında ülkenin durumunu düşünecek olursak Amerika'da okumak tabiki de daha iyi olur. Amerika'da lisans seviyesinde belirttiğin okuldan kabul almak oldukça zor bir iş - Araştırdığım kadarıyla bu kanıya vardım -. Kabul alan oluyor mu tabiki oluyor. Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Ankara Ted gibi okullarda başarılı bir öğrenciysen bu iş biraz daha kolaylaşıyor. NYU hakkında çok geniş bir bilgim yok, bizim Türkiyeye göre TM-TS bölümlerinde Amerikadaki en prestijli okullardan olduğunu söyleyebilirim. Eğitim masrafı ve yurt 60bin$a kadar ulaşıyor. Burs almakta yine araştırdığım kadarıyla çok zor olduğunu duydum. Fullbright bursuyla New York Universitysine kabul alan duymuştum. Eğer o kadar para burs çıkmazsa ödiyemem diyorsan State üniversitelerini bi araştır derim.
    Tekrardan söylüyorum araştırdığım kadarıyla cevap yazdım, yanıldığım kısımlar olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -TheDifference-

    Merhaba hocam sorularına bilebildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyım fakat şunu söylemek istiyorum: Amerika'da okumuyorum sadece araştırdığım kadarıyla cevap yazıcam. Günümüz şartlarında ülkenin durumunu düşünecek olursak Amerika'da okumak tabiki de daha iyi olur. Amerika'da lisans seviyesinde belirttiğin okuldan kabul almak oldukça zor bir iş - Araştırdığım kadarıyla bu kanıya vardım -. Kabul alan oluyor mu tabiki oluyor. Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Ankara Ted gibi okullarda başarılı bir öğrenciysen bu iş biraz daha kolaylaşıyor. NYU hakkında çok geniş bir bilgim yok, bizim Türkiyeye göre TM-TS bölümlerinde Amerikadaki en prestijli okullardan olduğunu söyleyebilirim. Eğitim masrafı ve yurt 60bin$a kadar ulaşıyor. Burs almakta yine araştırdığım kadarıyla çok zor olduğunu duydum. Fullbright bursuyla New York Universitysine kabul alan duymuştum. Eğer o kadar para burs çıkmazsa ödiyemem diyorsan State üniversitelerini bi araştır derim.
    Tekrardan söylüyorum araştırdığım kadarıyla cevap yazdım, yanıldığım kısımlar olabilir.

    Cevabınız için teşekkür ediyorum . Örnek olarak NYU vermiştim ama benim asıl merak ettiğim konu . Amerikada ortalama bir okuldan mezun olmak ,Türkiyede İTÜ ve YTU gibi okullardan mezun olmaktan daha iyimidir ? Çünkü şuan bir fen lisesinde okuyorum ve Türkiyede ilk 15-20 bin civarı bir sıralamaya girebilirim sınavda . Ama hayalim hep yurtdışında okumaktı ve bunun başında da tabiki Amerika var .

    Ailemle konuştuğumda da ancak burs kazananilirsem ödeyebileceklerini söylediler . Bu bursun da en az 60-70 civarı olması lazım . Dediğiniz state üniversitylerde yıllık ücretler hakkında bir bilginiz ve araltırmamı tavsiye ettiğiniz bir okul var mıdır? Tekrardan teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ClutchPlayer kullanıcısına yanıt
    Benim görüşüm Amerika'da orta seviyeli bir okulda okumak açık ara daha iyidir. State üniversiteleri 20bin$ civarlarında, eğer okucağım okul Amerika'da prestijli bir okul olsun diyorsan: Penn State University - Ohio State University bu iki okulu araştırmanı öneririm. ITU-YTU dediğine göre mühendislik seçiceksin sanırım, San jose state - san francisco state universty bu iki okuluda araştırabilirsin Amerika'da Apple-Facebook-Google-Microsoft gibi şirketlere en çok mezun bu okullardan gidiyor.
  • -TheDifference- kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClutchPlayer kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, başarılar.
  • Amerika konusunda hele bir de New York Üniversitesi gibi özel bir okulda paralar acayip üst seviyelere çıkıyor. Yıllık $50.000 (50 bin dolar) civarı sınav konusuna gelirsem international öğrenciler için iki sınav yapılıyor; TOEFL ve SAT. TOEFL İngilizce dil sınavıdır çok zordur. SAT'yi ise bizdeki LYS - YGS gibi düşünebilirsin İngilizcesi iyi olana orta zorluktadır. Burs konusunda ise akademik başarılardan çok spor başarılarına bakıyorlar Amerika'da. Bunların hepsini geçtim kapitalizmin başkenti Amerika'nın en pahalı şehri New York dünyanın en pahalı 3. şehri aynı zamanda. Eğer çok iyi bir maddi durumun yoksa Almanyayı seç derim hem ücretsiz eğitim alırsın (harç ücretleri hariç o da zaten yıllık 500 Euroyu geçmiyor) hem de çok önemli sosyal hakların olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında üniversite okumak istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız linkteki yazıyı dikkate alabilirsiniz. Yurtdışında üniversite okumak için yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bolca bilgi içeren bir yazı. https://www.adviceyed.com/yurtdisinda-universite-okumak/yurtdisinda-universite-okumak-icin-gerekenler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatiih Selimm -- 23 Mart 2023; 1:33:17 >
  • Salt eğitim için gidilecekse değmez, yüksek lisans ile de gidersiniz. Lisans eğitiminde ogretilenler dünya çapında üç aşağı beş yukarı benzer şeyler. ama yeni dil yeni kültürler öğrenmek soft skilleri geliştirmek için okunabilir. Kişinin beklentilerine bağlı olarak değişen bir durum bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.