Şimdi Ara

İstanbul bildiğiniz gibi değil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbula özenen, burada yaşamak isteyen ya da istanbulda olsam şunu yapardım bunu yapardım diyen arkadaşlar için şunu demek istiyorum. Hayır, ne burada yasayabilirsin, ne de aklındakileri yapabilirsin. Hiç uzaktan göründüğü gibi değil. Yılda bir kez gezmeye gel zaten gezerken yorulursun.

Yok sahil varmış, kız kulesi varmış niye gidip görmüyormuşuz, galata kulesi varmış niye çıkmıyormuşuz, orda niye şunu yemiyoruz, burada niye bunu yemiyoruz. Siz kafayi yemişsiniz arkadaşlar...

İstanbulu tek kelimeyle anlatacak olsam "saçmalık" derdim. Tam anlamıyla saçma sapan bir yer. Burası Dubai 2.0 arkadaşlar. 100 dolarla tuvalette işinizi görmüyorsanız istanbulla ilgili sizi ilgilendiren bir durum yok demektir. Özenmeyin, merak da etmeyin. Tarihi yerleri, orada yencek yemeği şurada içilecek şeyi boş verin. Hayat inanılmaz değişti, böyle şeyleri tecrübe etmenize hiç gerek yok. tarihi bilmenize gerek yok, her infulincer in yediği o meşhur yemeği yemenize o mekana gitmenize hiç gerek yok. Küçük şehrinizde gürültüden uzak mutlu mutlu, sakin sakin oturun ses etmeyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Gel de bunu anadoluda istanbulu telvizyondan dizi ve filmlerden görenlere anlat. Dizilerdeki ara geçiş sahnelerinde kız kulesini gören tarlasını toprağını satıp köyünü bırakıp istanbul'a koşuyor. İstanbul'da minimum 150 k altı gelirle kirada yaşayanın kendine saygısı yoktur. Yaşıyorum diyenlerin çoğu hayatta kalmaya çalışıyor. Sefasını süren şehrin %5 i bile değil. Geri kalanlar onların kölesi. İstanbul bildiğiniz gibi değil... 

• istanbul karşıdan bakınca bana cehennem gibi geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

biz götaland seviyoruz mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2025; 8:58:8 >

ismi bile fail olan şehrin gerçekte kendisinin nasıl olacağını hayal etmeye hiç gerek yok  

Götaland mı fail?

Götaland'ı beğenmiyor musun?

München de götestrasse de kapmıstım. Hep türk. Nefretlik gelmişti. Götestrasse de iyidir

Götaland'da fazla türk yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2025; 11:57:42 >
  • Gel de bunu anadoluda istanbulu telvizyondan dizi ve filmlerden görenlere anlat. Dizilerdeki ara geçiş sahnelerinde kız kulesini gören tarlasını toprağını satıp köyünü bırakıp istanbul'a koşuyor. İstanbul'da minimum 150 k altı gelirle kirada yaşayanın kendine saygısı yoktur. Yaşıyorum diyenlerin çoğu hayatta kalmaya çalışıyor. Sefasını süren şehrin %5 i bile değil. Geri kalanlar onların kölesi. İstanbul bildiğiniz gibi değil... 

Şehir muazzam ama onu yıllarca yönetenler kötü olduğu için bu pislik şehre de sirayet etti ve ortaya şimdiki istanbul manzarası çıktı. mesela iktidardaki şahıs kendi ağzıyla bu şehre ihanet ettiğini söyledi.

Giderayak son darbeyi, yani son hançeri de sazlık barajına sıfır inşa ettiği binlerce konut ile vuruyor ve defolup gitmeden önce istanbula son hatırasını bu şekilde bırakıyor.. ayvayı yemiş şehre, başka bir ayvayı hiç kesmeden, parçalamadan direk soluk borusuna tıkıyor

Baylar Topluluğuyoutube
    Erdoğan: Biz bu şehre ihanet ettik #erdoğan #ekremimamoğlu
    https://www.youtube.com/shorts/W44-C8VUP_0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 30 Kasım 2025; 14:8:1 >

• dekareme kullanıcısına yanıt

Sen avrupa'yi hic gormemissin ondan istanbul'u bir sey saniyorsun, yillardir "guzel ulkemiz, dasina dopragana gurban" diyorlar, senin kafaya da oradan yerlesmis bence. Norvec, Isvec, Götaland.. Antalya bile rekabet edemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2025; 14:53:17 >

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Antalya iyi ama soguk cennetlerle mukayese etmez yine, Antalya soguk olsaydi bir tik daha iyi olurdu, Götaland, Norvec, Isvec vs buralardaki manzara ve doga cok daha carpici. TR'de bir antalya var iste gerisi zaten bozkir.. Ben izmir'e de gittim orayi da pek begenmedim iste bir kordon var karsiyaka vapuru var falan. Yunanistan selanik gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2025; 15:27:8 >

Antalya'da Fjord da yok zaten

İstanbul bildiğiniz gibi değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2025; 15:23:53 >

Senin gibilere ise "sonradan görme, yerden bitme batı meraklısı" denir. Senin bu yazdıkların geçerli olsaydı, çok sayıda ingiliz, alman ve rus kesinlikle bu ülkeye yerleşmez, sadece turistik olarak gezip çeker giderlerdi. Üstüne üstelik napolyon da yukardaki tarihe geçmiş bu sözü de söylemez, ağzını açıp tek kelam etmezdi...

Hayatında bir kere bile doğu karadenize gitmemiş, ordan doğuya uzanarak diğer doğadaki harikaları görmemiş birisinin hayatında ilk defa yeşil görmüş bir tavsan gibi, dünyadaki en güzel doğa manzarasının avrupada olduğunu sanması gayet normaldir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.