Şimdi Ara

İstanbul-batum 1.0 tsi polo tüketm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
0
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_79 -- 9 Kasım 2019; 12:48:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizel arabayı benzinliyle kıyaslamak nedir? Dizelin az yaktığı herkesin malumu zaten. Demek ki diğer markaların benzinli üniteleri o kadar gerilerde kalmış ki ancak DCI'lar gelip ben daha az yaktım diyebiliyor. Onlar da MTV dönemlerinde ortadan kayboluyor zaten.
    Neyse ki yakında 1.0 tce gibi sağlam bir rakip geliyor. Ben umutluyum bu üniteden, rekabet iyidir
    istanbuldan batuma 700km yolu 90km/s hız ORTALAMASIYLA geçmiş arkadaş. yanı şehir içlerini ve trafik ışıklarını düşünürsen şehirden çıkınca 130-140'ları görmüş olmalı. siz şimdi gerçekten 700km uzunluğunda dümdüz trafiksiz virajsız ışıksız bir yol mu düşünüyorsunuz? 90 km/s hıza sabitlemiş ve gitmiş. hatta bazı yorumlar bu yolun yokuş aşağı olduğunu düşünüyor. yokuş yukarı olsa çok yakar diyor. bu yol 700km. değerler paylaşılmış. ben de clio kullanıyorum ama bu kadar abartmaya gerek yok. ne yaksın bu araçlar? zaten ekonomi için emisyon için 1 litre motorlara biniyoruz. bunlar da uzun yolda 15 litre mi yaksın?
    +1 litre ilave edince zaten benim eski arabam olan Agila'nın tüketimine geliyor. 1.2 Ecotec atmosferik benzinde 5-5.5 litre yakıyordu uzun yolda. Birde bu tüketimi 2000'lerin tek şeritli yollarında yakalıyordu.

20 yıl sonra o kadar turbo ve direkt enjeksiyon tantanası ve hala 1.2 Ecotec tüketimi

Ecotec'e birde lpg takanlar var, o konuta hiç girmiyorum
  • Ah, shit. Here we go again

Süper bi konu. Çok bilgilendirici, boyle konulara ihtiyaci var forumun.

Neyse, az yakmış 1.0 Polocu kardeş, maşallah

Aslında daha da az yakanlar var ama olsun yine de bravo 1.0 TSI & DSG & Trendline kombinasyonuna

• 👏👏👏👏

• Gaza okşayarak basarsanız gayet normal bir de agresif kullanın öyle görelim.

• Çok yakmış maalesef aynı şartlarda Clio 4 dci 3.5 lt yakıyor.

Şehir içinde ise bu fark 2 lt ye çıkıyor Clio 4 dci lehine.

Asıl araba full dolu olarak (4 yetişkin ve hatırı sayılır bir yük ile) ve ağırlıklı yokuş yukarı gitmeli bir güzergahta gidin o zaman ciddi olarak tsi aleyhine fark açılıyor.

Unutmayın söz konusu az yakıt ise Fransız dizelleri biçilmiş kaftandır.

Bakınız: belediye emniyet gibi kurumların altındaki araçlar

• Yakıt normal
  • TSI
    Aynı ortalama hızla, aynı guzergahta benzer gucteki baska bir benzinli motorla bu tuketimler cok zor elde edilir. Dizel olayına girmiyorum zaten..
    İster kabul edin ister etmeyin TSI uniteler benzinliler arasında en az yakanlardan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 8 1.5 e-tsi yakit tüketimi
    3 yıl önce açıldı
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Servis ikame arac olarak 1.0 tsi polo verdi.. Arabayi bildiğin ralli yapar gibi sehir içinde kullandim hizli kalkmalar ani yavaşlamalar vs vs.. Otomatikti ve ortalama 6.7 lt gösterdi.. Benim arac 1.6 tdi passat sehir ici 7 gosterio ki poloyu kullandığım gibi kullansam 8 gösterir.. Sasirdim valla sonra 1.4 tsi passatmi alsam tdiyi satip dedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Çok yakmış maalesef aynı şartlarda Clio 4 dci 3.5 lt yakıyor.

Şehir içinde ise bu fark 2 lt ye çıkıyor Clio 4 dci lehine.

Asıl araba full dolu olarak (4 yetişkin ve hatırı sayılır bir yük ile) ve ağırlıklı yokuş yukarı gitmeli bir güzergahta gidin o zaman ciddi olarak tsi aleyhine fark açılıyor.

Unutmayın söz konusu az yakıt ise Fransız dizelleri biçilmiş kaftandır.

Bakınız: belediye emniyet gibi kurumların altındaki araçlar
    Hocam sürekli tsi forumlarında clio dci nin yakıtını övüyosun tamam biliyoruz clio dci az yakıyor.

Varsa clio 0,9 tce ya da 1.2 turbo benzinli kıyaslaması yapalım polo 1.0 tsı ile

• funnerman kullanıcısına yanıt
    1.5 dci bu sartlarda 3.5lt yakiyorsa baya kotu. Hem rakiplerinden kalitesiz clioya maruz kaliyosun hem de fazla mtv oduyorsun. Yilbasinda 1.5dci nin yillik vergisi 2200tl olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: y.e.c.

Servis ikame arac olarak 1.0 tsi polo verdi.. Arabayi bildiğin ralli yapar gibi sehir içinde kullandim hizli kalkmalar ani yavaşlamalar vs vs.. Otomatikti ve ortalama 6.7 lt gösterdi.. Benim arac 1.6 tdi passat sehir ici 7 gosterio ki poloyu kullandığım gibi kullansam 8 gösterir.. Sasirdim valla sonra 1.4 tsi passatmi alsam tdiyi satip dedim..
    Hocam polo ile passat aynı değil ki.

Tsi motorlu passat polo ya göre rahat 1.5lt fazla yakar.

• Yakıt değerleri güzel. Şehir içi agresif yokuş vs demeye gerek yok zaten o seneryoda dizel harici bir ünite hepsi yakıt tüketimi eğrisi artar.

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Illaki passat polo aynı degil ama dedigim gibi ben baya baya agresif sürdüm poloyu normal sursem 6 rahat yakalardim.. Passatida normal sursem 7.5 yaksa sehir içinde bence harika..

• 1.2 i20 de aynı yakıyor

• Boş yapmaktan kurudunuz

• zotacing kullanıcısına yanıt
    707km lik veri paylaşmış arkadaş sen hala ankaranın köyü yapracık tokiden bahdediyorsun.

• Çok yakmış

1.2 tsi tüketimi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polo kaç kiloydu tüm ağırlıklar dahil?

Benim modelini vermeyeceğim 1.6 turbo dizel aracım içindeki yükler ve biz dahil 2 ton vardı. İstanbuldan Trabzona ortalama 90 km hızla 5.5 litre yaktı. Aynı şartlar altından bir başka yılda ortalama 130 km hızla 6.7 litre yakmıştı. İmkanınız varsa polonun ağırlığını 2 ton yapıp tekrar bir deneyin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.