Şimdi Ara

Lustral günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
10.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığından da anlaşılabileceği gibi bundan tam 1 hafta önce doktorumun tavsiyesi ile lustrala başladım. Bundan sonra da günlük olarak değişmeleri yazmaya çalışacağım.Gelelim lustrala başlama sebebime..

28 yaşındayım. Bu zamana kadar yaşadığım zaman içerisinde maddi olarak çok bi zorlukla karşılaşmadım. Makine mühendisiyim güzel bi firmada çalışıyorum ayrıca bitcoinden de baya bi kazandım bilen arkadaşlar vardır. Yani maddi olarak bir sıkıntım yok.
    Fakat hayatım boyunca hep bi toplum içine çıkamama , aşırı heyecanlanma durumu vardı. Yani en ufak bi tartışma da bile kalbim yerinden çıkacak gibi atıyor, nefes alamıyordum. Herşeyi kafama takmazdım fakat kafama taktığım şeyleri okadar ayrıntılı bir şekilde düşünürdüm ki, en basitinden sokakta biriyle gözgöze geldiğimde eğer kafama takma anıma denk gelirse, onun bir seri katil olduğunu ve haftalardır beni takip ettiğini ve gözgöze geldiğimizde kendini ifşa etmek istemediği için gözünü benden kaçırdığını düşünecek kadar da mal bir insandım. Bu yaşıma kadar bu durumları kendim aşabildiğim için psikiyatriye gitmeyi çok düşünmedim. Bu arada hastalığım genetik olabilir çünki, ailemde de okb ve bipolar olan kişiler var.
    Bütün bu birikmiş durumlar sonucunda en son olay olarakta bir kıza tutulmam , ve aşırı derecede takıntı yapmış olmam hastalığımı üst seviyelere kadar tetikledi.
    Ben bu kızı ilk tanıdığımda takılıp geçeceğim bir kız gözüyle bakıyordum. Ki öyle de oldu çok kolay elde ettim ve yaşadığımız birliktelik sonrasında kızı başımdan savmayı düşünürken bana dediği laf, ''biz sevgili değiliz ona göre davran'' oldu. Bu laftan sonra otomatik olarak üstelemeye başladım. Ve geçen zaman sonucunda ben kovaladıkça o kaçtı. Beraber birşeyler yapıyorduk fakat bana her zaman dediği laf, ''hayatımda başkalarıda olabilir buna karışamazsın''
    oldu. Artık takıntım okadar fazlalaştı ki yanımda olmadığı her an, başka biriyleymiş gibi hissedip ona göre hareket ediyordum. Çok kez de silip atmak istedim fakat yapamadım. Ve artık acı çekmeye başladığımı anladığımda doktora gittim. Bütün olanları anlattım ve bende panik atak ve okb olduğunu söyledi.
    Lustral 50mg ve yanında uykusuz kaldığım zamanlarda kullanmam için tolvon 10mg antidepresan verdi.

İlk ilacımı geçen hafta pazartesi aldım. Başta 25mg lustral ve 10mg tolvon ile başladım. Tolvon aşırı uyku yaptığı için sadece uyuyamadığım zamanlarda kullanmaya karar verdim. Lustralın etkisini ilk gün göremedim.

İkinci gün gene 25mg lustral aldım fakat tolvon almadım çok uyku yaptığı için. Lustralı sabah kahvaltılarından sonra kullanıyorum.Bu arada kendimi her defasında kızdan uzak tutmaya çalışıyorum fakat ilacı kullanmama rağmen hala yaptıklarını merak ettiğim için sık sık yanına gidiyorum.Pek bi değişme olmadı.

Üçüncü gün de 25mg kullandım. Çok fazla bişeyler yiyip içmeye başladım ve sigarayı baya bi artıdım. Psikolojik olarakda az da olsa artık mesaj atmamaya başladım. Bunda tabi kendimi baya bi zorladım ve az da olsa başarabildim.

Dördüncü gün artık ilacı kırığ içmekten bıktığım için , 9 gün sonra 50mg geçmem gerekirken 4.cü gün geçtim.Bundan sonra doktor kontrolüne kadar 50mg kullanacağım. İştahım iyice açıldı, gece uyku problemi yaşadığm için tolvon kullandım. Ve sabaha moron gibi uyandım. Kendimi biraz daha rahat hissediyordum ve artık normal hayata döndüğümü hissetmeye başladım. Arkadaşlarımla bağımı tamamen koparmıştım, hiçbirşey beni mutlu etmiyordu, yavaş yavaş onlarla konusmaya başladım.

Beşinci gün , uzun süredir mast. yapmıyordum. Canım hiç istemiyordu kızdan başka hiçbirşey düşünemediğim için. Fakat bugün mast yapma isteğim geldi uzun süre sonra. Ve malum işi gerçekleştirdim. Fakat çok zorlandım. Sanırım söyledikleri geç boşalma mevzusu gerçekten doğru. Veya ben psikolojik olarak da öyle hissetmiş olabilirim. Ama gerçekten baya zorlandım.

Altıncı gün, bugün kızla tekrar tekrar yaptığım konuşmayı yapmaya karar verdim. Ona Beşinci kez sevgili olmak istediğimi yoksa hayatından tamamen çıkacağımı söyledim. Bundan önceki 4 denememin hepsinde, 4 veya 5 saat sonra geri mesaj attım ve konuşmaya devam ettik. Bu sefer gene aynı muhabbeti açtım ve arkadaş kalabileceğimizi , daha ötesinin olmayacağını söyledi. Bende ilk defa kafam rahat bir şekilde hayatımdan tamamen çıkardım. Heryerden sildim engelledim. Ona ulaşabilceğim hiçbiryer kalmadı.

Yedincigün, yani bugün, Sabah ilacımı alıp işe geldim. Nefes alışım biraz zorlaştı, ya ilaçtan yada havalardan, burnumda garip bi tıkanıklık oluştu. Çok derin nefes almaya başladım. Fakat rahatladığımı hissediyorum. Sabah işe geldim, ve öğlene kadar kız aklıma bile gelmedi. İlaç sanırım biraz erken etki gösterdi.Kız aklıma geldiği an ufak bi düşüncelere daldım , yaklaşık bir saat mesaj atıp atmama evresinde gittim geldim fakat mesaj atmadım. Sanırım işler yoluna girmeye başlıyor. İşime kafa olarak da geri döndüm, artık onu düşünmeden daha verimli çalışabiliyorum. En önemlisi, yıllardır yaptığım fitnessa ara vermiştim, 2 haftada 8 kilo vermiştim, ve bugün tekrardan geri dönüyorum spora. Yaşasın Kutsal Göğüs günü.

İster okuyun ister okumayın, fakat uzun süren düşünme evresinden sonra bazı şeyleri buraya yazarak daha da rahatlayabilceğimi düşündüğüm için bu konuyu açtım.

Özet: Kızdan dolayı depresyon evresi ve lustralın etkileri.

• bizde kullandık plasebo bir ilaç. fakat güzel geciktirici olarak iş görür
  • Lustral’i 6 sene önce kullandım. 3 ay zor dayanabildim, yan etkileri fazlaydı. İlacı içince ruh gibi oluyordum. Pek faydasını göremedim açıkcası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazdan gelirler ben kullandım kaynatın şöyle oldu çok pişmanım keşke başlamadım vsvs ciler...eğer doktorunuz yazdıysa 6 sene tıp okumuş 4 sene uanlik yapmış birisi uygun görmüş başlamıştır aldırış etmeyiniz.. geçmiş olsun.

Not: genelde etkileri 1 2 haftadan önce başlamaz ilerleyen süreçte daha rahat olacaksıniz muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

Lustral’i 6 sene önce kullandım. 3 ay zor dayanabildim, yan etkileri fazlaydı. İlacı içince ruh gibi oluyordum. Pek faydasını göremedim açıkcası.
    Lustral içlerinde en zararsız ve en az yan etkiye sahip olanı.

Bu da benim son 5 sene içerisinde kullandığım ilaçlar:

https://forum.donanimhaber.com/antidepresan-kullaniyorum-sorulari-alayim--132395832

• O dönem ilk kez kullandıgım icin bana fazla geldi normalde ağır bir ilaç değil sonra doktor cipralex yazdı, iyi geldi.

Siz antidepresanlar konusunda üstad olmuşsunuz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

O dönem ilk kez kullandıgım icin bana fazla geldi normalde ağır bir ilaç değil sonra doktor cipralex yazdı, iyi geldi.

Siz antidepresanlar konusunda üstad olmuşsunuz hocam
    Valla hocam çorap değiştirir gibi değiştirdik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antidepresan günlüğüm
    11 yıl önce açıldı
    Anafranil günlüğüm ( OKB)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Birazdan gelirler ben kullandım kaynatın şöyle oldu çok pişmanım keşke başlamadım vsvs ciler...eğer doktorunuz yazdıysa 6 sene tıp okumuş 4 sene uanlik yapmış birisi uygun görmüş başlamıştır aldırış etmeyiniz.. geçmiş olsun.

Not: genelde etkileri 1 2 haftadan önce başlamaz ilerleyen süreçte daha rahat olacaksıniz muhtemelen.
    tıp büyük bir markettir hocam her hasta müşteridir. doktorlar okuyor eyvallahta asıl şeytanın başı o hapları üretenler
  • Bugün sekizinci gün, dün akşam kendimi tutamadım gene takıntılarım fazlalaştı fakat bu sefer eskisi kadar duyguya kapılmadığımı hissettim. Yani mesaj attım ona fakat çok ruhsuz bir mesajdı ve fazla üstelemedim, eskisi gibi değildi yani. Ama hiç atmamam gerekiyor bunu başarabilmem lazım.
    İlacı tamamen doktor kesin olarak tavsiye ettiği için kullanıyorum, şu şekilde düşündüm. Nasıl bronşit olduğumda antibiyotik almadan geçmiyorsa, buda öyle,kafa olarak bir hastalığım var ve bunun düzelmesi için destek almam gerekiyor.
    Yalnız iştahım çok fazla açıldı sigarayı bırakmıştım 6-7 aydır içmiyordum, son bir ay günde bi iki dal içiyordum paket almıyordum, şuan paket alıyorum ve bir günde bitiyor. Çalışırken sürekli abur cubur yiyip çay sigara yapıyorum. Bu arada kıza son kez görüşme talebi ettim, son kez güzel bi gün geçirip , adalarda bir gün kalıp o şekilde veda etmeyi talep ettim, kabul edermi bilmiyorum, eğer etmezse de eskisi kadar takacağımı sanmıyorum.

• Bu tarz etki gösteren ilaçların ekkisi yaklaşık bir ay içinde başlar. Hatta ilk günlerde huzursuzluk artışı ve mide bulantısı görülebilir. Bu yüzden 1 hafta yarım ile başlanıyor.
  • ornapsen kullanıcısına yanıt
    Bende fiziki olarak bi zararı olabileceğini düşündüğüm için yarım başlatmıştır diye düşündüm fakat tam başlayıncada fiziki olarak bi zararı olmadı, o yüzden bi sıkıntı yok şimdilik. Tek korkum kaygılarımın ve takıntılarımın düzelmemesi. İlacın dozunu artırmak veya başka bir ilaca geçmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acrobat83

Bende fiziki olarak bi zararı olabileceğini düşündüğüm için yarım başlatmıştır diye düşündüm fakat tam başlayıncada fiziki olarak bi zararı olmadı, o yüzden bi sıkıntı yok şimdilik. Tek korkum kaygılarımın ve takıntılarımın düzelmemesi. İlacın dozunu artırmak veya başka bir ilaca geçmek istemiyorum.
    bahsettiğim gibi , bir kutu sonunda ilacın etkisi tam olarak görülür. Varsa bulantı ,sersemlik , anksiyete gibi yan etkileri bir süre sonra ortadan kalkar. Geçmiş olsun
  • Dokuzuncu günde ilacın etkisini baya baya anlamaya başladım. İlacı içme saatimi değiştirdim oruç tuttuğum için sahurda içiyorum. Şuanda çenemde aşırı bir kasılma ve avuç içlerimde anlamsız bi terleme mevcut. Kafa olarak etkisine gelecek olursak duygu olarak heycanlanmamaya başladım, şuan daha acıkmaya başlamadım, bakalım orucun ilerleyen saatlerinde ne olucak merak ediyorum.
  • Acrobat83 A kullanıcısına yanıt
    Kızla nasıl bir ilişkiniz vardı? F.buddy gibi mi?
  • Yarım başlamanın sebebi oluşabilecek yan etkileri minimuma indirmektir. Sinaps boşluklarında yer alan auto receptörlerin kendini adapte etme süresidir. Yaklaşık 3 hafta sonra bu reseptörler yorulup işlemez hale gelince serotonin miktarı artacak ve iyi hissedeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acrobat83

Dokuzuncu günde ilacın etkisini baya baya anlamaya başladım. İlacı içme saatimi değiştirdim oruç tuttuğum için sahurda içiyorum. Şuanda çenemde aşırı bir kasılma ve avuç içlerimde anlamsız bi terleme mevcut. Kafa olarak etkisine gelecek olursak duygu olarak heycanlanmamaya başladım, şuan daha acıkmaya başlamadım, bakalım orucun ilerleyen saatlerinde ne olucak merak ediyorum.
    O "kafa" etkisi geçecek hepsi geçecek normale döneceksin geriye tek sıkıntı kışın ortasında buz gibi havada atletle durduğun halde terlemek kalacak bende öyle oldu.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Başta öyleydi, sonra o öyle kalmaya ısrar etti , o ısrar ettikçe bende oto-kontrol olarak iyice üstüne gitmeye başladım. Olay orda koptu zaten. Kaçan kovalanır olayı yani.
    İlaç Etkisini baya göstermeye başladı. Kötü olarak; Aşırı esneme yapıyor, avuç içlerim terliyor ve çenemi kasıyorum. Yani çokta kötü bi yan etki sayılmaz. İyi olarak ise artık eskisi gibi heycanlanmıyorum, düşünmüyorum, hatta bu konuya ilk mesajı yazarken böyle hevesli hevesli yazıyordum, şuanda yazsamda olur, yazmasamda olur modundayım yani
  • Tedavi mi lan şimdi bu? Resmen daha kötüye gitmiş her şey

• Acrobat83 A kullanıcısına yanıt
    Yalniz isin kotu yanini soylemek isterim musadenle, is yerinde biraz umursamaz olabilirsin bu da olumsuz izlenime sebep olur. dikkat et rehavete kapilma. Bu arada kizla nasil tanistigini da istersen baska konuda ya da burada anlatirsan memnun oluruz.

• Dayakla tedavi edilebilecek sorunların hiçbiri için ilaç kullanmayın. Baktınız ki yaptığınız şey hem mantıksız hem de bir şekilde atlatılıyor, hemen arkadaş grubunuzdan rica edin, sizi bir güzel sopalasınlar da hayatın kıymetini az çok anlayasınız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.