Şimdi Ara

YURT DIŞINDA TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışında tıp okunabilecek en iyi ülkeler hangileridir sizce ve bunun zorluğu hakkında bilgisi olan ya da yurt dışında tıp okuyan ya da okumuş birileri varsa bana yardımcı olabilir mi lütfe?

• Ne ana baba parasından bahsediyorsunuz, iyi misiniz siz? Ben burada tıp kazandım ve Almanya yı düşünüyorum. Almanya için de burada tıp kazanmam gerekiyor zaten ve eğitim masrafı da çok uygun yıllık ya da dönemlik 200-300 euro civarında. Bu para da üniversiteye, şehre göre değişir. Ne kadar düşüncesiz bir insansınız! Sizin gibi insanlar yüzünden burada yaşamak istemiyorum işte.
  • Kanka denklik yok magdur olursun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denklik var. Dünya sıralamasında ilk 1k daki yerlere girersen denklik veriyor yök eğer girmezsen denklik sınavına girersin.
  • Buda yeni çıktı harbiden, Sovyet çıkması ukraynada parayla tıp okuyup Turkiyede denklik alma umudu taşıyan çok var. Hiç uğraşma bence kardeşim

• Tıp gelir mi T kullanıcısına yanıt
    Ne ana baba parasından bahsediyorsunuz, iyi misiniz siz? Ben burada tıp kazandım ve Almanya yı düşünüyorum. Almanya için de burada tıp kazanmam gerekiyor zaten ve eğitim masrafı da çok uygun yıllık ya da dönemlik 200-300 euro civarında. Bu para da üniversiteye, şehre göre değişir. Ne kadar düşüncesiz bir insansınız! Sizin gibi insanlar yüzünden burada yaşamak istemiyorum işte.
  • bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    Nasıl yok yani hangi ülke ve üniversite olduğuna bağlı olarak değişmez mi bu?
  • Almanca bildiğin sürece rahatlıkla yaparsın. Yalnız çok fazla belgeyle falan uğraşman gerekecek. Danışmanlık şirketleri yardımcı olsa da euro üzerinden çalışıyorlar. Bu kızım biraz sıkıntı. Orada yaşayan tanıdıkların falan varsa çok daha rahat olursun. Senin için biraz koşturmaları gerek o kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boğaziçi yurt meselesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kafasikarisikkk K kullanıcısına yanıt
    Hocam tam bilmiyorum ama sts sinavina tabii tutuluyorlar bi bakinn isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kafasikarisikkk

Ne ana baba parasından bahsediyorsunuz, iyi misiniz siz? Ben burada tıp kazandım ve Almanya yı düşünüyorum. Almanya için de burada tıp kazanmam gerekiyor zaten ve eğitim masrafı da çok uygun yıllık ya da dönemlik 200-300 euro civarında. Bu para da üniversiteye, şehre göre değişir. Ne kadar düşüncesiz bir insansınız! Sizin gibi insanlar yüzünden burada yaşamak istemiyorum işte.
    testdaf 16 yetse bile orada okurken terimlerde inanılmaz zorlanırsın en az 2 yıl çırpınıcaksın eğitim iyi almanyada tıpa girmen için nc puanın 1.4 civarı olmalı hesaplamak içinde 560-kendi puanın/560-170 çarpı 3 artı 1 yap bakalım sonra nc puanlarına bak üniversitelerin heidelberg ve aachen iyidir bu alanda ama üniversite seçme lüksün olmasın sadece almancayı hallet dönemlik harç paraları 200-300 euro bile olsa orada yaşam masrafın 700-800 euro minimum yurt bulursan 150 euro daha düş bu masraftan türkiyede akreditesi olan yerde okumak iyidir bana sorarsan burada oku almancayı öğren okurken b2 ile köy yerlerinde almanyada staja başlatıp doktor oluyorsun orada zaten

• Aslanım mı? Siz iyi değilsiniz gerçekten ben kime ne anlatıyorum ki? 29 Haziran 2020 tarihinde foruma katılmışsınız foruma sor tanıtsınlar diyorsun sanırsın 20 yıldır forumda! Bu arada caps lock açık kalmış sanırım düzeltin.
  • Şu kullanıcısına yanıt
    Hocam orada hem okuyup hem çalışamaz mıyız izin mi yok ya da çok mu zor olur

• Şu kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz formüle göre benim puanım 1.46 civarı oluyor. Ama dediğiniz gibi harç ücretleri düşük olsa bile barınma ve yemek parası eklenince bayağı bir masraflı olmuş olacak, dediğiniz gibi burada okuyup uzmanlığı orada yapmak daha mantıklı gibi. Peki akredite olmasının önemi nedir tam olarak yani ben yurt dışı için çok önemli diye biliyorum ama bazı insanlar o kadar da önemli olmadığını söylüyor. Bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirir misiniz beni lütfen? Çok teşekkürler.
  • Türkiyeden zaten yeterli sayıda doktor çıkıyor niye elin ukraynasından alsin awk?

• İmat diye bir program var hocam italya için eylulde basvurulari oluyor sanırsam bir araştırın. Almanya için ust duzey basarı. Diğer ulkeler içinse (hollanda ing,kanada, Abd) fazlasıyla para ve basari gerekiyor. Çoğu kisi için servet sayılabilecek bütçeler birde burs da alamazsiniz yani hiç kolay işler değil. Yurtdisinda tıp okumaktaki motivasyonunuzu da anlayamadım ayrıca ?
    Tr de cerrahpasa gibi bir okulda okuyup ingilizcenizi iyi tutarsanız yurtdisinda çalışabilirsiniz. Yurtdisinda stajlara giden tanıdığım insanlar olmustu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyFrodo

Hocam orada hem okuyup hem çalışamaz mıyız izin mi yok ya da çok mu zor olur
    okuyup çalışırsın studienkolleg yaparsan dil kursu döneminde çalışamazsın ne zaman üniversite başvurun kabul olur öğrenci vizen çıkar o zaman çalışabilirsin 450 euroya kadar kazanırsan vergi kesilmez ki öğrencilerin çoğu bu şekilde çalışır ama tıp eğitimi zor çalışmayı da ekleyince gerçekten yorucu bir hayat kültüre insana kurallara alışmak bile insanı yorar fakat baş ederim diyorsan yapanlar var sonuçta ama yine de türkiyenin de hiç azımsanmayacak kalitede tıp eğitimi var benden söylemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafasikarisikkk

Bu dediğiniz formüle göre benim puanım 1.46 civarı oluyor. Ama dediğiniz gibi harç ücretleri düşük olsa bile barınma ve yemek parası eklenince bayağı bir masraflı olmuş olacak, dediğiniz gibi burada okuyup uzmanlığı orada yapmak daha mantıklı gibi. Peki akredite olmasının önemi nedir tam olarak yani ben yurt dışı için çok önemli diye biliyorum ama bazı insanlar o kadar da önemli olmadığını söylüyor. Bu konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirir misiniz beni lütfen? Çok teşekkürler.
    akredite olması daha iyi olur diye biliyorum ben de detaylı bilgiye sahip değilim maalesef
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.